-
Παρέλαβα κι εγώ επιτέλους το νέο μου δίπλωμα.
Παρατήρηση: γράφει μόνο στα ελληνικά ότι είναι άδεια οδήγησης. Ευτυχώς είναι τυποποιημένο έντυπο στην ΕΕ και φαντάζομαι ότι ξέρουν τι να περιμένουν οι ξένοι όταν βλέπουν ένα τέτοιο.
Ερώτηση: η ημερομηνία γέννησης είναι γραμμένη με ανάγλυφα γράμματα.
-
Για να διακρίνεται ακόμα και όταν το μουτζουρώνουν οι γυναίκες.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Παρέλαβα κι εγώ επιτέλους το νέο μου δίπλωμα.Παρατήρηση: γράφει μόνο στα ελληνικά ότι είναι άδεια οδήγησης. Ευτυχώς είναι τυποποιημένο έντυπο στην ΕΕ και φαντάζομαι ότι ξέρουν τι να περιμένουν οι ξένοι όταν βλέπουν ένα τέτοιο.
Ερώτηση: η ημερομηνία γέννησης είναι γραμμένη με ανάγλυφα γράμματα.
Aν εχεις το αποπανω κοιταξε καλυτερα τι γραφει -
To μικροτσίπ δεν υπάρχει στα διπλώματα μας όπως δείχνει το υπόδειγμα, είναι να μπεί αργότερα το πόσο όμως είναι αγνωστο
-
Ο χρήστης kengraves έγραψε:
Σ ευχαριστώ πολύ, αν κ εγώ περιμένω 21 μέρες μετρημένες και ακόμα δεν είδα προκοπή
Φιλε και εγω περιμενω 4 εβδομαδες και ακομα τιποτα . Μην το ψαχνεις το χειροτερο υπουργειο by far
Καλησπέρα παιδιά.Καταρχήν Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία. Φίλε εγώ το πήρα πέρυσι,έδωσα 9/6 και το δίπλωμα ήρθε στις 20/7. Άστα....Την μέρα που έφευγα διακοπές, πέρασα μια βόλτα από την σχολή κ μου λέει άντε βάλτο στην θηκούλα.
-
Καλησπερα μπορει να μου πει καποιος το κοστος για την αλλαγη του παλιου διπλωματος σε νεο.
Στην επισημη σελιδα του ΥΜΕ λεει 30 ευρω παραβολο και κοστος 0-108+ 30 για εκτυπωση
Τι καθοριζει αν ειναι 0 ή 108 ευρω?
Συμφερει να το πας μονος σου ή ειναι καλητερα σε σχολη οδηγων?Καθυστερεις πιο πολυ να το παρεις αν πας μονος σου. Εγω εχω μονιμη κατοικια στην επαρχεια αλλα τωρα μενω αθηνα. Που ειναι πιο καλα να το παω.Σορρυ για ολες τις ερωτησεις σας ζαλησα
-
To κοστος αντικαταστασης είναι 30 ευρω μονο! αυτα τα 108 που περιγραφεις δεν παιζουν μάλλον δεν διαβασες κατι καλα.
-
Μέχρι πότε είναι η προθεσμία αλλαγής του παλιού διπλώματος οδήγησης στη νέα μοφή του (κάρτα)?
-
Γιατί υπάρχει προθεσμία??
-
καλησπέρα παιδιά. δεν ξέρω αν το έχετε ξαναπεί άλλα θα ήθελα να ρωτήσω εάν γινεται να δώσω για δίπλωμα αυτοκίνητου στα 17 και όταν πάω 18 να το πάρω...γινεται??
-
Ο χρήστης hyuglhkj έγραψε:
καλησπέρα παιδιά. δεν ξέρω αν το έχετε ξαναπεί άλλα θα ήθελα να ρωτήσω εάν γινεται να δώσω για δίπλωμα αυτοκίνητου στα 17 και όταν πάω 18 να το πάρω...γινεται??ΟΧΙ
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:
■Να έχει την κανονική του διαμονή στην Ελλάδα.
