-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Για ξαναδιάβασε τι ΕΓΡΑΨΕΣ:
(ο manosk) εκνευρίζεται και ξεσπάει στο γείτονα που αγόρασε άουδι τουρμπο με 18αρα ζάντα και δηλώνει κουλουρτζής ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑ, ο οποίος πουλάει μούρη και το παίζει νταής στο οικοδομικό τετράγωνο.
Είναι σωστό έναν τέτοιο μισθωτό, τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας να τον στριμώχνουμε; ΟΟΟΧΙΙΙΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο 'ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ'.Να σαι καλά βρε, δεν θα πάρω άλλο.
Άλλωστε εμείς τα παμε:
Εγώ δεν συμμετέχω άλλο στην ψυχοθεραπεία σου. Ας τα βγάλουν πέρα οι υπόλοιποι που χουν και περισσότερο ελεύθερο χρόνο από μένα.
υγ:λυπάμαι μόνο που δεν αντιλαμβάνομαι ότι όποιος κουλουρτζής έχει αγοράσει άουντι θεωρείται (κατά τη θεωρία του χάους σε συνδυασμό με τη θεωρία της σχετικότητας) φοροφυγάς κι εκτίθεμαι, γι αυτό θα σταματήσω εδώ το παιχνίδι.
Έτσι όπως το έγραψες ('δηλώνει κουλουρτζής' αντί 'είναι κουλουρτζής') μάλλον θα σκέφτηκε ότι έχεις στο μυαλό σου κάποιον που θησαυρίζει αλλά δηλώνει ότι βγάζει 3 κι 60.
-
Μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το «ήπιο» σενάριο για τα τεκμήρια διαβίωσης, ώστε αντί να φορολογούνται επιπλέον οι μισθωτοί να εντοπίζονται όσοι πολίτες δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα ενώ διάγουν πολυτελή ζωή.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα τεκμήρια θα είναι «λίγα, ξεκάθαρα και δίκαια», καθώς, όπως, φαίνεται το οικονομικό επιτελείο προκρίνει, αντί του αθροίσματος τεκμαρτών δαπανών στα πρότυπα του συστήματος που ίσχυε έως το 2002, το άθροισμα δαπανών του φορολογουμένου να υπολογίζεται τεκμαρτά, αλλά να προσεγγίζει τις «πραγματικές δαπάνες».
Ένα από τα τεκμήρια διαβίωσης που πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που αφορά στο ελάχιστο κόστος συντήρησης και χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων, το πιθανότερο πάνω από τα 2.000 κυβικά.
Οι 4.700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να υπολογίζουν ως ετήσια αντικειμενική δαπάνη για τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους ποσό ως 6.030 ευρώ για τα πάνω από 4.000 κυβικά εκατοστά. Πολύ χαμηλότερο θα είναι το κόστος χρήσης και συντήρησης αυτοκινήτων ως 2.000 κυβικά εκατοστά.
Οι αντικειμενικές δαπάνες των οχημάτων υπολογίζεται ότι θα αφορούν σε 13 διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό.
Η Εφορία θα αθροίζει κατά περίπτωση τις παραπάνω τιμές κόστους με τις υπόλοιπες που θα αφορούν κατά σειράν προτεραιότητας στα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, την απασχόληση οικιακών βοηθών, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, το κόστος συντήρησης και χρήσης εξοχικών κατοικιών, και την πρώτη κατοικία πάνω από ένα όριο (μάλλον τα 120 τ.μ. ή 150 αντί των 200 που ισχύει σήμερα), προκειμένου να τα συγκρίνει στη συνέχεια με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Στην περίπτωση που θα υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ δαπανών και εισοδημάτων (όπως για παράδειγμα πάνω από 30%) θα επιβάλλεται πρόσθετη φορολογία.
