-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν είναι καραγκιοζιλίκι τα ελληνικά είναι επίσημη γλώσσα της ΕΕ
Το πολύ σε κάνα μήνα ο Peterpan θα μπορεί να σου την πει κανονικα...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Θέλω να αλλάξω το ρόζ τρίπτυχο σε καινούργιου τύπου...Σε ποιά υπηρεσία ειναι καλύτερα να το κάνω?Στο ΚΕΠ,στη Μεταφορών ή να το δώσω σε καμια σχολή οδηγών πληρώνοντας κάτι παραπάνω?Αν δε βαριέσαι, ή σε ΚΕΠ ή στο αρμόδειο τμήμα του Μεταφορών της περιοχής σου. Αν βαριέσαι και θες να δώσεις κάτι παραπάνω, τότε σε σχολή οδηγών.
-
Ηρθε και η δικη μου σειρα , διαβασα ολο το Τοπικ και απο Δευτερα θα παω στο παραρτημα του ΥΜΕ για να μπει στο χρονοντουλαπο το κλασσικο τριπτυχο (αν και με εκανε ποιο παλιο οδηγο απο τους συνομιληκους μου ).
Κατεβασα και τα εγγραφα που χρειαζονται http://www.yme.gr/index.php?getwhat=1&o ... d=&tid=372 και εφοδιαζομαι με μπολικη υπομονη -
Καλορίζικος
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ΚαλορίζικοςΚατσε να παω την Δευτερα να καταθεσω τα χαρτια , να δω τι λενε οι αργοσχολοι του Αγρινιου
Ευχαριστω -
Εχει ξεκινησει ο αδερφος μου και τον πετυχε στην αλλαγη.. Το θεμα που εχουμε ειναι το εξης παρακατω.. Στην αρχικη συμφωνημενη τιμη τον ενημερωσαν οτι θα υπαρξει καποια επιβαρυνση λογω των παραπανω 5 ωρων που προστεθηκαν (20->25).. Ως τελειως rooky ο μικρος θελησε να κανει και τις 20 ωρες χωρις καμια αντιρρηση απο τη σχολη του στυλ 'ελα μια χαρα εισαι και με 14 μπορεις να δωσεις και θα περασεις' Αλλωστε ειτε κανεις 1 ωρα ειτε και τις 20 το ποσο δεν αλλαζει.
Το θεμα ειναι οτι του ζητησαν σημερα 150e παραπανω απο τη συμφωνημενη τιμη, λεγοντας του οτι η τιμη της ωρας ειναι στα 13e που σημαινει 5χ13= 65e τα οποια δεν εχω και καμια αντιρρηση να δωσουμε.. Τα υπολοιπα 85e μεχρι τα 150e τι στο καλο ειναι ρε παιδια???? Κατι για νεο παραβολο και τραπεζα του ελεγε χωρις σαφης απαντηση.. -
Ποια ηταν η αρχικη τιμη?
-
Τι σημασια εχει η τιμη?
-
Μεγαλη,θελω να την ξερω για να σου απαντησω αναλογα.
Οπως και να χει παντως δεν σας εχει εξηγηθεί σωστα και ολο αυτο αποδεικνύει μη επαγγελματικη συμπεριφορα. -
500e συγκεκριμενα..Να αναφερω οτι μιλαμε για Πατρα οπου οι τιμες ειναι σημαντικα χαμηλοτερες απ την Αθηνα. Προ 5ετιας εγω το εβγαλα με 650e.
Πιστευω οτι ειναι αδιαφορο με το θεμα η τιμη απο την αποψη οτι μεχρι και πριν την αλλαγη στα διπλωματα την ιδια τιμη ειχε και επελεξε τον συγκεκριμενο ο μικρος καθοτι ειχαν παει πολλοι συμφοιτητες του ,στους οποιους και τηρηθηκαν τα συμφωνηθεντα και εγιναν ολες οι ωρες και κανεις δε κοπηκε για να πεις οτι ναι μεν λεει 500 αλλα μετα ξαναπληρωνεις πορεια...!
Θελω να πω οτι ναι μεν ειναι χαμηλη η τιμη ακομα και με τα μεγεθη της Πατρας αλλα εχει πολυ καλη φημη η σχολη. Οποτε τελικα αυτα τα 85e+ αν δεχτουμε οτι δε παει να βγαλει τι στο καλο ειναι?? Τα +65e για τις +5 ωρες εχει δικαιωμα να τα ζητησει?
