-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στον δικό μας κλάδο στον τομέα του ταμείου νομικών (σύνταξη) υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Εγώ π.χ.είμαι στην μικρότερη. Υάρχει μεγαλύτερη που πληρώνεις περισσότερα. Είναι θέμα επιλογής.
Σε εμάς είναι λίγο περίεργα τα πράγματα.Μην νομίζεις πως κάθε δικηγόρος είναι φραγκάτος όπως υποθέτω ισχύει και με όλους τους ελ.επαγγελματίες. Στην Θεσ/νικη λ.χ. των περίπου 1,5 εκ. κατοίκων υπάρχουν περίπου 5,5 χιλιάδες ενεργοί δικηγόροι . Το νούμερο είναι πολύ μεγάλο αν λάβεις υπόψιν και τα οικονομικά δεδομένα της πόλης. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά ιδίως κοπέλες με μεταπτυχιακά που δουλεύουν σε γραφείο για 500 ευρώ το μήνα. Αυτές πρέπει να πληρώσουν τα ταμεία. Τί τους μένει μετά? Πάπαλα. Θα μου πεις να διάλεγαν κάτι άλλο και όχι νομική. Οκ πάσο μαζί σου. Απλά το αναφέρω για να μην νομίζουμε ότι όλι οι δικηγόροι ζουν βασιλικά.Δεν κάνουμε εδώ κόντρα μεταξύ Δικηγόρων - Στρατιωτικών 'kostantınos', το μακροσκελές κείμενό μου ήταν απάντηση γενικώς στην τοποθέτηση άλλου συμφορουμίστα ο οποίος συμπεριέλαβε και τους Στρατιωτικούς στην κατηγορία των 'αργόσχολων & υψηλόμισθων' Δ.Υ.
....και επιμένω πως δεν πρέπει να θεωρούνται Δ.Υ διότι δεν είναι!!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τί ακριβώς είναι τότε?
Τα ίδια μπορεί να σου πεί κι ένας δικαστικός, που μετατίθεται κάθε τόσο, και μπορεί να δουλεύει 18 ώρες τη μέρα για να βγάλει τις υποθέσεις.
Εφ όσον αμείβονται απ το κράτος με καθορισμένες απολαβές, ως ΔΥ θα τους κατέτασσα -
Δεν υπάρχει καμία κόντρα ρε συ, συζήτηση κάνουμε πίνοντας καφεδάκι παράλληλα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τί ακριβώς είναι τότε?
Ανεξάρτητη κατηγορία εργαζομένων, όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Τα ίδια μπορεί να σου πεί κι ένας δικαστικός, που μετατίθεται κάθε τόσο, και μπορεί να δουλεύει 18 ώρες τη μέρα για να βγάλει τις υποθέσεις.
Αυτό πρέπει να το βάλεις στην ενότητα 'Ανέκδοτα' Παναγιώτη, θα πέσει πολύ γέλιο...
Εφ όσον αμείβονται απ το κράτος με καθορισμένες απολαβές, ως ΔΥ θα τους κατέτασσα
Ξέρουμε την αρνητική έννοια ου όρου Δ.Υ στην Ελλάδα, εάν το θέτεις έτσι δεν είναι. Εάν οριοθετείς την κατηγοριοποίησή τους με βάση το ποιός πληρώνει, πές πως είναι Κρατικοί Υπάλληλοι ειδικής απασχόλησης
-
Εφ όσον αμείβονται απ το κράτος με καθορισμένες απολαβές, ως ΔΥ θα τους κατέτασσα
Ξέρουμε την αρνητική έννοια ου όρου Δ.Υ στην Ελλάδα, εάν το θέτεις έτσι δεν είναι. Εάν οριοθετείς την κατηγοριοποίησή τους με βάση το ποιός πληρώνει, πές πως είναι Κρατικοί Υπάλληλοι ειδικής απασχόλησης
Όσο υπάρχουν κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, άλλο τόσο υπάρχουν και κακοί στρατιωτικοί, δεν βλέπω τον λόγο να κάνω κάποια ιδιαίτερη διάκριση
Περι δικαστικών, όποιος σέβεται τον εαυτό του, δεν έχει άλλη επιλογή απ το να δουλέψει έτσι (οι μεταθέσεις ισχύουν ούτως ή άλλως).
