-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά αν έχεις ένα μηχανοκίνητο σκάφος 8< μέτρων με καμπινούλα, αυτή τη στιγμή φορολογείσαι με 21.000 ευρώ κατ' ελάχιστον, είτε τα βγάζεις τα χρήματα, είτε όχι. Αυτό που αναφέρω είναι αυτό που εφαρμόζεται στα σκάφη, πόσο μάλλον αυτά >10 μέτρων. Ο καημένος δηλαδή που έχει ένα σκάφος με τεκμήριο επειδή το πήρε με λαχείο, γιατί πρέπει κάθε χρόνο να φορολογείται με 21.000 οπωσδήποτε? Ίδια λογική είναι.Δεν πρέπει, αυτό λέμε. Ότι τα αυθαίρετα τεκμήρια είναι λάθος και άδικα. Εκτός και αν υποστηρίζεις ότι η διεύρυνση ενός αυθαίρετου τρόπου αξιολόγησης πλούτου ώστε να 'πιάνει' πιο πολύ κόσμο το καθιστά με κάποιο τρόπο πιο δίκαιο.
Επίσης, ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Τα τεκμήρια για κατηγορίες σκαφών ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια και κάθε επίδοξος ιδιοκτήτης θα προβεί σε αγορά μόνο εφόσον κρίνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στους φόρους που συνεπάγονται. Στην περίπτωση μας, η κυβέρνηση έρχεται ξαφνικά και μας λέει ότι, επειδή βρέχει στο Λονδίνο και το γύρισε νοτιοδυτικός στον Κιθαιρώνα, άνθρωποι που έκαναν το σκ@τό τους παξιμάδι για να αποκτήσουν το όνειρο της ζωής τους θα φορολογηθούν ως μεγαλοεπιχειρηματίες.
-
Δε μου πολυκόφτει φίλε μου γιατί εγώ τα δηλώνω όλα, δεν θέλω να ρισκάρω και να κρύψω, και έχω μάθει ως που φθάνει το πάπλωμά μου.
Επίσης όταν πληρώνω υπερβολικό φόρο εγώ και η οικογένειά μου και προτιμώ να είμαι low profile στον δρόμο, χωρίς να αγοράζω slk, cayenne, κτλ, έχω την απαίτηση αυτός που αγοράζει τέτοια αυτοκίνητα να μη δηλώνει 9.000 εισόδημα, ενώ έχει στην πραγματικότητα 40.000.
Αν πληρώναμε όλοι τους φόρους μας, θα ήμασταν το πιο πλούσιο κράτος.
-
**ΘA EIMAI EKEI **
-
Καλά δε σε ρωτάμε για το profile σου όμως αλλά για το δικό μου που το θέλω υψηλότατο και έχω όχι 9 αλλά 6 k εισόδημα το χρόνο ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟ αλλά μπορώ χαλαρά να αγορασω μία καινούρια Porsche και να τη συντηρώ χωρίς να ανοίξει μύτη...Έχεις την απαίτηση να φορολογούμαι για 40 k αν και έχω εισόδημα μόνο 6 ? Για πες μου, θα το ακούσω με ενδιαφέρον
-
Συγγνώμη, αλλά αν έχεις ένα μηχανοκίνητο σκάφος 8< μέτρων με καμπινούλα, αυτή τη στιγμή φορολογείσαι με 21.000 ευρώ κατ' ελάχιστον, είτε τα βγάζεις τα χρήματα, είτε όχι. Αυτό που αναφέρω είναι αυτό που εφαρμόζεται στα σκάφη, πόσο μάλλον αυτά >10 μέτρων. Ο καημένος δηλαδή που έχει ένα σκάφος με τεκμήριο επειδή το πήρε με λαχείο, γιατί πρέπει κάθε χρόνο να φορολογείται με 21.000 οπωσδήποτε? Ίδια λογική είναι.
Καταρχάς πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν είναι το ίδιο εύκολο (φτηνό) να αποκτήσει κάποιος σκάφος από ένα αμάξι 2+ λίτρων.
