-
Δεν νομιζω οτι διαφωνει καποιος με τον κανονισμο αυτο.Ειναι δικαιο οπως και να το κανουμε.
Απλα πρεπει ο οργανωτης και ο αλυταρχης του του καθε αγωνα να ειναι σε εγρηγορση και να γινουν ολα γρηγορα και συντονισμενα ωστε να μην μπει ο κοσμος μεσα και να μην υπαρχουν τεραστιες καθυστερησεις.Εγω με αυτο που διαφωνω ειναι το παρακατω!
14.1 Ο οργανωτής μπορεί να οργανώσει πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο.
Η μη παρουσία των πληρωμάτων από την πανηγυρική εκκίνηση θα επιφέρει τον αποκλεισμό από τον αγώνα. Η διοργάνωση πανηγυρικής εκκίνησης το Σάββατο θα πρέπει να αναφέρεται στον ειδικό κανονισμό του αγώνα.Αυτο ειναι αδικια γιατι κατι που ξεκινησε ωραια εχει αρχισει και μας γινεται βραχνας!
Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Καραντανας,ο ανθρωπος που αν δεν κανω λαθος πρωτοξεκινησε τις πανηγυρικες εκκινησεις,δεν εγινε δεκτος στο σπριντ Τρικαλων γιατι δεν ηταν το σαββατο στην πανηγυρικη!!!Ολοι ενδιαφερομαστε για την προβολη μας.
Δηλαδη ετσι και κανει οτι χαλαει,που δεν ξερω τι τα πιανει και χαλανε παντα πριν τον αγωνα,δεν προλαβαινεις να δεις ουτε το go!τα μαζευεις και φευγεις!!Γιατι να μην εχεις την κυριακη μια ευκαιρια να τρεξεις! -
Ο χρήστης poseidon έγραψε:
Δεν νομιζω οτι διαφωνει καποιος με τον κανονισμο αυτο.Ειναι δικαιο οπως και να το κανουμε.
Απλα πρεπει ο οργανωτης και ο αλυταρχης του του καθε αγωνα να ειναι σε εγρηγορση και να γινουν ολα γρηγορα και συντονισμενα ωστε να μην μπει ο κοσμος μεσα και να μην υπαρχουν τεραστιες καθυστερησεις.Εγω με αυτο που διαφωνω ειναι το παρακατω!
14.1 Ο οργανωτής μπορεί να οργανώσει πανηγυρική εκκίνηση το Σάββατο.
Η μη παρουσία των πληρωμάτων από την πανηγυρική εκκίνηση θα επιφέρει τον αποκλεισμό από τον αγώνα. Η διοργάνωση πανηγυρικής εκκίνησης το Σάββατο θα πρέπει να αναφέρεται στον ειδικό κανονισμό του αγώνα.Αυτο ειναι αδικια γιατι κατι που ξεκινησε ωραια εχει αρχισει και μας γινεται βραχνας!
Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Καραντανας,ο ανθρωπος που αν δεν κανω λαθος πρωτοξεκινησε τις πανηγυρικες εκκινησεις,δεν εγινε δεκτος στο σπριντ Τρικαλων γιατι δεν ηταν το σαββατο στην πανηγυρικη!!!Ολοι ενδιαφερομαστε για την προβολη μας.
Δηλαδη ετσι και κανει οτι χαλαει,που δεν ξερω τι τα πιανει και χαλανε παντα πριν τον αγωνα,δεν προλαβαινεις να δεις ουτε το go!τα μαζευεις και φευγεις!!Γιατι να μην εχεις την κυριακη μια ευκαιρια να τρεξεις!Το θέμα που αναφέρεις με την πανηγυρική εκκίνηση ισχύει από πέρσι και η υποχρεωτική παρουσία των αγωνζιομένων σε αυτή έχει κάποια δικαιολογία γιατί ο οργανωτής για να την πραγματοποιήσει κάνει έξοδα και έχει υποχρεώσεις έναντι χορηγών. Είναι δεδομένο ότι πριν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό αρκετοί αγωνιζόμενοι 'σνομπάριζαν' τέτοιες εκδηλώσεις. Τ'ωρα αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο τελευταία στιγμή 'μπαντ λακ' άλωστε θα το πάθαινε στην αφετηρία το πρωϊ.
