-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
απο τη στγμη που προσφερεις σε μια θεση γιατι να μην πληρωνεσε και αναλογα???Ανάλογα με τι;
Με τα 'νόμιμα';
Αυτά (υποτίθεται ότι) τα παίρνουν οι πτυχιούχοι με προϋπηρεσία, εσύ είσαι άπειρος φοιτητής ακόμα. -
Γιατί λόγω απειρίας δεν προσφέρεις πολλά ή, για να το δούμε αντίστροφα, γιατί πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις πως γίνεται στην πράξη μια δουλειά, πράγμα που κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν σου διδάσκει. Στην τελική περισσότερα αποκομίζεις παρά δίνεις με έξοδα του εργοδότη. Οι εργοδότες αποφεύγουν να παίρνουν άπειρους εργαζόμενους γιατί αφενός αυτοί θα τους βγάλουν το λάδι μέχρι να μάθουν και αφετέρου μόλις μάθουν μπορεί να φύγουν για κάποιον ανταγωνιστή που θα τους δώσει μεγαλύτερο μισθό, εξαφανίζοντας την επένδυση που έχουν οι πρώτοι κάνει πάνω τους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
απο τη στγμη που προσφερεις σε μια θεση γιατι να μην πληρωνεσε και αναλογα???
Ανάλογα με τι;
Με τα 'νόμιμα';
Αυτά (υποτίθεται ότι) τα παίρνουν οι πτυχιούχοι με προϋπηρεσία, εσύ είσαι άπειρος φοιτητής ακόμα.αναλογα με το τι προσφερεις στη επιχειρηση
πχ για το σχεδιαστη που αναφερεις γιατι να μην παιρνει οσα και καποιος πτυχιουχος που προσφερει τα ιδια
-
Απάντησε ο Μάνος. Σκίζουμε, έτσι; Προηγείται η απάντηση της ερωτήσεως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί λόγω απειρίας δεν προσφέρεις πολλά ή, για να το δούμε αντίστροφα, γιατί πρέπει να πληρώσεις για να μάθεις πως γίνεται στην πράξη μια δουλειά, πράγμα που κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν σου διδάσκει. Στην τελική περισσότερα αποκομίζεις παρά δίνεις με έξοδα του εργοδότη. Οι εργοδότες αποφεύγουν να παίρνουν άπειρους εργαζόμενους γιατί αφενός αυτοί θα τους βγάλουν το λάδι μέχρι να μάθουν και αφετέρου μόλις μάθουν μπορεί να φύγουν για κάποιον ανταγωνιστή που θα τους δώσει μεγαλύτερο μισθό, εξαφανίζοντας την επένδυση που έχουν οι πρώτοι κάνει πάνω τους.Ειδικά το να φύγουν είναι το σίγουρο.
Αλλά....μια μικρή εταιρεία μπορεί να προσλάβει 2 νέους και άπειρους, να έχει μικρότερο κόστος και να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό απαιτεί οργάνωση και σχεδιασμό πλάνων εκπαίδευσης (συνεχούς, αφου οι εργαζομενοι, στην μεγάλη πλειοψηφία θα εναλλάσονται) για να λειτουργήσει αποδοτικά. Και βέβαια χρειάζεται κεφάλαια.
Από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πάσχουμε.
Οι Ελληνικές Τράπεζες πλέον είναι και στο στόχαστρο της ΕΕ για αισχροκέρδεια και αδικαιολόγητα μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων.......οπότε άστα! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
....μια μικρή εταιρεία μπορεί να προσλάβει 2 νέους και άπειρους, να έχει μικρότερο κόστος και να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα....Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Ο 'δικός μου' εργοδότης, απλά χρησιμοποιεί για λίγο (και το ξέρει) τις μικρές γνώσεις μου στο σχέδιο, ώστε να κάνει το άχαρο κομμάτι της δουλειάς του εύκολα. Μου δίνει, ας πούμε, τα σκίτσα κι εγώ του ετοιμάζω όλη τη σειρά των σχεδίων: Όψεις, κατόψεις, τομές, αξονομετρικά, σχέδια με προοπτική. Εγώ μαθαίνω να σχεδιάζω όπως δεν θα μου μάθαιναν ποτέ στη σχολή, αλλά αν έχω τα μάτια μου ανοιχτά 'πιάνω' και πως χτυπάει η καρδιά της αγοράς στην οποία θα απευθυνθώ σε λίγα χρόνια. Έχω και καφέ τσάμπα, παίρνω κι ένα μικρό χαρτζιλίκι. Αν ζητούσα μισθό σύμφωνα με τα 'νόμιμα', θα έπαιρνα από τα 3 το μακρύτερο.