Όσο αναφορά αυτό που έχω κάνει bold, αν κερδίσεις το λαχείο (πχ 1.000.000€) και πεις ότι 'αγόρασα την murcielago με τα λεφτά του λαχείου', απαλλάσσεσαι για ένα χρονικό διάστημα (νομίζω 2 χρόνια) από το τεκμήριο διαβίωσης (πάντα με το πώς ίσχυαν παλιά).Οπότε το παράδειγμά σου είναι άστοχο.Από την άλλη, μη μου πεις ότι δεν είναι πολυτέλεια να έχει κάποιος σκάφος (οποιουδήποτε είδους) και ότι είναι η ίδια πολυτέλεια με το να έχει κάποιος ένα σχετικά ακριβό αμάξι.
Το πρώτο αποσκοπεί αποκλειστικά στην αναψυχή σου ενώ το δεύτερο το χρησιμοποιείς και για να κάνεις τις καθημερινές σου μετακινήσεις και για αναψυχή.Βέβαια και με yugo πας εκεί που θες και με Μ3 πας...Δε διαφωνώ επ'αυτού, όμως η σύγκριση σκάφους-αυτοκινήτου και αφού το ένα έχει τεκμήριο, πρέπει να έχει και το άλλο είναι τελείως άτοπο. -
Δε θα περάσει, Χρήστο. Δε θα το αφήσουμε. Μερικοί κάναμε την αρχή με γράμματα προς το Υπουργείο (άσχετα αν είναι χαμένος χρόνος) και περιοδικά του ειδικού τύπου και θα συνεχίσουμε με whatever it takes. Σιγά μην αρκεστούμε στο να μην τους ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.
Το λυπηρό είναι, για εμένα, ότι δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν μερικοί πόσο ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ είναι ένα καθεστώς φορολόγισης που να βασίζεται σε 'αντικειμενικά τεκμήρια' με τελείως αυθαίρετες κλίμακες που ουδεμία σχέση έχουν ούτε με έξοδα συντήρησης των αγαθών που φορολογούνται, ούτε με πραγματικά εισοδήματα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Καλά δε σε ρωτάμε για το profile σου όμως αλλά για το δικό μου που το θέλω υψηλότατο και έχω όχι 9 αλλά 6 k εισόδημα το χρόνο ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟ αλλά μπορώ χαλαρά να αγορασω μία καινούρια Porsche και να τη συντηρώ χωρίς να ανοίξει μύτη...Έχεις την απαίτηση να φορολογούμαι για 40 k αν και έχω εισόδημα μόνο 6 ? Για πες μου, θα το ακούσω με ενδιαφέρονΜαυτο να υποθεσω εννοεις οτι η κερδισες κανενα τζοκερ η σου αφησε κανενας θειος απο το σικαγο 500εκ ντολαρς...ετσι?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δε θα περάσει, Χρήστο. ** Δε θα το αφήσουμε.** Μερικοί κάναμε την αρχή με γράμματα προς το Υπουργείο (άσχετα αν είναι χαμένος χρόνος) και περιοδικά του ειδικού τύπου και θα συνεχίσουμε με whatever it takes. Σιγά μην αρκεστούμε στο να μην τους ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές.Το λυπηρό είναι, για εμένα, ότι δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν μερικοί πόσο ΑΔΙΚΟ και ΗΛΙΘΙΟ είναι ένα καθεστώς φορολόγισης που να βασίζεται σε 'αντικειμενικά τεκμήρια' με τελείως αυθαίρετες κλίμακες που ουδεμία σχέση έχουν ούτε με έξοδα συντήρησης των αγαθών που φορολογούνται, ούτε με πραγματικά εισοδήματα.
Ναι οπως δεν αφησαμε και τα αλλα παλουκια που μας φορεσαν
-
Αν υπονοείς ότι εγώ Δεν τα δηλώνω, PeterPan, έχασες.