-
Παντως εγω σε οσες πανηγυρικες εκκινησεις βρεθηκα ποτε δεν ειδα αγωνιζομενο να σνομπαρει και να μην ειναι παρων παρα μονο εαν υπηρχαν πραγματικοι λογοι βλαβης του αγωνιστικου.Γιαυτο πρεπει να υπαρχει ενα παραθυρο στον κανονισμο κ αν υπαρχει καποιο προβλημα να γινεται μια αιτηση στους αγωνοδικες που να εξηγουμε το προβλημα και οκ.
''Τ'ωρα αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο τελευταία στιγμή 'μπαντ λακ' άλωστε θα το πάθαινε στην αφετηρία το πρωϊ.''
Το κουρασαμε λιγο το θεμα μιας και δεν ειναι απο τα σημαντικα προβληματα του χωρου αλλα απο αυτα που γραφεις μαλλον δεν πρεπει ναχεις δει ποτε την αγωνια στο προσωπο των αγωνιζομενων και δεν θαχεις ζησει την ολονυχτια προσπαθεια του σαββατου για να τρεξει το αμαξι την κυριακη.
-
Παντως εγω σε οσες πανηγυρικες εκκινησεις βρεθηκα ποτε δεν ειδα αγωνιζομενο να σνομπαρει και να μην ειναι παρων παρα μονο εαν υπηρχαν πραγματικοι λογοι βλαβης του αγωνιστικου.Γιαυτο πρεπει να υπαρχει ενα παραθυρο στον κανονισμο κ αν υπαρχει καποιο προβλημα να γινεται μια αιτηση στους αγωνοδικες που να εξηγουμε το προβλημα και οκ.''Τ'ωρα αν πάθει κάτι το αυτοκίνητο τελευταία στιγμή 'μπαντ λακ' άλωστε θα το πάθαινε στην αφετηρία το πρωϊ.''
Το κουρασαμε λιγο το θεμα μιας και δεν ειναι απο τα σημαντικα προβληματα του χωρου αλλα απο αυτα που γραφεις μαλλον δεν πρεπει ναχεις δει ποτε την αγωνια στο προσωπο των αγωνιζομενων και δεν θαχεις ζησει την ολονυχτια προσπαθεια του σαββατου για να τρεξει το αμαξι την κυριακη.
Από τα πολύ εύκολα συμπεράσματα που βγάζεις δείχνεις εκνευρισμό χωρίς λόγο.
-
Ειδες που παρεξηγησες?κανενας εκνευρισμος!Λεω ναι σε ολα. Ναι στην αναποδη σειρα εκκινησης,Ναι στο να γυριζουν τα αμαξια αν διακοπη ο αγωνας,Ναι στις πανηγυρικες εκκινησεις.Ναι στα εως20 χιλιομετρα του καθε σκελους των σπριντ.
Απλα καλυτερα θα ειναι οι αγωνοδικες να εξεταζουν επιτοπου και να κρινουν τους λογους αυτου που δεν θα παρευρεθει στην πανηγυρικη και να μην τους διωχνει ενας ξερος κανονισμος της εθεα.(εγω για σας τους γαλλοφιλους τα λεω,ο γιαπωνεζος της παρακατω φωτο δεν παθαινει τιποτα ποτε!!φτου-φτου!!) -
Ειδες που παρεξηγησες?κανενας εκνευρισμος!Λεω ναι σε ολα. Ναι στην αναποδη σειρα εκκινησης,Ναι στο να γυριζουν τα αμαξια αν διακοπη ο αγωνας,Ναι στις πανηγυρικες εκκινησεις.Ναι στα εως20 χιλιομετρα του καθε σκελους των σπριντ.
