-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Να σου δώσω 2 στοιχεία της δικής μου ζωής για να καταλάβεις τον παραλογισμό :
Ξοδεύω ετησίως για ένδυση από 0-200 ευρώ
Ξοδεύω ετησίως για την ατομική μου διατροφή κάπου 7500 - 8000 ευρώ (ψιλοπρόχειρος ο υπολογισμός αλλά μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα)
Καταλαβαίνεις τι εξωφρενικό συμπέρασμα θα βγάλει κάποιος ανάλογα με το ποιό στοιχείο της ζωής μου του δώσω...
ενώ αν του δώσεις και τα δύο θα βγάλει το πολύ νορμάλ συμπέρασμα οτι γυρνάς γυμνός με ένα πιάτο στο χέρι
επισης πρεπει να χαλας και πολλα στα αποσμητικα, γιατι με το ιδιο ρουχο κανα 2μηνο θα ειναι δυσκολα για σενα και τους γυρους σου
-
Μπορει να κυκλοφορει γυμνος!!!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αυτά που λες είναι εξωφρενικά...Παίρνεις ΕΝΑ (1) στοιχείο της ζωής κάποιου και από αυτό βγάζεις συμπεράσματα για όλη του τη ζωήΝα σου δώσω 2 στοιχεία της δικής μου ζωής για να καταλάβεις τον παραλογισμό :
Ξοδεύω ετησίως για ένδυση από 0-200 ευρώ
Ξοδεύω ετησίως για την ατομική μου διατροφή κάπου 7500 - 8000 ευρώ (ψιλοπρόχειρος ο υπολογισμός αλλά μάλλον δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα)
Καταλαβαίνεις τι εξωφρενικό συμπέρασμα θα βγάλει κάποιος ανάλογα με το ποιό στοιχείο της ζωής μου του δώσω...
ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ...
_
-
Ε και μόλις μπει το τεκμήριο θα σταματήσει - περιορίσει να κάνει αγορές με την πιστωτική και θα λήξει η σεμνή αυτή τελετή...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μου λέει γνωστός μου χθες.''Εάν βάλουν τεκμήριο στις πιστωτικές κάρτες θα με πηδήξουν''.Γιατί του απαντώ ποιό είναι το πρόβλημά σου? νομίζω ότι δηλώνεις αρκετά.''Δηλώνω μου λέει 20.000-25.000 το χρόνο αλλά με την κάρτα μου κάνω αγορές 50-60.000 το χρόνο''.Και του απαντώ.''Δεν κατάλαβες ότι εσένα ψάχνουν από το Υ.Οικονομικών?
Respect για την απάντηση....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Jamais!
Πρώτον, δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να γκρινιάζω. Αν ψηφίσω αυτόν που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μικροσυμφέροντά μου, θα ζορίζομαι να βρίζω μετά. Άλλοι δεν αισθάνονται τέτοια κωλύματα, εγώ δεν μπορώ.
Δεύτερον, θεωρώ ότι το συμφέρον μου περνά μακροπρόθεσμα από το συμφέρον του συνόλου. Δηλαδή, αν πχ ψηφίσω τον τάδε που υπόσχεται να μη φτιάξει σταθμό του μετρό ή τραμ δίπλα στο σπίτι μου (για να μην πήξει η περιοχή από τα αυτοκίνητα που θα ψάχνουν για θέση στάθμευσης), δεν θα μπορώ συνολικά να κάνω τη δουλειά μου με τα ΜΜΜ γιατί ο σκάρτος θα έχει 'εξυπηρετήσει' πολλούς εκτός από εμένα με τον ίδιο τρόπο.Να δεις που εσύ έχεις ψηφίσει Παπαθεμελή ( ) στις τελευταίες εκλογές και σ έχω παρεξηγήσει.
