-
σε ερωτηση μου προς την Διεύθυνση Μεταφορών Θεσ/νικης σεχτικά με τα διπλώματα μου είπαν τα εξής:
απο 1/4 όσοι θελούν να το αλλάξουν χωρίς προφανή λόγο
οι φωτογραφίες είναι τύπου ταυτότητας (2)
και το κόστος με κάτι παράβολα γαμώβολα αιτήσεις κλπ γύρο στο 45αρι
βέβαια άμα βιάζεται να το αλλάξετε μπορείτε να το χάσετε.
και είμαι σίγουρος οτι οι σχολές οδηγών θα χαρούν να σας το βγάλουν χωρίς να τρέξετε με το αζημίωτο
-
Εγώ βασικά θέλω να το αλλάξω γιατί πιάνει χώρο στο πορτοφόλι μου και επειδή έχω μικρό πορτοφόλι (όχι κάτι γομάρια) φαίνεται χάλια και είναι και άβολο!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Οδηγάνε καλύτερα (ασφαλέστερα) όχι επειδή έχουν καλύτερους δασκάλους, αλλά επειδή η αστυνόμευση τους έχει κάνει αρνάκια.
Κατά τ'άλλα, κι αυτό το χύμα εμένα δε μου αρέσει. Πάνε σα ρομποτάκια, αλλά σε κάτι στιγμές κάνουν απίστευτες κοτσάνες οι Αμερικάνοι. Προσωπικά υποστηρίζω σαφώς ένα σύστημα που θα εξετάζει οδηγικές ικανότητες, αποφυγές εμποδίων, αντιδράσεις σε μικτές συνθήκες κτλ, χωρίς να είναι εύκολο το λάδωμα.Και μιας και μιλάμε για Αμερική (sorry για το off topic), να τονίσω ότι έχουν 4-way STOP signs και μπορούν να κάνουν δεξιά στο φανάρι όταν είναι κόκκινο (αν δεν έρχεται κανείς).
Δεξια σε κοκκινο δεν μπορεις να κανεις σε ολες τις πολιτειες νομίζω.
Διπλωμα και εγω θελω να αλλαξω γιατι εχω και εγω μικρο πορτοφολι.....πιο πολυ χωρο θελω για ταυτοτητα διπλωμα κας καρντ κλπ παρα για λεφτα ταυτοτητα και διπλωμα απλα τα 'κλεινω' αναμεσα στο πορτοφολι γιατι οπως ειπαμε ειναι μικρο.
Δεν θα παω τωρα να το αλλαξω....αλλα οταν παω θα δηλωσω κλοπη....το θελω το διπλωματακι μου
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
... οι φωτογραφίες είναι τύπου ταυτότητας (2) ...Από σχολή οδηγών μου είπαν για 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και έγχρωμες, το δε κόστος για ανανέωση επαγγελματικού ... 180 ευρώ με τα παράβολα μέσα.
-
Εγώ λόγο ένος ¨θέματος¨ ανανεώνω κάθε 3 χρόνια το δίπλωμα μου.
Η επόμενη ανανέωση είναι στα μέσα του 09, λογικά θα μου δώσουν απο το καινούριο ε; -
Ναι.
Ο πατέρας μου πριν 2 μέρες κατέθεσε τα χαρτιά του για την πρώτη ανανέωση του διπλώματος λόγω ηλικίας και θα του δώσουν τον καινούριο τύπο. Το ίδιο μου είπαν και εμένα για τα επαγγελματικά μου που έληξαν. -
Όμορφα.
Σε ευχαριστώ!
-
Δηλαδη ο father που βιάστηκε και έκανε την ανανέωση Last week έχασε την ευκαιρια να έχει νεόυ τύπου δίπλωμα....
-
Τα νέα διπλώματα οδήγησης θα χρησιμοποιούνται και ως αστυνομικές ταυτότητες από τον Ιούνιο για την ταυτοποίηση των κατόχων τους σε συναλλαγές με το δημόσιο. Ήδη οι αιτήσεις για την απόκτησή τους έχουν φτάσει τις 100 μόνο στην περιοχή της Αττικής.
Το υπουργείο Μεταφορών τονίζει ότι η αντικατάσταση των παλαιών αδειών οδήγησης μπορεί να γίνει έως το 2032, παρ όλα αυτά όσοι θέλουν να προμηθευτούν τα νέου τύπου διπλώματα θα μπορούν να τα αντικαταστήσουν από την 1 Απριλίου.
Τα νέα διπλώματα είναι ροζ, έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας και εφοδιάζονται με μικροτσίπ το οποίο εμπεριέχει τα στοιχεία του οδηγού και τις παραβάσεις που έχει πραγματοποιήσει.
