-
Ρητορικό ήταν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρητορικό ήταν.σημερα εχω χαζεψει απο το πολυ διαβασμα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ακόμα και να έχεις πραγματικά 30 k, δηλώνεις 30k και σε φορολογούν για 75k;όσα τους λείπουν βρε παιδί μου !!!!
εγώ στο παρελθόν την είχα πατήσει με την υποτίμηση της δραχμής ....
είχα παραγγείλει μια EIZO T660 20', και την πλήρωσα 650.000δρχ αντί
550.000δρχ που την είχα κλείσει 3 μέρες πριν .....Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει !!!!!
-
κατα τα αλλα η υποτιμηση δε θα μας επηρεαζε....
-
έχουμε τώρα .... €€€€€€
ισχυρό νόμισμα !!!! δεν χάνουν την αξία τα λ7 μας ...
αρκεί να μπορείς να τα κρατήσεις !!!!! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ρητορικό ήταν.
σημερα εχω χαζεψει απο το πολυ διαβασμα
Τι διαβάζεις κι έχεις χαζέψει, τη φορολογική νομοθεσία?...
-
τις τελευταίες σελίδες τις είδα στα πεταχτά με μπόλικο scrolling αλλά το μάτι μου έπεσε σε δύο σημεία.
Σ'εκείνο το 'ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής των ιατρών είναι 43%' το οποίο δεν ξέρω από πού προκύπτει, καθώς και αυτό....πάρε τη με leasing-χρονομίσθωση. θα τη χαίρεσαι και δε θα φαίνεται στο όνομά σου.
Το τεκμήριο διαβίωσης (ή πιο σωστά η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη) των εν λόγω, βαρύνει τον μισθωτή
-
Ναι ρε παιδιά, το έβλεπα και πιο πάνω και ξέχασα να το αναφέρω ...
με leasing ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ,
εκτός αν κρύβεις την βεβαιώση που παίρνεις από την leasing οπότε έχεις κάνει φορολογική παράβαση -
Η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη είναι τα έξοδα που κάνεις για την συντήρηση-κίνηση του αυτοκινήτου μέσα στο φορολογικό έτος. Όπως ακριβώς και το τεκμήριο για τις πιστωτικές κάρτες είναι το τί πληρώνεις σ' ένα έτος για την εξυπηρέτηση του χρέους σου και όχι το σύνολο του χρέους σου σε αυτές. Έχοντας αυτό σαν δεδομένο ας διαμορφώσουμε μια πρόταση για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.
Να ξεκαθαρίσω πως θεωρώ τελείως χαζό το προηγούμενο σύστημα που ίσχυε και είχε τις ρίζες του στην δεκαετία του 70. Και επίσης θα ήταν μεγάλο λάθος η επαναφορά του όπως ακριβώς ήταν. Το παλαιό σύστημα δεν είχε καμμία σχέση με την συντήρηση αλλά περισσότερο με το status που έδινε το ΙΧ στον ιδιοκτήτη του. Οι εμπνευστές του θεωρούσαν πως με αυτόν τον τρόπο έβαζαν ένα συνολικό τεκμήριο, αφού έχεις ΙΧ 14 ίππων θα πρέπει να μένεις και στο ανάλογο σπίτι, ίσως να έχεις κι εξοχικό, θα έχεις και πιστωτικές κάρτες, θα κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά σου κοκ, που κάλυπτε όλα τα παραπάνω μαζί.
Θεωρώ λοιπόν απίθανο να επανέλθει αυτούσιο όπως ακριβώς ήταν γιατι θα ήταν τεράστια αδικία αφού είπαν πως θα ενεργοποιήσουν και αλλά τεκμήρια που θα λειτουργούν αθροιστικά. Δεν μπορεί απο την μία να έχουμε ένα συνολικό τεκμήριο και σε αυτό να αθροίζουμε τα ίδια που υπότίθεται περιλάβαμε μέσα στην αρχή. Γι αυτό και στα περισσότερα παραδείγματα που ακούμε στις ειδήσεις δημιουργούνται στρεβλώσεις και βγαίνουν απίθανα ποσά για φόρους.
