-
Να πάει σε δάσκαλο που θα ενδιαφερθεί να τον μάθει και όχι σε κάποιον από τους πολλούς που λένε 'ας κάνουμε 5-6 μαθήματα, δώσε και 100 ευρώ να το πάρουμε'. Η αδερφή μου χωρίς να έχει ιδέα έβγαλε δίπλωμα πρόπερσι και τα πάει μια χαρά. Πριν το πάρει προσπάθησα να της δείξω, τσακωθήκαμε και δεν συνεχίσαμε. Και μάλλον φταίω εγώ. Δεν γίνεται ο άλλος να πιάνει πρώτη φορά τιμόνι και να έχεις την απαίτηση να τα κάνει όλα σωστά. Γι΄ αυτό υπάρχουν και οι σχολές άλλωστε.
-
εγω θα ελεγα να παει στον δασκαλο για να μαθει, ετσι εμαθα κι εγω ενω δεν ηξερα τιποτα.
μετα απο εκει πηρα διπλωμα και ηξερα να παρκαρω μονο με τα σημαδια του yaris που μου ειχε δειξει ο δασκαλος.
με το δικο μου αμαξι ειχα θεμα με το παρκαρισμα αλλα μετα απο λιγες μερες το ειχα ξεπερασει κι αυτο.
ασε που οποτε εμπαινα με αλλον στο αμαξι νομιζα οτι μου λεει βλακειες και οτι εγω εχω δικιο, γι αυτο καλυτερα να σε διορθωνει καποιος ξενος κι οχι καποιος συγγενης -
Έχει κανείς ιδέα πώς βγαίνει διεθνές δίπλωμα;
Γίνεται μέσω ΕΛΠΑ; Έτσι ήξερα (το έκανε πέρυσι φίλος) αλλά πλέον βλέπω ανενεργά τα Links που βρίσκω (π.χ http://www.elpa.gr/box3.asp#2 ). Έκλεισε η ΕΛΠΑ;
Κι αν έκλεισε, πώς γίνεται πλέον (αν γίνεται) να εκδώσει κάποιος αυθημερόν το διεθνές δίπλωμα;
Ισχύουν οι τοποθεσίες που αναφέρονται εδώ; => http://www.yme.gr/index.php?tid=378Υποθέτω ότι αλλαγή του παλιού με νέο δίπλωμα θέλει αρκετές εργάσιμες μέρες που μάλλον δεν τις έχω καθώς φεύγω για εξωτερικό σε 3 βδομάδες, με το που αλλάξει ο χρόνος.
-
Είχα βγάλει πριν χρόνια (2004) Διεθνές Δίπλωμα για χρήση στις ΗΠΑ.
Μέσω ΕΛΠΑ στην Κηφισιά. Είχε ένα σαν κοντέινερ η ΕΛΠΑ και εκεί είχε ένα γραφείο.
Πιθανά να ισχύει ακόμα η ίδια διαδικασία. Με ένα τηλέφωνο θα σου λυθούν όλες οι απορίες.Για ταξίδι στην Ευρώπη αρκεί το νέο δίπλωμα τύπου 'πιστωτικής κάρτας'.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Από Δευτέρα θα κάνω κάποια τηλέφωνα να βγάλω άκρη. Αυτό που με ανησύχησε είναι ότι δεν έσπευσα για τις διαδικασίες νωρίτερα καθώς έλειπα και εξωτερικό και κάποιος μου είπε προχθές ότι η ΕΛΠΑ ίσως έκλεισε κτλ και δεν ξέρω αν παίζει κάποια γρήγορη εναλλακτική. Ενδεχομένως να ανησυχώ χωρίς λόγο... όπως και να έχει θα δω, απλά είπα να ρωτήσω μήπως κάποιος εδώ ήξερε να μου πει εκ των προτέρων αν οι διαδικασίες με ΕΛΠΑ συνεχίζονται όπως και μέχρι πέρυσι με την αυθημερόν έκδοση διεθνούς διπλώματος. Το site πάντως της ΕΛΠΑ παραμένει off.
-
Αυθημερόν το δίνουν. Απλά θέλει προσοχή γιατί τα γραφεία τους δεν λειτουργούν από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Αν θυμάμαι καλά λειτουργούσε από τις 8.00 μέχρι τι 12.00.
Δικαιολογητικα για το διεθνες δίπλωμα οδήγησης
Για την έκδοση του διεθνούς διπλώματος απαιτούνται μία έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου, παρουσίαση του ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, καθώς και το διαβατήριο ή η νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα (όποιο από τα δύο θα χρησιμοποιηθεί και στο ταξίδι). Το διεθνές δίπλωμα εκδίδεται αυθημερόν σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ. Η ΕΛΠΑ συνιστά κάθε οδηγό που σκοπεύει να κινηθεί στο εξωτερικό να έχει μαζί του και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης. Το κόστος του διπλώματος μονοετούς ισχύος είναι 50 ευρώ και του τριετούς ισχύος ορίζεται στα 90 ευρώ. -
Έβγαλα άκρη και με τα τηλέφωνα που βρήκα παρακάτω, τα οποία παραθέτω καθώς δεν τα βρίσκεις εύκολα. Σήμερα ή αύριο θα πάω σε ένα απο τα τροχογραφεία της ΕΛΠΑ (είναι ανοικτά 09:00-14:00) να φτιάξω το διεθνές δίπλωμα.
