-
εχει απελευθερωθει το επαγγελμα του εκπαιδευτη πλεον σε βαθμο που σπασανε τα καρτελ ή κανω λαθος;;
ο λογος...τρελη αποκλιση πλεον στις τιμες.
τυχαιες επιλογες..ΧΩΡΙΣ ιχνος διαφημισης
http://www.testkok.gr/gr/page/sxoli-odi ... os-diploma
(ισχυουν αυτα που λενε;;)
εγω στην σχολη της γειτονιας εμαθα..χωρις ερευνα αγορας.. αλλα ολοι που μαθαμε την εποχη εκεινη τα ιδια 'εξοδα' ειχαν..
-
Τελικά είμαι πολύ πόντιος. Είχα πάει σε λάθος Διεύθυνση
Το πήρα το δίπλωμα αλλά κάτι περίεργο έχει γίνει με τις κατηγορίες. Δηλαδή δέν έχω τις μικρές, AM, A1, B1, C1, D1 κτλ.
Το καλό είναι οτι το αυτοκίνητο και η μοτοσυκλέτα δέν λήγει μαζί με τις επαγγελματικές κατηγορίες όπως γινόταν παλιά.
-
Αν ήσουν Πόντιος θα είχες πάει στη σωστή
-
Ποια είναι η διαδικασία για μετατροπή παλιού διπλώματος οδήγησης σε κάρτα; Κόστος, χρόνος, σχολή οδηγών ή ΚΕΠ ή συγκοινωνιών;
Ξέρω ότι θα έχει ρωτηθεί παλιότερα, αλλά ξέρω πόσο εύκολα αλλάζουν αυτά. Θενξξξξ!
-
Αίτηση (έντυπο)
Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
Παράβολο 30ευρώ από ΔΟΥ
Ανταποδοτικό τέλος 3 ευρώ (είσπραξη και εντός της υπηρεσίας)
Φωτοαντίγραφο ταυτότητας
Φωτοαντίγραφο διπλώματος -
αν εγω που εχω το παλιο διπλωμα ,θελω να βγαλω διπλωμα για μηχανακι-μηχανη για τα κοντινα δρομολογια ,θα συμπαρασυρει το νεο διπλομα και την ημ.ληξης της κατηγοριας του αυτοκινητου που ειναι 2030+ στην δεκαετια !?
-
Δές στην προηγούμενη σελίδα που έχω βάλει φωτογραφία του διπλώματος μου.
Οι ερασιτεχνικές κατηγορίες λήγουν το 45, δηλαδή στα 65α γεννέθλια μου.
-
Δήλωσα απώλεια του διπλώματος στην αστυνομία, αλλά ως δια μαγείας βρέθηκε (που πήγε και κρύφτηκε το άτιμο).
Το να συνεχίσω τη διαδικασία πληρώνοντας 30+ ευρώ για δίπλωμα που έχω, δεν μου φαίνεται πολύ λογικό.
Σε πιθανό έλεγχο ποιές συνέπειες μπορεί να έχω; -
Ο χρήστης Rafina έγραψε:
Δήλωσα απώλεια του διπλώματος στην αστυνομία, αλλά ως δια μαγείας βρέθηκε (που πήγε και κρύφτηκε το άτιμο).
Το να συνεχίσω τη διαδικασία πληρώνοντας 30+ ευρώ για δίπλωμα που έχω, δεν μου φαίνεται πολύ λογικό.
Σε πιθανό έλεγχο ποιές συνέπειες μπορεί να έχω;Αν πας και τους πεις ότι το βρήκες;
-
Χαίρεται.
Δεν ξέρω αν αναφέρεται κάπου στις προηγούμενες σελίδες, αλλά δεν είχα χρόνο να τις διαβάσω όλες.
Αν βγάλω καινούργιο δίπλωμα θα γράφει πάνω την ημερομηνία που βγήκε το συγκεκριμένο, ή την ημερομηνία που πρωτοέβγαλα δίπλωμα;
Το συγκεκριμένο παίζει ρόλο στο τι θα πληρώσω για ασφάλεια αργοτερα, και προφανώς με ενδιαφέρει αρκετά...
Έχω το παλιό που τα έχει όλα στα Ελληνικά μόνο (του 94) και προς το παρόν είμαι Γερμανία, και γι'αυτό σκέφτομαι να το αλλάξω.
Την προηγούμενη βδομάδα που πήγα και έκανα ένα τεστ ντραιβ, ο πωλητής το κοίταζε λίγο σα χαζός... -
Ο χρήστης Rafina έγραψε:
Σε πιθανό έλεγχο ποιές συνέπειες μπορεί να έχω;αν.έχεις προχωρήσει διαδικασία για να βγάλεις καινούργιο,βγάλτο. Έτσι αν ποτέ σου αφαιρέσουν το δίπλωμα για παράβαση τους δίνεις το παλιό και θα έχεις δίπλωμα:P
sent from my cave with smoke signals
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ακουσα στον Αντ1 πριν λιγο οτι σκεφτονται απο το υπουργειο να χορηγουν διπλωμα απο τα 16..Είναι επειδή η ωριμότητα εμφανίζεται από νωρίς στους Έλληνες...
