-
Δεν έχεις καθόλου άδικο, Nick...
Πάντως για το συγκεκριμένο εγώ φοβάμαι ότι ίσως είναι μικρότερο το 'κοινό' του από αυτό των προηγούμενων RS.... Τουλάχιστον να έβαζαν πιο μακριά 6η, να μπορείς να πας και το ταξίδι σου σαν άνθρωπος... Έτσι κι αλλιώς στις περισσότερες 'ειδικές διαδρομές' ή την πίστα σιγά που θα προλάβεις να 200ρίσεις.
-
η λυση ειναι η αγορα 2 αυτοκινητων με συνολικο κοστος 26500
εγω προσωπικα δε βλεπω αλλη λυση.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Δεν έχεις καθόλου άδικο, Nick...Πάντως για το συγκεκριμένο εγώ φοβάμαι ότι ίσως είναι μικρότερο το 'κοινό' του από αυτό των προηγούμενων RS.... Τουλάχιστον να έβαζαν πιο μακριά 6η, να μπορείς να πας και το ταξίδι σου σαν άνθρωπος... Έτσι κι αλλιώς στις περισσότερες 'ειδικές διαδρομές' ή την πίστα σιγά που θα προλάβεις να 200ρίσεις.
+26500 (τυχαίο το νούμερο; )
Για την 6η έχω εκφράσει και εγώ την έκπληξή μου. Ανυπομονώ να δω πώς θα πάει και αν θα το 'πάρει πίσω' η Renault.
pskarm, δεν έχεις καθόλου άδικο...να μην στεναχωριέσαι και αν το 'κανονικό' σου θα πάθει τίποτα όταν θα το σκίζεις...
-
Λοιπον ειδα εχθες το καινουργιο CLIO SPORT 2000cc μπορω να πω πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, specs που κυριολεκτικα σε αφηνουν αφωνο ειδικα το εντελως flat πατωμα και ο διαχυτης αερα στο πισω μερος για να μην πω για τα καθισματα ΡΕΚΑΡΟ που συνοδευονται και αντιστοιχου χρωματος επενδυση στο κανταν του αυτοκινητου ειναι το κατι αλλο μενει τωρα να το κανω και test drive και θα επανελθω..
-
http://img140.imageshack.us/img140/4853/clio197ic6.jpg
(από την 'Αυτοκίνηση 2006')Προσωπικά θα περίμενα περισσότερα όσον αφορά την 'απτή ποιότητα' για 27.000 Ευρώ, αλλά δε φτιάχτηκε γι αυτό. Θετική εντύπωση μου έκανε η πολύ καλή πλευρική στήριξη ακόμα και των 'απλών' καθισμάτων με τα οποία έρχεται (πραγματικά 'κούμπωσα' μέσα τους). Με προβλημάτισε το γεγονός ότι ούτε κι εδώ το τιμόνι ρυθμίζεται μέσα-έξω (θα το ήθελα πιο κοντά μου έχοντας φέρει το κάθισμα στην ιδανική θέση).
-
Για την ιστορία:
1:15.3'' ο χρόνος του RS197 στα Μέγαρα με μαμά ελαστικά (4Τ Νοεμβρίου),
1:14.6'' o καλύτερος γνωστός χρόνος [του Ν.Ζ.] με το RS182 το οποίο οι αριθμοί λένε ότι είναι αισθητά πιο αργό στην ευθεία.Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι ο Ν.Ζ. το έχει μάθει τέλεια το 'μικρό' RS (αν θυμάμαι καλά είχε το 172) αλλά τέλος πάντων έχουμε κάποια πρώτα δείγματα γραφής για το τι εστί 197 με κριτή το χρονόμετρο στην πίστα...
-
Ο χρήστης arkon έγραψε:
Λοιπον ειδα εχθες το καινουργιο CLIO SPORT 2000cc μπορω να πω πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, specs που κυριολεκτικα σε αφηνουν αφωνο **ειδικα το εντελως flat πατωμα **και ο διαχυτης αερα στο πισω μερος για να μην πω για τα καθισματα ΡΕΚΑΡΟ που συνοδευονται και αντιστοιχου χρωματος επενδυση στο κανταν του αυτοκινητου ειναι το κατι αλλο μενει τωρα να το κανω και test drive και θα επανελθω..To πάτωμα ΔΕΝ είναι flat. Ουσιαστικά δεν διαφέρει απο το πάτωμα ενός οποιουδήποτε Clio ή άλλου αυτοκινήτου. Μόνο ο διαχύτης κάνει την όποια διαφορά και φαντάζομαι πως αν είχε μια αεροτομή για την ίδια δουλειά (αεροδυναμικά) δεν θα υπήρχε αυτός ο εξστασιασμός (μπορεί να την έβγαζαν και καγηούρικη ορισμένοι).