πηγή: http://www.odhgos.gr/distributionPlacesELPA.asp
Τα σημεία διανομής της ΕΛΠΑ είναι τα ακόλουθα.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 395
210.6068800.ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4
210.7781617.ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
ΠΑΤΗΣΙΩΝ_ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ
210.2510130.ΓΛΥΦΑΔΑ
ΔΙΑΔ.ΠΑΥΛΟΥ & Ν.ΖΕΡΒΑ
210.8947957.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Μ.ΑΝΤΥΠΑ & ΚΥΔΑΘΗΝΑΙΩΝ
210.9940664.ΚΗΦΙΣΣΙΑ
ΤΑΤΟΙΟΥ & ΑΧΑΡΝΩΝ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ
210.8018846.ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ 17 & ΙΩΝΙΑΣ
210.9310492.ΟΜΟΝΟΙΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ HONDOS
210.5227760.ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
210.4173362.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 65
210.5744575.ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 111Β - ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
210.6891550. -
Από μια ερώτηση ξεκίνησε νέα συζήτηση
viewtopic.php?f=5&t=58809για θέμα που είχε καλυφθεί πριν 5 χρόνια σε αυτό το topic
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
07/01/11 18:50
..... Λοιπόν ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά διότι γράφονται διάφορα κ χάνετε η μπάλα .
Όταν γραφτείς σε μια Σχόλη οδηγών πληρώνεις τα όποια παράβολα του κράτους που αφορούν γιατρούς, εφορία, παράβολο χαρτοσήμου, και παράβολο έκδοσης διπλώματος,μόνον στην αρχή!
Αυτά και δεν πληρώνεις τίποτα άλλο στο κράτος όσες φορές και να κοπεις σε πρακτικό κ θεωριτικό επίπεδο για τα επόμενα 3 χρόνια ισχύος τις καρτέλας που έχει εκδοθεί.
Λανθασμένα πολλοί εκπαιδευτές ερμηνεύουν την λεγόμενη ''παράσταση εξετάσεων'' ως παράβολο.
Στη πραγματικότητα είναι ένα ποσό που έχει καθορίσει η ομοσπονδία μας ως αντίτιμο σε κάθε πρακτική επανεξέταση του υποψηφίου. Η τιμή του ''παράβολου'' αυτού δεν είναι προκαθορισμένη και ποικίλει από νομό σε νομό.
Ενδεικτικά κυμαίνεται από 100-200 ευρωΩραίοι οι εκπαιδευτές! 'Παράβολο' ότι βάζουν στην τσέπη .... και προφανώς τα 'παράβολα' δεν έχουν 'αποδείξεις'?
Οπότε τα κοψίματα κάνουν καλό πρώτα απ' όλα στον εκπαιδευτή! Εύγε Ελλαδάρα! -
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΙΑ… Το «Αιώνιο» Ελληνικό Σκάνδαλο Διαφθοράς Αποκαλύπτεται
Οπως λοιπόν επισημαίνεται στη μελέτη στελεχών των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, «ετησίως εκδίδονται περίπου 400.000 διπλώματα οδήγησης και ο τζίρος του κυκλώματος υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό επιτυχίας στις ήδη μηχανογραφημένες θεωρητικές εξετάσεις (για τα σήματα, τη δομή του αυτοκινήτου κ.τ.λ.) είναι περίπου 50%, στις πρακτικές φτάνει το 75% για την Αθήνα και σκαρφαλώνει ως το 95% (!) σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις. Οι εξεταστές είναι 1.300, οι υπάλληλοι βοηθητικού έργου 900 και το ετήσιο κόστος εξετάσεων υπολογίζεται σε 5,5-6 εκατ. ευρώ. Επιπλέον κάθε χρόνο συστήνονται περίπου 50.000 επιτροπές για εξέταση υποψηφίων οδηγών».Στη συνέχεια της σχετικής μελέτης υπάρχει η παραδοχή ότι «το θέμα της αδιαφάνειας και διαφθοράς έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις. Ο χρηματισμός θεωρείται δεδομένος και αυτονόητος. Είναι έτσι οργανωμένο το σύστημα που όσοι τυχόν έχουν αναστολές στο να δωροδοκήσουν τελικά κάμπτονται και «υποχρεώνονται» να ενδώσουν καθ’ ότι κόβονται στις εξετάσεις δύο η περισσότερες φορές».
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι στο Διαδίκτυο διαφημίζονται εξαιρετικά χαμηλά δίδακτρα στις σχολές οδηγών, γεγονός που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το «κέρδος» προέρχεται – και η απώλεια ισοσκελίζεται – από τη συμφωνία για «πληρωμένα διπλώματα οδήγησης» τα οποία μοιράζονται εξεταστές και εκπαιδευτές οδηγών.Τον Ιανουάριο του 2001 μία υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών που εθεωρείτο «έντιμη» και είχε βραβευθεί σχετικά συνελήφθη για χρηματισμό.