Με πιάνιεις;Από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πάσχουμε.
+100.
Αυτό ακριβώς. Είμαι πρωτοετής, αλλά σχεδιάζω με προοπτική 10ετίας! Πούν' το, γμτ;;;;
-
....μια μικρή εταιρεία μπορεί να προσλάβει 2 νέους και άπειρους, να έχει μικρότερο κόστος και να επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα....
Δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Ο 'δικός μου' εργοδότης, απλά χρησιμοποιεί για λίγο (και το ξέρει) τις μικρές γνώσεις μου στο σχέδιο, ώστε να κάνει το άχαρο κομμάτι της δουλειάς του εύκολα. Μου δίνει, ας πούμε, τα σκίτσα κι εγώ του ετοιμάζω όλη τη σειρά των σχεδίων: Όψεις, κατόψεις, τομές, αξονομετρικά, σχέδια με προοπτική. Εγώ μαθαίνω να σχεδιάζω όπως δεν θα μου μάθαιναν ποτέ στη σχολή, αλλά αν έχω τα μάτια μου ανοιχτά 'πιάνω' και πως χτυπάει η καρδιά της αγοράς στην οποία θα απευθυνθώ σε λίγα χρόνια. Έχω και καφέ τσάμπα, παίρνω κι ένα μικρό χαρτζιλίκι. Αν ζητούσα μισθό σύμφωνα με τα 'νόμιμα', θα έπαιρνα από τα 3 το μακρύτερο.
εγω παλι γιατι ειμαι της αποψης οτι οποιος θελει να κανει τη 'βρωμοδουλεια' του ευκολα πρεπει να πληρωνει ή αλλιως να την κανει μονος του
-
Θέμα νοοτροπίας ή 'τόπου σκέψης', που λέει κι ο Γαβριήλ.
Ανταλλαγή: Κάνει αυτός τη βρωμοδουλειά του άκοπα και με λίγα έξοδα, μαθαίνω κι εγώ το κατιτίς μου. Προοδεύει αυτός, προοδεύω κι εγώ. Του ζητάω τα μαλλιοκέφαλά μου, μένουμε κι οι δυο στάσιμοι. Θέμα προοπτικής. -
Θέμα νοοτροπίας ή 'τόπου σκέψης', που λέει κι ο Γαβριήλ.
Ανταλλαγή: Κάνει αυτός τη βρωμοδουλειά του άκοπα και με λίγα έξοδα, μαθαίνω κι εγώ το κατιτίς μου. Προοδεύει αυτός, προοδεύω κι εγώ. Του ζητάω τα μαλλιοκέφαλά μου, μένουμε κι οι δυο στάσιμοι. Θέμα προοπτικής.αλληλοσεβασμος????
αξιοπρεπεια????
-
Σαφώς και τα δυο. Αλλά τι σχέση έχει; Χάνεις την αξιοπρέπειά σου εργαζόμενος ή η αξιοπρέπεια είναι συνάρτηση του μισθού;
-
Σαφώς και τα δυο. Αλλά τι σχέση έχει; Χάνεις την αξιοπρέπειά σου εργαζόμενος ή η αξιοπρέπεια είναι συνάρτηση του μισθού;οχι και στις δυο περιπτωσεις
ενωουσα οτι πρεπει να σεβεσαι και να 'εξασφαλιζεις' την αξιοπεπεια στους υπαλληλους σου οτι δουλεια και να σου κανουν
ειναι αλητεια να απασχολεις τον -εστω- φοιτητη 8 ωρα και 10 ωρα και να του δινεις 200 ευρω το μηνα με την αιτιολογια οτι μαθαινει
-
Το τραβάμε, συγνώμη.
Ως πρωτοετής, έτρωγε μια εβδομάδα για να ετοιμάσει σχέδια που στον τέταρτο χρόνο παρέδιδε τη δεύτερη μέρα, παίζοντας.
Η αξιοπρέπεια είναι δική μου, δεν μπορεί κανένας να μου την εξασφαλίσει. Ούτε και να μου την αφαιρέσει.
Μια σχέση από την οποία κερδίζουν και οι δυο πλευρές, δεν μπορεί να θεωρείται 'αλητεία' από κανέναν. -
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Κατα τη γνωμη μου, μετα την ανεξαρτησια της, η Αμερικη αρχισε να αναπτυσσεται ραγδαια.
Σημερα εχει φτασει σε σημειο να εχει ξεπερασει ακομα και τη μαμα Αγγλια και να βρισκεται τουλαχιστον 20 χρονια πιο μπροστα σε αναπτυξη απο την Ελλαδα.