Οι φορολογούμενοι, πάντως, μπορούν, βάσει της φορολογικής νομοθεσίας, να καλύψουν τα τεκμήρια ακόμα και αν έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Για παράδειγμα, μπορούν να δηλώσουν γονική παροχή χρηματικού ποσού, αρκεί η δήλωση να υποβληθεί στην Εφορία μέχρι το τέλος του έτους, δωρεά χρηματικού ποσού από συγγενικό πρόσωπο ή άλλο φορολογούμενο ή πώληση περιουσιακού στοιχείου.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
-
6.300 για 4,000cc ....μιλαμε για ανελεητο χτυπημα που ομοιο του δεν εχει γνωρισει το πανελληνιο.
-
Υπό αυτές τις συνθήκες ακούγεται λογικό...
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
6.300 για 4,000cc ....μιλαμε για ανελεητο χτυπημα που ομοιο του δεν εχει γνωρισει το πανελληνιο.Ανελέητο δεν είναι αλλά ανταποκρίνεται πολύ περισσότερο στην πραγματικότητα (αν δε λαμβάνονται υπόψιν ΜΟΝΟ τα κυβικά θα είναι ακόμα ορθότερα). Κάποιος που έχει δύο αυτοκίνητα που θα εμπίπτουν στη μεγάλη κλίμακα, ένα σκάφος, κτλ δε θα μπορεί να δηλώνει 7-8000ευρώ εισόδημα εκτός κι αν μπορεί να δικαιολογήσει τα έξοδα με ανάλωση κεφαλαίου παλιαιότερων ετών, κτλ.
-
Για κάποιον που έχει ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο στην κατοχή του και πιθανότατα κοιμάται μέσα σε αυτό μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Αν όμως έχει την «ατυχία»να έχει και ένα σπίτι και (άκουσων άκουσων) είχε το θράσος να κάνει και 1-2 παιδιά τα οποία και στέλνει σε παιδικό σταθμό ή ιδιωτικό σχολείο (μιας και δουλεύει πρωί-βράδυ αυτός και η γυναίκα του για να τα βγάλουν πέρα) ΤΙ κουστούμι θα βγεί άραγε ;;;;;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Για κάποιον που έχει ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο στην κατοχή του και πιθανότατα κοιμάται μέσα σε αυτό μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα.Αν όμως έχει την «ατυχία»να έχει και ένα σπίτι και (άκουσων άκουσων) είχε το θράσος να κάνει και 1-2 παιδιά τα οποία και στέλνει σε παιδικό σταθμό ή ιδιωτικό σχολείο (μιας και δουλεύει πρωί-βράδυ αυτός και η γυναίκα του για να τα βγάλουν πέρα) ΤΙ κουστούμι θα βγεί άραγε ;;;;;;;;
Μα αν στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, τα τεκμήρια δε θα του αποδώσουν πλασματικό εισόδημα αλλά πραγματικό! Καλά κάνει και δουλεύει πρωί-βράδυ αλλά μάλλον δε δήλωνε το έξτρα εισόδημα, σωστά;
Το θράσος (αν είναι σωστή η χρήση του όρου) δε θα αποδοθεί στο ότι στέλνει τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στο ότι φοροδιαφεύγει. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
6.300 για 4,000cc ....μιλαμε για ανελεητο χτυπημα που ομοιο του δεν εχει γνωρισει το πανελληνιο.Πολλά είναι.
-
Aς ξεκινησει το κρατος επιτελους τον εξορθολογισμο των δικων του εξοδων στην δημοσια διοικηση ..