Μάθαμε πάντως και κάτι σήμερα. Ότι πρέπει να ξέρουμε 'μέχρι που φτάνει το πάπλωμα μας' για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα ορισμένων. Το ότι μέχρι χτες το πάπλωμα μας έφτανε και περίσσευε, ενώ σήμερα με τους νέους αυθαίρετους τρόπους υπολογισμού του εισοδήματος είναι υπερβολικά χαμηλό δεν σου λέει κάτι έτσι;
Καλά λέω εγώ για την 'κατσίκα του γείτονα'...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Καλά δε σε ρωτάμε για το profile σου όμως αλλά για το δικό μου που το θέλω υψηλότατο και έχω όχι 9 αλλά 6 k εισόδημα το χρόνο ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟ αλλά μπορώ χαλαρά να αγορασω μία καινούρια Porsche και να τη συντηρώ χωρίς να ανοίξει μύτη...Έχεις την απαίτηση να φορολογούμαι για 40 k αν και έχω εισόδημα μόνο 6 ? Για πες μου, θα το ακούσω με ενδιαφέρον
Μαυτο να υποθεσω εννοεις οτι η κερδισες κανενα τζοκερ η σου αφησε κανενας θειος απο το σικαγο 500εκ ντολαρς...ετσι?
Βλέπω ότι είσαι εξαιρετικά ακριβής και υπολόγιστες με μαθηματική ακρίβεια ότι η αγορά και η συντήρηση 1 Porsche απαιτεί 500 εκατομ. $
Είσαι κι εσύ στο επιτελείο του Αλογοσκούφη ?
-
Καλά δε σε ρωτάμε για το profile σου όμως αλλά για το δικό μου που το θέλω υψηλότατο και έχω όχι 9 αλλά 6 k εισόδημα το χρόνο ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΟ αλλά μπορώ χαλαρά να αγορασω μία καινούρια Porsche και να τη συντηρώ χωρίς να ανοίξει μύτη...Έχεις την απαίτηση να φορολογούμαι για 40 k αν και έχω εισόδημα μόνο 6 ? Για πες μου, θα το ακούσω με ενδιαφέρονΣυγγνώμη, αν με 6.000 το χρόνο αγοράζεις porsche, πες μου που κάνουν εκπτώσεις, να πάω να παρω και εγώ μία.
Από αποταμίευση δεν παίζει να έχεις γιατί με 6.000 πόσα λεφτά να βάλεις σε 10 χρόνια στην άκρη...?
Από γονεϊκή παροχή, θα σου συμβούλευα να την περάσεις την άδεια στο όνομα του πατέρα σου, που σου έδωσε τα χρήμτα και που προφανώς θα τον καλύπτει το τεκμήριο.
Λογιστής δεν είμαι για περισσ'ότερες συμβουλές. Κόψε την άδεια στα 2 αν θέλεις μια ακόμα λύση.
-
Δε μου πολυκόφτει φίλε μου γιατί εγώ τα δηλώνω όλα, δεν θέλω να ρισκάρω και να κρύψω, και έχω μάθει ως που φθάνει το πάπλωμά μου.Επίσης όταν πληρώνω υπερβολικό φόρο εγώ και η οικογένειά μου και προτιμώ να είμαι low profile στον δρόμο, χωρίς να αγοράζω slk, cayenne, κτλ, έχω την απαίτηση αυτός που αγοράζει τέτοια αυτοκίνητα να μη δηλώνει 9.000 εισόδημα, ενώ έχει στην πραγματικότητα 40.000.
Αν πληρώναμε όλοι τους φόρους μας, θα ήμασταν το πιο πλούσιο κράτος.
γιατι ο ΧΛ δε τα δηλωνει ολα?
σου εξηγησε δε πως βρηκε τα λεφτα που θα το αγορασειεπειδη επισης εσυ εισαι low profile ή δε σε ενδιαφερουν τα αυτοκινητα και δεν θες να αγορασεις Καγιεν, πρεπει να απαγορευσεις και σε αλλους να το παρουν??
