-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Μπορειτε να χρησιμοποιειτε αυτο: http://www.spritmonitor.de/en/
Ειναι καλο εργαλειο μετρησεως καταναλωσης και λοιπων εξοδων του αυτοκινητου σας...
Κατω απο την υπογραφη μου βλεπετε την δικη μου μεση καταναλωση!
Ωραίο site.Με μια πρώτη ματιά σε μετρήσεις κατανάλωσης από χρήστες του, βλέπω πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.
όντως ωραίο εργαλειακι, το ξέρω εδώ και καιρό αλλά τώρα το ενεργοποιώ κι εγώ.
-
Εγώ κάνω τα ανάποδα πειράμα: Την περασμένη βδομάδα Αθήνα-Βόλος με 5,4lt/100km. Καλό; Τώρα για ταχύτητα μην ρωτάτε, ίσα-ίσα να μην με προσπερνάνε οι νταλίκες.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία: BMW 130i 2006
...
δ) Μέση κατανάλωση: 9.1 για τα πρώτα 1900 χλμ.Κρινοντας από το δικό μου BMW (παλιότερο μοντέλο όμως) η κατανάλωσει μειώνονταν συνεχώς στην αρχή και σταθεροποιήθηκε λίγο πριν κλείσω τα 10.000Km. Τώρα κοντεύω τα 80.000, και δεν έχω δει αύξηση.
-
ferrari και μόνος?
-
8,5 lt με το Clio σε συνθήκες τελείως πόλης-μποτιλιάρισμα και στάσεις με ανοιχτή μηχανή. Pretty well...
A, και λίγο σκίσιμο για να δούμε τα νέα ελαστικά...
-
Πού είναι ο κώδικας για να μπει στην υπογραφή το mileage calculator;
-
To Taper σταθερα εξω καει τελικά 9-10 (περίπου στα 130-140 μέση) και μέσα 17 (τελειως μποτιλιάριαρισμα μέση .... )
Η μετρηση εχει 2 μήνες διάρκεια
-
-
Και μετά λένε ότι τα 3λιτρα καίνε πολύ!
Νομίζω πως το μοτέρ της bmw είναι πολύ οικονομικό για την απόδοσή του!
-
Οικονομικότατο είναι.
Σκέψου ότι 9άρια και 10άρια βγάζω με το Ignis.
-
Το μυστικό του μάλλον είναι η ροπή του, μπορείς να πηγαίνεις αρκετά σβέλτα με μια ταχύτητα επάνω.
Βέβαια όπου άλλαζα στον κόφτη (ή μάλλον με άφηνε το ESP του διπλανού καθίσματος ) η κατανάλωση ξεπερνούσε εύκολα τα 15 -
Το μυστικό του μάλλον είναι η ροπή του, μπορείς να πηγαίνεις αρκετά σβέλτα με μια ταχύτητα επάνω.
Βέβαια όπου άλλαζα στον κόφτη (ή μάλλον με άφηνε το ESP του διπλανού καθίσματος ) η κατανάλωση ξεπερνούσε εύκολα τα 15Εγώ που δεν έχω ροπή για να πάω με μία πάνω και είμαι μονίμως με 2 κάτω τι να πω?
-
Βέβαια όπου άλλαζα στον κόφτη (ή μάλλον με άφηνε το ESP του διπλανού καθίσματος ) η κατανάλωση ξεπερνούσε εύκολα τα 1515 στιγμιαία ή σε κάποια διαδρομή;
-
πάντως από το http://www.spritmonitor.de/
μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα για όλα τα αμάξια
Εχει φοβερό δείγμα
Ενα απλό παράδειγμα όμως που αφορά αρκετου΄ς από εμάς
Εγω έχω στην πόλη με κάποια σκισίματα 16,5 λιτρα στο Type-R
κοιτώντας όλους τους Ευρωπαίους έχουν κοντά στα 12 μαχΠόλη αυτή θεωρούν τη μικρή γερμανική πόλη που πηγαίνουν για ψώνια και απλώς σταματάνε ξεκινάνε.... Εμείς πόλη έχουμε το απόλυτο ΣΤΑΜΑΤΑ-ΞΕΚΙΝΑ ή σταμάτα τελείως.....
Στη μέση εκτός πόλης έχω το ίδιο με τους γερμανούς-άγγλους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις...
Αυτά ... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Βέβαια όπου άλλαζα στον κόφτη (ή μάλλον με άφηνε το ESP του διπλανού καθίσματος ) η κατανάλωση ξεπερνούσε εύκολα τα 1515 στιγμιαία ή σε κάποια διαδρομή;
15.7 ήταν στη διαδρομή από το Οίτυλο μέχρι και το τέλος της ανάβασης του Ταΰγετου ~80 χλμ. με ρυθμό σβέλτο έως πολύ σβέλτο
Στο υπόλοιπο της διαδρομής η ταχύτητα έπεσε σε φυσιολογικούς ρυθμούς γι' αυτό και η συνολική μέση έπεσε στο 10.85
Τη στιγμιαία δεν είναι να την κοιτάς ... δείχνει μέχρι και 40 -
55 lt είδα εγω σε ένα c70 T5 225 ps 2000 cc
-
15.7 ήταν στη διαδρομή από το Οίτυλο μέχρι και το τέλος της ανάβασης του Ταΰγετου ~80 χλμ. με ρυθμό σβέλτο έως πολύ σβέλτο
Στο υπόλοιπο της διαδρομής η ταχύτητα έπεσε σε φυσιολογικούς ρυθμούς γι' αυτό και η συνολική μέση έπεσε στο 10.85
Τη στιγμιαία δεν είναι να την κοιτάς ... δείχνει μέχρι και 40Έχω την εντύπωση πως η κατανάλωση είναι αντίστοιχη με ενός 1.8Τ με 100 άλογα λιγότερα και κίνσηση σε 2 τροχούς παραπάνω. Δεν παίρνω και όρκο όμως...
Δεν ξέρω αν η σύγκριση έχει κάποιο νόημα, μη με ρωτάτε!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ferrari και μόνος?
Είμαι παντρεμένος.
Είναι η ερωμένη αυτή...
Αστειεύομαι φυσικά
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ferrari και μόνος?
Είμαι παντρεμένος.
ferrari και μόνος? (δις)
-
Κάθε φορά και καλύτερα!
Στη γνωστή διαδρομή 40χλμ έβγαλα μέση κατανάλωση 12,9 l/km!
Μωτ 77χλμ μαζί με εισοδο και αναστροφή στο χωριό και λίγη ώρα που κόλλησα πίσω από ένα σερνάμενο αγροτικό (πρώτη φορά μου συμβαίνει να βρω αυτοκίνητο στο ρεύμα μου ).
Μα πόσο τρώνε αυτά τα 95 άλογα;
Έρευνα Κατανάλωσης