-
Αβένσις έχει το παιδί ρε σεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αβένσις έχει το παιδί ρε σεις.Είπα κι εγώ...
Λέω κι εγώ, άμα είναι όντως έτσι, τότε να πάρω ένα να βγάλω τα γούστα...
Αλλά με την κατανάλωση που έχει θα χρειάζομαι καμιά 600+ ευρώ το μήνα για βενζίνη με τα χλμ που κάνω, οπότε άστο καλύτερα...
Κάποιος άλλος με Avensis τα βλέπει αυτά τα νούμερα;;;
-
Όχι, αν τα δει θα αυτοκτονήσει με κουτάλι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το δικό μου πάντως έχει σταθεροποιηθεί στα 10.5l/100 km μετά από 1600 χλμ με οδήγηση σε διάφορους δρόμους μέσα στην πόλη, σε βουνά, στον αυτοκινητόδρομο, με κίνηση και χωρίς.Φαντάζομαι ότι όταν μπορέσω να ανεβάζω στροφές και ταχύτητα κατά βούληση αυτά τα νούμερα θα αποτελέσουν μια ευχάριστη και μελαγχολική ανάμνηση.
Υποκειμενικά πόσο παραπάνω πιστεύεις καίει ο 3λιτρος από την παλαιά BMW σου? (ήταν 1,8 ή 2,0?)
-
1,9 ήταν το 318ci.
Θα δούμε σε λίγες μέρες που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω όλο το εύρος στροφών και ταχυτήτων.
-
το πέτυχε... στη μέση 1,8-2,0
-
Το γρουσουζέψαμε!
Μετά από μια 'σβέλτη' βόλτα 100 περίπου χλμ, η κατανάλωση εκτοξεύθηκε στα 10.8l/100 km.
Σίγουρα καίει περισσότερο από το 318 γενικά, αλλά τίποτα τραγικό όπως φοβόμουν στις πρώτες μέρες. Αν τώρα μιλάμε για οδήγηση με στον αυτοκινητόδρομο με μηδενική κίνηση και το cc ρυθμισμένο στα 120, παίζει το τρίλιτρο να είναι και λίιιιγο πιο οικονομικό αφού δεν ζορίζεται καθόλου.
-
Το nickname μου είναι ψαρωτικό τελικά
Γιατί, πόσο βλέπει ο άλλος με το avensis?
Εϊναι πολύ οικονομικό αυτοκίνητο πάντως, έχω βρεί την υγειά μου Απλά δεν είναι για μες την πόλη, οπου ούτως η άλλως υπάρχει το ποδηλατάκι.
Στον αυτοκινητόδρομο πάντως, που κινείται σχεδόν αποκλειστικά πλέον, μετά από τόσο καιρο καταγραφής στο spiritmonitor είμαι στα 7,9. Όταν κατεβαίνω Ελλάδα, που περιλαμβάνει Γερμανία (σχεδόν παντού πάνω απο 160, εφόσον είναι εφικτό και στα ελεύθερα ~180), Ιταλία (~ 150) αλλά και Ελβετία όπου πας με τα όρια, μέση κατανάλωση βγάζει σκάρτο 9αρι.
Κάποιοι έχουν βεβαια κάτι 6,5, αλλά μάλλον πρόκειται για παππούδες -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κάποιος άλλος με Avensis τα βλέπει αυτά τα νούμερα;;;Ναι, με τον τηλεφακό!
@ rx8_drifter: Με ποιόν κινητήρα είναι αυτά τα νούμερα;
-
4A-fe 1.6
Ποιο έχεις? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ποιο έχεις?3ZZ-FE, είναι το facelift με VVTi.
Γμω τις βενζίνες μας... -
o 1,6? δεν πρέπει να είναι μόνο οι βενζίνες, γιατί και στην ελλάδα περίπου τα ίδια βλέπω, άντε λίγο παραπάνω. Ο vvti πρέπει να καίει παραπάνω τελικά...
-
Το nickname μου είναι ψαρωτικό τελικάΓιατί, πόσο βλέπει ο άλλος με το avensis?
Ο άλλος για να δει κάτω από 10 κάνει 3-4 ευχέλαια, καταθέτει αίτηση στο βενζινάδικο της γειτονιάς του, εις τριπλούν και θεωρημένη από τον έφορο της ΔΟΥ που υπάγεται και πάλι πρέπει να βάλει βύσμα από πρωθυπουργό και πάνω...