Δεν μπορω να καταλαβω , γιατι συνεχιζετε να ζητατε να σας φορολογησουν για το εισοδημα σας και το μονο που διαπραγματευεστε ειναι το ποσο θα φορολογηθητε,την στιγμη που
1) για οσα χρηματα ξοδευετε εχετε ηδη φορολογηθει και
2)Το κρατος θα κατασπαταλησει τα χρηματα σας .. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μα αν στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, τα τεκμήρια δε θα του αποδώσουν πλασματικό εισόδημα αλλά πραγματικό! Καλά κάνει και δουλεύει πρωί-βράδυ αλλά μάλλον δε δήλωνε το έξτρα εισόδημα, σωστά;
Το θράσος (αν είναι σωστή η χρήση του όρου) δε θα αποδοθεί στο ότι στέλνει τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στο ότι φοροδιαφεύγει.Έχει απαντηθεί πιο ψηλά τουλάχιστον 200 φορές το ερώτημά σου. Τα λεφτά που χαλάς δεν είναι απαραίτητο να είναι απ το μηνιαίο σου εισόδημα.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το θράσος (αν είναι σωστή η χρήση του όρου) δε θα αποδοθεί στο ότι στέλνει τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στο ότι φοροδιαφεύγει.Έχει απαντηθεί πιο ψηλά τουλάχιστον 200 φορές το ερώτημά σου. Τα λεφτά που χαλάς δεν είναι απαραίτητο να είναι απ το μηνιαίο σου εισόδημα.
Σίγουρα αυτή θα είναι από τις μεγαλύτερες αδικίες.
Αν όμως λειτουργήσει σωστά η ανάλωση κεφαλαίου σε συνδυασμό με ορθολογικά τεκμήρια διαβίωσης και όχι 4.000 κυβικά= ξέρω γω 100.000ευρώ εισόδημα;
Είμαι Ε.Ε. και έβγαλα 100.000 πριν 4 χρόνια (δουλειά-πώληση οικοπέδου-κληρονομιά) και 0 τα επόμενα 3. Έχω 3 σπίτια το ένα με πισίνα, 3 αυτοκίνητα και έχω τεκμήριο διαβίωσης 25.000ευρώ (λέμε τώρα ). Πριν 4 χρόνια τα δήλωσα κανονικά όλα, άρα τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να μπορώ να κάνω ανάλωση κεφαλαίου.
edit: για να μην παρεξηγηθώ είμαι κατά των τεκμηρίων διαβίωσης.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το ξέρω και το έλαβα υπόψιν στην αμέσως προηγούμενη απάντησή μου (βλ. προηγούμενη σελίδα).
6.300 για 4,000cc ....μιλαμε για ανελεητο χτυπημα που ομοιο του δεν εχει γνωρισει το πανελληνιο.
Ανελέητο δεν είναι αλλά ανταποκρίνεται πολύ περισσότερο στην πραγματικότητα (αν δε λαμβάνονται υπόψιν ΜΟΝΟ τα κυβικά θα είναι ακόμα ορθότερα). Κάποιος που έχει δύο αυτοκίνητα που θα εμπίπτουν στη μεγάλη κλίμακα, ένα σκάφος, κτλ δε θα μπορεί να δηλώνει 7-8000ευρώ εισόδημα εκτός κι αν μπορεί να δικαιολογήσει τα έξοδα με ανάλωση κεφαλαίου παλιαιότερων ετών, κτλ.
-
Με αυτά τα τεκμήρια (6-7 χιλιάδων για 4000cc) είμαι σιγουρος η γνωστή μου που κάνει baby-sitting με 500 μαυρα το μήνα, θα ζοριστεί να δικαιολογήσει το 3.5 τσεροκι με το οποιο κυκλοφορεί !!!
Θελω να επαναλάβω, πως όσο καβ..μένος και να είναι κάποιος με το αυτοκίνητο ώς χομπυ, ως σπορ ή οπως αλλιως θέλετε πείτε το, στην γενική περίπτωση, δεν σου φτανουν 6-7 χιλιαδες εισόδημα για κατι
τετοιο (δηλαδή με ακριβή συντήρηση και χρήση).Τωρα αν καποιος έχει ως αποκλειστική υποχρεωση τα εξοδα ψυχαγωγίας του, ενδεχεται να του αρκεί το ποσό αυτό. Αλλά η λογική των τεκμήριων δεν μπορεί να δουλεψει με ακραίες περιπτώσεις και τρόπο ζωής. Οι αριθμοί που αναφερονται πανε ακριβως εκεί, δηλαδή στην ακραια περίπτωση !!! Προκειται για μια εντελως ηλιθια προσεγγιση της υποθεσης τεκμήρια.