Απλα καλυτερα θα ειναι οι αγωνοδικες να εξεταζουν επιτοπου και να κρινουν τους λογους αυτου που δεν θα παρευρεθει στην πανηγυρικη και να μην τους διωχνει ενας ξερος κανονισμος της εθεα.(εγω για σας τους γαλλοφιλους τα λεω,ο γιαπωνεζος της παρακατω φωτο δεν παθαινει τιποτα ποτε!!φτου-φτου!!)Οι αγωνοδίκες καθήκον έχουν να εξετάσουν κάθε συμβάν του αγώνα με αντικειμενικότητα και να είσαι σίγουρος ότι έτσι γίνεται (και έγινε σε μια-δυο περιπτώσεις παρόμοιες πέρσι). Υπάρχει όμως και το γεγονός πριν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο που σε αγώνα σπριντ από τους 40 αγωνιζόμενους στη ράμπα της πανηγυρικής παρουσιάστηκαν οι 30 περίπου. Δεν θέλω να βλέπω αυτή την εικόνα στο σπορ που μας αρέσει γιατί κάτι τέτοι είναι εις βάρος του. Τώρα για την ανάποδη σειρά εκκίνησης που έγινε για λόγους ενδιαφέροντος υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις που δυσκολεύουν τη ροή του αγώνα και θα δούμε μεταξύ των κλάσσεων να χρειάζεται επιπλέον 2λεπτο ή παραπάνω χρόνος. Είναι θέμα εμπειρίας αλυτάρχη και ανάλογα το είδος της διαδρομής.
Τώρα αν έχω δει την αγωνία των όποιων αγωνιζομένων να προλάβουν να 'φτιάξουν' το αυτοκίνητο τη νύχτα στα 35+ χρόνια που ασχολούμαι με το σπορ να είσαι σίγουρος ότι μου έχει τύχει αρκετές φορές. Αλλά αυτοκίνητο που θα πάθει ζημιά από τον τεχνικό έλεγχο έως τη ράμπα εκκίνησης απλά δεν είναι ετοιμασμένο και έχει να κουνηθεί από τον περσινό αγώνα. Αυτό συνήθως εγκαταλείπει στο 1ο σκέλος. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο ατυχής (αλλά απρόσεκτος) αγωνιζόμενος κάνει μια αίτηση προς τους αγωνοδίκες εκθέτοντας το συμβάν και πιστεύω ότι αυτοί είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι ρομποτ για τυφλή εφαρμογή των κανονισμών (εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα σε τέοια περίπτωση).
Γενικά ο νέος κανονσιμός πιστεύω ότι είναι βελτιωμένος και ειδικά όσον αφορά την περίπτωση της διακοπής της ειδικής και την επιστροφή των αγωνιστικών (που πήραν εκκίνηση) στην αφετηρία κάτι που εφαρμοζόταν παληά χωρίς όμως να προβλέπεται από κανονισμό. Στο κάτω-κάτω αυτοί που δεν μπόρεσαν να 'κάνουν ' την ειδική έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν. Αυτό που ίσχυε πέρσι ήταν του κανονσιμού ράλλυ αλλά εκεί είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Η μόνη αντίρρηση μου είναι στην ανάποδη σειρά εκκίνσησης που αν συνδιαστεί με διακοπή της ειδικής τότε ο αγώνας θα μακρύνει υπερβολικά. Ιδωμεν. -
Εχεις δικιο που ανησυχεις λιγο για την αναποδη εκκινηση,θυμαμαι στο παλαδιο του (2006 μαλλον )ξεκινουσαν με αναποδη σειρα.Σε ολες τις κατηγοριες τα αγωνιστικα επιαναν το ενα το αλλο!!
