-
Στην Αθήνα μπορεί τα πράγματα να είναι καλύτερα. Εγώ αναφέρομαι στις αντιπροσωπείες της Θεσ/νίκης που μένω , απ' τις οποίες δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Σέρβις του ποδαριού(νοοτροπίας να τελειώνουμε).
-
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Στην Αθήνα μπορεί τα πράγματα να είναι καλύτερα. Εγώ αναφέρομαι στις αντιπροσωπείες της Θεσ/νίκης που μένω , απ' τις οποίες δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Σέρβις του ποδαριού(νοοτροπίας να τελειώνουμε).που το πας εσυ?γιαννιτσα?
-
Όχι δεν το πάω εκεί. Το κάνω σε άσχετο συνεργείο(fit&go). Ψάχνεις για το λεον; Ξέρω κάποιον πολύ καλό μηχανικό, αλλά πλέον εργάζεται στην vw. Πάντως τα καλύτερα έχω ακούσει για τον κατάκη. Συνεργείο δεν έχει ακόμα στη θεσ/νίκη, έχει στη βέροια,κοζάνη.
Στον ζώτο που λες στα γιαννιτσά τα πηγαίνουν αρκετοί, ειδικά τα 20vt -
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Όχι δεν το πάω εκεί. Το κάνω σε άσχετο συνεργείο(fit&go). Ψάχνεις για το λεον; Ξέρω κάποιον πολύ καλό μηχανικό, αλλά πλέον εργάζεται στην vw. Πάντως τα καλύτερα έχω ακούσει για τον κατάκη. Συνεργείο δεν έχει ακόμα στη θεσ/νίκη, έχει στη βέροια,κοζάνη.
Στον ζώτο που λες στα γιαννιτσά τα πηγαίνουν αρκετοί, ειδικά τα 20vtγιαυτο σε ρωτησα επειδη και στο σεατκλαμπ μονο αυτον εχουν σε υποληψη εδω γυρω...
κατακης που?
-
γιατι ρε συ?
-
Στους αιώνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τότε που ήμαστε παμμέγιστοι και η Μεσόγειος ήταν η mare nostrum, η θάλασσά μας, όπως θα έλεγαν και οι Ρωμαίοι Λατίνοι, την είχαμε περικλείσει με τα σύνορά μας και όλες τις άλλες εθνότητες μέσα σ'αυτά από παντού. Σα μια λίμνη.
Η συνοριογραμμή μας ατέλειωτη. Οι εχθροί μας πολλοί και δυνατοί. Καταφέραμε όμως να επιζήσουμε ως Βυζάντιο για 1100 περίπου χρόνια! Ρεκόρ, που καμιά άλλη αυτοκρατορία με εθνική επίγνωση και συνείδηση σ'αυτόν εδώ τον πλανήτη δεν έχει καταφέρει να σπάσει ως σήμερα.
Οι λόγοι που τα καταφέραμε πολλοί. Ένας από τους βασικότατους: Οι παλικαράδες, οι πολεμισταράδες, οι λεβέντες, οι ατρόμητοι, οι τρομακτικοί σε εμφάνιση, που φύλαγαν δια βίου τα Άκρα. Τα σύνορά μας. Εξ'ου και τ'όνομά τους: Οι Ακρίτες.
Η γενναιότητά τους μέσα στα δύσκολα εκείνα χρόνια απαράμιλλη. Η λαϊκή μούσα -τα δημοτικά τραγούδια και ποιήματα της εποχής- τους τίμησε γι αυτό και με το παραπάνω μάλιστα. Ακόμα και οι υπερβολές που συναντά κανείς για πάρτη τους μέσα στην ανθολογία της Ακριτικής Εποποιίας έχει μία βάση. Από κάπου, από κάποια πραγματικά γεγονότα πήγασε. Όχι μόνο από τη φαντασία του λαού, που -ούτως ή άλλως- τους ένιωθε ως προστάτες του.