Για τον λόγο αυτό ανέφερα το (φανταστικό) παραδειγμα της Baby-sitter,η οποία ναι μπορει να συντήρήσει το τσερόκι, αν έχει εξασφαλισμένη στεγη, διατροφή, ενδυση, περιθαλψη (ειπαμε ...είναι ανασφαλιστη), τσιγαρα, κοινωνικές υποχρεωσεις κλπ.
Αν εγω εχω σπίτι μου πισίνα 1500τμ και το τεκμήριο για αυτή είναι 15.000, εσεις το δεχεστε ότι έχω μόνο αυτό το εισόδημα;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Για κάποιον που έχει ΜΟΝΟ ένα αυτοκίνητο στην κατοχή του και πιθανότατα κοιμάται μέσα σε αυτό μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Αν όμως έχει την «ατυχία»να έχει και ένα σπίτι και (άκουσων άκουσων) είχε το θράσος να κάνει και 1-2 παιδιά τα οποία και στέλνει σε παιδικό σταθμό ή ιδιωτικό σχολείο (μιας και δουλεύει πρωί-βράδυ αυτός και η γυναίκα του για να τα βγάλουν πέρα) ΤΙ κουστούμι θα βγεί άραγε ;;;;;;;;
Το θράσος (αν είναι σωστή η χρήση του όρου) δε θα αποδοθεί στο ότι στέλνει τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στο ότι φοροδιαφεύγει.Ιδιωτικό σχολείο ΔΕΝ είναι μόνο το αμερικάνικο κολλέγιο ή το αρσάκειο.
Και οι παιδικοί σταθμοί μπαίνουν στην ίδια κατηγορία.
Αν λοιπόν 2 γονείς δουλεύουν 09:00 με 17:00 (που στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει 18:00, 19:00 και βάλε καμμιά φορά) ΠΟΥ θα αφήσουν το/τα παιδιά τους ;;;;;
Το δημόσιο σχολείο 12:30, 13:00 το πολύ έχει σχολάσει και το ολοήμερο είναι μέχρι τις 16:00.Eπιπλέον το πρωί/βράδυ (στον ιδωτικό τομέα) ΔΕΝ είναι 2 διαφορετικές δουλειές πλέον αλλά 1, σε έναν εργοδότη δηλαδή αφού το 8ωρο έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και με χαρτιά (δηλώσεις αποδοχών) που ΔΕΝ κρύβεις στην φορολογική σου δήλωση.
Πού είναι η φοροδιαφυγή δηλαδή;;;;Αν το παράδειγμα σου φαίνεται τραβηγμένο (δεν γνωρίζω την οικογενειακή σου κατάσταση) για μένα είναι η καθημερινότητα μου.
Όπως και για πολλούς ακόμα φίλους μου που έχουν κάνει και αυτοί οικογένειες και έχουν μπεί στο ίδιο τριπάκι... -
Ο χρήστης dpets έγραψε:
Με αυτά τα τεκμήρια (6-7 χιλιάδων για 4000cc) είμαι σιγουρος η γνωστή μου που κάνει baby-sitting με 500 μαυρα το μήνα, θα ζοριστεί να δικαιολογήσει το 3.5 τσεροκι με το οποιο κυκλοφορεί !!!Θελω να επαναλάβω, πως όσο καβ..μένος και να είναι κάποιος με το αυτοκίνητο ώς χομπυ, ως σπορ ή οπως αλλιως θέλετε πείτε το, στην γενική περίπτωση, δεν σου φτανουν 6-7 χιλιαδες εισόδημα για κατι τετοιο (δηλαδή με ακριβή συντήρηση και χρήση).
