-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα κομμάτι για test drive να βρίσκαμε Σαλόνικα και ας πάταγες και ντελιτ
Είδα σεμπλεδάκι παρκαρισμένο στη Μητροπόλεως
Αποφεύγω να περνάω από κει που παρκάρει αυτός για να μην το βλέπω. Πέρασα μια μέρα δίπλα από κει με την δικιά μου αγκαζέ, και ξαφνικά με ρωτάει γιατί την σφίγγω τόσο. Που να καταλάβει.
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Έχω φάει άσχημο κολλημα τελευταίαΠότε περιμένουμε αλλαγή μοντέλου?
το περιμενω σε 1 βδομαδα παιδια,θα κανω Χριστουγεννα.
(Σ' αυτο το χρωμα) -
Mωρέ και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και Πάσχα και Χάνουκα και Ραμαζάνι θα κάνεις! Καλορίζικο νά 'ναι!
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Έχω φάει άσχημο κολλημα τελευταία
Πότε περιμένουμε αλλαγή μοντέλου?
το περιμενω σε 1 βδομαδα παιδια,θα κανω Χριστουγεννα.
(Σ' αυτο το χρωμα)Όχι ότι είναι το πιο κορυφαίο χρώμα...αλλά έχεις γούστο ρε φίλε
Καλοτάξιδο,καλόστριφτο και καλα Χριστούγεννα λοιπόνΜε το που παραλάβεις δώσε φώτο και εντυπώσεις στο λαό!
-
αμα βαλεις φωτο απο αυτο το χρωμα σου ευχομαι να σε πιτσιλανε τα περιστερα 30ωρες τη μερα μεχρι να ξεθωριαζει....
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΤΟ
-
Nα βάλει.
Και ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ και RISPEK που δεν πήρε άσπρο! -
δε παμε να πουμε τπτ για κανα μπιμερ, σιροκο και κανα suv...
-
Διάβαζα τα σχόλια των τελευταίων σελίδων και είμαι περίεργος για ένα πράγμα, μιλώντας για 197 vs 106 vs Civic TypeR (το παλιό)...
Όσοι έχετε οδηγήσει και το Clio και κάποιο από τα άλλα 2 (ή και τα 2) κοντά στο όριο, πιστεύετε ότι έχει καμιά σχέση το παιχνίδι που κάνεις με το Clio σε μια πίστα ή 'ανοιχτή' στροφοδιαδρομή (π.χ. Ντράφι) με αυτό που κάνεις με τα άλλα 2? Διότι εμένα μου φαίνεται πολύ διαφορετικό. To Rallye σου μεταφέρει σχεδόν 'ανόθευτη' την αίσθηση του δρόμου και των αντιδράσεων του αυτοκινήτου, ΔΕΝ είναι όμως παιχνιδάκι, όπως το 197. Θέλει σεβασμό, αλλιώς μπορεί εύκολα να γυρίσει να σε 'δαγκώσει', μια και ούτε η δύναμη του κινητήρα (μιλάμε για μαμά) ούτε το τιμόνι (από βήμα & βάρος) είναι ό,τι καλύτερο για να στρίβεις 'με τις πόρτες' με πολλά στο κοντέρ χωρίς να ιδρώσεις. Το 197 καμία σχέση. Δε χρειάζεται να είσαι ο απόλυτος χεράς για να ξεψαρώσεις με το 'καλημέρα' και να ζωγραφίζεις ακόμα και με 3-ψήφια νούμερα στο κοντέρ - αρκεί να έχεις χώρο γύρω σου. Εκεί πιστεύω ότι είναι η μαγεία στο στήσιμό του παρά το κάπως 'νεκρό' σε μικρές ταχύτητες τιμόνι. Και το χαμόγελο έρχεται απλά, εύκολα, και με απόλυτη ασφάλεια, μέσα από ένα σετ τιμονιού-κινητήρα-ανάρτησης που κάνουν τα 'μαζέματα' παιχνιδάκι. Το TypeR, εγώ προσωπικά ΔΕΝ το βάζω στην ίδια κατηγορία 'παιχνιδιού'. Μόνο οδηγώντας το με γραμμές (=όχι με το πλάι) το βρήκα διασκεδαστικό, και αν και σίγουρα ως κατασκευή έχει πολλά κοινά με το 197, δεν έχει τόσο 'πισωκίνητα' γονίδια. Το δε 'ξεψάρωμα' άργησε αρκετά παραπάνω να έρθει... Φυσικά όλοι οι οδηγοί δεν είναι ίδιοι, γι αυτό θα ήθελα ν'ακούσω και τις δικές σας εμπειρίες-εντυπώσεις.