Είμαι περίεργος ή απλώς μ@λ@κ@ς;
Ησύχασε, τπτ από τα 2. Υποφέρεις απλά από σύνδρομο δημοκρατικής αναγέννησης. Ο πανδαμάτωρ χρόνος όμως όλα τα γιατρεύει. Μέχρι να γίνει πρόεδρος της ΝΔ η Ντόρα, θα χεις γιάνει και θα ξαναβρείς την όρεξη σου για σεμνή και ταπεινή ατομική ευημερία.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μου λέει γνωστός μου χθες.''Εάν βάλουν τεκμήριο στις πιστωτικές κάρτες θα με πηδήξουν''.Γιατί του απαντώ ποιό είναι το πρόβλημά σου? νομίζω ότι δηλώνεις αρκετά.''Δηλώνω μου λέει 20.000-25.000 το χρόνο αλλά με την κάρτα μου κάνω αγορές 50-60.000 το χρόνο''.Και του απαντώ.''Δεν κατάλαβες ότι εσένα ψάχνουν από το Υ.Οικονομικών?
η ουσια ποια ειναι???φοροδιαφευγει ή οχι?? γιατι αν αγοραζεις καθε χρονο 60.000 και βγαζεις 25.000, και στο τελος της πενταετιας δεν χρωστας 200000 ευρω στις τραπεζες τοτε μαλλο εχεις κι αλλα εσοδα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και για να σοβαρευτούμε αντικατέστησε την 25άρα στο σαλόνι μετά από 16 χρόνια λειτουργίας.με τετοιες δηλωσεις ...
να δεις που πολλοι θα πιστεψουνε οτι εχεις φεραρι γιατι τοσα χρονια δεν χαλασες λεφτα για να παρεις καινουργια τηλεοραση... -
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
....
η ουσια ποια ειναι???φοροδιαφευγει ή οχι?? γιατι αν αγοραζεις καθε χρονο 60.000 και βγαζεις 25.000, και στο τελος της πενταετιας δεν χρωστας 200000 ευρω στις τραπεζες τοτε μαλλο εχεις κι αλλα εσοδα...
ή τρως από τα έτοιμα που λένε....
Το τι έχεις δεν σημαίνει ότι βγάζεις λεφτά. Μπορεί να είσαι με τους Γιατρούς χωρίς σύνορα και να μην αμοίβεσαι αλλά ο μπαμπάς να σου έχει αφήσει 10,000,000 ευρώ στην Τράπεζα, ένα σπίτι 500 τμ, 200,000 μετοχές και μία συλλογή με εξωτικά οχήματα.
Η φορολόγηση με τεκμήρια έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνεις για την κατοχή πραγμάτων (για τα οποία πλήρωσες τους φόρους αγοράς και πληρώνεις τους τυχόν φόρους διατήρησης) ένα επιπλέον ενοίκιο.
-
1>Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
....
Το τι έχεις δεν σημαίνει ότι βγάζεις λεφτά. Μπορεί να είσαι με τους Γιατρούς χωρίς σύνορα και να μην αμοίβεσαι αλλά ο μπαμπάς να σου έχει αφήσει 10,000,000 ευρώ στην Τράπεζα, ένα σπίτι 500 τμ, 200,000 μετοχές και μία συλλογή με εξωτικά οχήματα.
Η φορολόγηση με τεκμήρια έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνεις για την κατοχή πραγμάτων (για τα οποία πλήρωσες τους φόρους αγοράς και πληρώνεις τους τυχόν φόρους διατήρησης) ένα επιπλέον ενοίκιο.
με 10.000.000 ευρω στην τραπεζα εχεις ικανοποιητικα εσοδα(τοκοι) για να καλυψεις τους φορους που θα σου χωσει το κρατος απο την κατοχη ολων αυτων των περισουσιακων στοιχειων. με επιτοκιο 3%-με τοσα λεφτα θα εχεις σιγουρα παραπανω- 3% του 10.000.000 ειναι 300.000 ευρω?? ε δεν νομιζω η εφορια να σου ζητησει 500.000 τον χρονο..
οι γιατροι χωρις συνορα ειναι ακραια παραδειγματα, πανω σε αυτους θα θεμελιωσουμε το φορολογικο συστημα??η στην πλειοψηφια των πολιτων??