Τωρα αν καποιος έχει ως αποκλειστική υποχρεωση τα εξοδα ψυχαγωγίας του, ενδεχεται να του αρκεί το ποσό αυτό. Αλλά η λογική των τεκμήριων δεν μπορεί να δουλεψει με ακραίες περιπτώσεις και τρόπο ζωής. Οι αριθμοί που αναφερονται πανε ακριβως εκεί, δηλαδή στην ακραια περίπτωση !!! Προκειται για μια εντελως ηλιθια προσεγγιση της υποθεσης τεκμήρια.
Για τον λόγο αυτό ανέφερα το (φανταστικό) παραδειγμα της Baby-sitter,η οποία ναι μπορει να συντήρήσει το τσερόκι, αν έχει εξασφαλισμένη στεγη, διατροφή, ενδυση, περιθαλψη (ειπαμε ...είναι ανασφαλιστη), τσιγαρα, κοινωνικές υποχρεωσεις κλπ.Μα το τεκμήριο για το cherokee ΠΡΕΠΕΙ να αφορά ΜΟΝΟ τη συντήρηση αυτού. Διαφορετικά κινδυνεύεις να 'χρεώσεις' εις διπλούν κάποια έξοδα. Π.χ.:
-> Έχεις Cherokee άρα βγαίνεις συχνά έξω σε καλά μαγαζιά και ντύνεσαι καλά άρα τεκμήριο 40000ευρώ.
-> Έχεις σκάφος άρα βγαίνεις συχνά έξω σε καλά μαγαζιά και ντύνεσαι καλά άρα τεκμήριο επιπλέον 30000ευρώ.
Αποτέλεσμα: έχεις φορολογήσει δύο φορές τις εξόδους σε 'καλά μαγαζιά' και τα ακριβά ρούχα που στο κάτω-κάτω της γραφής μπορεί να μην αρέσουν στον ιδιοκτήτη του cherokee. Μπορεί να τη βρίσκει με σορτσάκια, ταβερνούλες και οικογενειακές εκδρομές στο βουνό & τη θάλασσα.Αν εγω εχω σπίτι μου πισίνα 1500τμ και το τεκμήριο για αυτή είναι 15.000, εσεις το δεχεστε ότι έχω μόνο αυτό το εισόδημα;
Όχι, δεν το πιστεύω αλλά δεν μπορώ να αποδείξω ότι έχεις μεγαλύτερο ελλείψει άλλων στοιχείων.
Αν η συντήρηση ενός αυτοκινήτου/πισίνας/κτλ κοστίζει 5000ευρώ (λέμε τώρα), τότε από την κατοχή αυτού μπορώ να θεωρήσω δεδομένο μόνο αυτό το έξοδο από μέρους κάποιου. Για επιπλέον έξοδα χρειάζομαι επιπλέον στοιχεία. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Eπιπλέον το πρωί/βράδυ (στον ιδωτικό τομέα) ΔΕΝ είναι 2 διαφορετικές δουλειές πλέον αλλά 1, σε έναν εργοδότη δηλαδή αφού το 8ωρο έχει πεθάνει εδώ και χρόνια
αν πούμε οτι έκανε κάτι καλό αυτό το ν/σ είναι να φερει σε χειροπιαστούς όρους το παράνομο εργασιακό καθεστώς που βασιλεύει στην Ελλάδα. απο τα μπλοκάκια-μισθωτούς (και του Δημοσίου) μέχρι την κατάργηση του 8ωρου και την ανασφάλιστη εργασία. (πολλά απο αυτά ευγενική προσφορά των συνδικαληστών)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Το θράσος (αν είναι σωστή η χρήση του όρου) δε θα αποδοθεί στο ότι στέλνει τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο αλλά στο ότι φοροδιαφεύγει.Ιδιωτικό σχολείο ΔΕΝ είναι μόνο το αμερικάνικο κολλέγιο ή το αρσάκειο.