Βέβαια, άμα καμιά φορά τύχει και πέσει κάτω από 140 στην ΕΟ το γράφουν στις εφημερίδες πρωτοσέλιδο και βγάζει έκτακτο δελτίο το Alter...
-
Κάτι τέτοιοι βγάζουν κακό όνομα για τα γιαπωνεζικα.
Να πυρποληθείΠέρα απ την πλάκα, απ ότι βλέπω και στο spiritmonitor, είμαι και στο λίγο πάνω άκρο...
-
2100χλμ μετά την εκδρομή του Σαββατοκύριακου και η κατανάλωση στα 10.6l/100km.
-
73000km μέχρι στιγμής με βενζίνη αξίας 5910€ (Swift 1.3).
-
αρα και diesel να ειχες πόσα να είχες γλυτώσει...
-
Σε εκδρομή (από Αθήνα) προς Μετέωρα-Ελάτη που πήγα το Παρασκευο-Σαββατοκύριακο χάρηκα πολύ με τις καταναλώσεις που είδα στο board computer (και επιβεβαίωνα μετά στο γέμισμα ).
Στην εθνική οι καταναλώσεις ήταν στο 7,2 με 7,6lt/100km με cruise control στα 130-140km/h και αρκετές φορές επιταχύνοντας ως τα 180-190 ( ) για να προσπεράσω και να μην 'κόψω' τους πιο γρήγορους...( )
Στις επαρχειακές διαδρομές οι καταναλώσεις έπαιζαν αρκετά αφού στα κατηφορικά κομμάτια δεν το πατούσα καθόλου το γκάζι, ενώ στα ανηφορικά το πατούσα σχεδόν συνέχεια... Κατά μέσο όρο είχα 8.2 με 8.4lt/100km.
Κι όλα αυτά πηγαίνοντας σε ρυθμούς πιο γρήγορους από το μέσο όρο κίνησης.
Αυτό που χάρηκα πάρα πολύ είναι ότι με το Golf IV 1.4lt που είχα, έβλεπα χαλαρά 8lt/100km στην εθνική, ενώ στους επαρχειακούς η κατανάλωση αυξανόταν στα 8,5 με 9lt/100km (πάντα σε αυτούς τους ρυθμούς κίνησης που ανέφερα πιο πάνω).
Βέβαια σήμερα Αθήνα-Πάτρα που ήρθα, το board computer έγραφε 8.9lt/100km.Να σημειώσω όμως ότι φυσούσε 'ανάποδα' καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού (πράγμα που με κούρασε κάποια στιγμή καθώς έπρεπε να διορθώνω συνέχεια την πορεία μου το τιμόνι).Μέσα στην πόλη (στην Αθήνα) η κατανάλωση είναι γύρω στο 10 με 12,5lt/100km, ενώ στην Πάτρα από 13,5lt/100km ως 15,5lt/100km.
Γενικότερα αυτή η σχετικά μεγάλη διαφορά κατανάλωσης στις 2 πόλεις, οδηγώντας με το ίδιο στύλ, μου κάνει εντύπωση. -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
73000km μέχρι στιγμής με βενζίνη αξίας 5910€ (Swift 1.3).Εσύ πότε θα αρχίσεις να μετράς σε lt/100km; μετά τα 100k km;
(πέρα από την πλάκα, πόσο σου λέει το trip? )
-
Κάτι τέτοιοι βγάζουν κακό όνομα για τα γιαπωνεζικα.
Να πυρποληθείΤο δικό του είναι πολυτελείας βρε... είναι το 1,8...
2100χλμ μετά την εκδρομή του Σαββατοκύριακου και η κατανάλωση στα 10.6l/100km.
Έχουν ξεφύγει οι Βαυαροί... Τόσο καίει ένα σούπερ μίνι πλέον άμα ψιλοζοριστεί...
Πολυτελείας, μεγάλου κυβισμού, είπαμε, έτσι;;; Που καίει λιγότερο (σύμφωνα με 4Τ τρέχοντος μήνα στα 11+) από τη C180 blue efficiency που είναι ένα ταπεινό 1600άρι και ειδική έκδοση 'χαμηλής κατανάλωσης', είπαμε, έτσι;;;;
Έρευνα Κατανάλωσης