Ισως να πρεπει να κοιταμε λιγοτερο ανεπτυγμενες χωρες οπως π.χ. το Βελγιο ή τη Γερμανια οι οποιοι ειναι μια δεκαετια πιο μπροστα και ετσι να μας επιτραπει πιο ρεαλιστικα να δουμε σε πιο κοντινο πλανο το μελλον της χωρας μας(οτι εγινε πριν 10 χρονια στο Βελγιο π.χ. γινεται σημερα στην Ελλαδα)
και να προετοιμαστουμε καταλληλως.Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο. Γιατι να μην κοιταξεις τον καλυτερο σε κατι για να βελτιωθεις και να κοιταξεις τον 4ο, 5ο, 6ο καλυτερο?
Οπως ειπα. Ενα απο τα χαρακτηριστικα των καλυτερων σε οτιδηποτε ειναι οτι εχουν υψηλοτατους στοχους
-
Το πιο σωστο ειναι, οπως εχουν πει κατα καιρους και τα παιδια απο την αμερικη, οτι πρεπει να βλεπουμε τι γινεται εξω απο τη χωρα μας, να περνουμε ιδεες και να τις φερνουμε στην Ελλαδα και να τις εφαρμοζουμε.
Οταν λεω ιδεες δεν εννοω μονο εφευρεσεις, αλλα ιδεες σε θεματα οργανωσης , διοικησης και τροπου σκεψης.Αυτο γινετε ηδη στην Ελλαδα και αλλου. Η εξαγωγη/εισαγωγη ιδεων ειναι σχεδον δωρεαν (ισως οχι πρακτικα ομως σχετικα). Το προβλημα με το παρπανω ειναι αυτο που ξανα-ξανα-ξανα αναφερω ως 'λαθος τροπος σκεψης'. Γιαυτο ειναι και τοσο δυσκολο να κατανοηθει εδω.
Οσο και access και εαν εχεις στις καλυτερες ιδεες του πλανητη, εαν δεν εχεις την δυνατοτητα να τις μεταφρασεις (interpret), δεν προκειτε να δεις τα ιδια αποτελεσματα με αυτον που μπορει να τις μεταφρασει σωστα.
Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με το παραδειγμα που εφερα με το θεμα της γνωσης της ιστοριας. Το να ξερεις την ιστορια του πλανητη δεν φτανει. You have got to be able to interpret it correctly in order for you to take advantage of it.
-
Απο οτι καταλαβα μερικα παιδια λενε, παρε την ιδεα, εφαρμοσε τη, και μετα καθεσαι να την καταλαβεις και να την βελτιωσεις. Μου αρεσει σαν τροπος σκεψης αυτο. Συμφωνειτε ομως οτι το να φερεις κατι καινουριο απο το εξωτερικο και να το εφαρμοσεις αυτουσιο, ειναι λιγο επικινδυνο ?Ναι! Και ο λογος ειναι το παρπανω μυνημα μου
-
...αν και ο αγαπητός Γαβριήλ διαφωνεί εγώ επαναλαμβάνω ότι κατά τη γνώμη μου το πρόβλημά μας έχει τη ρίζα του στην ελλειπή εκπαίδευση και τις συνεπακόλουθες ελλειπείς γνώσεις μας...
Ξανα διαφωνω για την εκπεδευση.....Π.χ. Δεν εχει σημασια ποση ιστορια ξερει καποιος και ποσο καλα.....
Βλέπεις; Γνώση, λέω εγώ, Ιστορία, λες εσύ. Εσύ μιλάς για στείρα γνώση, όπως αυτή που δίνουν με τα τσουβάλια τα σχολεία σήμερα. Εγώ μιλάω για εκπαίδευση. Έχει διαφορά - ή μάλλον δεν έχει καμία σχέση.
Εαν με το εκπαιδευση εννοεις αλλαγη τροπου σκεψης και κουλτουρας προς το 'καλυτερο' (και το βαζω σε εισαγωγικα διοτι εχει διαφορετικες εννοιες σε διαφορετικα εθνη/ανθρωποπυς), τοτε συμφωνουμε.