■Να μην κατέχει άλλη άδεια οδήγησης, ίδιας κατηγορίας, ελληνική ή κράτους-μέλους της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν).
■Να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
■Να έχει τις ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και διανοητικής ικανότητας που ισχύουν για την κατηγορία Β'.
■Να επιτύχει σε θεωρητική και πρακτική εξέταση, μετά από υποχρεωτική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. -
Έχει αλλάξει κάτι στο κόστος διπλώματος μοτοσυκλέτας τελευταία? Ένας φίλος έβγαλε στη Λάρισα πριν 3 μήνες
με 220 ευρώ, σήμερα ρώτησα στην Κομοτηνή και σε 3 σχολές μου ζήτησαν 350 ενώ άλλες 3 δεν μου έδιναν τιμή
από το τηλέφωνο. Μου έλεγε τότε ο φίλος να βγάλουμε μαζί και τεμπέλιαζα ο μ@λ@κας -
Το 1994, το δίπλωμα μηχανής και αυτοκινήτου ήταν δώρο γενεθλίων από τους γονείς και είχε κοστίσει 45.000 παλιές καλές ελληνικές δραχμούλες!
Συμπεριλαμβανόταν το κόστος για τους δύο γιατρούς (παράβολα), τα 4 μαθήματα της σχολής οδηγών και τα υπόλοιπα παράβολα της εξέτασης. Αν θυμάμαι καλά η κάθε ώρα για τον δάσκαλο είχε γύρω στις 4000 δραχμές.
Ο βασικός μισθός τότε ήταν 104.000 δραχμές, όπως φαίνεται από εδώ:
http://www.taxheaven.gr/default/pages/l ... /load/9388Για να βγάλεις σήμερα το ίδιο δίπλωμα, δεν φτάνουν τα 1000€!
Και μετά σου λέει πως μια έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή!
-
Πλέον νομίζω φτάνουν.
Έχουν ρίξει τις τιμές οι σχολές. Τουλάχιστον εδώ που είμαι. -
συγκριση μη όμοιων πραγματων
η για να το πω και με αλλο τροπο
ποσες ωρες εργασιας χρειαζοντουσαν το 1994 να παρεις μια τηλεοραση 20 ιντσων και ποσες ωρες χρειαζονται τωρα?τετοιες γενικευσεις εκτος οτι δεν βοηθανε πουθενα δεν οδηγουν και πουθενα
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
συγκριση μη όμοιων πραγματωνη για να το πω και με αλλο τροπο
ποσες ωρες εργασιας χρειαζοντουσαν το 1994 να παρεις μια τηλεοραση 20 ιντσων και ποσες ωρες χρειαζονται τωρα?τετοιες γενικευσεις εκτος οτι δεν βοηθανε πουθενα δεν οδηγουν και πουθενα
Προφανώς και η σύγκριση γίνεται με αστείο τρόπο και δεν λαμβάνει υπόψιν καν πως τότε δεν υπήρχαν υποχρεωτικά μαθήματα, ενώ πλέον πρέπει να πληρώσεις για αρκετά υποχρεωτικά πρακτικά και θεωρητικά...
Δεν είναι εδώ το θέμα για τέτοια ανάλυση πάντως... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...Και μετά σου λέει πως μια έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφή!
συμφωνω οτι δεν ειναι εδω το σωστο τοπικ για τετοιες κουβεντες
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μέχρι πότε είναι η προθεσμία αλλαγής του παλιού διπλώματος οδήγησης στη νέα μοφή του (κάρτα)?Aυτό ισχύει??
-
Αν δεν κάνω λάθος όλα τα διπλώματα παλαιού τύπου έχουνε ισχύ ως το 2033! Με τη προυπόθεση ότι δε λήγει νωρίτερα η ισχύ του για άλλο λόγο βέβαια (επαγγελματικά, όριο ηλικίας κτλ)...
-
Από κει και πέρα υποθέτω πως απλά δεν θα έχει ισχύ. Δεν πιστεύω να βάλουν τιποτα πρόστιμα ή να ξαναζητήσουν εξέταση.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