-
Παρακαλώ να σβηστούν αμέσως οι παραπάνω φωτογραφίες προκλητικού και άσεμνου περιεχομένου!
Θα βγάλω και γω φωτό που θα κατέβω προς τα κάτω και θα δούμε ποιος την έχει πιο μεγάλη! Την κατανάλωση, ε;
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία: Suzuki Ignis sport 2004
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου: 185/55/15, 945 (Suzuki) 1020 (αδεια)
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη: 1.5 - 109ΗΡ
Στοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση: 9 (τιμη Suzuki 7)
ε) Ελάχιστη κατανάλωση: 8 (τιμη Suzuki 6)
στ) Μέγιστη κατανάλωση: 15 (τιμη Suzuki 9)
ζ) Ταξίδι: 9
η) Πόλη: 10Συνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Οχι
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; συνηθως σολο
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας; 60-40 -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Παρακαλώ να σβηστούν αμέσως οι παραπάνω φωτογραφίες προκλητικού και άσεμνου περιεχομένου!
Θα βγάλω και γω φωτό που θα κατέβω προς τα κάτω και θα δούμε ποιος την έχει πιο μεγάλη! Την κατανάλωση, ε;
εγω την εχω σιγουρα....
-
να μαζέψουμε τα γυναικόπαιδα?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να μαζέψουμε τα γυναικόπαιδα?φοβουνται τη καταναλωση μου?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εγω την εχω σιγουρα....
Κι εγώ ...τεράστια !
-
adis4gr
Όταν μάθεις πόσα λίτρα δείχνει κάθε διαβάθμιση στο δείκτη βενζίνης και μάθεις ταυτόχρονα ότι μπορείς να πας και ταξίδι χωρίς να υπερβείς τα 150, τότε το συζητάμε!Φιλαράκο, έχω το ίδιο αυτοκίνητο με σένα και τέτοια προβλήματα δεν έχω!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όταν μάθεις πόσα λίτρα δείχνει κάθε διαβάθμιση στο δείκτη βενζίνης και μάθεις ταυτόχρονα ότι μπορείς να πας και ταξίδι χωρίς να υπερβείς τα 150, τότε το συζητάμε! Φιλαράκο, έχω το ίδιο αυτοκίνητο με σένα και τέτοια προβλήματα δεν έχω!Μιας και αναφέρεις τις διαβαθμίσεις (του Clio σου ή κάνω λάθος για το αυτοκίνητο που έχεις ; ) στο δείκτη, μάλλον πρέπει να σου στείλω κάποια στιγμή νέα στοιχεία κατανάλωσης! Μετά από καμμιά 20αριά φορές που έχω γεμίσει έως σήμερα το ρεζερβουάρ του Clio μου, παρατήρησα πως κάτι έκανα λάθος ! Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά είπα στο βενζινά, να βάλει περίπου 3 λίτρα παραπάνω βενζίνη μετά το 'τακ' της αντλίας (για να συμπληρωθούν τα ...50 ευρώ=47 και κάτι λίτρα, προσωπικό μου ρεκόρ μέχρι σήμερα!!), τα οποία και πήρε άνετα το ρεζερβουάρ. Παρατήρησα στη συνέχεια, πως ενώ μια διαβάθμιση κρατούσε (οδήγηση στην πόλη) γύρω στα 50km, τώρα έχω κάνει περίπου 170km και έχουν πέσει μόνο δύο (2) διαβαθμίσεις !! Άρα, το τεπόζιτο του Clio μάλλον γέμιζε γρήγορα, με αποτέλεσμα να 'σκάει' γρηγορότερα η αντλία και 'γω να μην γεμίζω 'μέχρι πάνω' ποτέ, μ' αποτέλεσμα τα 10-11 λίτρα που βλέπω ως κατανάλωση πόλης να είναι (αρκετά... ) λάθος...
Υ.Γ.: μήπως γνωρίζεις, πόσα λίτρα απομένουν από τη στιγμή που ανάβει το λαμπάκι;
-
Κοιτα να δεις τοσο καιρο εψαχνα να βρω που θα βαλω την δικη μου προσπαθεια για μικρη καταναλωση και ειχα ξεχασει αυτο το θεμα.
Λοιπον με 307 1.6 μερικες ωρες πριν τον τελικο του μουντιαλ Παλιουρι-Καλαμαρια με ταχυτητα 40-100χιλ καταναλωση 5.8/100! Ουτε ντιζελ να ειχα.
-
Για κοίτα κάτω από το καπό μήπως στο αλλάξανε στο σερβις
-
Λοιπόοον...για να δούμε αν έχει αλλάξει ο δείκτης τη συμπεριφορά του από τη γενιά μου (Phase II - 2001) μέχρι τη δική σου (Phase IV - 2004).
Στο φουλ γέμισμα, ο δείκτης δεν παραμένει για πάρα πολλά χιλιόμετρα στη θέση '1' - π.χ. στο Leon κρατάει και 150 ή και παραπάνω χιλιόμετρα. Η τελευταία βούλα πάνω από το 'R' έχει ακόμα 14-15 λίτρα μέσα στο ρεζερβουάρ, διαπιστωμένο πολλές φορές, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε έξτρα πλήρωση μετά το πρώτο 'τακ'. Δηλαδή, μέχρι να φτάσεις στην τελευταία βούλα έχεις καταναλώσει μόλις 36 λίτρα και όχι σχεδόν 43,5 όπως περίπου θα έβγαινε η κατανομή (50/8=6,25lt).