Κάλιστα μπορώ να σου αναφέρω πλείστα όσα παραδείγματα καραβανάδων που στελεχώνουν γραφεία που τα ξύνουν όλη μέρα και κατεβάζουν τραγουδάκια απ το νετ.Δεν είναι όλοι οι στρατιωτικοί ούτε μάχημοι ούτε σε μονάδες. Και οι συγκεκριμένοι ( στα γραφεία) είναι απ τους πιό αργόσχολους που μπορείς να πετύχεις (όχι ότι και σε μοναδες δεν υπάρχουν τέτοιοι, μαθαίνω τώρα απ τον ξάδερφο που υπηρετεί διάφορα ωραία).
-
Α ναι ε? Έχουν μια βασική διαφορά όμως, είναι 'περιπλανώμενο τσίρκο' και ποτέ δεν στεριώνουν σε ένα μέρος με τεράστια οικογενειακά - οικονομικά προβλήματα σε σχέση με τους Δ.Υ, όπως: Το 'περιπλανώμενο τσίρκο' είναι σαφώς ένα μειονέκτημα του επαγγέλματος, όπως μειονεκτήματα έχουν όλες οι δουλειές και μάλιστα πολύ σοβαρότερα.
α) Συντηρούν 2-3 σπίτια (ενοίκιο) διότι αλλού είναι αυτοί, αλλού η οικογένεια (για το σχολείο & τους φίλους των παιδιών) και αλλού το παιδί που σπουδάζει. Κάθε οικογένεια που έχει παιδιά φοιτητές αναγκάζεται να συντηρεί 2/3 σπίτια και μάλιστα και με πολύ λιγότερα έσοδα από ότι ένας στρατιωτικός. Εδώ σχετικά κοντά σε μένα είναι η 117ΠΜ. .
Οι αξιωματικοί μπορούν να φέρουν τις οικογένειες τους και να καθίσουν σε σπίτια που τους παρέχει η υπηρεσία, περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο που είναι η δουλειά τους. Πιθανό το ίδιο να ισχύει και για τον Άραξο.Τους Πατρινούς τους μεταφέρει υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Υπάρχουν λέσχες που τρώνε τσάμπα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις που υπάρχει στρατός. Ποιος άλλος έχει τέτοια προνόμια?β) Δεν μπορούν να κάνουν φίλους μιας και γυρίζουν ανά την Ελλάδα κάθε 3 έτη (Μ.Ο) Εντάξει τώρα...
γ) Δεν μπορούν να κάνουν 2η δουλειά, δεν επιτρέπεται κατ'αρχήν και με τις υποχρεώσεις που έχουν δεν προλαβαίνουν (Ασκήσεις, Αντιπροσωπείες, Σχολεία, κτλ.) Αυτό το '2η δουλειά' το έχεις δηλαδή για ...προνόμιο? Τους μακαρίζεις αυτούς που κάνουν 2η δουλειά? Σκοπός είναι να μπορείς να ζήσεις σαν άνθρωπος από τη δουλειά σου και όχι να δουλεύεις σα μαύρος για όλη σου τη ζωή. Μερικοί βέβαια προσβλέπουν στην άλλη ζωή να ζήσουν καλά...
γ) Αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά - και όσο γουστάρει αυτός - τον κάθε αλήτη ιδιοκτήτη σπιτιού στο κάθε κολοχώρι, διότι δεν έχει και άλλο σπίτι για να μείνεις βέβαια... Ο κάθε αλήτης χρεώνει μια γκαρσονιέρα 300ευρώ σε ένα κωλοχώρι του κερατά που έχει σχολή ΤΕΙ ή ΑΕΙ, επειδή και μόνο οι φωστήρες που μας κυβερνάνε αποφάσισαν ότι για αναθερμανθούν οι τοπικές οικονομίες/κοινωνίες πρέπει να γεμίσουν σχολές την Ελλάδα. Δεν πληρώνουν μόνο οι στρατιωτικοί.
δ) Αυτοί της Αεροπορίας ή των Ειδ. Δυνάμεων κάθε μέρα που περνάει δεν ξέρουν εάν θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αρτιμελείς, τρέχουν σε βουνά, θάλασσα & αέρα, η επιβράβευση είναι η πρόωρη συνταξιοδότηση με πλήρεις αποδοχές....λίγος σεβασμός δεν βλάπτει....Σεβασμός χρειάζεται παντού. Και ο αυτός που έχει καλές πιθανότητες να μη φτάσει τα 60 του μια και θα φάει όλη του τη ζωή στα ορυχεία της ΔΕΗ χρειάζεται το σεβασμό μας και ο οδοκαθαριστής που δε μας αφήνει να πάθουμε χολέρα και όλοι.Και ο γιατρός που του έφυγε ο πάτος να περάσει και πολύ περισσότερο να βγάλει τη σχολή του και δουλεύει στο νοσοκομείο με βασικό μισθό κατώτερο του ανθυπολοχαγού. Και ο στρατιωτικός βεβαίως.