-
To RS δεν το έχω οδηγήσει, οπότε ξέρω ό,τι έχω διαβάσει εδώ και στα περιοδικά. Αλλά συμφωνώ με τις εκτιμήσεις σου για τα 106 και Type-R. Το πρώτο είναι πολύ πιο 'πισωκίνητο' ενώ το δεύτερο πραγματικό 'πυροβόλο' όταν το οδηγείς με γραμμές (θέλει και θάρρος όμως γιατί μαζεύει πολλά χλμ. και να πηγαίνεις με 150 από apex σε apex με 100 m γκρεμό από κάτω ). Αλλά πιστεύω / επιμένω, πως ένας οδηγός 106 μεγαλώνοντας κιόλας, οπότε θα αρχίσει να εκτιμά, εκτός από τα παντιλίκια, και το να πηγαίνει 'πραγματικά' γρήγορα, θα εκτιμούσε τη μετάβαση από 106 σε EP3 TypeR πριν 5 χρόνια και σήμερα από 106 σε RS. Κατ΄ αυτή την έννοια θεωρώ τα 2 αυτοκίνητα 'διάδοχο' του 106 και αντίστοιχα παρόμοια σε χαρακτήρα, αν φυσικά κάποιος θέλει ένα γρήγορο προσθιοκίνητο GTI -γιατί μπορεί μια χαρά να πάει κάποιος από 106 σε πχ. Miata
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Διάβαζα τα σχόλια των τελευταίων σελίδων και είμαι περίεργος για ένα πράγμα, μιλώντας για 197 vs 106 vs Civic TypeR (το παλιό)...Ειχα το 106 και εχω οδηγησει αρκετα (αλλα οχι τοσο ωστε να το μαθω) το RS.
Θα ήθελα παρα πολυ να μπορω να οδηγησω το type-R, αλλα...Το 106 το εμαθα πάρα πολύ καλα και με βοηθησε πολύ σαν οδηγό.
Τόσο πολυ που το mr2 δεν μου πηρε το χρόνο που περιμενα για να το μάθω.Ομως το 106 μετα απο κάποιο σημείο γινόταν απρόβλεπτο. Σε άγνωστη διαδρομή περισσότερο διασκέδαζες παρά πήγαινες γρήγορα. Αλλα ακόμα και οταν το έχανες και πήγαινες με το πλάι διασκέδαζες.
Με την πάροδο του χρόνου όμως το αμάξι 'χαλάρωνε'.Το clio ειναι πιο στιβαρο και με καλύτερο (πολυ καλυτερο ) πλαισιο (το rallye δεν ειχε πλαίσιο ), χειρότερο τιμόνι και σαφώς πιο σκήρη αναρτηση.
Πράγματι ειναι παιχνιδι μπροστα στο rallye, αλλα μονο οταν μιλαμε για τα ιδια χιλιομετρα με του rallye.Αν το πιέσεις παραπάνω στα δικά του πραγματικά όρια τότε συμπεριφέρεται με τον ιδιο τροπο με + το καλυτερο πλαίσιο και - το τιμόνι του. Η δύναμη του μοτερ του δε φαίνεται γιατι παντου εισαι με +20 Km/h σε σχεση με το rallye.
Η εικόνα που μου εχει δώσει ειναι και αυτο με το χρόνο χαλαρώνει. Δυστυχώς...Για το type-r τι να πω...; Πιστευω (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ) οτι ειναι το καλυτερο απο ολα.