Η πρότασή μου για τα τεκμήρια στα ΙΧ θα ήταν η εξής. Πρώτον το τεκμήριο αγοράς να συνεχίζει να υπάρχει. Δεύτερον η τεκμαρτή δαπάνη κάθε έτος να βγαίνει ως εξής: Άν θεωρήσουμε πως η μέση ζωή ενός αυτοκινήτου πρίν πωληθεί είναι τα πέντε χρόνια και μέσα σε αυτά τα χρόνια ο αγοραστής αποταμιεύει χρήματα για το επόμενο θα ήταν νομίζω λογικό να διαιρέσουμε την τιμή αγοράς δια πέντε και το ποσόν που βγαίνει να είναι το ετήσιο τεκμήριο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει και αθροιστικά με τα υπόλοιπα τεκμήρια που αποφάσισαν οι τρομεροί μας εγκέφαλοι.
Συγγνώμη για το μεγάλο post αλλά έπρεπε να τα αναφέρω αναλυτικά. -
Ο χρήστης amoust έγραψε:
Άν θεωρήσουμε πως η μέση ζωή ενός αυτοκινήτου πρίν πωληθεί είναι τα πέντε χρόνια και μέσα σε αυτά τα χρόνια ο αγοραστής αποταμιεύει χρήματα για το επόμενο θα ήταν νομίζω λογικό να διαιρέσουμε την τιμή αγοράς δια πέντε και το ποσόν που βγαίνει να είναι το ετήσιο τεκμήριο.διαφωνω,
πολλοι κρατανε τα αυτοκινητα τους για 10+ χρονια
μπορει να μην ξαναπαρει ποτε αυτοκινητο
μπορει το επομενο αυτοκινητο να ειναι πολυ μικροτερη αξιας, πρακτικα να πουλησει αυτο που κρατησε 6 χρονια, και να παρει ενα μικροτερο μτχ 3 ετων χωρις να χρειαστει να δωσει καθολου λεφτα ή ελαχιστα. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Άν θεωρήσουμε πως η μέση ζωή ενός αυτοκινήτου πρίν πωληθεί είναι τα πέντε χρόνια και μέσα σε αυτά τα χρόνια ο αγοραστής αποταμιεύει χρήματα για το επόμενο θα ήταν νομίζω λογικό να διαιρέσουμε την τιμή αγοράς δια πέντε και το ποσόν που βγαίνει να είναι το ετήσιο τεκμήριο.
διαφωνω,
πολλοι κρατανε τα αυτοκινητα τους για 10+ χρονια
μπορει να μην ξαναπαρει ποτε αυτοκινητο
μπορει το επομενο αυτοκινητο να ειναι πολυ μικροτερη αξιας, πρακτικα να πουλησει αυτο που κρατησε 6 χρονια, και να παρει ενα μικροτερο μτχ 3 ετων χωρις να χρειαστει να δωσει καθολου λεφτα ή ελαχιστα.- ότι σε 5 χρόνια δεν μηδενίζεται η αξία των αυτοκινήτων .....
αν και δεν συμφωνώ μαζί σου είμαι σίγουρος ότι η στέψη που έκανες .... αν και ΑΔΙΚΗ
θα είναι πολύ πιο ΚΑΛΗ από αυτή που θα σκεφτεί ο Γαιδουροσκούφης
- ότι σε 5 χρόνια δεν μηδενίζεται η αξία των αυτοκινήτων .....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι έχεις να πεις για κάποιον με 5 ή 3 ή 2 εκατομμύρια καταθέσεις (νόμιμες και πλήρως αποδείξιμες ως προς την προέλευση) ο οποίος έχει εισόδημα Ο ( μηδέν ) και τις μασάει. Αυτόν πόσο θα τον φορολογήσουμε για τα 'εισοδήματά' του ?