Το παράδειγμα που αναφέρεις σαφώς και ισχύει αλλά για λίγους. Οι περισσότεροι δεν μπορούν όχι απλώς να 'τρέχουν σε βουνά' αλλά ούτε να σύρουν την πατσοκοιλιά τους από το λόχο μέχρι την αναφορά τάγματος.Μη σου μιλήσω μια πορείες και ασκήσεις.
Αλήθεια, αφού είναι τόσο εύκολα και ρόδινα, γιατί δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα πολλοί άραγε Πάρα πολλοί θέλουν να το ακολουθήσουν. Στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές, παιδαγωγικά , έχουν βάσεις στο θεό , σε λίγο θα χτυπάνε και τις ιατρικές. Καμια δουλειά δεν είναι μόνο ρόδινη, απλώς οι συγκεκριμένες έχουν προς το παρόν και μηδενική ανεργία. βλέποντας Αξκούς & Υπαξκούς με 15+ έτη να παραιτούνται, ενώ μόνο οι ΕΠΟΠ είναι υπεράριθμοι ως εθελοντές οι οποίοι δε το επιλέγουν αποκλειστικά και μόνο λόγω ανεργίας και όχι από αγάπη ώς επάγγελμα?
Ότι θέλει γράφει εδώ μέσα ο καθένας, άλλος για 300 ευρώ επίδομα παραμεθορίου, άλλος για αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια, άλλος για 8-9000 ευρώ μέρισμα από το ΜΤΣ ετησίως, άλλος για 1000 ευρώ πρώτο μισθό ΕΠΟΠ.....πλάκα έχετε με την άγνοιά σας.....για του λόγου το αληθές:
α) Το μέρισμα είναι 180-320 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!!
β) Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι 3-4 ετησίως για όλους
γ) Το επίδομα παραμεθορίου είναι 140 ευρώ για όλους!
δ) Ο πρώτος μισθός ΕΠΟΠ είναι 1000 ευρώ ΜΙΚΤΑ, ήτοι 720 ευρώ περίπου στο χέρι....Άλλος συγκρίνει τους Στρατιωτικούς με τους **εκπαιδευτικούς που εργάζονται 20 (ΕΙΚΟΣΙ) ώρες εβδομαδιαίως **....Μία τυπική εβδομάδα Στρατιωτικού περιλαμβάνει περίπου 60 (ΕΞΗΝΤΑ) ώρες εργασίας....κατ'ελάχιστο!! Αυτό που αναφέρεις για το ωράριο των εκπαιδευτικών είναι ψευδέστατο. Αλλά εκτός από ψευδέστατο είναι και off topic. Βάλτο στο αντίστοιχο θέμα εάν θες. Για το πόσο δουλεύουν οι στρατιωτικοί δε γνωρίζω ακριβώς αλλά στο τάγμα υπηρέτησα έρχονταν στις 7 παρά και έφευγαν στις 2.30 Το ίδιο και στα μεγάλα κέντρα της Αττικής . Και 2-3 ώρες στη νυχτερινή της Τρίτης. Αξιωματικοί ασφαλείας έμπαιναν μόνο οι πιτσιρικάδες (ανθ/γοι) και ελαχιστότατες φορές οι παραπάνω. Και εξασκούσαν τις ικανότητες τους στο τάβλι και στη δηλωτή. Και βέβαια θα έπαιρναν και παραπάνω μεροκάματο μοα και δούλευαν Κυριακή αλλά δεν ορκίζομαι κιόλας. Δεν το γνωρίζω ακριβώς.
Άλλος έγραψε για γραμματικές γνώσεις δημοτικού, οι περισσότεροι Ανώτεροι Αξκοί είναι κάτοχοι πτυχίων πανεπιστημίου (σε ποσοστό 60-75%) και από αυτούς οι μισοί με μεταπτυχιακό, δεν είναι όλοι όπως οι Στρατηγοί του '50.... Πλέον τα 3/4 του πληθυσμού έχουν πτυχίο και περίπου το 1/3 μεταπτυχιακό ή άλλο τίτλο.
Κανένας δεν αναφέρθηκε στις αποδοχές των Δικαστικών που αποφασίζουν μόνοι τους τις αυξήσεις & τα αναδρομικά τους, αυτοί δεν είναι ΔΥ κι δεν πληρώνονται από τον προϋπολογισμό??? Όπως κι ότι μας βολεύει....
Αυτά τα ολίγα......
