-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε τι διαφωνείς όσον αφορά το 407;Ίδιας αρχιτεκτονικής ανάρτηση έχουν.
Παρόμοια ίσως,αλλά όχι ιδια και με τά ίδια ωφέλει στην...άσφαλτο που ουσιαστικά αυτό είναι που εδιαφέρει τον υποψύφιο αγοραστή.Ότι νέα καινοτομία κάνεις-χρησιμοποιής,να μετατρέπετε σε αποτέλεσμα στην πράξη και όχι απλλά για λόγους εντιποσιασμού λόγω διαφόρων gadjets.
-
Ο χρήστης RENOBIL έγραψε:
Ο τρόπος που η ροή του αέρα απο εμπρος μέχρι να 'φύγει'απο πισω γίνετε, δημιουργεί πολύ καλύτερα αποτελεσματα στον συνολικό αεροδυναμικό συντελεστή και χωρίς να επηρεάζετε το μπροστινό τμήμα του αυτ/του.
Προς τί ο...γέλωτας?Θές να στο αναλύσω περισσότερο?
Όχι, οι Γάλλοι φτιάχνουν μπουρδέλα είναι γνωστό, άρα ο διαχύτης είναι απλά μια καγκουριά.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ο τρόπος που η ροή του αέρα απο εμπρος μέχρι να 'φύγει'απο πισω γίνετε, δημιουργεί πολύ καλύτερα αποτελεσματα στον συνολικό αεροδυναμικό συντελεστή και χωρίς να επηρεάζετε το μπροστινό τμήμα του αυτ/του.
Όχι, οι Γάλλοι φτιάχνουν μπουρδέλα είναι γνωστό, άρα ο διαχύτης είναι απλά μια καγκουριά. [/quote
Nομίζω ότι έτσι απλλά ρίχνεις το επίπεδο τις συζήτησης με προφανή τρόπο τον εντυποσιασμό,χωρίς επιχειρήματα...... -
Σε τι διαφωνείς όσον αφορά το 407;
Ίδιας αρχιτεκτονικής ανάρτηση έχουν.
Παρόμοια ίσως,αλλά όχι ιδια και με τά ίδια ωφέλει στην...άσφαλτο που ουσιαστικά αυτό είναι που εδιαφέρει τον υποψύφιο αγοραστή.Ότι νέα καινοτομία κάνεις-χρησιμοποιής,να μετατρέπετε σε αποτέλεσμα στην πράξη και όχι απλλά για λόγους εντιποσιασμού λόγω διαφόρων gadjets.
Πες μου ότι κάνεις πλάκα τώρα, σε παρακαλώ. Όσον αφορά το 407 τουλάχιστον, το έχεις οδηγήσει για να ξέρεις οότι είναι για λόγους εντυπωσιασμού; Ψάξε λίγο τον τύπο του μπροστινού συστήματος και μετά έλα να το κουβεντιάσουμε λίγο.
Όσον αφορά τον chrmes, άστον. Ένας καμμένος είναι με γαλλικό μπουρδέλο και αυτός. Πλάκα έκανε.
-
Όχι, οι Γάλλοι φτιάχνουν μπουρδέλα είναι γνωστό, άρα ο διαχύτης είναι απλά μια καγκουριά.
Nομίζω ότι έτσι απλλά ρίχνεις το επίπεδο τις συζήτησης με προφανή τρόπο τον εντυποσιασμό,χωρίς επιχειρήματα......
Παρεξήγησες πιστεύω ότι λειτουργεί ο διαχύτης σύμφωνα με το όσα έχω διαβάσει στον τύπο.
Όταν στο τέλος μιας δημοσίευσης μπαίνει ένα εμότικον σαν κι αυτό τότε ο δημιουργός της είναι προφανές ότι αστιεύεται.Αν έγραφα 'Όχι, οι Γάλλοι φτιάχνουν μπουρδέλα είναι γνωστό, άρα ο διαχύτης είναι απλά μια καγκουριά. ' Τότε μάλλον θα είχες δίκιο ότι ρίχνω το επίπεδο της συζήτησης.