Αυτός 'τεκμηρίωσε' και φορολογήθηκε για τα εισοδήματά του σε παλαιότερα έτη. Θα τον φροντίσω όμως με το φόρο επί των καταθέσεων, τον οποίο θα κλιμακώσω ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης. Ας πούμε 30% επί του τόκου για κάθε ευρώ κατάθεσης πάνω από το 1 εκατομμύριο.
Άσχετο, αλλά μέτρο της φορολόγησης της υπεραξίας των μετοχών πάντως είναι το πιο ανεκδιήγητο μέτρο που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Οι άνθρωποι φορολογούν και τον αέρα!
Δε σου φτάνει που τα έχεις φορολογήσει πριν (εργασία, κληρονομιά + απλοί τόκοι 10% ) θες κι άλλο ε ? ...Θα τα ράψω κι εγώ στο στρώμα
Δε σε ρώτησα αυτό όμως...Η ερώτηση είναι σε σχέση με τα τεκμήρια...Κάποιος με 5 εκατομ. ευρώ καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα κλπ μια Ferrari την έχει για πλάκα, όπως και ένα μικρό σκάφος ή (και) μια πισίνα...Έχει όμως εισόδημα 0 (μηδέν), τι σκ@τ@ τεκμήρια θα του πεις αφού περίπου με το 10% των καταθέσεών του αγοράζει και συντηρεί τη Ferrari για καμιά 5ετία και του μένουν και 4.5 εκατομ. ευρώ για πασσατέμπο...Θα τους πεις κοίτα έχεις Χ,Ψ αγαθά άρα έχεις τουλάχιστον 100.000 ευρώ εισόδημα
Ε δεν έχω κύριεΔεν είναι παράλογο, ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε μικρότερες κλίμακες με μικρότερες καταθέσεις και με εισοδήματα μικρά και όχι 0...Έχω αρκετούς φίλους υπαλλήλους των 30 k το χρόνο οι οποίοι μόλις κληρονομήσουν θα βρεθούν από τη 1 μέρα στην άλλη με 2-3 εκατομμύρια (και παραπάνω) περιουσία...Σε αυτούς τι θα του πεις ? Πως έχεις Porsche και 10 μέτρα φουσκωτό με 30 k το χρόνο ? Πολύ, πολύ εύκολα είναι η απάντηση
Καλά για το φόρο υπεραξίας μιλάμε ότι είναι για φοβερά γέλια...
10% απλά στην υπεραξία : ούτε όριο από πιο σημείο και πάνω (είτε βγάλω 1000 ευρώ υπεραξία, είτε 500.000 10% θα είναι), ούτε συμψηψισμό ζημιών (θα καταγράφω αλλεπάλληλα -20 k, -15 k, -10 k και μόλις κάνω +1 k θα έρχεται και θα μου λέει ξέρετε βγάλατε κέρδος παρακαλώ πληρώστε ), ούτε μείωση-εξαφάνιση του φόρου στη διακράτηση (θα πουλάει ο άλλος μετά από 10 χρόνια και θα του φορολογούνε την υπεραξία!! ), διάτρητο το σύστημα για όλους τους 'μεγάλους' που θα τον γλυτώσουν και θα πληρώνουν οι μικροί, η υπεραξία από τα αμοιβαία δεν φορολογείται!, η υπεραξία από τα παράγωγα εξ όσων είδα δεν φορολογείται (ποιός θα παίζει τα μεγάλα χαρτιά ευθέως, μέσω παραγώγων θα το κάνουν και αντίο φόρος υπεραξίας),διάλεξαν και τη σωστή περίοδο...
