-
Δεν σου κρύβω ότι σημαντικός λόγος που το τόλμησα για το τρίλιτρο ήταν η χαμηλή κατανάλωση για τον κυβισμό. Δεν ξέρω για τους άλλους ιδιοκτήτες, αλλά για εμένα είναι σημαντικό κάθε βόλτα στο χωριό να μην μου στοιχίζει ένα χωράφι σε βενζίνες.
-
αμα δε το πατάς δεν καίει τρομερά, αλλά δε θα πέσει ποτέ κάτω από 10, λογικά (εκτός αν πας με 60)
-
Λογικό. Από την άλλη έχω ακούσει από φίλους ιστορίες τρόμου για μέση κατανάλωση 17-25l/100km από άλλα αυτοκίνητα μεσαίου προς μεγάλου κυβισμού, οπότε μέχρι 12-13 θα είμαι ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Τα έχω δει όλα με αυτό το λαδάκι
Η κατανάλωση έχει πέσει τόσο πολύ που απορώ πως γίνεται να συμβαίνει μόνο και μόνο από μια αλλαγή λαδιού Πιο βελούδινος ήχος του κινητήρα, καλό στροφάρισμα ακόμα και όταν είναι κρύο ενώ όταν ζεσταθεί έχω την εντύπωση ότι παλιότερα κόμπιαζεΣτη συγκεκριμένη διαδρομή ήμουν πάντα στα 7,5 - 8,5 l/100km
Ρεκορ καταναλωσης για εμενα
Από πρώτο πόδι Χαλκιδικής (Ν.Σκιώνη) προς Θεσσαλονίκη!
107km σε 1ώρα και 17λεπτά με 6,7 l/100kmΣεπτέμβριο μήνα πλέον με πιο χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες + 2η αλλαγή λαδιών με τα Mobil1 0W40
-
Ακούω τα ωραία σας νούμερα και ζηλεύω αλλά εγώ είμαι ευτυχής που πέτυχα να κάνω τη διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα (~820-830χλμ) με τους τυπικούς μου ρυθμούς (Εγνατία 150-160, ΠΑΘΕ 140, όριο εως +20 αλλού) με μόνο 8,95λτ/100χλμ. Συνήθως την ίδια διαδρομή την κάνω με τουλάχιστον 9,5λτ/100χλμ σε όχι λιγότερο χρόνο. Σίγουρα βοήθησαν 2-3 παρακάμψεις όπου πας αργά και σταθερά, η σχετική συγκράτησή μου σε Καβάλα και Υλίκη λόγω πατέρα συνοδηγού και κυρίως η πολύ λίγη κίνηση (μεσοβδόμαδα, νύχτα). Πάντως τώρα επιβεβαίωσα ότι με λίγη προσοχή (ίσως αρκεί το 150 αντί για 160, είδα ότι έχει υπολογίσιμη διαφορά στην κατανάλωση) και τύχη βγαίνει με ένα γέμισμα χωρίς ανησυχία ώστε να μην χρειάζεται να βάζω βενζίνη στους κλέφτες της εθνικής (και τώρα έβγαινε έλεγε ο υπολογιστής, είχα ακόμα 66χλμ διαδρομή και μου έλεγε ότι έχω βενζίνη για 92 αλλά δεν το ρίσκαρα) .
Αυτοκίνητο δεκαετίας, εξακύλινδρο, αυτόματο και 1500+κιλά. (BMW E39 520i 2lt)
-
70ari ρεζερβουάρ να υποθέσω....
-
Ναι, ονομαστική χωρητικότητα 70λτ. Έχω βάλει μέχρι 72,64 και βενζινάς μου είπε ότι από άδειο τιγκάρει στα 75λτ.
-
Οδήγηση στην Αθήνα (από 11/9 ως 10/10).
645.8 χιλιόμετρα. Καύσιμα 37.40 λίτρα κατανάλωση 5.78 lt/100 km.
Τιμή 1.016 ευρώ το λίτρο αμόλυβδη στη Revoil δίπλα στο ΤΕΙ Πειραιά. Σε σχέση με την προηγούμενη τροφοδοσία η τιμή ήταν μειωμένη κατα 12 λεπτά....
Υπάρχουν πια τιμές κάτω από 1 ευρώ το λίτρο.... Και σύντομα θα δούμε και τιμές κάτω από τα 0.95 το λίτρο....
-
Civic hybrid?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Υπάρχουν πια τιμές κάτω από 1 ευρώ το λίτρο.... Και σύντομα θα δούμε και τιμές κάτω από τα 0.95 το λίτρο....