Δεν θα ενοχλήσω άλλο.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πες μου ότι κάνεις πλάκα τώρα, σε παρακαλώ. Όσον αφορά το 407 τουλάχιστον, το έχεις οδηγήσει για να ξέρεις οότι είναι για λόγους εντυπωσιασμού; Ψάξε λίγο τον τύπο του μπροστινού συστήματος και μετά έλα να το κουβεντιάσουμε λίγο.
Όσον αφορά τον chrmes, άστον. Ένας καμμένος είναι με γαλλικό μπουρδέλο και αυτός. Πλάκα έκανε.
Όχι δέν το οδήγησα και δέ μπορώ να εκφέρω γνώμη για κατι που δέ ξέρω.Τα διάφορα νέα gadzets που είπα οτι μπαινουν,δέν αναφερόμουν για το 407,αλλα γενικά για τα μοντέλα εκείνα που τα χρισιμοποιούν χωρίς καποιο σημαντικό καί ουσιώδες ώφελος κυρίως στους 2 τομείς που (εμένα προσωπικά) μενδιαφέρουν περισότερο :Στην ενεργητική καί την παθητική ασφάλεια.
-
Όλες μα όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν τέτοια gadgets πλέον. Όλες.
Και για να μην αφήνω πράγματα στη μέση, το 407 έχει την ίδια ιδέα στο μπροστινό σύστημα, με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι πατέντα της ρενό το σύστημα αυτό. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Απότι μόλις έψαξα: Πρός έκπληξη των περισσοτέρων, η μπροστινή ανάρτηση δεν αποτελείται από γόνατα McPherson. Αντίθετα χρησιμοποιεί διάταξη διπλών ψαλιδιών η οποία, σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, θα προσφέρει εξαιρετικό συνδυασμό άνεσης-οδικής συμπεριφοράς. Σε αυτό θα συμβάλλει και το πιο άκαμπτο πλαίσιο που έχει κατασκευάσει η Peugeot για οικογενειακό αυτοκίνητο, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς των μηχανικών της.
.....Άρα δεν είναι η ίδια.στο 407 χρησιμοποιεί 2πλά ψαλίδια εμπρόςκαι όχι αυτήν του clio-megane RS......ΠΟΥ για να πώ τήν γνώμη μου,είναι και αυτή η λύση πάρα πολύ καλή. -
ΑΝΑΛΗΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ:Από εκεί και πέρα αντίστοιχα ριζικές είναι οι αλλαγές που έχουν γίνει στον τομέα της ανάρτησης και όχι μόνο σε επίπεδο ρυθμίσεων και γεωμετρίας (το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά) αλλά και σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική. Εμπρός λοιπόν τα κλασικά γόνατα ΜακΦέρσον των απλών εκδόσεων του Clio έχουν αντικατασταθεί από μια νέα διάταξη με ψαλίδια βάσης και ειδικά διαμορφωμένο διαξονικό στέλεχος η οποία προσφέρει το σημαντικό πλεονέκτημα της ανεξαρτητοποίησης της περιστροφής των τροχών, μέσω του συστήματος διεύθυνσης, από την λειτουργία και την κίνηση των αμορτισέρ. Έτσι οι κατευθυντήριοι τροχοί και το σύστημα διεύθυνσης δεν επηρεάζονται από τις εγκάρσιες δυνάμεις που δημιουργούνται κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση προσφέροντας καλύτερο έλεγχο της γεωμετρίας, βελτιωμένη πρόσφυση και ακρίβεια επάνω στη στροφή.
Η νέα ανάρτηση εδράζεται σε ενισχυμένο υποπλαίσιο που προέρχεται από το Megane RS ενώ πιο σκληροί είναι και οι ελαστικοί σύνδεσμοι τόσο εμπρός όσο και πίσω όπου βρίσκουμε μια ενισχυμένη έκδοση του ημιάκαμπτου άξονα του Clio. Τέλος για το «πάτημα» του Clio RS φροντίζουν αναβαθμισμένα, σκληρότερα αμορτισέρ-ελατήρια και μεγαλύτερης διαμέτρου αντιστρεπτικές (20 χιλ. εμπρός / 30 χιλ. πίσω). Ο λόγος από εκεί και πέρα για την «καρδιά» του Clio RS, που δεν
ΠΗΓΗ: http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=188&page_id=3912 -
KAI EΠΕΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ.