Για να ρθούμε και στα δικά μας...Ξέρετε ποιος ήταν ο αχώριστος σύντροφός τους; Αυτός που είχαν πάντα μαζί στη μάχη, που πολεμούσε και ο ίδιος, που τους ανταγωνιζόταν με επιτυχία σε κατορθώματα και που τον φρόντιζαν καλύτερα κι απ'τον εαυτό τους; Τ'άλογά τους! Άλογα ασύλληπτα γρήγορα, άγρια και δυνατά (σύμφωνα με τις περιγραφές των Ακριτικών Τραγουδιών), που συμπλήρωναν με τον καλύτερο τρόπο τις πολεμικές ικανότητες των αφεντικών τους. Οι επιλεγόμενοι Μαύροι. Τα μονόχρωμα (μαύρα) άλογα ήταν δείγμα ποιοτικής ράτσας. Αργότερα επικράτησε ως 'μαύρος' το κάθε καλό, δυνατό, γρήγορο άλογο.Στο παρακάτω απόσπασμα τρείς αδερφικοί φίλοι, Ακρίτες αγριόμαγκες, το'χουν στρώσει στο φαγητό και τ'άλογά τους περιμένουν παραδίπλα. Τρώνε κι αυτά. Η δική τους τροφή υποδηλώνει το ποιόν τους:
Ο Γιάννης μικρότερος κι Αλέξης ο μεγάλος
και το μικρό Βλαχόπουλο αντάμα τρων και πίνουν
κι αντάμα ξεφαντώνουνε και γλυκοχαιρετιούνται,
κι αντάμα 'χουν τις μαύρους τους σ'ένα σταύλο δεμένους.
Του Γιάννη τρώει τα σίδερα,
τ'Αλέξη τα λιθάρια,
και του μικρού Βλαχόπουλου τα δέντρα ξεριζώνει.Σε μια άλλη περίπτωση συναντάμε τη χήρα μάνα, να συμβουλεύει τον αγαπημένο της Ακρίτα γιο, ποιο απ'όλα τα άλογα που έχουν, θα'ταν καλύτερα να πάρει για την τσάρκα του:
Τι συλλογιέσαι, Κωνσταντή, τι βάνεις με το νου σου;
Τέσσερις μαύρους έχουμε κι όποιος σ'αρέσει, πάρε.
Θέλεις το ρούσον έπαρε,
θέλεις το μαυρομάτη,
θέλεις τον ασπροπόδαρο, που'ναι και παιχνιδιάρης.
Μ'αυτόν το **γρίβα το φονιά **μην πας και τον σελώσεις.
Απ'άντρα χήρα μ'έκανε, κι από παιδιά καημένη.Εδώ πάλι συναντάμε τον Ακρίτα να ζητά από το αγαπημένο του άλογο να κάνει κάποιο δύσκολο επιχείρημα. Το παινεύει και του μιλά τρυφερά. Μέχρι και τα στολίδια της αγαπημένης του σκοπεύει να του χαλαλίσει:
'Μαύρε μου γοργογόνατε κι ανεμοκυκλοπόδη,
πολλές φορές με γλύτωσες από βαρειές φορτούνες
κι αν με γλυτώσεις κι απ'αυτή, θα σε μαλαματώσω,
τα τέσσερά σου πέταλα χρυσά θα σου τα κάνω,
τα δαχτυλίδια της ξανθής σκάλες και χαλινάρια.'Και κάτι κλασικό: Εχθροί κυνηγούν τον Ακρίτα με τα δικά τους άλογα. Αδύνατον όμως, να τον πλησιάσουν καν. Όσοι από αυτούς διέθεταν γρήγορο άλογο, μπόρεσαν να δουν τη σκόνη από τ'άλογο του Ακρίτα. Όσοι διέθεταν αργό άλογο ούτε τη σκόνη του Ακρίτα δεν μπορούσαν δουν.
Ο που'χε μαύρο γρήγορο, είδε τον κουρνιαχτό του,
κι ο που'χε μαύρο κι είν' οκνός μηδέ τον κουρνιαχτό του.Τι εργαλεία σήμερα και ποιοι οδηγοί θεωρούνται ανάλογοι εκείνων των καβαλαραίων και κείνων των αλόγων; Ο πήχης ήταν και παραμένει ψηλά!
-
Εγώ πάλι, έχω ένα Λεό4. Με 16.500 χλμ. περίπου. Α, καλό...
-
Πάω...
αύριο το ίμπιζα θα μπει στη σεατ μακρής στο ολυμπιακό στάδιο για το μεγάλο σέρβις των 60000. Μα είναι δυνατόν να θέλει ιμάντα στα 60000; Σε άλλα του ομίλου γιατί λένε 90000; Τέλος πάντων, θα μιλήσω πιο μετά να μου πούνε κόστος. Γύρω στα 600 μάλλον. ΠΟΛΛΑ και το βλέπω να το αφήνω μέσα-κυκλοφορώ με το 406 μέχρι τη δευτέρα που θα έχω τα λεφτά -
[quote='chemic']Πάω...