-
Και επειδή είμαστε η χώρα της ταλαιπωρίας, για όσους έχουν δίπλωμα οδήγησης 50αριού από Τροχαία και με βάση το παρακάτω πρέπει:
- Να βγάλετε παράβολο 30euro από εφορία με σημείωση για ΚΑΕ 3439
- Να έχετε μία φωτογραφία διαβατηρίου
- Να πάρετε μαζί σας το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και του 50ριού (της Τροχαίας) και να πάτε σε ένα **ΚΕΠ **για αντικατάσταση και των δύο...
Αυτά μέχρι τέλος του 2014!!!!!!
'Παρατήρηση:
Άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστοιχούν στην κατηγορία ΑΜ του π.δ. 51/2012.
Αυτού του είδους οι άδειες οδήγησης, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του παρόντος διατάγματος, πρέπει να κατατεθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση με το νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παράβολου της εκτύπωσής του.
Μετά την λήξη της προθεσμίας αυτής τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί μέχρι 18/1/2013 από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας παύουν να ισχύουν.
Όσοι οδηγούν με τέτοιου είδους άδεια οδήγησης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.' -
Εισαι σιγουρος? Τροχαια ελληνικου που ρωτησα δεν ηξεραν τιποτα.μονο για τα καινουρια ξερουν.
Η παράθεση που έβαλες απο που ήταν? -
Αστο,το βρηκα.πδ 51 του 2012,,αρθρο 18.
Ειχες δικιο. -
Εγώ από χθες παρέδωσα τη χαρτούρα στο ΚΕΠ και θα παραλάβω το νέο δίπλωμα σε 3 μήνες.
Προσοχή, η διαδικασία για τα 50άρια πρέπει να γίνει μέχρι τέλος του 2014.
Μετά από ότι μου είπαν στα ΚΕΠ ακυρώνονται τα διπλώματα της Τροχαίας. -
Οφειλω να αποκαταστήσω την τροχαία ελληνικου. Μιλησα με το γραφείο μοτοποδηλατων και με κατατοπισαν.σημερα εκανα την διαδικασία και γω.
-
Πολλοί κάτοχοι διπλωμάτων 50ριών δεν ξέρουν καν για αυτή την αλλαγή στα διπλώματα και την διαδικασία.
Και θέλει προσοχή γιατί πλέον τα διπλώματα έχουν ισχύ για 15 χρόνια
Οι άδειες οδήγησης για τις κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β1, Β, και ΒΕ έχουν διοικητική ισχύ δέκα πέντε (15) έτη, από την ημέρα της επιτυχούς εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς για τη χορήγηση της συγκεκριμένης κατηγορίας ή από την ημέρα της ανανέωσής της, κατά περίπτωση, και όχι πέραν της συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών του κατόχου της άδειας.
http://www.autokinisi-sxoli.gr/υ%C ... %B9%CF%82/
-
- Άδειες οδήγησης οι οποίες χορηγήθηκαν με προγενέστερες, της 19-1-2013, διατάξεις, εξακολουθούν να ισχύουν με τους όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν, μέχρι τη λήξη της ισχύος τους με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 10 και της παραγράφου 2 του άρθρου 18 του παρόντος διατάγματος. Μετά τη λήξη της ισχύος τους, οι άδειες αυτές ανανεώνονται με τους όρους και προϋποθέσεις του παρόντος διατάγματος.
Αρα,για τα παλια δεν ισχυει η 15ετια,σωστα?
-
Λες;
Χλωμό το κόβω.
Αν μας δώσουν δίπλωμα νέου τύπου πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι 'ανανέωση' οπότε να λήγουν μετά από 15 χρόνια. Θα δούμε...Πάντως έχει και ένα καλό η όλη ιστορία. Το πέρασμα από το δίπλωμα 50αριού, στην κατηγορία Α1 (125cc) είναι ποιο εύκολο αφού θέλει μόνο πρακτική εξέταση:
Ελάχιστος αριθμός θεωρητικών μαθημάτων 10 ώρες, Βιβλίο μοτοσυκλέτας >.
(αν έχετε ΑΜ και κάνετε επέκταση σε Α1 δεν απαιτούνται)Ελάχιστος αριθμός θεωρητικών μαθημάτων 20 ώρες, Βιβλίο ΚΟΚ >
Επίσης 1 ώρα εκπαίδευση στο Μ.Σ.ΘΕ.Υ.Ο. (Εξέταση με ηλεκτρονικό υπολογιστή).
(δεν απαιτούνται οι 20 ώρες αν έχετε ήδη δίπλωμα ΑΜ ή Β αυτοκινήτου).Ελάχιστος αριθμός πρακτικών μαθημάτων 14 ώρες.
(αν έχετε ΑΜ και κάνετε επέκταση σε Α1 μόνο 7 ώρες, αν έχετε Β 12 ώρες)
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