πρεπει να βγαζει καποιος 250000€ το χρονο για να παρει Καγιεν?μη θεωρεις ολο το κοσμο κλεφτες, ή αν τους θεωρεις να το λες στους συναδελφους σου πρωτα που ειναι πολυυυ ψηλα στη λιστα
ναι ξερω, εσυ εισαι τιμιος. so what?εχεις καταλαβει οτι το αυτοκινητο ειναι απλα ενα ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ή τζαμπα μιλαμε τοση ωρα?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν υπονοείς ότι εγώ Δεν τα δηλώνω, PeterPan, έχασες.Μάθαμε πάντως και κάτι σήμερα. Ότι πρέπει να ξέρουμε 'μέχρι που φτάνει το πάπλωμα μας' για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα ορισμένων. Το ότι μέχρι χτες το πάπλωμα μας έφτανε και περίσσευε, ενώ σήμερα με τους νέους αυθαίρετους τρόπους υπολογισμού του εισοδήματος είναι υπερβολικά χαμηλό δεν σου λέει κάτι έτσι;
φίλε μου δε μιλώ για έσένα, μιλώ για τον υπόλοιπο κόσμο που κυκλοφορεί με supercars και φοροδιαφύγει.
Μόνο 200 άτομα στην Ελλάδα δηλώνουν πάνω από 200.000 εισόδημα. Δε σας λέει αυτό κάτι. Δε λέω πως χρειάζονται 200.000 ευρώ για να συντηρήσεις ένα αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, όμως και μόνο το ελάχιστο νούμερο των 200 ατόμων δείχνει το μέγεθος της φοροδιαφυγής.
-
Συγγνώμη, αν με 6.000 το χρόνο αγοράζεις porsche, πες μου που κάνουν εκπτώσεις, να πάω να παρω και εγώ μία.
Από αποταμίευση δεν παίζει να έχεις γιατί με 6.000 πόσα λεφτά να βάλεις σε 10 χρόνια στην άκρη...?
Από γονεϊκή παροχή, θα σου συμβούλευα να την περάσεις την άδεια στο όνομα του πατέρα σου, που σου έδωσε τα χρήμτα και που προφανώς θα τον καλύπτει το τεκμήριο.
Λογιστής δεν είμαι για περισσ'ότερες συμβουλές. Κόψε την άδεια στα 2 αν θέλεις μια ακόμα λύση.
Κι όμως την αγοράζω πανεύκολα και νομιμότατα και ο πατέρας μου έχει πεθάνει οπότε θα πω στον Αλογοσκούφη μήπως βγάλει την άδεια στο πτώμα αλλά δεν ξέρω αν θα με ακούσει
Πάντως δε θέλω συμβουλές αλλά απάντηση στο πως σου φαίνεται το φορολογικό καθεστώς των τεκμηρίων για την περίπτωσή μου αλλά και όλων όσων εμπίπτουν στις περιπτώσεις που παρέθεσα και δεν μου έχεις δώσει ούτε χιλιοστό απάντησης.
-
Αν υπονοείς ότι εγώ Δεν τα δηλώνω, PeterPan, έχασες.
Μάθαμε πάντως και κάτι σήμερα. Ότι πρέπει να ξέρουμε 'μέχρι που φτάνει το πάπλωμα μας' για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα ορισμένων. Το ότι μέχρι χτες το πάπλωμα μας έφτανε και περίσσευε, ενώ σήμερα με τους νέους αυθαίρετους τρόπους υπολογισμού του εισοδήματος είναι υπερβολικά χαμηλό δεν σου λέει κάτι έτσι;
φίλε μου δε μιλώ για έσένα, μιλώ για τον υπόλοιπο κόσμο που κυκλοφορεί με supercars και φοροδιαφύγει.