Ισως θα ηταν καλυτερα αν σε καθε κλαση ξεκινουσαν τα γρηγοροτερα πληρωματα μπροστα και τα αργοτερα στο τελος και οχι αντιστροφα.Και οταν αλαζει η κατηγορια να υπαρχει π.χ. 3λεπτο για να μην πιανει με τιποτα για παραδειγμα ο πρωτος των 1600 τον τελευταιο των 1400.Και δεν ειναι επιβαρυνση για τον αγωνα.Τωρα σε περιπτωση διακοπης η επανεκκινηση ειναι υπερ των αγωνιζομενων αρκει να μην υπαρχουν πολλες εγκαταληψεις γιατι μπορει να υπαρξουν απροβλεπτες επιπλοκες.Γενικα τα μετρα ειναι καλα ομως και οι αποριες-ανησυχιες μας ευλογες. Δεν μενει παρα να δουμε στην πραξη τι θα γινει και να το ξανασυζητησουμε. -
Εχεις δικιο που ανησυχεις λιγο για την αναποδη εκκινηση,θυμαμαι στο παλαδιο του (2006 μαλλον )ξεκινουσαν με αναποδη σειρα.Σε ολες τις κατηγοριες τα αγωνιστικα επιαναν το ενα το αλλο!!Με 2λεπτο, είναι δύσκολο αν δεν έχει πρόβλημα το μπροστινό νούμερο.
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Μια αλλαγή που είδα με μια γρήγορη ανάγνωση.
' APΘPO 10 ΣEIPA EKKINHΣHΣ, ΠINAKIΔEΣ, APIΘMOI ΣYMMETOXHΣ
10.1 H εκκίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται ως εξής:
Πρώτα θα εκκινούν τα αυτοκίνητα της κλάσης κατηγορίας έως 1400cc μετά τα αυτοκίνητα πάνω από 1400 μέχρι 1600 cc μετά τα αυτοκίνητα της κλάσης κατηγορίας 1600 έως 2000 cc και μετά τα αυτοκίνητα πάνω από 2000cc.
Μέσα σε αυτές θα ξεκινούν τα μεγαλύτερα κυβικά και μετά τα μικρότερα.'Νομίζω, η αναβασιάρική σειρά εκκίνησης, θα κρατήσει ψηλότερα το ενδιαφέρον των θεατών.
Και με το 2λεπτο, μάλλον δε θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με προσπεράσεις.
Άσε που εμείς με τα πιο μικρά, θα βγάλουμε το άχτι μας με τις μπούκες, μιας και θα περνάμε πρώτοιΝαι, αλλά στο πρώτο σκέλος μόνο....
Για να μήν δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις :
Η Σειρά εκκίνησης είναι η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ (απο πού , απο τον νέο κανονισμό , προκύπτει διαφορετική σειρά εκκίνησης ανα σκέλος ???)APΘPO 10 ΣEIPA EKKINHΣHΣ, ΠINAKIΔEΣ, APIΘMOI ΣYMMETOXHΣ
10.1 H εκκίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται ως εξής:
Πρώτα θα εκκινούν τα αυτοκίνητα της κλάσης κατηγορίας έως 1400cc μετά τα αυτοκίνητα πάνω από 1400 μέχρι 1600 cc μετά τα αυτοκίνητα της κλάσης κατηγορίας 1600 έως 2000 cc και μετά τα αυτοκίνητα πάνω από 2000cc.
Μέσα σε αυτές θα ξεκινούν τα μεγαλύτερα κυβικά και μετά τα μικρότερα. -
Σε κάθε περίπτωση , η σειρά εκκίνησης που καθιερώνεται είναι κάτι πού έπρεπε να γίνει , καθώς είναι απο τα πράγματα που ¨κρατάνε¨ τους θεατές μέχρι το τέλος του Αγώνα στις θέσεις τους ,
ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Θ.Ε.Α. (μέσω του Κανονισμού Σπρίντ) Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ,
και καλό θα είναι οι διοργανώτριες Λέσχες να το προβάλλουν σαν μέσο προσέλκυσης περισσότερων και ...υπομονετικώτερων θεατών .Αποστόλης Νούσιας.
-
Και εγω νομιζα οτι ισχυει και για τα 2 σκελη μεχρι που διαβασα τα προηγουμενα...
Τελικα τι ισυχει?
Μονο στο πρωτο η και στα 2?
Γιατι αν ισχυει μονο στο πρωτο, μας βλεπω να το τρεχουμε και μετα να την κανουμε για σπιτι...