Mἔχρι να αὐξηθεί ο εἰδικός φόρος κατανάλωσης πάλι Χρίστο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ναι, ονομαστική χωρητικότητα 70λτ. Έχω βάλει μέχρι 72,64 και βενζινάς μου είπε ότι από άδειο τιγκάρει στα 75λτ.Δλδ το manual γράφει 70 και στο βενζινάδικο γεμίζεις με 72/73/75 λίτρα?
Μήπως να του πεις να τσεκάρει τις αντλίες? Το καλοκαιράκι εγώ σε 62άρι ρεζερβουάρ είδα να μπαίνουν σχεδόν 70 λίτρα... -
Πάντως τη φορά που έβαλα τα 72+ κινδύνευα πολύ σοβαρά να μείνω, ήμουνα πάρα πολλή ώρα στη ρεζέρβα και ο υπολογιστής μου έδινε μόνο 18χλμ ακόμα (πολύ ήσυχου πλέον οδηγήματος με 80 στην εθνική). Άλλες δύο φορές που έβαλα 70+ και 71+ η κατάσταση ήταν αντίστοιχα ακραία αν και όχι τόσο. Πάντως δεν νομίζω ότι οι αντλίες κλέβουν 5 λίτρα στα 70. Το ντεπόζιτο είναι 70 αλλά με τις σωληνώσεις κλπ αν το ξεχειλίσεις από τελείως άδειο μπορεί να φτάνει και τα 75 που είπε ο βενζινάς. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα. Τα 70 σε 62άρι είναι κάπως περίεργο. Όπως και τα 50 λίτρα που έβαλαν σε φίλο για κάτω από 150 χαλαρά χλμ (σε βαρύ τζίπ αλλά και πάλι)....
-
Εγώ έφτασα στο βενζινάδικο το πολύ με 1,5 λίτρο βενζίνης!
Σταματώ, κατεβαίνω από το αμάξι και αρχίζει ο ανεφοδιασμός...έγραψε 69,80 λίτρα! + αυτά που ήταν μέσαχ1,35€ που είχε η βενζίνη τότε είναι σχεδόν 13€ αέρας
Τελικά πλήρωσα τα 62χ1,35€ και έφυγα
-
πως πλήρωσες 62? τσακωθηκες, έπασαν μπουνιές?
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Civic hybrid?yeap....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mἔχρι να αὐξηθεί ο εἰδικός φόρος κατανάλωσης πάλι Χρίστο
έχω πληρώσει και 1.35 μην φοβάσαι (στην τωρινή σου τοποθεσία).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πως πλήρωσες 62? τσακωθηκες, έπασαν μπουνιές?υποθέτω.. Βιβλιαράκι με ένδειξη για 62 λίτρα. Δήλωση εγώ σου δίνω για τόσα και όχι παραπάνω αλλιώς φώναξε την αστυνομία να τα βρούμε. Ο βενζινας φυσικά στην περίπτωση αυτή θα προτιμήσει (εφόσον κλέβει και το ξέρει) να μειώσει την κλοπή του.
Δεν χρειάζονται μπουνιές ή κλωτσιές... απλά χρειάζεται τσαγανό. Αν δεν στο αμάξι υπάρχουν και δύο τρεις φουσκωτοί φίλοι τα πράγματα είναι καλύτερα....
-
οι φουσκωτοί ειναι το πρόβλημα λοιπόν
-
Άρθρο στα αγγλικά που λέει τους λόγους για τους οποίους τα τεπόζιτα παίρνουν παραπάνω βενζίνη απο την αναγραφόμενη στο manual: http://www.sciencedaily.com/releases/2005/10/051023120710.htm
Και εδώ το αρχικό άρθρο του NIST σε PDF: http://ts.nist.gov/WeightsAndMeasures/upload/B-014.pdf
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ο βενζινας φυσικά στην περίπτωση αυτή θα προτιμήσει (εφόσον κλέβει και το ξέρει) να μειώσει την κλοπή του.Ο βενζινάς θα προτιμήσει να χάσει 10 ευρώ απο την τσέπη του παρά να γίνονται φασαρίες με απειλές, φωνές, αστυνομίες κτλ. στο κατάστημά του που θα χει σαν αποτέλεσμα να θορυβούνται και οι υπόλοιποι πελάτες.
-
Πολίχνη (Μετέωρα) - Καλαμαριά μέσω κέντρου. Μέση ταχύτητα 19Km/h, μέση κατανάλωση 9,6lt/100Km, Avensis 1.6VVΤi. Νεύρα κρόσσια...
Έρευνα Κατανάλωσης