-
Όντας ερωτευμένος με το 197αρι και έχοντας κάνει κάμποσα χιλιόμετρα μαζί του, ζώντας το τελευταίο διάστημα με ένα εργοστασιακό106 1.6 16v Rallye-λόγω κλοπής του πρώην αυτοκινήτου μου και μειωμένων οικονομικών υπηρετώντας τη μαμά πατρίδα κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
-106 Πιο υπερστροφικό κάτω από όλες τις συνθήκες με καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι και πάτημα που σου κολλάει τη μούρη στο δρόμο. Υποστρέφεις μονάχα από βλακεία, διασκεδαστικό μέχρι αηδίας με λίγα χιλιόμετρα και σαπουνιασμένους ελληνικούς δρόμους, θέλει πολύ προσοχή με την υπερστροφή στα πολλά…αφού τσαπατσουλιές με το δεξί πεντάλ και το τιμόνι σε βγάζουν για πλάκα off. Στα πολλά επιλέγεις να κινηθείς με γραμμές, με καθαρές κινήσεις και το γκάζι στο πάτωμα, απλά δικαιώνεσαι… Νιώθεις ότι κάθεσαι κάπου στο κέντρο του αυτοκινήτου, κάτι που ισχύει και για το Clio, ακούς το μοτέρ έντονα και με σύμμαχο το χαμηλό βάρος αποτελεί την άριστη εκδοχή της φράσης οδηγώ&μαθαίνω
-Clio RS Υπερστροφή light σε σχέση Rallye αλλά και πάλι την κάνεις την δουλειά σου, με το γκάζι στο πάτωμα ντουβάρι! Πάτημα από άλλο πλανήτη, το τιμόνι ενοχλεί στην ουσία όσους έχουν γαλουχηθεί με πισωκίνητα και το μοτέρ δεν είναι για κόντρες. Με την παρθενική επαφή πας τάπα, αβίαστα και κυρίως χωρίς pampers κάτω από το παντελόνι. Συγχωράει λάθη έως και ελαφρές μ@λ@κιές, μα το βασικό του συστατικό είναι ο τρόπος που κινείσαι σε συνεχείς στροφές. Μοτέρ-σαζμάν που σε πορώνουν με το δεσμό που έχουν συνάψει και αίσθηση αγωνιστικής οδήγησης σε οποιαδήποτε διαδρομή. Φρένα για σεμινάριο!!! Το εμπιστεύεσαι αναζητώντας καταρχάς τα δικά σου όρια, δεν είναι ο κυνηγός των επικυρηγμένων της Βούτας, ούτε trendy αξεσουάρ σαν το Mini.
SOS Για αυτούς που την έχουν ψάξει γενικώς καλύτερα να μην το οδηγήσουν γιατί μάλλον θα χρεωθούν, έχει κάτι το άτιμο που δύσκολα βγάνει με λέξεις αλλά αρκεί για να σου σχηματίζει το χαμόγελο στα χείλη…παντού και πάντα.
Α και λόγο βάρους δύσκολα κάνει χρόνους σε πίστα…
-
Μπραβο ρε παιδια,μου φτιαξατε την μερα,ειμαι ετοιμος να φυγω για Πατρα για να παρακολουθω τις νταλικες να δω που ρχεται το μωρο μου.
CANT WAIT ANYMORE. -
πολύ καλές αναλύσεις ... καλύτερες από τον 'ειδικό τύπο' bravo !!!
-
ολo to ζουμι ειναι στο ποστ του pappaki!
σε μια πιστα θα ειναι σε επαφη ενα 106 σκουπα'εξατμιση προγραμμα με ενα κλιο.Πισω αλλα σε επαφη.
σε δημοσιο δρομο,με γλυστερα,ανωμαλιες,και ειδικα πριμα'βιστα διαδρομη δεν υπαρχει επαφη. -
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Ολα αυτα στα λεω φιλικα και πιστευω πως ειμαι σωστος.Καλημέρα.
Αν και φυσικος τυχαινει να γνωριζω πολυ καλα και απο αυτοκίνητα, τουλάχιστον τα θεωρητικα.Θα απαντησω στα υπόλοιπα απο κατω.
-
Διαβασε κανεις στους τελευτειους 4τ.το συγκριτικο των Τσαδαρη-Μιχελακακη για τα Cllio και Mini Works,δεν λεει ξεκαθαρα κατι εκτος κι αν δεν το καταλαβα,σιγουρα το mini ειναι οπλο πιο γρηγορο κι απολυτο κι απ'την αλλη το clio πιο πολιτισμενο,σε συνδυασμο και με το κλαταρισμα του clio τα πραγματα δεν πηγαν και πολυ καλα γιάυτο.