Αν θεωρεις οτι παιζεται λαμογια θα ηθελα να μου εξηγησεις.Υ.Γ. μολις ενημερωθηκα οτι θα ναι 130e τελικα.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα στις 17 επιτέλους ν' αλλάξω το -ελληνικό, χάρτινο- δίπλωμα μου σε αγγλικό και μου ήρθε εχθες το καινούριο ευρωπαϊκό με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου.Είχες κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα δείχνοντας το ελληνικό;
(λόγω μακρόχρονης παραμονής ρωτάω) -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα στις 17 επιτέλους ν' αλλάξω το -ελληνικό, χάρτινο- δίπλωμα μου σε αγγλικό και μου ήρθε εχθες το καινούριο ευρωπαϊκό με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου.
Είχες κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα δείχνοντας το ελληνικό;
(λόγω μακρόχρονης παραμονής ρωτάω)και το παλιό χάρτινο δίπλωμα με τα Ελληνικά μια χαρά περνάει στην Αγγλία όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το μόνο θέμα είναι ότι αν δεν έχεις αγγλικό δίπλωμα θα σε τσεκουρώσει η ασφάλεια στην Αγγλία παραπάνω. Επίσης και οι πόντοι που πριν από λίγα χρόνια απλά δεν γραφόντουσαν πλέον μια χαρά γράφονται και στο Ελληνικό δίπλωμα.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
500e συγκεκριμενα..Να αναφερω οτι μιλαμε για Πατρα οπου οι τιμες ειναι σημαντικα χαμηλοτερες απ την Αθηνα. Προ 5ετιας εγω το εβγαλα με 650e.
Πιστευω οτι ειναι αδιαφορο με το θεμα η τιμη απο την αποψη οτι μεχρι και πριν την αλλαγη στα διπλωματα την ιδια τιμη ειχε και επελεξε τον συγκεκριμενο ο μικρος καθοτι ειχαν παει πολλοι συμφοιτητες του ,στους οποιους και τηρηθηκαν τα συμφωνηθεντα και εγιναν ολες οι ωρες και κανεις δε κοπηκε για να πεις οτι ναι μεν λεει 500 αλλα μετα ξαναπληρωνεις πορεια...!
Θελω να πω οτι ναι μεν ειναι χαμηλη η τιμη ακομα και με τα μεγεθη της Πατρας αλλα εχει πολυ καλη φημη η σχολη. Οποτε τελικα αυτα τα 85e+ αν δεχτουμε οτι δε παει να βγαλει τι στο καλο ειναι?? Τα +65e για τις +5 ωρες εχει δικαιωμα να τα ζητησει?
Αν θεωρεις οτι παιζεται λαμογια θα ηθελα να μου εξηγησεις.Υ.Γ. μολις ενημερωθηκα οτι θα ναι 130e τελικα.
Λοιπον το θεμα με τις τιμες ειναι πονεμενη ιστορια για τον κλάδο μας (αλλα και γενικοτερα).
Οποτε στην αγωνια μας να κρατησουμε τον πελατη (τακτικη που δεν υιοθετώ εγω προσωπικα στο υπογραφω ) Λεμε μια τιμη προσιτη για να κερδισουμε τον πελατη και αφου το επιτύχουμε στην συνεχεια πεταμε λέξεις οπως ''παραβολο'' επιπλεον ώρες''
κλπ.
Αντιλαμβανομαι την αγωνια του καθε συναδελφου να μπορεσει να παρει τα προς το ζειν του αλλα αυτο στις μέρες μας γινετε με πολυ ακομψο τρόπο.
Εχε υπ οψην σου πως αν σου παρει 650 ευρω ειναι μια λογικη τιμη (αλλα να κανει και τις 25 ωρες)μιας και τα κοστη εχουν μεγαλώσει, αυτο που πειραζει ομως ειναι ο τροπος διεκδυκουμε κάτι. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είχες κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα δείχνοντας το ελληνικό;
(λόγω μακρόχρονης παραμονής ρωτάω)Κανονικά το όριο οδήγησης με δίπλωμα ΕΕ είναι 3 χρόνια, οπότε εγώ το ξεπέρασα για μερικούς μήνες.
Τον Αύγουστο που με γράψανε για ταχύτητα έδωσα τα στοιχεία του ελληνικού διπλώματος χωρίς πρόβλημα.Το αγγλικό, πέρα από την νομοθεσία, το ήθελα για proof of ID ωστέ να μη κυκλοφορώ με το διαβατήριο όταν χρειάζεται.