ΥΓ: Δεν είναι όλοι οι Στρατιωτικοί με το βαθμό του Στρατηγού, έχει και Υπαξκούς....ακόμα και απόστρατους.... Για τους Δικαστικούς δε νομίζω να διαφωνεί κανείς αλλά δεν είναι καθόλου παράξενο η μια εξουσία να έχει νταραβέρια με την άλλη. Οι πολιτικοί 'θα τα πάρουν πίσω' αυτά που δίνουν στους Δικαστικούς με πολλούς τρόπους. Ήδη 'τα παίρνουν' αν δεις τις δικαστικές αποφάσεις σε διάφορα ευαίσθητα ...θέματα.
Τελικά δε θυμάμαι πώς ξεκίνησε η κουβέντα Εσυ ή κάποιος άλλος , έγραψε ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι ο 'πληθωρισμός' στο Δημόσιο Τομέα. Μπορεί και να είναι , οικονομικά δε γνωρίζω και δε μπορώ να έχω απάντηση. Δεν έχω τίποτα με τους στρατιωτικούς. Είναι μια δουλειά με τα υπέρ και τα κατά της. Είναι όμως και αυτό ένα 'πληθωριστικό' επάγγελμα αφού έχουμε παραπάνω από αυτούς που χρειαζόμαστε και είναι σαφώς ΔΥ (μια και τα έξοδά τους, μισθοδοσίας και άλλα υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό). Τώρα εάν εσύ ή κάποιοι άλλοι δίνεται άλλες προεκτάσεις όταν λέτε ΔΥ...δικαίωμά σας μεν αλλά δεν αλλάζει η ουσία.
Y.Γ Φράσεις όπως 'πλάκα έχετε μέσα στην άγνοιά σας' προτιμώ να μείνουν ασχολίαστες...
-
Ότι θέλει γράφει εδώ μέσα ο καθένας, άλλος για 300 ευρώ επίδομα παραμεθορίου, άλλος για αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια, άλλος για 8-9000 ευρώ μέρισμα από το ΜΤΣ ετησίως, άλλος για 1000 ευρώ πρώτο μισθό ΕΠΟΠ.....πλάκα έχετε με την άγνοιά σας.....για του λόγου το αληθές:
α) Το μέρισμα είναι 180-320 ευρώ το ΔΙΜΗΝΟ!!1)Έγραψα 7-8000 ευρώ (μέρισμα +βοήθημα)
- Έχω μπροστά μου τα έγγραφα :
Μέρισμα ΜΤΣ 2007 = 3861 ευρώ ΚΑΘΑΡΟ
ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός κλάδος οικονομικής ενίσχυσης μερισματούχων στρατού) ΜΤΣ (βοήθημα) = 3352 ευρώ
ΚΑΘΑΡΟ
ΣΥΝΟΛΟ = 7213Καλημέρα,
2 παρατηρήσεις (όχι απαραίτητα για σένα):
α) Εάν αυτός που παίρνει τα λεφτά (+600 Ευρώ μηνιαίως στη σύνταξη) είναι Αντιστράτηγος (Ανώτερος Βαθμός Διοικήσεως) με 37+ χρόνια υπηρεσίας είναι πολλά έ .......Golden Boys? Πόσα παίρνει ένας Περιφερειάρχης ξέρεις?
β) Για πες μας και τις κρατήσεις που έχει μηνιαίως διότι σε μισθό 2000 ευρώ τα 850 ευρώ είναι οι κρατήσεις για ασφάλιση & σύνταξη!! Προσφέρουν εν ενεργεία για να απολαμβάνουν στη σύνταξη!Κακό είναι?? Δικά τους λεφτά είναι που τους τα κάνανε κρατήσεις όταν ήταν εν ενεργεία.....
γ)Τελείως φιλικά, είσαι Δικηγόρος εάν δεν απατώμαι, για τους Δικαστικούς κανένα σχόλιο έ??
δ) Για τις συνθήκες εργασίας του επαγγέλματος κανένα σχόλιο.....pas mal
Μου έγραψες - με πολύ υφάκι μάλιστα - ότι :
α) μίλησα για 8-9000 ευρώ ετησίως = ψευδές 7-8 έγραψα
β) για μέρισμα ΜΤΣ = ψευδές έγραψα ρητώς μέρισμα +βοήθημα
γ) αναφέρεις ότι το μέρισμα μόνο του είναι 320 ευρώ το δίμηνο maximum = ψευδές 3860 ευρώ το χρόνο, δηλ. διπλάσιο!!για υποστράτηγο, όπως εξ αρχής ανέφερα άλλωστε.