-
οι τόκοι φορολογούνται αυτοτελώς με 10%
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
οι τόκοι φορολογούνται αυτοτελώς με 10%μενουνε αλλα 270.000 εσοδα, αν και χλωμο το κοβω καποιος που εχει 10.000.000 και μια συλλογη απο εξωτικα αυτοκινητα(τρελο παραδειγμα -ακου τι μπορει να σκεφτεις για να θεμελιωσεις την αποψη σου)να μην εχει και καμια 50αρια καταστηματα η διαμερισματα, που δινει για ενοικιο αρα επιπλεον εσοδα....το πολυ χρημα γενναει χρημα
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
με 10.000.000 ευρω στην τραπεζα εχεις ικανοποιητικα εσοδα(τοκοι) για να καλυψεις τους φορους που θα σου χωσει το κρατος απο την κατοχη ολων αυτων των περισουσιακων στοιχειων. με επιτοκιο 3%-με τοσα λεφτα θα εχεις σιγουρα παραπανω- 3% του 10.000.000 ειναι 300.000 ευρω?? ε δεν νομιζω η εφορια να σου ζητησει 500.000 τον χρονο..
οι γιατροι χωρις συνορα ειναι ακραια παραδειγματα, πανω σε αυτους θα θεμελιωσουμε το φορολογικο συστημα??η στην πλειοψηφια των πολιτων??
Ποιος πάει να θεμελιώσει φορολογικό σύστημα με βάση τους γιατρούς χωρίς σύνορα βρε?! Το παράδειγμα σε χάλασε? Η ουσία είναι ότι υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας με παχουλό τραπεζικό λογαριασμό/χωράφια/μετοχές/κλπ που δεν έχουν καμία ανάγκη ούτε να εργαστούν ούτε ν' ασχοληθούν με επενδύσεις. Μπορούν -και είναι δικαίωμά τους- να τρώνε από τα έτοιμα, για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί και τα οποία έχουν υπολογίσει ότι τους φτάνουν όχι για 1 ζωή αλλά για 10. Μπορεί εσένα ή εμένα να μη μας αρέσει και να βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα (να είμαστε αναγκασμένοι να δουλέψουμε 17 ώρες τη μέρα για να ζήσουμε) αλλά αυτό δεν αλλάζει το παραμικρό. ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να τους πει 'για να έχεις Φεράρι και για να χρεώνεις τις πιστωτικές σου με 60.000 ευρώ το χρόνο πάει να πει ότι έχεις ΕΣΟΔΑ, κι όχι απλά ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ'. Ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος άμα γουστάρει να σταματήσει να δουλεύει, είτε προσωρινά είτε μόνιμα, και να τρώει από τα 'έτοιμα' (που λέει κι ο Χρήστος). Είναι παράλογο το οποιοδήποτε τεκμήριο να του καταλογίζει έσοδα που δεν έχει και να φορολογείται επάνω σε αυτά. Το ότι μπορεί να έχει την οικονομική άνεση να πληρώσει τους πρόσθετους φόρους δε σημαίνει και ότι πρέπει να του επιβληθούν!
χλωμο το κοβω καποιος που εχει 10.000.000 και μια συλλογη απο εξωτικα αυτοκινητα(τρελο παραδειγμα -ακου τι μπορει να σκεφτεις για να θεμελιωσεις την αποψη σου)να μην εχει και καμια 50αρια καταστηματα η διαμερισματα, που δινει για ενοικιο αρα επιπλεον εσοδα....το πολυ χρημα γενναει χρημα
Πάλι κολλάς στο παράδειγμα και στα νούμερα. Τι σημασία έχει πόσο χλωμό το κόβεις να έχει κάποιος μερικά μύρια στην άκρη χωρίς να έχει και καμιά 50ριά καταστήματα ή διαμερίσματα που να του αποφέρουν εισόδημα? Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ που έχει κάποια χρήματα στην άκρη να πίνει το καφεδάκι του αραχτός από το πρωί ως το βράδυ, κάνοντας παράλληλα τις αγορές του σε Φεράρι κι ό,τι άλλο του επιτρέπει η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και όχι το ΕΙΣΟΔΗΜΑ του. Δε μπορείς εσύ να έρθεις να του πεις 'Για να ξόδεψες 60Κ προφανώς έβγαλες τουλάχιστον τόσα την ίδια χρονιά, ασχέτως τι δηλώνεις, και για τόσα θα σε φορολογήσω!'.