Εξωτερικά τα στοιχεία του κατόχου αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες κάτι που κάνει πιο εύκολη τη ζωή του πολίτη σε μετακινήσεις του στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω άδεια ο κάτοχος θα μπορεί να αναγράφει και την ομάδα αίματος του, κάτι πολύ αναγκαίο και απαραίτητο σε περίπτωση ατυχήματος.
Τέλος το ελληνικό δίπλωμα θα φέρει ως ολογράφημα τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Βέβαια και για τα προηγούμενα ίσχυε αυτό.
Εγώ έχω το 'γαλάζιο βιβλιαράκι'. Δεν θα ξεχάσω ένα πιτσιρικά τροχονόμο που με σταμάτησε μια φορά για έλεγχο και με το που το είδε είπε ....'τι ναι αυτό;!Τέλος πάντων αν και δεν διευκρινίζεται επ' ακριβώς, νομίζω ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει ισχύ διεθνούς διπλώματος (στο quote μου, λέει 'κάνει πιο εύκολη τη ζωή του πολίτη σε μετακινήσεις του στην Ευρωπαϊκή Ένωση').
.
.Α ναι. **Τελικά οι φωτογραφίες είναι ταυτότητας ή διαβατηρίου; **(ή ...αμερικανικής βίζας, θυμάμαι ότι είναι διαφορετικές κι έχω περισσευούμενες)
.
.
.
. -
Ο χρήστης Maskaras2008 έγραψε:
Α ναι. **Τελικά οι φωτογραφίες είναι ταυτότητας ή διαβατηρίου; **(ή ...αμερικανικής βίζας, θυμάμαι ότι είναι διαφορετικές κι έχω περισσευούμενες).Από την εγκύκλιο http://www.yme.gov.gr/getfile.php?id=2013 στην σελίδα 5.
...
β) Μία πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία, διαστάσεων 40×60 mm, τυπωμένη σε αναλογικό φωτογραφικό χαρτίΑπό το http://www.yme.gov.gr/?aid=1723&tid=838
ΥΓ. Εδώ λέει για μία, αλλά θέλουν δύο.
-
re paidia 8elw na sas kanw mia erwtisi k an mporeite na me boi8isete..egw edwsa e3etaseis 23/1/2009 k perasa me epityxia tin e3etasi...akousa oti t nea diplwmata einai etoima meta apo 7meres...egw piga 2/2/2009 apo tn nomarxia sthn opoia eixa kate8esi t dikaiologitika k m eipan oti t xartia exoun fygei apo aytous k exoun paei stin troxaia,alla dn 3eroun pote 8a einai etoimo t diplwma m.otan rwtisa bebaia tn ypallilo ths nomarxias pote peripou mporei na einai etoimo m apadise se 15imero....!!!!mipws yparxei periptwsi na einai etoimo nwritera?gnwrizete?
gt mas koroideyoun k mas lene oti s 7meres 8a exoume t diplwma mas enw dn einai ikanoi na pragmmatopoiisoun tis desmeyseis tous???
t kako einai oti dn s dinoun oute mia bebaiwsi na mporoume na odigoume proswrina mexri thn ekdosi tou diplwmatos mas....
ellas t megaleio sou...!!!!! -
σε κοροιδεύουν
ζήτα τα λεφτά σου πίσω και μην ξαναπάς
-
Η εγκύκλιος του υπουργείου μεταφορών σχετικά με τα νέα διπλώματα είναι γραμμένη σε comic sans
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η εγκύκλιος του υπουργείου μεταφορών σχετικά με τα νέα διπλώματα είναι γραμμένη σε comic sansECDL rulezzzzz
-
Ο χρήστης rockets έγραψε:
re paidia 8elw na sas kanw mia erwtisi k an mporeite na me boi8isete..egw edwsa e3etaseis 23/1/2009 k perasa me epityxia tin e3etasi...akousa oti t nea diplwmata einai etoima meta apo 7meres...egw piga 2/2/2009 apo tn nomarxia sthn opoia eixa kate8esi t dikaiologitika k m eipan oti t xartia exoun fygei apo aytous k exoun paei stin troxaia,alla dn 3eroun pote 8a einai etoimo t diplwma m.otan rwtisa bebaia tn ypallilo ths nomarxias pote peripou mporei na einai etoimo m apadise se 15imero....!!!!mipws yparxei periptwsi na einai etoimo nwritera?gnwrizete?
gt mas koroideyoun k mas lene oti s 7meres 8a exoume t diplwma mas enw dn einai ikanoi na pragmmatopoiisoun tis desmeyseis tous???