Θέλω να πιστεύω ότι το τεκμήριο για τα ιδιωτικά σχολεία (εάν εφαρμοσθεί) θα ισούται με τα δίδακτρα του εκάστοτε σχολείου οπότε δε θα υπάρχει περίπτωση να φορολογηθεί γονιός που στέλνει το παιδί του στη γεννάδειο σχολή το ίδιο με αυτόν που το στέλνει στο αρσάκειο. Αν δεν κάνω λάθος, τα ιδιωτικά σχολεία είναι υποχρεωμένα να στείλουν κάθε χρόνο τους τιμοκαταλόγους τους στο υπουργείο για έγκριση.
Και οι παιδικοί σταθμοί μπαίνουν στην ίδια κατηγορία.
Αν λοιπόν 2 γονείς δουλεύουν 09:00 με 17:00 (που στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει 18:00, 19:00 και βάλε καμμιά φορά) ΠΟΥ θα αφήσουν το/τα παιδιά τους ;;;;;Τι σχέση έχει το πού θα αφήσουν τα παιδιά τους με το πού βρήκαν τα λεφτά για να αφήσουν εκεί τα παιδιά τους;;; Αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο και δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα (ή έχουν καταθέσεις που μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους), τότε το ποσό που έδωσαν για το σχολείο καλύπτεται από τις δηλώσεις τους (ή με ανάλωση κεφαλαίου).
Το δημόσιο σχολείο 12:30, 13:00 το πολύ έχει σχολάσει και το ολοήμερο είναι μέχρι τις 16:00.
Eπιπλέον το πρωί/βράδυ (στον ιδωτικό τομέα) ΔΕΝ είναι 2 διαφορετικές δουλειές πλέον αλλά 1, σε έναν εργοδότη δηλαδή αφού το 8ωρο έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και με χαρτιά (δηλώσεις αποδοχών) που ΔΕΝ κρύβεις στην φορολογική σου δήλωση.
Πού είναι η φοροδιαφυγή δηλαδή;;;;Αφού δεν φοροδιαφεύγουν, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου. Εκ των πραγμάτων είτε βγάζουν αρκετά είτε έχουν κληρονομήσει/αποταμιεύσει αρκετά ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των διδάκτρων.
Αν το παράδειγμα σου φαίνεται τραβηγμένο (δεν γνωρίζω την οικογενειακή σου κατάσταση) για μένα είναι η καθημερινότητα μου.
Όπως και για πολλούς ακόμα φίλους μου που έχουν κάνει και αυτοί οικογένειες και έχουν μπεί στο ίδιο τριπάκι... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αν πούμε οτι έκανε κάτι καλό αυτό το ν/σ είναι να φερει σε χειροπιαστούς όρους το παράνομο εργασιακό καθεστώς που βασιλεύει στην Ελλάδα. απο τα μπλοκάκια-μισθωτούς (και του Δημοσίου) μέχρι την κατάργηση του 8ωρου και την ανασφάλιστη εργασία. (πολλά απο αυτά ευγενική προσφορά των συνδικαληστών)
Τι εννοείς ακριβώς; Εγω είχα την εντύπωση πως το τελευταίο προπύργιο πριν την απόλυτη ισοπέδωση είναι η προσπάθεια των όποιων λίγων συνδικαλιστικών φορέων.
Ποιος άλλος χάρισε οτιδήποτε εκτός απο μας τους ίδιους που έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια το όποιο κεκτημένο; -
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το δικό σου σκετπικό ότι είτε πρέπει να βγάζουν αρκετά (πόσα δηλαδή θεωρείς ότι είναι αρκετά) είτε πρέπει να έχουν περιουσία.