αύριο το ίμπιζα θα μπει στη σεατ μακρής στο ολυμπιακό στάδιο για το μεγάλο σέρβις των 60000. Μα είναι δυνατόν να θέλει ιμάντα στα 60000; Σε άλλα του ομίλου γιατί λένε 90000;Σε μένα είχαν πει(στην ίδια seat) στα 52500 ότι θέλει αλλαγή ο ιμάντας,& σε άλλα αυτοκίνητα θέλει αλλαγή μετά από τα διπλάσια σχεδόν χλμ
-
Strifter κορυφαίο κείμενο ως συνήθως!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Πάω...
αύριο το ίμπιζα θα μπει στη σεατ μακρής στο ολυμπιακό στάδιο για το μεγάλο σέρβις των 60000. Μα είναι δυνατόν να θέλει ιμάντα στα 60000; Σε άλλα του ομίλου γιατί λένε 90000; Τέλος πάντων, θα μιλήσω πιο μετά να μου πούνε κόστος. Γύρω στα 600 μάλλον. ΠΟΛΛΑ και το βλέπω να το αφήνω μέσα-κυκλοφορώ με το 406 μέχρι τη δευτέρα που θα έχω τα λεφτάΣε 'μενα πάντως στο τσακ τους πρόλαβα και τις δυο φορές. Λίγα μέτρα ακόμα και το τέλος. Είχε σπάσει και τις δυο φορές ο τεντωτήρας. Την πρώτη φορά τους άλλαξα στους 67000 και την δεύτερη στους 122000. Μετά απ' αυτή την εμπειρία ούτε για πλάκα δεν σκέφτομαι τα 90000. Ελπίζω να μην χρειαστεί και τρίτη αλλαγή. Από δω και πέρα αυτοκίνητο με καδένα.
-
Παιδιά εχω ένα Ibiza 2004 το οποίο τράκαρα χθες μπροστά κ ψάχνω ανταλλακτικά.Ξέρει κανείς κανένα καλό site με μεταχειρισμένα?
-
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Altea XLhttp://www.automotopress.gr/images/Seat_Altea_XL_2.jpg
...πόσο ακόμα ;;
ποιος στο διάολο παίρνει 7θεσιο αμάξι και βγάζουν όλες οι εταιρείες; Οι ευρωπαίοι με το μέσο όρο παιδιών ανα οικογένεια 1,1-1,4;
-
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν μετράνε για σένα; Ε; Όλα στην κυρά-τάδε!!!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Altea XL
http://www.automotopress.gr/images/Seat_Altea_XL_2.jpg
...πόσο ακόμα ;;
ποιος στο διάολο παίρνει 7θεσιο αμάξι και βγάζουν όλες οι εταιρείες; Οι ευρωπαίοι με το μέσο όρο παιδιών ανα οικογένεια 1,1-1,4;
Εκτός απ' τον ililia;
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Πώς σας φαίνεται η ιδέα να έχουμε ένα χώρο στο forum μας για να συζητάμε για τα SEAT μας;Έχω ένα ALTEA 1.6 stylance κόκκινο με mp3 και bluetooth handsfree, esp, ηλιοροφή και αισθητήρες παρκαρίσματος.
Mάλλον το http://www.seatclub.gr/forum δεν σας κάνει..
-
Ο χρήστης Alexis Labos έγραψε:
Πώς σας φαίνεται η ιδέα να έχουμε ένα χώρο στο forum μας για να συζητάμε για τα SEAT μας;
Έχω ένα ALTEA 1.6 stylance κόκκινο με mp3 και bluetooth handsfree, esp, ηλιοροφή και αισθητήρες παρκαρίσματος.
γνωριζεις τι συνεβη εκει μεσα και αποχωρησαν ολοι οι mods?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πώς σας φαίνεται η ιδέα να έχουμε ένα χώρο στο forum μας για να συζητάμε για τα SEAT μας;
Έχω ένα ALTEA 1.6 stylance κόκκινο με mp3 και bluetooth handsfree, esp, ηλιοροφή και αισθητήρες παρκαρίσματος.
γνωριζεις τι συνεβη εκει μεσα και αποχωρησαν ολοι οι mods?
Φυσικά..
-
Λοιπόν, στην διασταύρωση της Περιφερειακής με την Εθνικής Αντιστάσεως (Διασταύρωση Φοίνικα), στα μεταχειρισμένα της Seat βρίσκεται ένα Toledo πρασινο-μπλε χρώματος εδώ και μερικές μέρες...
...για να δούμε αν και πότε θα φύγει από τη μάντρα!
SEAT FORUM