t kako einai oti dn s dinoun oute mia bebaiwsi na mporoume na odigoume proswrina mexri thn ekdosi tou diplwmatos mas....
ellas t megaleio sou...!!!!!Ας το μεταφράσει κάποιος βρε παιδιά. Μπορεί να γράφει κάτι σημαντικό.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ας το μεταφράσει κάποιος βρε παιδιά. Μπορεί να γράφει κάτι σημαντικό. -
Τελικά είναι μεγάλο για copy
-
Ο χρήστης rockets έγραψε:
ellas t megaleio sou...!!!!!ρε παιδιά θέλω να σας κάνω μια ερώτηση k αν μπορείτε να με βοηθήσετε..εγώ έδωσα εξετάσεις 23/1/2009 k πέρασα με επιτυχία την εξέταση...άκουσα ότι t νέα διπλώματα είναι έτοιμα μετά από 7μέρες...εγώ πήγα 2/2/2009 από τη νομαρχία στην οποια είχα κατέθεση t δικαιολογητικά k m είπαν ότι t χαρτιά έχουν φύγει από αυτούς k έχουν πάει στην τροχαία,αλλα δη ξέρουν ποτε θα είναι έτοιμο t δίπλωμα m.όταν ρώτησα βεβαια τη υπάλληλο της νομαρχίας ποτε περίπου μπορεί να είναι έτοιμο m απάντησε σε 15ήμερο....!!!!μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο νωρίτερα?γνωρίζετε?
gt μας κοροϊδεύουν k μας λένε ότι σ 7μέρες θα έχουμε t δίπλωμα μας ενώ δη είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους???
t κακό είναι ότι δη σ δίνουν ούτε μια βεβαίωση να μπορούμε να οδηγούμε προσωρινά μέχρι την έκδοση του διπλώματος μας....
ελλάς t μεγαλείο σου...!!!!! -
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ellas t megaleio sou...!!!!!ρε παιδιά θέλω να σας κάνω μια ερώτηση k αν μπορείτε να με βοηθήσετε..εγώ έδωσα εξετάσεις 23/1/2009 k πέρασα με επιτυχία την εξέταση...άκουσα ότι t νέα διπλώματα είναι έτοιμα μετά από 7μέρες...εγώ πήγα 2/2/2009 από τη νομαρχία στην οποια είχα κατέθεση t δικαιολογητικά k m είπαν ότι t χαρτιά έχουν φύγει από αυτούς k έχουν πάει στην τροχαία,αλλα δη ξέρουν ποτε θα είναι έτοιμο t δίπλωμα m.όταν ρώτησα βεβαια τη υπάλληλο της νομαρχίας ποτε περίπου μπορεί να είναι έτοιμο m απάντησε σε 15ήμερο....!!!!μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο νωρίτερα?γνωρίζετε?
gt μας κοροϊδεύουν k μας λένε ότι σ 7μέρες θα έχουμε t δίπλωμα μας ενώ δη είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους???
t κακό είναι ότι δη σ δίνουν ούτε μια βεβαίωση να μπορούμε να οδηγούμε προσωρινά μέχρι την έκδοση του διπλώματος μας....
ελλάς t μεγαλείο σου...!!!!!Τστστστσ......!!!Ποσο αργοσχολος θεε μου!!!
Επιδη εχω σχολη οδηγων πληροφοριακα αναφερω οτι τα δικαιολογιτικα που κατεθεσα στις 21-1-09 για νεες αδειες αλλα κ 27-1-09 τα πηρα ολα τα διπλωματα μαζι 3-2-09
Επιδη για την υπηρεσια συγκοινωνιων ειναι μια πρωτογνωρη διαδικασια ειναι φυσικο να μην γνωριζει απο αρχη ποτε θα τις τα παραδωσει η αστυνομια ασχετως τι υποσχετε κ η ιδια!
Παντως τωρα που μπηκαν σεμια σειρα ο χρονος παραδοσης δεν θα ξεπερνα την μια εβδομαδα.
Εδω η ψωροκωσταινα χωλαινει σε αλλα κ αλλα κ εδω κολλησαμε?Κ οσο για τον φιλο παραπανω j-marr που αναφερει ''σε κοροιδεύουν ζήτα τα λεφτά σου πίσω και μην ξαναπάς''
Τι νομιζεις πως ειναι η εκδοση διπλωματος? χαλι που αγορασες απο το παζαρι και σου ξεφτυσε, για να το πας πισω? η αλλου τα κανουν καλητερα ?υ.γ. j-marr η τελευταια παραγραφος του ποστ δεν ισχυει αν αστειευοσουν!
H
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