.........SORRY ΓΙΑ ΤΗΝ....ΠΟΡΩΣΗ -
Iδια φιλοσοφία με του 407. Τριγωνικό ψαλίδι και αρθρωτό ακραξόνιο το 407, ακριβώς για να υπάρχει ανεξαρτητοποίηση της κίνησης της ανάρτησης από την κίνηση του τιμονιού.
Ποιός το λέει ότι είναι πατέντα; Το press-kit;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Iδια φιλοσοφία με του 407. Τριγωνικό ψαλίδι και αρθρωτό ακραξόνιο το 407, ακριβώς για να υπάρχει ανεξαρτητοποίηση της κίνησης της ανάρτησης από την κίνηση του τιμονιού.Ποιός το λέει ότι είναι πατέντα; Το press-kit;
....Η Πληροφορίες μου...
-
Στο γραφείο ευρεσιτεχνειών δουλεύεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:ysterical:Στο γραφείο ευρεσιτεχνειών δουλεύεις;
ΟΧΙ!!! Αλλά χέρομαι για το....χιούμορ σου.
-
Γαλλικό έχω, αναγκαστικά...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γαλλικό έχω, αναγκαστικά.......Τόσα μοντέλα καί τόσες μάρκες ,γαλικό βρήκες να πάρεις?
-
H 'καινοτομία' στην ανάρτηση των Megane/Clio Sport δεν είναι στα γόνατα αλλά στην στήριξη της πλύμνης. Εκεί είναι η ομοιότητα με το 407.
Αφου είσαι τόσο σίγουρος πως είναι κάτι πατενταρισμένο δώσε μας αριθμό πατέντας, έτσι θα δούμε τι *ακριβώς *έχει κατοχυρωθεί (αν έχει βεβαια).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
H 'καινοτομία' στην ανάρτηση των Megane/Clio Sport δεν είναι στα γόνατα αλλά στην στήριξη της πλύμνης. Εκεί είναι η ομοιότητα με το 407.Αφου είσαι τόσο σίγουρος πως είναι κάτι πατενταρισμένο δώσε μας αριθμό πατέντας, έτσι θα δούμε τι *ακριβώς *έχει κατοχυρωθεί (αν έχει βεβαια).
Τώρα μολις τοπες .'καινοτομία' δεν νομίζω ναχει μεγάλη διαφορα απο την λέξη 'πατέντα'?τώρα γιατην πλήρη ερμινία της λέξης 'καινοτόμος',δεν εχω και το λεξικό του Μπαμπινιώτη μπροστά μου....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Iδια φιλοσοφία με του 407. Τριγωνικό ψαλίδι και αρθρωτό ακραξόνιο το 407, ακριβώς για να υπάρχει ανεξαρτητοποίηση της κίνησης της ανάρτησης από την κίνηση του τιμονιού.Ποιός το λέει ότι είναι πατέντα; Το press-kit;
Καί επαναλαμβάνω ότι απότι διάβασα ,το 407 χρησιμοποιει 2πλα ψαλιδια καί όχι την γεωμετρια τοθ clio rs με μονά,αλλά με διαφορετική γωνία στηριξης,για να προσπαθήσει να πετύχει(για να μην γκρινιάζετε)το ίδιο αποτελεσμα καί γιατι απλα δεν είχε τον χώρο σε σχεση με το μεγαλύτερο 407.Τώρα το αποτέλεσμα των δυο διαφορετικών λήσεων (για το κοινό αποτέλεσμα),θα το κρινουν αλλοι και ο ...χρόνος σε 2 διαφορετικής φιλοσοφίας-κατηγορίας αυτο/τα.Καί συμπερασματικά, για να κλείσω το θέμα της ανάρτησης, ήταν ενα απο τα πολλά αλλα πλεονεκτήματα και τεχνολοκικές διαφορες-λυσεις που εχει το αυτο/το καί που ανέφερα παραπάνω.
-
Όταν το έχεις μπροστά σου λοιπον το λεξικό ψάξε και την έννοια της έννοιας των εισαγωγικών ('...')...
Renault Clio RS 197