-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Στην περίπτωση των παιδιών συνηθιζόταν ο εγχυτρισμός.Και στην περίπτωση των ανθρωποφάγων...Νεκρό ή ζωντανό, σε εγχυτρίζουν χαλαρά...!!
-
υπερ γιατι φανταζομαι οτι μερικοι θα θελουν να καουν μετα το θανατο τους και δεν ειναι πολυ λογικο να απαγορευεται...προσωπικα, δε με πολυενδιαφερει, ετσι και αλλιως θα χω αναχωρησει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σύνολο (χωρίς έξτρα λουλούδια, καφέδες, εστιατόρια κλπ) ένα τριχίλιαρο....Για κάτσε να δούμε, μιλάνε για κόστος καύσης περί τα 4 - 5.000 ευρά. Ντούκου!
-
Χαλαρά συμφέρει η ταφή τότε. Τι σου 'ναι τα κοράκια...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σύνολο (χωρίς έξτρα λουλούδια, καφέδες, εστιατόρια κλπ) ένα τριχίλιαρο....
Για κάτσε να δούμε, μιλάνε για κόστος καύσης περί τα 4 - 5.000 ευρά. Ντούκου!
Αυτό το ποσό, είναι σίγουρο? Μου φαίνεται πολύ μεγάλο για μια τόση δα... πυρκαγιά ρε παιδιά!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χαλαρά συμφέρει η ταφή τότε.Τι λέμε θεέ μου!!!!
-
Την καλύτερη δουλειά έκανε ο Λιαντίνης...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την καλύτερη δουλειά έκανε ο Λιαντίνης...Αιωνία του η μνήμη.
-
Έτσι που τα κατάφερε, σίγουρα θα τον θυμούνται πολύ περισσότερο απ' ότι αν έκανε κανονική κηδεία.
-
*Η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση για την αποτέφρωση ετερόδοξων ή ετερόθρησκων, ωστόσο για τους ορθόδοξους χριστιανούς αναγνωρίζει μόνο την ταφή, επισήμανε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία για την καύση των νεκρών.
Ο κ. Χριστόδουλος δήλωσε: «Είναι γνωστές οι απόψεις της Εκκλησίας μας για τους ετεροδόξους και τους ετεροθρήσκους. Η Εκκλησία μας δεν έχει λόγο να απαγορεύσει ο,τιδήποτε σε αυτούς. Όσον αφορά στους ορθοδόξους χριστιανούς είναι τεταγμένη υπέρ της ταφής και όχι υπέρ της καύσεως».
Αλλωστε, με αφορμή τη σχετική τροπολογία, που υπερψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή, η Ιερά Σύνοδος επανέλαβε ότι «η Εκκλησία δεν έχει αντίρρηση για την καύση των νεκρών για ετεροδόξους και ετεροθρήσκους. Για τους ορθοδόξους χριστιανούς, η Εκκλησία γνωρίζει και συνιστά ως μοναδικό τρόπο αποσυνθέσεως του νεκρού σώματος την ταφή, σύμφωνα με την Αγία Διδασκαλία Της και την απ' αιώνων Παράδοσή Της. Για τα όποια ποιμαντικά θέματα σχετικά με το ζήτημα αυτό θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, σε προσεχή Συνεδρία της».*
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ
-
Δηλαδή αν δηλώσω ετερόδοξος ή ετερόθρησκος μπορώ να καώ;
ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!
Υ.Γ: Η φωτιά στην άσφαλτο μετράει;
-
Εσύ θα καείς στην κόλαση των εγκάθετων.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αν το επιθυμώ, μπορώ να θαφτώ στον κήπο μου ή στο κτήμα μου;Νομίζω ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Χρειάζεσαι ειδική άδεια για το χώρο ταφής.
Τώρα για το θέμα της καύσης.
Το έχει ήδη δηλώσει στη διαθήκη μου ότι απαιτώ την καύση του πτώματος μου και δηλώνω ρητά με ποιόν τρόπο θα διαχειριστεί η στάχτη (να διαχυθεί στη θάλασσα του Σαρωνικού). Νομικά στην Ελλάδα μέχρι σήμερα κάποιος κληρονόμος θα μπορούσε να προσβάλει το θέμα αυτό. Βλέπω όμως ότι ακόμα και η εκκλησία το είδε με ψυχραιμία το θέμα (δεν έχουμε εξεγέρσεις για το θέμα).