και το παλιό χάρτινο δίπλωμα με τα Ελληνικά μια χαρά περνάει στην Αγγλία όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το μόνο θέμα είναι ότι αν δεν έχεις αγγλικό δίπλωμα θα σε τσεκουρώσει η ασφάλεια στην Αγγλία παραπάνω. Επίσης και οι πόντοι που πριν από λίγα χρόνια απλά δεν γραφόντουσαν πλέον μια χαρά γράφονται και στο Ελληνικό δίπλωμα.
Όπως βλέπεις, υπάρχει χρονικό όριο στη χρήση.
Για την ασφάλεια, ψάχνοντας κάθε φορά online, υπάρχει ένα πεδίο που δηλώνεις από που είναι η άδεια σου. Δοκίμασα σε διάφορες περιπτώσεις να δω την τιμή και με δίπλωμα ΕΕ και με ΗΒ. Η τιμή όλως παραδόξως ήταν η ίδια, τουλάχιστον στις δύο ασφαλιστικές που ήμουν μέχρι τώρα. (Endsleigh και Santander) Ίσως σε κάποιες ασφαλιστικές να έχει διαφορά και σε κάποιες όχι. Δεν ξέρω.
Για τους πόντους, Κύπριος φίλος που έχει πάρει μερικούς μου είπε (= δεν το έχω διασταυρώσει) πως δεν τους περνάνε στην Κύπρο γιατί η νομοθεσία είναι διαφορετική, και γιατί διαφορετικές παραβιάσεις αντιστοιχούν σε διαφορετικούς πόντους μεταξύ των δύο χωρών, οπότε δεν υπάρχει αντιστοιχία. Αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία, ευτυχώς.
-
Χθες 14/2 παρελαβα το νεο μου διπλωμα (αντικατασταση παλαιου τυπου χαρτινο ροζ με νεο τυπου καρτας).
Ημερομηνια παραλαβης απο τον αρμοδιο υπάλληλο 3/1/13
Στον κωδικο 4α. (που υποθετω οτι ειναι η ημερομηνια ανανεωσης του διπλώματος) γραφει 10/1/13
Στον κωδικο 4β. (που προφανως ειναι η ημερομηνια ληξης συμφωνα με τους νεους κανονισμους) γραφει 10/1/28 (δηλ. 15 χρονια ισχυ)
Στην πισω πλευρα, στην στηλη 10 γραφει 5/11/96 (οταν το 'πρωτοεβγαλα') και στην στηλη 11 (ισχυει μεχρι) 30/7/43 (οπως και αναγραφοταν στο αρχικο διπλωμα).
Με λιγα λογια, παρολο που ως ημερομηνια ανανεωσης το διπλωμα μου εχει 10/1/13 (πριν δηλ. τις 19/1/13 που υποτιθεται οτι απο την ημερομηνια αυτη κι επειτα τα διπλωματα θα ειχαν ισχυ 15 ετη), η ισχυς του ειναι για 15 ετη. Αλλα στην πισω πλευρα αναγραφει στην στηλη 11 30/7/43. Μπαχαλο
Τι ηθελα και το εβγαλα?
-
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
.....Τι ηθελα και το εβγαλα?
Το ότι το κατάλαβες εστω και εκ των υστέρων κάτι σημαίνει , είσαι σε καλό δρόμο!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Το ότι το κατάλαβες εστω και εκ των υστέρων κάτι σημαίνει , είσαι σε καλό δρόμο!!!!
Γιατι, εσυ το ηξερες εκ των προτερων?
-
Ο χρήστης kkkostas έγραψε:
.....
Τι ηθελα και το εβγαλα?
Γιατι, εσυ το ηξερες εκ των προτερων?
Ολα τα ξερει
-
kkkostas ,τα νέου τύπου σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα διπλώματα έχουν διαφορετική μορφή από τα πρώτα τύπου πιστωτικής κάρτας που εκδόθηκαν?
-
Πάντως μίλησα με τον δάσκαλο οδήγησης και μου είπε πως αν κάνω το δίπλωμα μου νέου τύπου θα ισχύει η 15ετία. Οπότε θα προτιμήσω το κλασσικό τρίπτυχο , έτσι και αλλιώς τα ελληνικά γλώσσα αναγνωρισμένη απο την ΕΕ είναι, οπότε κανένα πρόβλημα
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