-
Αυτος που δεν καταλαβαινει εισαι ακριβως ΕΣΥ! Και ακριβως αυτο ειναι ενα αλλο τεραστιο παραδειγμα της αποδειξης του λαθους τροπου σκεψης απο Ελληνες για το τι ετσι μια υγιεις, μεγαλη εθνικη οικονομια. Εαν νομιζεις οτι οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι δεν νοιαζονται για την πορεια του εθνους, τοτε κανεις 100% λαθος και ξερω γιατι. Ετσι σκεφτονται ολοι στην Ελλαδα. Οτι οι μεγαλες εταιριες σκεφτονται μονο το χρημα και τιποτε αλλο και οτι ειναι οδοστρωτηρες και πατουν τους παντες και τα παντα για το συμφερον τους και μονο, εχουν μηδεν morals, zero values, κτλ, κτλ.
Απλως σου λεω οτι αξιζει να αλλαξεις γνωμη για το παραπανω διοτι δεν ειναι καθολου ετσι. Οι μεγαλες εταιριες βασιοντε! στην υγεια του εθνους και το αναγνωριζουν αυτο. Αυτο εδω ονομαζεται 'Social responsibility' απο πλευρας των εταιριων. Ποσα παραδειγματα θες εαν ακομη το αμφισβητεις.Έχει πλάκα όταν απαντάς εσύ στις ερωτήσεις που θέτεις.
Το μέγεθος των ΗΠΑμερικάνικων κολοσσών είναι ανάλογο με το μέγεθος της οικονομίας των ΗΠΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι μια εταιρία τέτοιου μεγέθους δεν χωράει στην Ελλάδα, τι μένει να πω; Αν, πάλι, το καταλαβαίνεις, γιατί ζητάς Ελληνική εταιρία με τζίρους μεγάλης των ΗΠΑ;Οχι δεν το καταλαβαινω. Εξηγησετο μου πλιζ.
Για το ενδιαφέρον τους για τα έθνη ξέρω, προτιμάνε να χάνουν αυτές αρκεί το έθνος να στηρίζεται. Γι' αυτό πχ στις ΗΠΑ χρηματοδοτούν και τους δυο υποψήφιους προέδρους, για το καλό του έθνους. Και αυτούς που απολύουν για το καλό του έθνους τους απολύουν, που τυχαίνει μερικές φορές να είναι και το δικό τους καλό. Γι’ αυτό και η Βόνταφον στην Ελλάδα έχει γραμμένη την Ελληνική βουλή στα αρ@|»δια της και κανένας δεν τολμάει να αγγίξει το Σωκράτη.
Τι να σου πω. Πεφτεις στο τσουβαλι των σουπερ suspicious στην Ελλαδα, οπως συζητησαμε και συμφωνησαμε με τον Νικο και αλλους σε προηγουμενες σελιδες του θρεντ αυτου. ΥΠαρχει θεμα καχυποψιας στην Ελλαδα σιγουρα. Ομως επηδει υπαρχει στην Ελλαδα, δεν σημενει οτι υπαρχει παντου, ειναι το μαθημα/πληροφορηση για σενα. Εδω δεν ειναι ετσι.
Τελος, οταν απολυει μια εταιρια το κανει ΑΚΡΙΒΩΣ για το καλο ολων. Και το δικο της αλλα και της οικονομιας γενικα. Μια εταιρια που πρεπει να απολυσει υπαλληλους και το κανει ειναι πιο χρισημη για την οικονομια διοτι η απολυσεις γινοντε για λογους υγειας. Αυξηση του επιπεδου αυτης τουλαχιστον.
Σε ενα σοσιαλιστικο/φιλελευθερο συστημα οπως αυτο της Ευρωπης (των περισσοτερων Ευρωπαικων χωρων) η αντιληψη για απολυσεις ειναι εντελως αρνητικη. Και ακομη μια αποδειξη του εντελως λαθους τροπου σκεψης για το θεμα χρηματοοικονομια και οικονομια γενικα.
Οι εταιρίες – κολοσσοί κυβερνούν, σήμερα. Και το μοναδικό όπλο των λαών είναι να μην τις υποστηρίζουν. Γι’ αυτό οι άνθρωποι μένουν αγράμματοι, για να μην το καταλαβαίνουν.
Again. Hippie talk as usual.
Οι εταιριες κολοσσοι ειναι η σπονδυλικη στυλη της οικονομικης καταστασης ενος εθνους και οι εταιριες αυτες ειναι το κλειδι για
Α. Την προοδο του εθνους αυτου στο μελλον και
Β. Την βοηθεια εξοδου κρισεων του εθνους αυτου γρηγοροτερα, efficiently and in a more effective manner.Δεν υπαρχουν παρα θετικα των κολοσσων (thank for the help with spelling that word by the way).
