-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
αλλά καίει πολύ Σπύρο βλέπω...
Με τη σημερινή μέτρηση, το ρίξαμε λίγο
καλα ρε, καθε μερα το γεμιζεις?
Όχι, προηγούμενη φορά στις 10 του μήνα. Και σήμερα που γέμισα, δεν είχε αδειάσει.
το μπανεράκι σου γράφει 12,3 όμως μέσα στο μενού δεξιά γράφει 11,09...
11,09 είναι η κατανάλωση που πήρα σήμερα βρε Σάββα, 13,4 το πρώτο ντεπόζιτο. Η συνολική είναι 12,3.
-
Εμενα μενει εκνευριστικα σταθερη αναμεσα σε 7,4-7,7.
Επειδη ειχα βγαλει τη σκουπα για ενα διαστημα ειδα οτι η καταναλωση ειχε πεσει απο τα 7,7 σε 7,5 περιπου. Τωρα που την ξαναεβαλα καταλαβα οτι δεν φταιει η σκουπα αλλα το ποδι μου, που απο 'μονο' του ανεβαζει μερικες φορες ταχυτητα σε υψηλοτερες στροφες, προς τερψη των αυτιων μου!
-
Krusenstern
Σπύρο κοίτα το δικό μου...δεν το κάνει εμένα αυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
KrusensternΣπύρο κοίτα το δικό μου...δεν το κάνει εμένα αυτό.
Δεν έχεις βάλει 2η μέτρηση ακόμα
-
-
ετσι ακριβως.
-
-
Ενδιαφέρον στοιχείο: η κατανάλωση με πολύ αέρα αυξάνεται 1+ λίτρο (μέχρι και 1,5).
Αυτό παρατήρησα στην Εγνατία ταξιδεύοντας με 140, περίπου. Απαραίτητη προΰπόθεση για την αξιολόγηση του τρομερού αυτού συμπεράσματος να είναι αξιόπιστη η μέθοδος 'σταθερή ταχύτητα - κοιτάω συχνά στιγμιαία κατανάλωση'.
-
Μου έχει τύχει με πολύ αέρα (~9 μποφόρ) και με cruise control ενεργοποιημένο στα 100km/h η στιγμιαία κατανάλωση να παίζει μεταξύ 10 και 16 lt/100km... (με ανάλογη αίσθηση ανασφάλειας φυσικά )
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μου έχει τύχει με πολύ αέρα (~9 μποφόρ) και με cruise control ενεργοποιημένο στα 100km/h η στιγμιαία κατανάλωση να παίζει μεταξύ 10 και 16 lt/100km... (με ανάλογη αίσθηση ανασφάλειας φυσικά )Το Smart είναι πραγματικός εφιάλτης στο δρόμο με... τις σπηλιάδες όταν φυσάει πολύ
-
Δεν ήμουν με το smart... είχε απαγορευτικό για τα smartάκια εκείνη την ημέρα
-
Επιστροφή από Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (υψόμετρο 1.265) στη Θεσσαλονίκη με 6,1 με τη διαδρομή στην Θεσσαλονίκη μέσα στην πόλη, ενώ μέχρι την είσοδο στην Μοναστηρίου είχα 5,5 λίτρα...με τούρμπο 180 ίππων και γενικά μέσα στα όρια...ελάχιστες φορές ανέβασα πολύ παραπάνω!
Υ.Γ. Το ποστ το γράφω για να τα βλέπει ο charmak66 και να τον κομπλάρω ανελέητα!!!
Συγκριτικά, ο charmak66 θα είχε κάψει 12,5 λίτρα, ενώ αν είχε και αέρα...θα καβάτζαρε τα 16! Βέβαια, θα έφτανε και καμιά ώρα πριν από μένα, αλλά τι να έκανε 1 ώρα μόνος του στη Θεσσαλονίκη (κατά το γνωστό ανέκδοτο!);
-
Είμαι σίγουρος ότι έχεις χαλασμένο υπολογιστή ταξιδίου!
