-
Επειδή ξέρω ότι ο funky με περιμένει εναγωνίως...
Σχεδόν 400χλμ, μέση κατανάλωση 7,8 L/100km, μέση ταχύτητα 110χλμ.
Από τις στιγμιαίες καταναλώσεις που τσεκάρω πολύ συχνά (και από την μέση) υποψιάζομαι μεγάλη διαφορά μεταξύ της πολύ ωραίας Jetoil (ούτε 84λεπτάκια) που βάζω στην Έδεσσα και της BP που βάζω στην Αλεξ/πολη!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν θέλεις, να σε πάω καμιά φορά καμιά βόλτα, να μου πεις αν μπορείς να πετύχεις υψηλότερη κατανάλωση, με πόδι σχετικά σταθερό και όχι σαν να έχει λόξυγγα το όχημα, όπως κάνει ο adis4gr!
γελασαμε...
-
Επιστροφή από Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (υψόμετρο 1.265) στη Θεσσαλονίκη με 6,1 με τη διαδρομή στην Θεσσαλονίκη μέσα στην πόλη, ενώ μέχρι την είσοδο στην Μοναστηρίου είχα 5,5 λίτρα...με τούρμπο 180 ίππων και γενικά μέσα στα όρια...ελάχιστες φορές ανέβασα πολύ παραπάνω!Υ.Γ. Το ποστ το γράφω για να τα βλέπει ο charmak66 και να τον κομπλάρω ανελέητα!!!
Συγκριτικά, ο charmak66 θα είχε κάψει 12,5 λίτρα, ενώ αν είχε και αέρα...θα καβάτζαρε τα 16! Βέβαια, θα έφτανε και καμιά ώρα πριν από μένα, αλλά τι να έκανε 1 ώρα μόνος του στη Θεσσαλονίκη (κατά το γνωστό ανέκδοτο!);
και τι θέλεις να κάνω τώρα
να βάλω τα κλάματα?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Επιστροφή από Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (υψόμετρο 1.265) στη Θεσσαλονίκη με 6,1 με τη διαδρομή στην Θεσσαλονίκη μέσα στην πόλη, ενώ μέχρι την είσοδο στην Μοναστηρίου είχα 5,5 λίτρα...με τούρμπο 180 ίππων και γενικά μέσα στα όρια...ελάχιστες φορές ανέβασα πολύ παραπάνω!
Υ.Γ. Το ποστ το γράφω για να τα βλέπει ο charmak66 και να τον κομπλάρω ανελέητα!!!
Συγκριτικά, ο charmak66 θα είχε κάψει 12,5 λίτρα, ενώ αν είχε και αέρα...θα καβάτζαρε τα 16! Βέβαια, θα έφτανε και καμιά ώρα πριν από μένα, αλλά τι να έκανε 1 ώρα μόνος του στη Θεσσαλονίκη (κατά το γνωστό ανέκδοτο!);
και τι θέλεις να κάνω τώρα
να βάλω τα κλάματα?
Εγώ τα έχω βάλει ήδη πάντως!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Επειδή ξέρω ότι ο funky με περιμένει εναγωνίως...Σχεδόν 400χλμ, μέση κατανάλωση 7,8 L/100km, μέση ταχύτητα 110χλμ.
Από τις στιγμιαίες καταναλώσεις που τσεκάρω πολύ συχνά (και από την μέση) υποψιάζομαι μεγάλη διαφορά μεταξύ της πολύ ωραίας Jetoil (ούτε 84λεπτάκια) που βάζω στην Έδεσσα και της BP που βάζω στην Αλεξ/πολη!
Εξαιρετικά καλό νούμερο...τα 110 μέση ωριαία εννοείς σε όλη τη διαδρομή η απλά κρατούσες στις ευθείες τόσα; Αν είναι το πρώτο, είναι πολύ καλός συνδυασμός ταχύτητας (110 μ.ω.τ. είναι υψηλή ταχύτητα) και οικονομίας.
Για την Jetoil και τη BP κάνε σύγκριση, αλλά με παραπάνω από ένα γέμισμα, κατά τη γνώμη μου, για να μην έχεις σφάλμα μέτρησης με τον εγκέφαλο. Δεν πιστεύω ότι θα βρεις πάντως τεράστιες διαφορές, δεν πιστεύω ότι η σχέση συμπίεσης είναι τόσο απαιτητική.
Για τους Krus+Coyote καλύτερα να μη βάλουν τα κλάματα! Αυτά που καίτε, προφανώς τα χαίρεστε, έτσι δεν είναι; Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!
-
Βόλος - Αθήνα
120 μ.ω.τ.
9.6 λ/100χλμ
Rav4 -
120 μ.ω.τ. σημαίνει...; π.χ. 300 χιλιόμετρα σε 2,5 ώρες ή απλά στις ευθείες 120; Γιατί φίλος με RAV4 -ίσως σχετικά βαρύ πόδι, αλλά όχι πολύ υψηλές ταχύτητες- στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη βγάζει καμιά 12-13...
Στοιχεία έχω από σένα; Αν έχεις τίποτα πιο ενημερωμένα, στείλε!!! Γρήγορα!!!
-
120 μέση έγραψε ο υπολογιστής. Όταν πηγαίναμε οδηγούσε ο πατέρας μου. Έγραψε μέση 139χλμ/ώρα.
Η κατανάλωση κρατήθηκε χαμηλά γιατί δεν υπήρχαν πολλές αυξομειώσεις.Έχεις στοιχεία από εμένα. Δεν έχω κάτι νεότερο. Μόνο αυτό που έγραψα....