Ας μην ψαρώνουμνε τόσο εύκολα απο το marketing.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To πάτωμα ΔΕΝ είναι flat. Ουσιαστικά δεν διαφέρει απο το πάτωμα ενός οποιουδήποτε Clio ή άλλου αυτοκινήτου. Μόνο ο διαχύτης κάνει την όποια διαφορά και φαντάζομαι πως αν είχε μια αεροτομή για την ίδια δουλειά (αεροδυναμικά) δεν θα υπήρχε αυτός ο εξστασιασμός (μπορεί να την έβγαζαν και καγηούρικη ορισμένοι).Ας μην ψαρώνουμνε τόσο εύκολα απο το marketing.
Πράγματι.
Btw, τον 'διαχύτη' του EVO IX τον θυμάστε πως είναι?
http://img246.imageshack.us/img246/3110 ... y06kp1.jpg -
O διαχύτης του evo είναι ακόμα πιο διακοσμιτικός και απο του Clio.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To πάτωμα ΔΕΝ είναι flat. Ουσιαστικά δεν διαφέρει απο το πάτωμα ενός οποιουδήποτε Clio ή άλλου αυτοκινήτου. Μόνο ο διαχύτης κάνει την όποια διαφορά και φαντάζομαι πως αν είχε μια αεροτομή για την ίδια δουλειά (αεροδυναμικά) δεν θα υπήρχε αυτός ο εξστασιασμός (μπορεί να την έβγαζαν και καγηούρικη ορισμένοι).
Ας μην ψαρώνουμνε τόσο εύκολα απο το marketing.
Εχω την εντυπωση οτι ειναι flat ...το ειδες απο κατω φιλε ΙΚΕ?? για ριξε μια ματια...λες να κανω λαθος Θα παω γαι test drive απο βδομαδα και θα το κοιταξω παντως εκτενεστερα...
-
Δες εδώ: http://www.robotpig.net/automotive/auto06.php#clio
Δεν φαίνεται πολύ καλά στς φωτογραφίες αλλά φαίνεται πως δεν είναι επίπεδο. Μόνο ο πλαστικός διαχύτης το διαφοροποιεί απο τα απλά Clio.
-
Όσον αφορά τις επιδόσεις στην πίστα των Μεγάρων, πάντως, το πρόσθετο βάρος και το μεγαλύτερο μεταξόνιο σίγουρα έπαιξε το ρόλο του. Αν θεωρήσουμε αντιπροσωπευτικές τις μετρήσεις των 4Τ το 197 προκύπτει ελάχιστα γρηγορότερο από το Golf GTi (1.15.3' vs 1.15.5').
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Όσον αφορά τις επιδόσεις στην πίστα των Μεγάρων, πάντως, το πρόσθετο βάρος και το μεγαλύτερο μεταξόνιο σίγουρα έπαιξε το ρόλο του. Αν θεωρήσουμε αντιπροσωπευτικές τις μετρήσεις των 4Τ το 197 προκύπτει ελάχιστα γρηγορότερο από το Golf GTi (1.15.3' vs 1.15.5').Αν και είναι διαφορετικές μέρες οπότε τα αποτελέσματα δεν είναι και πολύ συγκρίσιμα μεταξύ τους (εδώ ένα λάστιχο αλλάζεις και κερδίζεις 3sec στο γύρο) δεν μπορώ να κρατηθώ και να μη σχολιάσω ότι:
Το clio είναι σημαντικά ελαφρύτερο και με μικρότερο μεταξόνιο από το Golf και παρόλα αυτά στην ουσία έχουμε ισοπαλία. Από αυτά που έχω διαβάσει για το καινούριο clio, περίμενα πολύ καλύτερο χρόνο. Πού χάνει χρόνο το clio??
Στις ευθείες? Μα πώς; αφού έχουν την ίδια δύναμη και είναι ελαφρύτερο.
Στις στροφές? Αφού έχει μικρότερο μεταξόνιο και σε μία πίστα όπως τα Μέγαρα βολεύει καλύτερα.
Άνθρακες ο θησαυρός τελικά???