Δεν μου αρέσει τα παιδιά μου να ονειρεύονται να γίνουν υπάλληλοι εταιριών, καταλαβαίνεις;
Γιατι? Εαν τους αρεσει αυτο που κανουν και ανταμοιβωντε σωστα (συμφωνα με τα παιδια σου)? Γιατι?
Το βλέπω σαν ευνουχισμό, αντίστοιχο με των φανατικών θρησκόληπτων που κόβουν κλειτορίδες (από αγόρια και κορίτσια).
Ποση προσωπικη εμπειρια εχεις απο corporate culture? Σε ποσους κολοσσους δουλεψες για πολλα χρονια ακριβως και σου φενετε ετσι?
Από την άλλη, βέβαια, αν έλθει μια εταιρία – κολοσσός και μου δώσει τπτ καλά λεφτά να της πουλήσω την εταιριούλα μου, μάλλον θα το σκεφτώ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Α! ΟΚ. That's what I thought.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν. Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές.
...$39,452.74 per capita στις ΗΠΑ.
http://www.nationmaster.com/graph-T/eco_gdp_percap
Κατέχει τη Νο6 θέση στη λίστα. Ρίχνοντας μια ματια στις χωρες που είναι απο πάνω εύκολα μπορεί κάποιος να βρεί στις στατιστικές οτι έχουν ΠΟΛΥ υψηλότερο cost of living απο τις ΗΠΑ. Eidika Νοrway , το Oslo φέτος θεωρήθηκε η ακριβότερη πόλη στο κόσμο.
Επομένως επέτρεψέ μου να θεωρώ οτι και τα χρήματα φτάνουν στις ΗΠΑ, και ατό που είπε ο Γαβριήλ είναι απόλυτα εφικτόΜε ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΤο περιφημο με το νουμερα $39,452.74 Δημητρη δεν ειναι οτι οι πιο πανω χωρες εχουν ακριβο cost of living. Για μενα, το περιφημο ειναι οτι το $39,452.74 το κατεχει μια χωρα με ολικο πλυθησμο 300,000,000 ανθρωπους. ΑΥΤΟ ειναι το πιο δυσκολο απο ολα.
Το να εχω 10εκ ανθρωπους και να ειναι ολοι ΟΚ is one thing. Το αν εχω 300εκ is a lot more complicated than that.
Και η #29η θέση για την Ελλάδα με τα $19,066.46 per capita είναι επίσης
άθλος κατά την άποψή μου για μία χώρα μόλις 10 εκατομμυρίων έχοντας 4
αιώνες υπό Οθωμανική κατοχή, 2 παγκόσμιους πολέμους και μία 7ετία
δικτατορίας.Ξανα, αλλο παραδειγμα του λαθους τροπου σκεψης. Εγω ως Ελληνας που θα ζουσε Ελλαδα, θα σκεφτομουν εντελως το αντιθετο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ή τον Άρη!Ακριβως.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτούς που ευθύνονται γι' αυτά που αναφέρεις, φίλε Μάνο, τους ψηφίζαμε, τους ψηφίσαμε και θα τους ξαναψηφίσουμε.
Κυριολεκτικά, τα ίδια πρόσωπα. Αλλά και μεταφορικά, τις ίδιες πολιτικές.
Γίνονται κάπου εδώ κοντά εκλογές στα επιμελητήρια. Χθες, λοιπόν, ενώ ζητούσα πληροφορίες για ένα αυτοκίνητο, ο αντιπρόσωπος άρχισε να μου μιλάει για ένα συνδυασμό που διεκδικεί την προεδρία του επιμελητηρίου και του οποίου είναι υποψήφιος. Απεδείχθη και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, ότι είτε δεν είχε ο συνδυασμός του πρόγραμμα, είτε αυτός είχε μαύρα μεσάνυχτα. Στην ερώτηση 'τι παραπάνω θα κάνετε εσείς από τους άλλους' είχε μόνο να απαντήσει 'ε, τότε εσύ είσαι βολεμένος'. Αλλαγή για την αλλαγή, τπτ για την ουσία. Στην 'αφελή' μου ερώτηση, τέσσερα χρόνια τώρα σαν αντιπολίτευση πόσες επιχειρήσεις του Νομού επισκέφτηκαν, μήπως και πάρουν μια ιδέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ώστε να διαμορφώσουν άποψη και πρόγραμμα, μου απάντησε ότι ούτε οι άλλοι πήγαν. Κι αυτά σε ένα Νομό, όπου στο τμήμα βιομηχανίας του επιμελητηρίου δεν υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις ώστε να βρεθούν ... 5 υποψήφιοι για τον κάθε συνδυασμό...Άρα; Τι κάνετε/κάνουμε;
Ακριβως.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;