-
Και πιο τελευταία νέα (χαράς ευαγγέλια για τους τρίλιτρους!)
-
Γιου τό:κιν: του μι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιου τό:κιν: του μι;Oου γιαπ
-
Απορω γιατι τρελλάθηκαν όλοι με τα τεκμήρια. Απ' οτι φαινεται υπάρχουν πολλοι με τριλιτρα και φορολογητεο ...10Κ.
Ασχετα με την σχεση που έχει καποιος με το αυτοκινητο και αν το βλέπει σαν εργαλείο ή μεσο ψυχαγωγίας
(οι περισσότεροι σε αυτό το φορουμ φαντάζομαι ανήκουν στην δευτερη κατηγορία), υπάρχουν καποια αντικειμενικά δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.Συμφωνω, για παράδειγμα, ότι καποιος - χωρις οικ.υποχρεωσεις- που μενει στην πατρική στέγη κλπ ΜΠΟΡΕΙ με 15Κ φορολογητέο να συντηρήσει κάποιο τερας 4 λιτρων. Θα του κοστίσει 4-5-6 χιλιάρικα ,όπως υπολόγισαν πολλοί. Θα τον γονατίσει βεβαια οικονομικά, και ο ανθρωπος θα σκεφτεται να πιει ενα καφέ και να αγοράσει ένα T-shirt, αλλά το δεχομαι, ότι μπορεί. Στο κατω κατω τα ...παθη πληρώνονται και υπάρχουν αλλα ... πολύ πιο δαπανηρά.
Βαλε τωρα τον ίδιο να μενει σε δικό του σπίτι, με οικογενεια, παιδια κλπ. Επειδή πρεπει να μιλάμε τεκμηριωμένα, ξερετε ποιο είναι επισήμως το όριο 'φτωχιας' για τετραμελή οικογένεια στην Ελλάδα; 2.300 το μήνα, καθαρά. Δηλαδη φορολογητέο οικογενειακό περιπου 30Κ, αν υποθεσουμε ότι μοιραζεται σε δυο 15αρια μεταξυ των συζυγων. 30Κ οικογενειακό φορολογητέο δηλαδή.Αυτά τα λέει η στατιστική υπηρεσία,
με υπολογισμούς που περιλαμβάνουν στεγη, διατροφή, ενδυση, υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία κ.α. καθως φυσικά ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.Ποια οικογενεια με αυτά τα εισοδήματα μπορεί να συντηρήσει ενα μεγάλο αυτοκίνητο; Εκτος κι αν προκειται για κάποιον που αφήνει τα παιδια του νηστικά ή το σπίτι παγωμένο το χειμώνα!!! Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν είναι μ...ες να κάνουν κατι τέτοιο, απλά όπου δεις μια τετοια περίπτωση να ξέρετε ότι τα πραγματικά εισοδήματα είναι μεγαλύτερα και υπάρχει φοροδιαφυγή. (εννοείται ότι εξαιρουνται οι περιπτώσεις ανάλωσης κεφαλαιου).
Κατά την γνώμη μου λοιπόν, ορθως επανέρχονται τα τεκμήρια, τα ακριβή ποσά βεβαια θελουν συζήτηση αλλά όχι αηδίες του τύπου έχω ένα 2.5λτ και ενα μικρο 1.4 και σπίτι και παιδια και φροντιστηρια και διακοπές και και και... και βγαζω 15-20 χιλιαδες το χρόνο. Δεν γίνεται. Τεκμηριωμένα.
-
Σαρανταπέντε σελίδες και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά φορολόγησης εισοδήματος και περιουσίας.
-
Επίσης δεν έχει γίνει κατανοητό ότι τα επιχειρήματα που ακούγονται είναι σαν αυτά που έλεγε ο Δ. Παπαγιαννόπουλος-βιομήχανος στους φουκαράδες υπαλλήλους που του ζητούσαν αύξηση στις 3 & 60.