-
Δεν έχουνε την ίδια δύναμη, έχουνε την ίδια μέγιστη ισχύ. Το Golf όμως έχει περισσότερη ισχύ συνολικά για κάθε ταχύτητα κίνησης.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν έχουνε την ίδια δύναμη, έχουνε την ίδια μέγιστη ισχύ. Το Golf όμως έχει περισσότερη ισχύ συνολικά για κάθε ταχύτητα κίνησης.Σύμφωνα με σένα λοιπόν το golf μαζεύει το clio στις ευθείες.
Ναι παίζει αυτό, εξαιτίας της μεγαλύτερης ροπής.
Όμως το μικρότερο βάρος του clio δεν θα έπρεπε να αντισταθμίζει τη διαφορά?
Αλλά ακόμα και έτσι, ας δούμε τι γινόταν με το TypeR:
To ΤypeR που είχε περισσότερο σπορ στήσιμο από το Golf του έριχνε 1,5sec στο γύρο (νομίζω?) Και επιπλέον και αυτό έχανε από το golf στις ευθείες. Στις στροφές όμως (πιο συγκεκριμένα στην έξοδο) που έβαζε σωστά ΟΛΗ τη δύναμη κάτω έκανε τη διαφορά.
Το clio τώρα τίποτα? -
Πάντως αφού λογικά η δοκιμή του clio έγινε τον τελευταίο μήνα,ενώ του golf πολύ παλιότερα(δν έχω τα τεύχη για να ξέρω ακριβώς)παίζει ρόλο κ η κατάσταση της πίστας,που απότι λένε όλοι χειροτερεύει δραματικά όσο περνάει ο καιρός
-
Εγω δεν είπα πως το Golf μαζεύει το Clio στις ευθείες ούτε ανέφερα τη λέξη ροπή.
Αυτό που είπα πως ανα πάσα στιγμή το Golf έχει διαθέσιμη περισσότερη δύναμη στους τροχούς του, στην πράξη ακόμα και αν έχουν ίδια μέγιστη ισχύ το Golf είναι ισχυρότερο.
-
Στην ευθεία Golf GTi και Clio RS197 είναι πρακτικά το ίδιο γρήγορα.
Πιο λογική σύγκριση στην πίστα θα ήταν RS197-TypeR. Αντίστοιχη αναπνοή κινητήρων, αντίστοιχη μέγ. ισχύς & ροπή, αντίστοιχο βάρος πάνω-κάτω, 6άρια σασμάν... Κι όμως ούτε με ημισλίκ δεν τον έπιασε τον Ιάπωνα το νέο RS. Δεν τους παίρνω 'τοις απολύτως μετρητοίς' τους χρόνους, αλλά...
Κατά τ' άλλα, δώστε 'διαχύτες' στο λαό!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το clio είναι σημαντικά ελαφρύτερο και με μικρότερο μεταξόνιο από το GolfΝομίζω ότι έχουν ίδιο μεταξόνιο (2,57). Αλήθεια, η διαφορά στο βάρος πόση είναι; Έχουν ζυγιστεί και τα δύο στην ζυγαριά των 4Τ ή ότι λένε οι εταιρείες;
Πάντως, τώρα να ψάχνουμε αιτίες και διαφορά στην πίστα όταν δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος στην ίδια μέρα...μόνο έτσι θα βγάζαμε άκρη και αυτό περισσότερο από τις εντυπώσεις του και όχι από τους αριθμούς.
Προσωπική σκέψη -ούτε καν εκτίμηση- (δεν έχω διαβάσει ακόμα όλα τα άρθρα που κυκλοφορούν για το Clio RS): Μήπως το Type-R είναι πιο πιστο-στημένο από το Clio RS και για αυτό δεν πιάνεται σε χρόνους εύκολα, ούτε από GTi ούτε από άλλους σφετεριστές του θρόνου; Από όσα έχω ακούσει και έχω διαβάσει ως τώρα, το RS θεωρείται σαν εργαλείο για βουνά, ούτε για αυτοκινητόδρομους (κακώς για τον πολύ κόσμο) ούτε για πίστες (κακώς για τους πιο 'enthusiasts'. Τι λένε οι γνώστες;
-
Οι γνώστες λένε ότι το TypeR του Νάσου δεν το προλαβαίναμε πέρυσι στο Πήλιο (με ομιλόν ESP απενεργοποιούμενο αλλά μόνο μέχρι τα 50 χλμ)...
Renault Clio RS 197