Μάλλον το παιδάκι κάποιου από το επιτελείο θα το έριξε ως πρόταση και θα κοιτάχτηκαν οι σύμβουλοι με τον Αλογοσκούφη και θα είπαν 'Και δεν το βάζουμε?'στις περισσοτερες αναπτυγμενες χωρες οι τοκοι φορολογουντε σαν εισοδημα και αν δουλευεις ο συντελεστης ειναι 40%, τα μερισματα με 15% και το κερδος απο μετοχες με 40%
-
Και αν δεν έχεις τόκους; Αν έχεις ένα ποσό στην άκρη, στο χρηματοκιβώτιο σου, κάτω από το στρώμα* από το οποίο έχεις αποφασίσει να ζεις χωρίς να δουλέψεις μέχρι να τελειώσει; Βάση τίνος 'εισοδήματος' θα σε φορολογήσει το πάνσοφο κράτος;
*από κληρονομιά για την οποία πλήρωσες φόρους/από πώληση ακινήτου για την οποία πλήρωσες φόρους/από καλή επειχηρηματική κίνηση η οποία σε έφτιαξε οικονομικά και για τα κέρδη της οποίας έχεις πληρώσει φόρους κλπ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Too late. Σήμερα ήμουν στην αντιπροσωπεία και κανόνιζα τα διαδικαστικά (τράπεζες κλπ). Το αυτοκίνητο είναι εκεί και με περιμένει, λογικά μέχρι την Παρασκευή θα έχει βγάλει πινακίδες και θα μπορέσω να το παραλάβω.Αν ο Αλογοσκούφης τώρα με αναγκάσει να παραδώσω πινακίδες, ή να το πουλήσω... τι να πω, βλέπουμε. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν η ανακοίνωση για τα τεκμήρια είχε βγει πριν το παραγγείλω.
Χρήστο με το καλό να το παραλάβεις.
Μην ακούς τα σενάρια καθώς τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο. Μόνο γενικόλογα και αοριστίες ακούγονται.
Εξάλλου καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες και το απόλαυσες, παρά για κάτι που δεν έκανες και θα σου μείνει απωθημένο.
-
Αυτό σκέφτηκα και εγώ και προχώρησα στην αγορά.
-
Μπράβο. Περίμενα να το ακυρωσεις αλλά ευτυχώς δεν το έκανες. Να δουμε και φωτογραφίες σύντομα.
-
Μου έστειλε ήδη ευχαριστήριο τηλεγράφημα ο κύριος υπουργός και γράφει κάτι περίεργα ότι 'χάρη σε εμένα (λέει) θα βγει η χώρα από το τέλμα' και κάτι τέτοια που δεν τα πολυκατάλαβα...
-
Συγγνωμην φιλτατε ,αλλα εχω την γνωμην οτι προκαλειτε το λαικον αισθημαν δια της αγορας σας ταυτης..
Θα περιμενα απο εναν υπευθυνον πολιτη ,να υιοθετησει το παραδειγμα του συνετου και βιοπαλαιστου μεροκαματιαρη υπουργου Γ.Βουλγαρακη ,επενδυωντας τα χρηματα αυτα εις off shore εταιριας ,δια το καλον των τεκνων σας ,ή οπως επιτελους η αξιαγαπητη συζυγος σας εργασθει εις τηλεοπτικον σταθμον ετσω και με τον βασικο μισθον των 360000 ευρω ή τελος παντων με τους νομιμους τροπους που οι τιμιοτατοι υπουργοι. βουλευτες κ λοιποι κρατικοι λειτουργοι,κερδιζουν τα προς το ζειν ..Δι' αυτου καλεισθε ,οπως πληρωνετε ετησιον χαρατσι ,το οποιον εμεις -η κυβερνησης- θα αποφασισομεω ,συμφωνως με τας αναγκας μας ,μεχρις ωτου αποφασισετε επιτελους ,να γινεται φοροφυγας ,ακολουθωντας τα βηματα κ τις μεθοδους των αξιοτιμων ,υπουργων ,βουλευτων και λοιπων αρχοντων της χωρας μας ..
Ελλας η χωρα που το αδικο κυβερνα και το δικαιο διωκεται ....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ρητορικό ήταν.
εχω δωσει μεχρι τωρα 4 μαθηματα σε μια βδομαδα.....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ρητορικό ήταν.
εχω δωσει μεχρι τωρα 4 μαθηματα σε μια βδομαδα.....
Εγώ ένα έχω να πω: Ελπίζω το S3 που οδηγείς να μην το πήρατε στο όνομά σου.
Καλά ξεμπερδέματα με τις εξετάσεις...
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!