Μεθαύριο θα ξαναέχω ταξίδι, πάλι γύρω στο 8,5 με βλέπω...
Πόσο αργά πηγαίνεις;
-
Μην κολλάς σαρμακ... Πέρναγα από εκεί και είδα κάποιον να σπρώχνει ένα Leon 20VT....
Έτσι βγαίνει η κατανάλωση... -
Αν το έσπρωχνα, θα είχα μεγαλύτερη κατανάλωση (σε κιλά φαγητού, όχι λίτρα βενζίνης), είναι και βαρύ το άτιμο!
Σίγουρα, ο υπολογιστής κλέβει γύρω στο 0,5 λίτρο έτσι όπως τον έχω παρατηρήσει, αλλά αυτό μέσα στην πόλη. Για έξω, πρέπει να κάνω τις μετρήσεις μου στο τέλος της εβδομάδας και θα αποφανθώ!
Πηγαίνω αρκετά αργά, για τα δεδομένα μερικών εδώ μέσα! Με τα όρια σχεδόν. Ναι, ακολουθάω ακόμα και τα 50αρια μέσα στα χωριά, μια που οι άνθρωποι με τα μπλε καραδοκούν! Για το όλο ταξίδι είχα μέση ωριαία κάτι παραπάνω από 60, με βουνά-στροφές και πόλη μέσα.
-
Όρια;
Σοβαρά και γω στα χωριά δεν τρέχω, κατεβάζω γύρω στα 50-60. Πιστεύω πως έχω σχετικά μεγάλη κατανάλωση γιατί:
- Μ' αρέσει το kickdown!
- Δεν κρατάω σταθερό το γκάζι. Το χω βελτιώσει σε σχέση με παλιότερα, αλλά έχω ακόμα πολύ δρόμο...
-
E, κοίτα...αν αρχίσω να το πατάω, με ρυθμούς που όταν φτάσω στον προορισμό μου θα είμαι πτώμα (από την κούραση, όχι να με πάνε τέσσερις ) νομίζω ότι το 11αρι είναι το μάχιμουμ!
Αν θέλεις, να σε πάω καμιά φορά καμιά βόλτα, να μου πεις αν μπορείς να πετύχεις υψηλότερη κατανάλωση, με πόδι σχετικά σταθερό και όχι σαν να έχει λόξυγγα το όχημα, όπως κάνει ο adis4gr!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σίγουρα, ο υπολογιστής κλέβει γύρω στο 0,5 λίτρο έτσι όπως τον έχω παρατηρήσει, αλλά αυτό μέσα στην πόλη.Και σ'εμένα 'κλέβει' σε όσα αυτοκίνητα το έχω μετρήσει. Άραγε κανένας υπολογιστής ταξιδίου που να είναι σωστά καλιμπραρισμένος ή που να δείχνει μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική υπάρχει?... Γιατί παίζει και η γνωστή θεωρία συνομοσίας που λέει ότι άλλη ποσότητα πληρώνουμε κι άλλη μπαίνει στο ρεζερβουάρ μας, οπότε φυσικό είναι το Τ/C να δείχνει ότι έχουμε κάψει λιγότερη βενζίνη από αυτή που υποτίθεται ότι βάλαμε....
-
Γνώμη μου είναι ότι αυτό γίνεται για να νιώθουν καλύτερα οι οδηγοί, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν μπορεί να περιοριστεί το στατιστικό σφάλμα...
-
Κι εγώ δε μπορώ να πιστέψω ότι δε μπορεί να γίνει σωστή ρύθμιση, αλλά η άποψή μου είναι ότι για να νοιώθουν καλύτερα οι οδηγοί δεν πρέπει να τους δίνεις λόγο να ψάχνουν τα 'χαμένα' λίτρα...
Έρευνα Κατανάλωσης