Επιτέλους τέλος στην τραγελαφική διαδικασία του βρες νεκροθάφτη, τάφο πλήρωνε κερατιάτικα για μία σειρά εκδηλώσεις κλπ. κλπ. Τουλάχιστον αυτοί που θα είναι εκεί όταν πεθάνω θα τα γλυτώσουν όλα αυτά.
όσο για το περί της κόλασης που εννοεί η εκκλησία να ενημερώσουμε τους ταγούς ότι γνωρίζουμε καλά ότι 'η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ εν ζωή και όχι στα ουράνια μετά θάνατον'.
ΙΜΗΟ
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτό το ποσό, είναι σίγουρο? Μου φαίνεται πολύ μεγάλο για μια τόση δα... πυρκαγιά ρε παιδιά!
και δε τα βαζω στη τραπεζα να μου μεινουν κιολας!
-
Τελικά η πιο καλή δουλειά είναι να έχεις γραφείο τελετών. Του πετάς τώρα μια αναβάθμιση και το κάνεις γραφείο τελετών/αποτεφρώσεων 'η σιγανή φωτιά' και είσαι άρχοντας. Άσε που όσο και να προοδεύει η επιστήμη, η πελατεία είναι 100% εγγυημένη, αργά ή γρήγορα θα σου έρθει.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
και δε τα βαζω στη τραπεζα να μου μεινουν κιολας!
Βασικα υπαρχουν 3 'ειδη' καυσης και χρεωνονται αντιστοιχα.
- Η κανονικη καυση σε κλιβανο και παραδοση της τεφρας στους συγγενης κλπ με συνοπτικες διαδικασιες.
- Η καυση σε ειδικα διαμορφωμενο εσωτερικο χωρο οπου οι συγγενεις μπρουν να παρακολουθουν το 'μυστηριο' αλλα παλι με τεχνολογικα μεσα πισω απο τζαμι.
- Η Καυση σε πηρα οπως τα αρχαια χρονια οπου το 'θεαμα' εκτος απο οτι ειναι οπως στο 2 , το σωμα καιγεται πανω σε ενα σωρο απο κανονικα ξυλα με λαδι για προσαναμα κλπ.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Τελικά η πιο καλή δουλειά είναι να έχεις γραφείο τελετών. Του πετάς τώρα μια αναβάθμιση και το κάνεις γραφείο τελετών/αποτεφρώσεων 'η σιγανή φωτιά' και είσαι άρχοντας. Άσε που όσο και να προοδεύει η επιστήμη, η πελατεία είναι 100% εγγυημένη, αργά ή γρήγορα θα σου έρθει.οχι σιγανη φωτια αλλα 'Αειζωον Πυρ' κατι θα λεγε
-
Δεν είμαστε καλά... Διαφορές και στο κάψιμο. Και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό κόστος. Που οι μάστορες που φτιάχνουν τον νεκρό, του βάζουν ανθοσυνθέσεις, φτιάχνουν όμορφους τάφους. Μου φαίνεται ότι όλη η ιστορία στήθηκε από τα κοράκια για υπερκέρδη. Μέχρι και οι δήμαρχοι θα πλακώνονται για να κάψουν κοσμάκη, είναι πολλά τα λεφτά.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Τελικά η πιο καλή δουλειά είναι να έχεις γραφείο τελετών. Του πετάς τώρα μια αναβάθμιση και το κάνεις γραφείο τελετών/αποτεφρώσεων 'η σιγανή φωτιά' και είσαι άρχοντας. Άσε που όσο και να προοδεύει η επιστήμη, η πελατεία είναι 100% εγγυημένη, αργά ή γρήγορα θα σου έρθει.
οχι σιγανη φωτια αλλα 'Αειζωον Πυρ' κατι θα λεγε
και 'χοβολη' δεν θα ηταν ασχημο, συνδυαζει χωμα και φωτια μαζι.
και τον καφε για μετα
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Τελικά η πιο καλή δουλειά είναι να έχεις γραφείο τελετών. Του πετάς τώρα μια αναβάθμιση και το κάνεις γραφείο τελετών/αποτεφρώσεων **'η σιγανή φωτιά' **και είσαι άρχοντας. Άσε που όσο και να προοδεύει η επιστήμη, η πελατεία είναι 100% εγγυημένη, αργά ή γρήγορα θα σου έρθει.Τελικά έχουν δίκιο ότι το καλυτερο γέλιο το ρίχνεις στις κηδείες...
Nόμιμη πλέον η αποτέφρωση των νεκρών