δ) Το νούμερο που παρέθεσα = 7200 ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αλλά και ειναι μέσα στο όριο που είχα αναφέρει εξ αρχής, από μνήμης, πριν με αναγκάσεις να βρω τα έγγραφα του ΜΤΣ.Επενέβην στη συζήτηση όταν κάποιος έγραψε ότι οι συντάξεις των υποστρατήγων είναι ψιλοαπάτη και μόνο επ'αυτού τοποθετήθηκα με συγκεκριμενα και ΕΥΚΟΛΑ αποδείξιμα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται σπίτι μου. Δεν είναι ψιλοαπάτη, είναι ΜΕΓΑΛΕΣ συγκρινόμενες με τη μέση σύνταξη του έλληνα...
Το που θα κάνω σχόλια και για ποιό θέμα το αποφασίζω εγώ.
Τους δικαστικούς και τους δικηγόρους τους έχω επίσης χεσμένους όσο δε σου περνάει από το μυαλό και αν κάποιος έκανε σχόλιο για τις 'απατηλές' συντάξεις των δικαστικών θα έγραφα τα ίδια, έλα όμως που έκανε για τις συντάξεις των υποστρατήγων και σε αυτό τοποθέτηκα με ορθότατα στοιχεία, αλλά εσύ αποφάσισες να μου πουλήσεις ύφος γνώστη λέγοντας ότι 'έχω πλάκα μέσα στην άγνοιά μου' και ότι 'γράφω ό,τι θέλω' : δεν πιστεύω να περίμενες να το αφήσω να περάσει...
Δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ που να του αναγνωρίζω ότι προσφέρει στην κοινωνία παραπάνω από τους άλλους : είτε είναι γιατρός, είτε στρατιωτικός, είτε σκουπιδιάρης, είτε εκπαιδευτικός ΤΕΛΟΣ. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει σύνταξη 3-4 φορές μεγαλύτερη από το μέσο Έλληνα το λιγότερο που έχει να κάνει είναι μόκο και να μη μου ζαλίζει τα @@ με το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του, πόσο σπουδαίο είναι το λειτούργημά του και λοιπές μπουρδες που με κάνουν να ξερνάω...
Καλώς παίρνει όσα παίρνει αλλά τουλάχιστον όχι άλλες κλάψες και μεγαλοστομίες για το πόσο μεγάλη την έχει η κάθε επαγγελματική κάστα και τι σπουδαίες υπηρεσίες προσφέρει στον τόπο...
Μπούχτησα... -
@ traveller
Πάλι επιμένεις να γράφεις αναληθή πράγματα και να παραπλανείς ή να μην απαντάς ξεκάθαρα δίδοντας 'πολιτικάντικες' απαντήσεις:
α) Δεν συντηρούν 3 σπίτια οι άλλες οικογένειες διότι δεν ζουν χώρια οι γονείς, το κατάλαβες ή να το ξαναπώ? 1 σπίτι η μαμά με το μικρό παιδί, 1 ο μπαμπάς στην πόλη-χωριό όπου υπηρετεί, 1 το παιδί που σπουδάζει. Εάν υπάρχει και 2ο παιδί που σπουδάζει, βάλε άλλο 1 σπίτι. Στις λέσχες δεν τρώνε τζάμπα, απλά η τιμή του φαγητού είναι το κόστος της συν 10% διά νόμου! Εκεί μαζεύονται και οι κάθε λογής φοιτητές για φθηνό & καλό φαγητό επίσης. Οι Αεροπόροι δεν είναι Στρατός Ξηράς, είναι κολέγιο.....
β) Σαφής απάντηση με επιχειρήματα....
γ) Δεν υπάρχεουν ΤΕΙ-ΑΕΙ στα χωριά παρά μόνο στις πόλεις-πρωτεύουσες Νομών. Μεγάλη προσφορά και καλύτερες υποδομές. Στις κωμοπόλεις-χωριά των Μονάδων είναι τραγικά - μερικές φορές - τα σπίτια και μένεις εξ-ανάγκης.
δ) Αυτός που δουλεύει στα ορυχεία της ΔΕΗ είναι στο ίδιο καθεστώς Βαρέων και παίρνει πρόωρη σύνταξη. Ο οδοκαθαριστής επίσης το ίδιο. Τι σχέση έχει με αυτά ο Ιατρός?? Τί σχέση έχει το πόσο διάβασε για να μπεί στη σχολή του??
ε) Οι Στρατιωτικές Σχολές πάνε στα ύψη διότι ακόμα και με 2 μεταπτυχιακά δεν μπορείς να βρείς δουλειά στην 'τελειωμένη' Ελλάς, ενώ ο Στρατός δίνει 'ψωμί' από την 1η μέρα και μάλιστα σίγουρο. Έχει βέβαια και τα αρνητικά που περιέγραψα....