Το λαμπάκι ανάβει αφού ο δείκτης περάσει ΟΛΗ την κόκκινη γραμμή (δηλαδή περίπου όπως είναι ο δείκτης στη φωτογραφία) και έχει μέσα περίπου 4 λίτρα - αυτό διαπιστωμένο όχι πολλές φορές μια και δεν φτάνει ποτέ στο λαμπάκι, αφού σε έχει κοψοχολιάσει αρκετά με τη ραγδαία πτώση του ο δείκτης...
-Στην αρχή ο δείκτης ξεκολλάει εύκολα από το '1' (χωρίς έξτρα πλήρωση)
-Στη συνέχεια ο δείκτης συμπεριφέρεται αρκετά αναλογικά
-Κάτω από τη μέση ο δείκτης κατεβαίνει ραγδαία
-Από το σημείο της τελευταίας βούλας περίπου και μετά αργεί πολύ να πέσει και
-Το λαμπάκι ανάβει μετά το πέρας όλης της κόκκινης γραμμής.
-Α, by the way, ο δείκτης δείχνει πιο γεμάτο αν βρίσκεσαι σε ελαφρά ανηφόρα.Αν ισχύουν αυτά και στο δικό σου δείκτη, τότε τα νούμερα που σου έγραψα πάνω, μάλλον ισχύουν. Ο δείκτης μας είναι αρκετά αλλοπρόσαλλος και δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψην καθόλου για χοντρικές μετρήσεις κατανάλωσης, θα βγαίνουν λανθασμένα στοιχεία. Μόνο γέμισμα με γέμισμα (π.χ. τέλος στο πρώτο 'τακ' ή καθορισμένη έξτρα πλήρωση).
Εξίσου αποπροσανατολιστικός ο δείκτης και του Leon...
-
Μπα, στο δικό μου Phase IV το λαμπάκι ανάβει μόλις πριν ο δείκτης 'ακουμπήσει' την κόκκινη περιοχή, την ώρα που ο υπολογιστής ταξιδιού δείχνει ένα εντελώς άκυρο 70-80χλμ, ενώ γύρω στα 5χλμ αργότερα βγάζει γραμμούλες και χτυπιέσαι που μόλις πέρασες το τελευταίο βενζινάδικο για 20χλμ, επειδή είχε ακριβή βενζίνη...
-
Άρα άκυρη η πιο άχρηστη ανάλυση που έχει γίνει στο forum!
Πού ξέρεις όμως, μπορεί να τα διαβάσει ένας κάτοχος phase II και να βρει το φως το αληθινό!
-
βρε κοντευει Πασχα, θα δουμε κανενα αποτελεσμα της ερευνας καταναλωσης?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βρε κοντευει Πασχα, θα δουμε κανενα αποτελεσμα της ερευνας καταναλωσης?θα φάμε?
-
απολαυση ο coyote
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία: BMW 130i 2006
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου: 205/45/18 - 225/40/18 ... Βάρος=1450 (BMW)
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη: 3.0 - 265HP
Στοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση: 9.1 για τα πρώτα 1900 χλμ.
ε) Ελάχιστη κατανάλωση: 6.3
στ) Μέγιστη κατανάλωση: 18
ζ) Ταξίδι: 7,6
η) Πόλη: 12.3Συνθήκες οδήγησης (για τα συγκεκριμένα χλμ.)
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Ναι
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; >χλμ με 4 άτομα
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας; 20-80 -
Τενκ γιου μίστερ Βασίλης!
Υ.Γ. Το δεξί πεντάλ λέγεται 'γκάζι' και χρησιμεύει στο να προχωράει μόνο του το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να μαζεύει φόρα από τις κατηφόρες!!!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Τενκ γιου μίστερ Βασίλης!Υ.Γ. Το δεξί πεντάλ λέγεται 'γκάζι' και χρησιμεύει στο να προχωράει μόνο του το αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να μαζεύει φόρα από τις κατηφόρες!!!
Το έχω υπόψην μου ...
Απλά , πραγματικά καίει λίγο , ειδικά σε επαρχιακό δρόμο.
Πχ. Ολυμπία - Τρίπολη - Νεάπολη με νορμάλ ρυθμούς 7.3 λ/100
Νεάπολη - Αθήνα με γρήγορους ρυθμούς 8.2 λ/100 (απο Τρίπολη και μετά με ταχύτητες μεταξύ 12 - 20) -
Ε, εντάξει στα 12 και στα 20 οι αεροδυναμικές αντιστάσεις δεν είναι και πολύ μεγάλες! Αν ανεβάσεις κοντά στα όρια (70 έως και 110 ανάλογα με τον επαρχιακό) μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως!
Μια χαρά νούμερα πάντως! Μακριές σχέσεις;
Έρευνα Κατανάλωσης