Μόνο 200 άτομα στην Ελλάδα δηλώνουν πάνω από 200.000 εισόδημα. Δε σας λέει αυτό κάτι. Δε λέω πως χρειάζονται 200.000 ευρώ για να συντηρήσεις ένα αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, όμως και μόνο το ελάχιστο νούμερο των 200 ατόμων δείχνει το μέγεθος της φοροδιαφυγής.
Ναι, οπότε?
Να ξεσκίσουμε όλους τους νόμιμους, για να έχουμε λιγότερη φοροδιαφυγή.
Να τους μάθουμε 'μέχρι που φτάνει το πάπλωμά τους' είτε κάνουν οικονομίες μια ζωή για να πάρουν τα αμάξι της αρεσκείας τους είτε όχι.Έτσι?....
-
Μαυτο να υποθεσω εννοεις οτι η κερδισες κανενα τζοκερ η σου αφησε κανενας θειος απο το σικαγο 500εκ ντολαρς...ετσι?
Βλέπω ότι είσαι εξαιρετικά ακριβής και υπολόγιστες με μαθηματική ακρίβεια ότι η αγορά και η συντήρηση 1 Porsche απαιτεί 500 εκατομ. $
Είσαι κι εσύ στο επιτελείο του Αλογοσκούφη ?
Εκανα μια ερωτηση για να συνεχισω την συζητηση ...τα 500 εκ ειναι τυχαιο...
αν θες σε παρακαλω φιλτατε απαντησε μου χωρις ειρωνειες -
Συγγνώμη παιδιά αλλα είστε εδώ και πολλές σελίδες εκτος θέματος
-
Συγγνώμη, αν με 6.000 το χρόνο αγοράζεις porsche, πες μου που κάνουν εκπτώσεις, να πάω να παρω και εγώ μία.
Κι όμως την αγοράζω πανεύκολα και νομιμότατα και ο πατέρας μου έχει πεθάνει οπότε θα πω στον Αλογοσκούφη μήπως βγάλει την άδεια στο πτώμα αλλά δεν ξέρω αν θα με ακούσει
Πάντως δε θέλω συμβουλές αλλά απάντηση στο πως σου φαίνεται το φορολογικό καθεστώς των τεκμηρίων για την περίπτωσή μου αλλά και όλων όσων εμπίπτουν στις περιπτώσεις που παρέθεσα και δεν μου έχεις δώσει ούτε χιλιοστό απάντησης.
εφόσον θέλεις μία απάντηση, θα σου τη δώσω να ησυχάσεις φίλε μου...
πάρε τη με leasing-χρονομίσθωση. θα τη χαίρεσαι και δε θα φαίνεται στο όνομά σου.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εκανα μια ερωτηση για να συνεχισω την συζητηση ...τα 500 εκ ειναι τυχαιο...
αν θες σε παρακαλω φιλτατε απαντησε μου χωρις ειρωνειεςΜια και το 'πες τυχαία λοιπόν κι εγώ τυχαία έβαλα τον εαυτό μου : βάλε το Φούφουτο στη θέση μου και κοίτα λίγα posts πιο πάνω και θα δεις ότι αναφέρω πολλές περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να έχει μικρό εισόδημα αλλά να αγοράσει ακριβό αυτοκίνητο και να το συντηρεί παραμένοντας χαλαρά στο μικρό του εισόδημα...
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Συγγνώμη παιδιά αλλα είστε εδώ και πολλές σελίδες εκτος θέματοςΚι όχι τίποτα άλλο, έχουμε μαζευτεί όλοι στην αντιπροσωπεία που παρήγγειλε ο ΧΛ την μπέμπα του και τσακωνόμαστε σαν τις κυρίες της αυλής για το αν πρέπει να την παντρευτεί ή να την αφήσει να τον περιμένει αιωνίως στα σκαλιά της εκκλησίας (αντιπροσωπείας) εξαιτίας του κακού πεθερού αλογοσκούφη κι έχουμε αφήσει μόνα τους τα ΠΡΟΒΑΤΑ να ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ό,τι βρουν στα goody's του Αγ. Στεφάνου.
Έμμεση επαναφορά των τεκμηρίων!!!