στ) Η φράση μου 'πλάκα έχετε μέσα στη άγνοιά σας' - που δεν βλέπω τίποτα το μεμπτό - είναι γενική, καλοπροαίρετη και όχι απευθυνόμενη σε κάποιον με τόνο. Εμένα όμως δεν μου αρέσει να με αποκαλούν ψεύτη, όπως έπραξες εσύ, κατάλαβες?? Η σύζυγός μου είναι μόνιμη εκπαιδευτικός Β' Βάθμιας εκπ/σης, δε θα μου πεις εσύ πόσο & πως δουλεύουν, εντάξει?
Το αν είναι πληθωριστικό ή όχι το επάγγελμα του Στρατιωτικού δε θα σου απαντήσω διότι δε θα καταλάβεις ούτως ή άλλως, για τους άλλους Δ.Υ όμως θα σου πω πως η εφαρμογή της μηχανοργάνωσης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον αριθμό τους.
Αλήθεια, πόσων ετών είσαι και τι επαγγέλλεσαι ??
-
Η σύζυγός μου είναι μόνιμη εκπαιδευτικός Β' Βάθμιας εκπ/σης, δε θα μου πεις εσύ πόσο & πως δουλεύουν, εντάξει?Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την διαφορά ΔΙΔΑΣΚΩ 20 τη βδομάδα, δλδ 4 ώρες τν ημέρα καθαρή εργασία, και εργάζομαι 20 ώρες
-
Η σύζυγός μου είναι μόνιμη εκπαιδευτικός Β' Βάθμιας εκπ/σης, δε θα μου πεις εσύ πόσο & πως δουλεύουν, εντάξει?
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την διαφορά ΔΙΔΑΣΚΩ 20 τη βδομάδα, δλδ 4 ώρες τν ημέρα καθαρή εργασία, και εργάζομαι 20 ώρες
Εσύ τι λές Πάνο, να μην ξέρω?
-
Η σύζυγός μου είναι μόνιμη εκπαιδευτικός Β' Βάθμιας εκπ/σης, δε θα μου πεις εσύ πόσο & πως δουλεύουν, εντάξει?
Φαντάζομαι καταλαβαίνεις την διαφορά ΔΙΔΑΣΚΩ 20 τη βδομάδα, δλδ 4 ώρες τν ημέρα καθαρή εργασία, και εργάζομαι 20 ώρες
επ, 4χ45λεπτα τη μέρα είναι , ή 40λεπτα καλύτερα
δλδ κοντά στις 3 ώρες τη μέρα- τις διακοπές 4 μήνες το χρόνο
και εγώ με τους εκπαιδιευτικούς είμαι, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
-
Τότε λοιπόν δεν δικαιολογήσαι να λες ότι δουλεύουν 20 ώρες, εκτός αν η γυναίκα σου απλά πάει στο σχολείο τις 4 αυτές ώρες κάθε μέρα, δεν προετοιμάζεται για το μάθημα, δεν διορθώνει γραπτά, εκθέσεις, ασκήσεις, δεν κάνει καμία άλλη υποστήριξη στο σχολείο (γραματειακή κλπ).
Αν μιλάς για τέτοια εκπαιδευτικό, έχεις άλλο ένα παράδειγμα κακού δημόσιου υπαλλήλου, αλλά δεν νομίζω η γυναίκα σου να συμπεριφέρεται έτσι
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
και εγώ με τους εκπαιδιευτικούς είμαι, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Εγω δεν είπα κάτι άλλο πέτρο, αυτή είναι η φύση αυτού του επαγγέλματος.
Όποιος εκπαιδευτικός σέβεται τη δουλειά του αφιερώνει πολύ παραπάνω χρόνο απ αυτόν που διδάσκει μέσα στην αίθουσα. Συνολικά εργάζεται λιγότερο έως πολύ λιγότερο απο άλλους. Αλλά 20 ώρες τη βδομάδα διδασκαλία είναι άλλο απ το 20 ώρες εργασία, αυτό είναι ξεκάθαρο ελπίζω -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.......Μου έγραψες - με πολύ υφάκι μάλιστα - ότι :
α) μίλησα για 8-9000 ευρώ ετησίως = ψευδές 7-8 έγραψα
β) για μέρισμα ΜΤΣ = ψευδές έγραψα ρητώς μέρισμα +βοήθημα
γ) αναφέρεις ότι το μέρισμα μόνο του είναι 320 ευρώ το δίμηνο maximum = ψευδές 3860 ευρώ το χρόνο, δηλ. διπλάσιο!!για υποστράτηγο, όπως εξ αρχής ανέφερα άλλωστε.