Αλλά για χάρη σου κάτι θα κάνω.... -
Επειδή ξέρω ότι ο funky με περιμένει εναγωνίως...
Σχεδόν 400χλμ, μέση κατανάλωση 7,8 L/100km, μέση ταχύτητα 110χλμ.
Εξαιρετικά καλό νούμερο...τα 110 μέση ωριαία εννοείς σε όλη τη διαδρομή η απλά κρατούσες στις ευθείες τόσα; Αν είναι το πρώτο, είναι πολύ καλός συνδυασμός ταχύτητας (110 μ.ω.τ. είναι υψηλή ταχύτητα) και οικονομίας.
Για την Jetoil και τη BP κάνε σύγκριση, αλλά με παραπάνω από ένα γέμισμα, κατά τη γνώμη μου, για να μην έχεις σφάλμα μέτρησης με τον εγκέφαλο. Δεν πιστεύω ότι θα βρεις πάντως τεράστιες διαφορές, δεν πιστεύω ότι η σχέση συμπίεσης είναι τόσο απαιτητική.
Για τους Krus+Coyote καλύτερα να μη βάλουν τα κλάματα! Αυτά που καίτε, προφανώς τα χαίρεστε, έτσι δεν είναι; Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!
Μωτ, άσχετε , σημαίνει μέση ωριαία ταχύτητα σε όλη την διαδρομή. Από το βενζινάδικο που γέμισα μέχρι την έξοδο από Εγνατία για Αλεξ/πολη.
Στις ευθείες (και στος όχι και τόσο ευθείες ) πήγαινα 140-150, μέχρι τόσο. Αν είχαμε δρόμο της προκοπής μέχρι τη Χαλκηδόνα, θα είχα ακόμη υψηλότερη μωτ.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
120 μέση έγραψε ο υπολογιστής. Όταν πηγαίναμε οδηγούσε ο πατέρας μου. Έγραψε μέση 139χλμ/ώρα.
Η κατανάλωση κρατήθηκε χαμηλά γιατί δεν υπήρχαν πολλές αυξομειώσεις.Μέση 139; Φοβερό νούμερο για ταξίδι και όχι βόλτα-τελίκιασμα!
Τα δε 9,6 ακούγονται παραμυθένια! Charmak, ακούς; 2λιτρο τζιπ καίει λιγότερο από σένα ρεεεεε!
-
120 μ.ω.τ. σημαίνει...; π.χ. 300 χιλιόμετρα σε 2,5 ώρες ή απλά στις ευθείες 120; Γιατί φίλος με RAV4 -ίσως σχετικά βαρύ πόδι, αλλά όχι πολύ υψηλές ταχύτητες- στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη βγάζει καμιά 12-13...Το ίδιο έβγαζε και δικός μου φίλος με τετράπορτο RAV πρώτης γενιάς (με τον παλιό 2λιτρο, τον 3SFE). Στην πόλη 14-16.
Η κατανάλωση κρατήθηκε χαμηλά γιατί δεν υπήρχαν πολλές αυξομειώσεις.Μέση 139; Φοβερό νούμερο για ταξίδι και όχι βόλτα-τελίκιασμα!
Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3:35' !!...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
120 μ.ω.τ. σημαίνει...; π.χ. 300 χιλιόμετρα σε 2,5 ώρες ή απλά στις ευθείες 120; Γιατί φίλος με RAV4 -ίσως σχετικά βαρύ πόδι, αλλά όχι πολύ υψηλές ταχύτητες- στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη βγάζει καμιά 12-13...
Το ίδιο έβγαζε και δικός μου φίλος με τετράπορτο RAV πρώτης γενιάς (με τον παλιό 2λιτρο, τον 3SFE). Στην πόλη 14-16.
Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3:35' !!...
λυπάμαι, αλλά αυτά δε γίνονται εκτός και αν είναι νύχτα και είσαι τρελός.
-
To ταξίδι δεν ήταν Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Ήταν Αθήνα - Βόλος. -
Αθήνα - Βόλο σε 3'35''? Καλά, με τα πόδια πήγαινες? (στο άλλο άκρο)
-
Δε βγάζω άκρη.....
-
Angel!!!!
Ποιο RAV έχετε? Με σταθερή ταχύτητα 140 χλμ/ώρα που παίζει η στιγμιαία κατανάλωση? -
Rav4 mk2 μοντέλο 2004.
Δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή αλλά το βράδυ όταν επιστρέψω από τη βόλτα ελπίζω να είμαι σε θέση να σου απαντήσω. -
Συνάδελφος πήρε το RAV4 το καλοκαίρι που μας πέρασε και έχει κάνει 4.000 χλμ.
Τον ξέρω για συντηρητικό οδηγό. Προχθές μου είπε ότι παραπονέθηκε στην Toyota για την κατανάλωση: Δεν πέφτει κάτω από τα 15 l/100 km με τίποτα!
Τα χιλιόμετρά του είναι σπίτι-γραφείο (Πεύκη-Μαρούσι) και εκδρομές δύο ατόμων του Σαββατοκύριακου ΧΩΡΙΣ offroad ανησυχίες... -
Το παλιό ή το νέο RAV;
-
Eμείς με 90.000χλμ από τον Αύγουστο του 2004 δεν έχουμε παράπονο από την κατανάλωση.
nidosan
Με 140 σταθερά(σχεδόν 4.000σαλ) στην ευθεία μετά το Δαφνί η στιγμιαία έπαιζε από 5.5 μέχρι 7.8 λίτρα.
Στην εθνική στον Ασπρόπυργο η κατανάλωση έπαιζε από 7.3 μέχρι 9.8 λίτρα.
Έρευνα Κατανάλωσης