Ποιός είναι αυτός που θα πεί ότι μέχρι 2000 είναι καλά από 2000 μέχρι 3000 είναι αρκετά και από 3000 και πάνω είναι πολλά ;;;;;
Με ποιά κριτήρια ;;;
Στέλνεις τα παιδιά σου σε ιδωτικό ή τόλμησες να κάνεις παιδί και προσέλαβες baby sitter, άρα είσαι στα 3000+ και μην τολμήσεις να δηλώσεις λιγότερα....
Αυτό είναι κριτήριο δηλαδή ;;;;To κράτος κλείνει τους σταθμούς του στις 16:00 (δηλαδή άχρηστο για το 90% των εργαζομένων στον ιδωτικό τομέα αφού ελάχιστοι σχολάνε 15:30), σε αναγκάζει να κόψεις το λαιμό σου και να στείλεις τα παιδιά soy σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και μετά έρχετια και σου λέει τεκμήριο ;;;;
Aυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία ;;;;Σημείωση:
Oι κρατικοί παιδικοί σταθμοί έχουν περάσιε όλοι πλέον στην τοποική αυτοδιοίκηση.
Φυσικά τα ωράρια ΔΕΝ άλλαξαν... -
Φυσικά και πρέπει τα δίδακτρα να είναι τεκμήριο dpolal. Του εκάστοτε σχολείου φυσικά, και υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις.
Για την ακρίβεια ΟΛΕΣ οι δαπάνες θα έπρεπε να ειναι τεκμήριο. Δεν ειναι ευκολο ομως να τις εντοπίσεις αλλα και να τις επικαλεστείς. Θα βγουν μετά καποιοι και θα πουν μας ελεγχετε την ιδιωτική μας ζωή και αλλα τετοια.
Απλά πράγματα: υποχρεωτική αναγραφή ΑΦΜ σε κάθε συναλλαγή ανω των Χ ευρώ. Καταργηση των μετρητών για μεγαλες συναλλαγες π.χ., να παω με μια τσαντα εικοσαρικα και να αγοράσω ένα αυτοκίνητο. Να δοθούν κίνητρα για την χρήση νεων τρόπων πληρωμης ηλεκτρονικά πορτοφολια, χρεωστικές (debit) καρτες κ.α.
Για να απαντησω και στον Lokatzi , με τον οποίο συμφωνώ ότι τα τεκμήρια είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις υψηλότερων εισοδημάτων, θα πας και θα πείς στην εφορία μα εγω δεν έχω εισοδημα πανω απο 15.000 αλλά τελος παντων με χιλια ζορια συντηρώ και το τσεροκι γιατι μ'αρεσει να ανεβαινω στα βουνα και μαγειρευουμε φασολάδα από το σπίτι και παιρνουμε στις εκδρομές, κανουμε ελευθερο καμπινγκ, για τα παιδιά παιρνω ρουχα από το κινεζικο, πανε στο δημόσιο σχολείο κλπ.
Και θα σου πει ο αλλος: μα εδω κυριε μου βλεπω αγορές με χρεωστικές καρτες 18.000, 17 αποδείξεις με το ΑΦΜ σας στην ψαροταβερνα ' Το κυμα' 100-150 ευρώ η καθεμία, διδακτρα 14.000 , και από το αξιδιωτικό γραφείο ' Θανασης tours' πακετα διακοπών 8.000 σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τι θα του πείς μετα ότι έχω 15.000 εισόδημα μαζι με την γυναικα μου, λυπηθείτε μας!!!
Τα επιπλέον στοιχεία λοιπόν, τεχνικά, θα μπορούσες να τα έχεις. Ομως υπάρχει και θέμα προσωπικών δεδομένων για αυτά τα στοιχέια . Ενω με τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα, σε βαράνε στο δόξα πατρί,
γιατί αν και το κόστος συντήρησης τους είναι πολύ μικρότερο από τα τεκμήρια , αποτελουν ισχυρές ενδειξεις υψηλότερων εισοδημάτων.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!