δ) Το νούμερο που παρέθεσα = 7200 ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αλλά και ειναι μέσα στο όριο που είχα αναφέρει εξ αρχής, από μνήμης, πριν με αναγκάσεις να βρω τα έγγραφα του ΜΤΣ.Επενέβην στη συζήτηση όταν κάποιος έγραψε ότι οι συντάξεις των υποστρατήγων είναι ψιλοαπάτη και μόνο επ'αυτού τοποθετήθηκα με συγκεκριμενα και ΕΥΚΟΛΑ αποδείξιμα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται σπίτι μου. Δεν είναι ψιλοαπάτη, είναι ΜΕΓΑΛΕΣ συγκρινόμενες με τη μέση σύνταξη του έλληνα...
Το που θα κάνω σχόλια και για ποιό θέμα το αποφασίζω εγώ.
Τους δικαστικούς και τους δικηγόρους τους έχω επίσης χεσμένους όσο δε σου περνάει από το μυαλό και αν κάποιος έκανε σχόλιο για τις 'απατηλές' συντάξεις των δικαστικών θα έγραφα τα ίδια, έλα όμως που έκανε για τις συντάξεις των υποστρατήγων και σε αυτό τοποθέτηκα με ορθότατα στοιχεία, αλλά εσύ αποφάσισες να μου πουλήσεις ύφος γνώστη λέγοντας ότι 'έχω πλάκα μέσα στην άγνοιά μου' και ότι 'γράφω ό,τι θέλω' : δεν πιστεύω να περίμενες να το αφήσω να περάσει...
Δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ που να του αναγνωρίζω ότι προσφέρει στην κοινωνία παραπάνω από τους άλλους : είτε είναι γιατρός, είτε στρατιωτικός, είτε σκουπιδιάρης, είτε εκπαιδευτικός ΤΕΛΟΣ. Όταν λοιπόν κάποιος παίρνει σύνταξη 3-4 φορές μεγαλύτερη από το μέσο Έλληνα **το λιγότερο που έχει να κάνει είναι μόκο **και να μη μου ζαλίζει τα @@ με το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του, πόσο σπουδαίο είναι το λειτούργημά του και λοιπές μπουρδες που με κάνουν να ξερνάω...
Καλώς παίρνει όσα παίρνει αλλά τουλάχιστον όχι άλλες κλάψες και μεγαλοστομίες για το πόσο μεγάλη την έχει η κάθε επαγγελματική κάστα και τι σπουδαίες υπηρεσίες προσφέρει στον τόπο...
Μπούχτησα...Υφάκι έχεις εσύ και όχι εγώ, μην πάρει τροπή προσωπικής κόντρας το θέμα, δεν είναι στις προθέσεις μου...
Οι Στρατηγοί είναι 50 όλοι κι όλοι, δεν έχουν αυτές τις αποδοχές όλοι παρά μόνο 40-50 άτομα......αλλά ξέρουμε πως μετράνε περισσότερο οι εντυπώσεις από την αλήθεια.
Ώπα Δημοκράτη μου εσύ λέγοντας στην αρχή 'Το που θα κάνω σχόλια και για ποιό θέμα το αποφασίζω εγώ' και στο τέλος 'το λιγότερο που έχει να κάνει είναι μόκο'......
Ποιός έθιξε θέμα προσφοράς στην κοινωνία περισσότερο από τους άλλους? Για περισσότερες κρατήσεις μίλησα οι οποίες επιστρέφονται με τη μορφή μερισμάτων! Μετά περιέγραψα τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος......δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις??
Καλύτερα να σταματήσω εδώ, δεν το συνεχίζω άλλο διότι μονοτονούμε τη συζήτηση....
-
Τα νουμεράκια δεν θα τα σχολιάσεις ?
-
Εγω δεν είπα κάτι άλλο πέτρο, αυτή είναι η φύση αυτού του επαγγέλματος.
Όποιος εκπαιδευτικός σέβεται τη δουλειά του αφιερώνει πολύ παραπάνω χρόνο απ αυτόν που διδάσκει μέσα στην αίθουσα. Συνολικά εργάζεται λιγότερο έως πολύ λιγότερο απο άλλους. Αλλά 20 ώρες τη βδομάδα διδασκαλία είναι άλλο απ το 20 ώρες εργασία, αυτό είναι ξεκάθαρο ελπίζωδιαφέρει, αλλά όχι και τόσο...