Δεν παλευεται να περιμενουμε 3++ ωρες για να κανουμε δευτερο σκελος... -
Ρε παιδιά ηρεμήστε!!!!!
Ρε Αποστόλη, μια πλάκα κάναμε και τρέλανες τον κόσμο....
Σαφώς και ισχύει η ίδια σειρά εκκίνησης στα δύο σκέλη, αφου έχεις ιδανικό χρόνο μεταξύ ΣΕΧ1 και ΣΕΧ2...
Παιδιά, ήρεμα!!!!!!!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Ρε παιδιά ηρεμήστε!!!!!Ρε Αποστόλη, μια πλάκα κάναμε και τρέλανες τον κόσμο....
Σαφώς και ισχύει η ίδια σειρά εκκίνησης στα δύο σκέλη, αφου έχεις ιδανικό χρόνο μεταξύ ΣΕΧ1 και ΣΕΧ2...
Παιδιά, ήρεμα!!!!!!!
Σπύροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!
Έγραψες !!!!!
Αποστόλης.
-
-
Ω ΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ...
ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 13! -
Είχα από την πρώτη στιγμή την απορία χωρίς να πω τίποτα, αλλά τώρα που είδα τις 86 συμμετοχές δεν μπορώ να μην την εκφάσω:
86 αυτοκίνητα Χ 2 λεπτά Χ 2 περάσματα = 344 λεπτά.
Συν το ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ των σκελών + 1 ή 2 δεκάλεπτες καθυστερήσεις (τουλάχιστον) φτάνουμε τουλάχιστον στα 390 λεπτά, δηλαδή αγώνας σπριντ διάρκειας** 6,5 ωρών**.
Με άλλα λόγια, ο θεατής για να βλέπει ένα πέρασμα κάθε 2 λεπτά (4πλάσιος κενός χρόνος σε σχέση με τις αναβάσεις) καλείται να παρκάρει το αυτοκίνητό του κάπου έξω από την ειδική μία ώρα πριν τον αγώνα, δηλ. στις 9.00 το πρωί και να φύγει στις 16.30 το απόγευμα. Είναι πράγματι αυτό προς όφελος των θεατών ή μήπως είναι ακριβώς το αντίθετο;;;; Μήπως το προηγούμενο σύστημα που επέτρεπε το μονόλεπτο ήταν πολύ καλύτερο;;; -
Φιλε yugo, αυτο πιστευω οτι θα συμβει μονο στον πρωτο, αντε και το πολυ πολυ στον δευτερο αγωνα...
50% των συμμετοχων ειναι αυτοι που θα ακολουθησουν το ΠΠΡ και απλα κανουν μια προβα, οπως αλλωστε καθε χρονο στο πρωτο σπριντ της χρονιας...
Ακομα και η αμφικλεια που μεχρι περσυ ηταν απο τους πιο δημοφηλεις αγωνες σπριντ, ειχε αν θυμαμαι καλα 60κατι συμμετοχες... Οποτε υπομονη!
(Ευτυχως εμας, ολο και καποιος θα μας δει φετως που ξεκιναμε πρωτοι -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
αγώνας σπριντ διάρκειας** 6,5 ωρών**.Δεν νομίζω οτι κανένας θεατής πάει να δεί αγώνα για 10 περάσματα. Στο κάτω κάτω η αγωνία θα κορυφώνεται τώρα και δεν θα βαριέται-υποθέτω-
Και το 2 λεπτο δεν είναι τόσο τραγικό...μπορεί νομίζω ο επιπλέον να βοηθήσει να σωθεί μία κατάσταση και να μην γυρίσουν πίσω με το παραμικρό όλα τα αυτοκίνητα που είναι μέσα στην ειδική.
Η μόνη ένστασή μου είναι οτι οι γρηγορότεροι θα έπρεπε να ξεκινούν τελευταίοι μέσα σε κάθε κατηγορία. -
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
....
Η μόνη ένστασή μου είναι οτι οι γρηγορότεροι θα έπρεπε να ξεκινούν τελευταίοι μέσα σε κάθε κατηγορία.Πολύ σωστό !
-
Σωστο!
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