-
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Διαβασε κανεις στους τελευτειους 4τ.το συγκριτικο των Τσαδαρη-Μιχελακακη για τα Cllio και Mini Works,δεν λεει ξεκαθαρα κατι εκτος κι αν δεν το καταλαβα,σιγουρα το mini ειναι οπλο πιο γρηγορο κι απολυτο κι απ'την αλλη το clio πιο πολιτισμενο,σε συνδυασμο και με το κλαταρισμα του clio τα πραγματα δεν πηγαν και πολυ καλα γιάυτο.Ο κάθε ένας λέει ότι θέλει και συγκρίνει όποιες εκδόσεις θέλει για να βγάλει ότι συμπεράσματα θέλει.
Δείτε αυτό
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=139 -
Ξέρει κανεις αν το RS εχει ιμάντα ή καδένα?
Και αν εχει ιμάντα(που ιμάντα το βλέπω να έχει) κάθε πότε θέλει αλλαγη?
Επίσης μπορει κάποιος κάτοχος να μας πεί κοστος
εργοστασιακών αμορτισερ
εμπρός δίσκων-εμπρός τακάκια -
Ωραια.
Οπου συζητηση για γρηγορη οδηγηση το 106 κολλαει παντου!
Κι εγω πεζακιας ειμαι, αλλα ας παψουμε επιτελους καποια στιγμη να συγκρινουμε το 106 με ο,τι σπορ κατασκευη παει να κυκλοφορησει.
Σε λιγο θα το συγκρινουμε και με το Εβο Χ επειδη ο πιτσιρικας φοιτητης που ανδρωθηκε με 106 επιασε δουλεια, παει καλα μενει με τους γονεις του και του περισσεουν 1000 ευρω το μηνα να βαλει δοση για το εβο.
Μετα θα το συγκρινουμε με την κεϋμαν επειδη ο γνωστος πιτσιρικας που ειχε 106 πηρε κλιω και μετα εβο, τωρα εγινε μετοχος στην εταιρεια που δουλευει και θα παρει την πορσε με λισινγκ!
Ας χαλαρωσουμε λιγο και ολα αυτα τα λεω με χιουμοριστικη διαθεση, χωρις να θελω να θιξω κανενανΑπλα καθαρα τεχνικα θεωρω ατοπο να συγκρινουμε ενα αμαξι με καροτσα 20ετιας που εχει 14ρια και εχει τα μισα μεταξονια/μετατροχια απο το κλειω και το Χοντα.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ωραια.
Οπου συζητηση για γρηγορη οδηγηση το 106 κολλαει παντου!
Κι εγω πεζακιας ειμαι, αλλα ας παψουμε επιτελους καποια στιγμη να συγκρινουμε το 106 με ο,τι σπορ κατασκευη παει να κυκλοφορησει.
Σε λιγο θα το συγκρινουμε και με το Εβο Χ επειδη ο πιτσιρικας φοιτητης που ανδρωθηκε με 106 επιασε δουλεια, παει καλα μενει με τους γονεις του και του περισσεουν 1000 ευρω το μηνα να βαλει δοση για το εβο.
Μετα θα το συγκρινουμε με την κεϋμαν επειδη ο γνωστος πιτσιρικας που ειχε 106 πηρε κλιω και μετα εβο, τωρα εγινε μετοχος στην εταιρεια που δουλευει και θα παρει την πορσε με λισινγκ!
Ας χαλαρωσουμε λιγο και ολα αυτα τα λεω με χιουμοριστικη διαθεση, χωρις να θελω να θιξω κανενανΑπλα καθαρα τεχνικα θεωρω ατοπο να συγκρινουμε ενα αμαξι με καροτσα 20ετιας που εχει 14ρια και εχει τα μισα μεταξονια/μετατροχια απο το κλειω και το Χοντα.
Λες πολλα, αλλα τιποτα επι του θέματος.
Δεν ειδα πουθενα να βγαινει καλυτερο το 106 απο το RS ή το EVO.
Κάποια αμάξια σε κάποιους τομεις ηταν και ειναι σημεια αναφορας.
Renault Clio RS 197