τί να πω τότε για τους καθηγητές που μου έκαναν ιδιαίτερα, και οι οποίοι δίδασκαν 3 ώρες το πρωί σε πρότυπο σχολείο, και μετά έτρεχαν 4-5 ώρες την υπόλοιπη μέρα για να κάνουν ιδιαίτερα με 70 ευρώ το δίωρο, πριν 10 χρόνια... πόσο προετοιμάζονταν για το σχολείο, και πόσο κουράζονταν...? -
Τότε λοιπόν δεν δικαιολογήσαι να λες ότι δουλεύουν 20 ώρες, εκτός αν η γυναίκα σου απλά πάει στο σχολείο τις 4 αυτές ώρες κάθε μέρα, δεν προετοιμάζεται για το μάθημα, δεν διορθώνει γραπτά, εκθέσεις, ασκήσεις, δεν κάνει καμία άλλη υποστήριξη στο σχολείο (γραματειακή κλπ).Αν μιλάς για τέτοια εκπαιδευτικό, έχεις άλλο ένα παράδειγμα κακού δημόσιου υπαλλήλου, αλλά δεν νομίζω η γυναίκα σου να συμπεριφέρεται έτσι
4 Χ 45λεπτα στο σχολείο = 3 ώρες ημερησίως = 15 ώρες εβδομαδιαίως.
2 γραπτά την εβδομάδα (εκθέσεις, διαγωνίσματα κτλ.) για 2 τμήματα των 25 ατόμων και διόρθωση στο σπίτι = 2 Χ 2 Χ 25 Χ 5' = 8 ώρες/εβδομάδα.
Σύνολο = 23 ώρες εβδομαδιαίως.
Επίσης, γραμματειακή απασχόληση έχουν αυτοί με τις λιγότερες ώρες διδασκαλίας, άρα πάλι στο σύνολο είναι ίδιες με αυτούς που διδάσκουν, πλήν Διευθυντού - Υποδιευθυντού.
ΥΓ: Δεν υπολόγισα τους μήνες που δεν εργάζονται, διότι εάν κάνω όλους τους υπολογισμούς δεν βγαίνει πάνω από 5 ώρες την εβδομάδα σίγουρα!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα νουμεράκια δεν θα τα σχολιάσεις ?Αμέ εάν θέλεις, είναι 600€/μήνα επιπλέον της σύνταξης, με 1000€ κρατήσεις μηνιαίως δικαιολογούνται απόλυτα!!
ΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ, ΤΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.....ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ!
Τις αποδοχές-συντάξεις Δικαστικών εσύ δε θα τις σχολιάσεις 'Δημοκράτη' εσύ??
Το γεγονός πως δεν είναι πάνω από καμμιά 50-60 οι Στρατηγοί με τις αποδοχές αυτές - και όχι το 95% των υπολοίπων - δεν θα το σχολιάσεις??
-
Yπάρχει και η προετοιμασία για το μάθημα
Επειδή όμως μπορεί να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, υπάρχουν πιό αρμόδιοι να απαντήσουν -
Εγώ μια απορία έχω:
οι στρατιωτικοί από που και ως που βγαίνουν στη σύνταξη στα 45-55-60 και όχι όπως οι υπόλοιποι; Δεν μπορεί ο στρατός να τους απασχολήσει κάπου, σε κάποια δουλειά 'γραφείου'; Γιατί να τους πληρώνω να κάθονται (αρκετοί αρχίζουν και 2η δουλειά μετά τη συνταξιοδότητση και καλά κάνουν, είσαι αρκετά παραγωγικός στα 50 για να πηγαίνεις στον καφενέ όλη μέρα) ;Δεν πολυγουστάρω ως φορολογούμενος να τους πληρώνω απ' την ώρα που θα μπουν στη σχολή. Εγώ γιατί δεν έπαιρνα κανένα επίδομα όταν σπούδαζα; Ούτε καν φαϊ στη λέσχη δεν μπορούσα να φάω δωρεάν.
Για τους μισθούς τους δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν ξέρω, δεν με νοιάζει. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ πολύ δύσκολο το να σε πετάνε από την μιά άκρη της Ελλάδας στην άλλη κάθε 2-3 χρόνια.
Puntolord, με τρελαίνει η ακρίβειά σου
αυτό το 2 Χ 2 Χ 25 Χ 5' πώς προέκυψε;
Πάντως συμφωνώ ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι από τις εύκολες, από άποψη ωραρίου. Μη ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει αρκετή διαφορά και από ειδικότητα σε ειδικοτητα. Άλλο να είσαι μαθηματικός στην Γ' λυκείου και να πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα για να μη σκίσουν οι μαθητές στο σχολείο και άλλο να διδάσκεις οικιακή οικονομία στην Α' γυμνασίου.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;