Διαβάστε τα σχόλια στον παρακάτω σύνδεσμο. Είναι πολύ διαφωτιστικά. Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει το δούλεμα. Συμπολίτες και συμφορολογούμενοι είμαστε, όχι κανίβαλοι.
http://www.antinews.gr/?p=3233 -
Ο χρήστης dpets έγραψε:
Απορω γιατι τρελλάθηκαν όλοι με τα τεκμήρια. Απ' οτι φαινεται υπάρχουν πολλοι με τριλιτρα και φορολογητεο ...10Κ.Ασχετα με την σχεση που έχει καποιος με το αυτοκινητο και αν το βλέπει σαν εργαλείο ή μεσο ψυχαγωγίας
(οι περισσότεροι σε αυτό το φορουμ φαντάζομαι ανήκουν στην δευτερη κατηγορία), υπάρχουν καποια αντικειμενικά δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.Συμφωνω, για παράδειγμα, ότι καποιος - χωρις οικ.υποχρεωσεις- που μενει στην πατρική στέγη κλπ ΜΠΟΡΕΙ με 15Κ φορολογητέο να συντηρήσει κάποιο τερας 4 λιτρων. Θα του κοστίσει 4-5-6 χιλιάρικα ,όπως υπολόγισαν πολλοί. Θα τον γονατίσει βεβαια οικονομικά, και ο ανθρωπος θα σκεφτεται να πιει ενα καφέ και να αγοράσει ένα T-shirt, αλλά το δεχομαι, ότι μπορεί. Στο κατω κατω τα ...παθη πληρώνονται και υπάρχουν αλλα ... πολύ πιο δαπανηρά.
Βαλε τωρα τον ίδιο να μενει σε δικό του σπίτι, με οικογενεια, παιδια κλπ. Επειδή πρεπει να μιλάμε τεκμηριωμένα, ξερετε ποιο είναι επισήμως το όριο 'φτωχιας' για τετραμελή οικογένεια στην Ελλάδα; 2.300 το μήνα, καθαρά. Δηλαδη φορολογητέο οικογενειακό περιπου 30Κ, αν υποθεσουμε ότι μοιραζεται σε δυο 15αρια μεταξυ των συζυγων. 30Κ οικογενειακό φορολογητέο δηλαδή.Αυτά τα λέει η στατιστική υπηρεσία,
με υπολογισμούς που περιλαμβάνουν στεγη, διατροφή, ενδυση, υγεία, παιδεία, ψυχαγωγία κ.α. καθως φυσικά ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.Ποια οικογενεια με αυτά τα εισοδήματα μπορεί να συντηρήσει ενα μεγάλο αυτοκίνητο; Εκτος κι αν προκειται για κάποιον που αφήνει τα παιδια του νηστικά ή το σπίτι παγωμένο το χειμώνα!!! Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν είναι μ...ες να κάνουν κατι τέτοιο, απλά όπου δεις μια τετοια περίπτωση να ξέρετε ότι τα πραγματικά εισοδήματα είναι μεγαλύτερα και υπάρχει φοροδιαφυγή. (εννοείται ότι εξαιρουνται οι περιπτώσεις ανάλωσης κεφαλαιου).
Κατά την γνώμη μου λοιπόν, ορθως επανέρχονται τα τεκμήρια, τα ακριβή ποσά βεβαια θελουν συζήτηση αλλά όχι αηδίες του τύπου έχω ένα 2.5λτ και ενα μικρο 1.4 και σπίτι και παιδια και φροντιστηρια και διακοπές και και και... και βγαζω 15-20 χιλιαδες το χρόνο. Δεν γίνεται. Τεκμηριωμένα.
Αν οι παραπάνω έχουν καμιά 10ρια οικόπεδα (ή και πολύ απλά 1 ) ή 2-3 μύρια (ή πολύ απλά 200k) στην τράπεζα από κληρονομιά θα σου λύσει τις απορίες σου στα γρήγορα ή θα μας πεις πάλι για φοροδιαφυγή και 'ορθή' επαναφορά των τεκμηρίων...Μη μου πεις ότι δεν έχεις ξανακούσει για αστική οικογένεια με κάνα σπιτάκι, οικοπεδάκι, λιρίτσες κλπ κλπ...Αυτά μπορούν να τα κάνουν 4λιτρο ή θα τους 'ελέγξεις' για το αν αφήνουν τα παιδιά τους νηστικά και τι σπίτι παγωμένο το χειμώνα ?
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!