Την περίοδο 2011-2014 στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Αλεξανδρούπολη και στη Δωδεκάνησο ανακαλύφθηκαν τέσσερα μεγάλα κυκλώματα εμπορίας αδειών οδήγησης.
http://hellasforce.com/2015/12/31/εκθεση-φωτια-το-αιώνιο-ελληνικό-σκά/
Τον Ιανουάριο του 2001 μία υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών που εθεωρείτο «έντιμη» και είχε βραβευθεί σχετικά συνελήφθη για χρηματισμό.Το site ειναι λιγο καπως, αλλα διαβαζω τα παντα ολα σε sites. Εκτος απο αυτα που λενε για εξωγηινους. Τι να τα κανω; Εχω δει και πρασινα ανθρωπακια και μπλε και τωρα κοκκινα να μας κυβερνουν. Φαινεται οτι εχουν ερθει απο αλλον πλανητη. Μπορει ομως και να υπαρχουν εδω παραρτηματα τους και τους πρωθυπουργους τους πανε σε διαστημοπλοια και τους μεταλλασουν.
Βλακειες λεω;
Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου ήταν καλεσμένη στο Mega με αφορμή το βιβλίο της “Η οργή του Ανδρέα”. “Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Χάρβαρντ για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο, γύρισε ένας άλλος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που μπήκε σε μια διατεταγμένη υπηρεσία, ένας άνθρωπος που επέστρεψε ως εντολοδόχος των αμερικανικών υπηρεσιών”, είπε η κ. Λιάνη.
http://www.newsit.gr/ellada/Dimitra-Liani-Papandreoy-Pote-allakse-o-Giorgos-O-Tsipras-den-einai-Andreas/467933
Και ο Τσιπρας το επαθε
Η αλλαγή του κ. Τσίπρα έγινε αντιληπτή από το σύνολο των παρευρισκομένων στη Βουλή αλλά και όσους την παρακολούθησαν από την τηλεόραση, παρά τις δηλώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι βαδίζει σταθερά στα βήματα της πρώτης κυβέρνησης.
http://newpost.gr/politiki/490645/nai-o-alekshs-tsipras-allakse-ti-den-katalabes
Εξωγηινιζονται -
Που συναντώνται τα διπλώματα με την Μιμή και τον ΓΑΠ;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Που συναντώνται τα διπλώματα με την Μιμή και τον ΓΑΠ;Στην διασταυρωση.
-
Πληρώνεσαι ανάλογα με τα post που κάνεις;
-
Πληρώνεσαι ανάλογα με τα post που κάνεις;Δουλεια σου εσυ, δουλεια μου εγω. Αντε τραβα αλλου για μαθηματα.
-
Αφού το παραδέχεσαι δεν χρειάζεται και επιθετικότητα.
-
Αφού το παραδέχεσαι δεν χρειάζεται και επιθετικότητα.Τι να παραδεχτω; Αυτα που ρωτας ειναι παραλογα. Και να σου πω και κατι. Δεν προσβαλεις μονον εμενα.
Προσβαλεις και την Διαχειριση του Forum. Γιατι αφηνεις υπονοουμενα πως μπορει να πληρωνομαι απο οποιονδηποτε. Δλδ γιατι οχι και απο την διαχειριση; Σκεψου λοιπον πριν πεταξεις εξυπναδες.Πληρώνεσαι ανάλογα με τα post που κάνεις;
Ας διαβασει και η διαχειριση την ερωτηση σου, γιατι το τραβηξες πολυ.
-
Σιγά μην μου κάνεις και μήνυση ρε κακομοίρη.
-
Παιδια καλησπερα σας ονομαζομαι γιαννης και ειμαι απο αθηνα εδω και κατι μηνες εχω γραφτει σε σχολη οδηγων ξερω να οδηγαω απο μικρος εκανα 12 μαθηματα εδωσα εξετασεις και κοπηκα απο τοτε εχουν περασει 2 μηνες και ακομα περιμενω με την δικαιολογια την αλλη βδομαδα θα δωσεις και καθε φορα το ιδιο τι διαδικασιες θελει για να αλλαξω σχολη οδηγων να τονισω οτι δεν τον χρωσταω τιποτα. μπορει να αρνηθει να μου δωσει την καρτελα?
-
Εγω εχω φαει μεγαλυτερη ταλαιπωρια. Πολυ κακως που δεν του χρωστας ! Αν του χρωστουσες θα ετρεχε να σε βαλει να δωσεις. Αποδειξεις για τα λεφτα που πηρε σου εχει δωσει?
-
Το ξερω εκανα βλακεια ολος ο κοσμος χρωσταει μονο εγω στην ωρα μου τα λεφτα, αποδειξεις μου εχει δωσει ευχτυχως τι πρεπει να κανω για να παρω την καρτελα πως να κινηθω θελει να πληρωσω μετα κανα παραβολο για αλλαγη σχολης σε περιπτωση που δεν μου την δινει τι κανω? εχω μεινει σε αδεξοδο.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