-
Ε βεβαια μια ζωη φαυλος κυκλος. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γινομαστε απο δυο χωρια. (και οχι δεν ειναι σποντα σε εσενα Στελλιο και στον Hellenic Tifosi). Αν συνεχιζουν και του κολανε του Γαβριηλ και αυτος συνεχιζει να επιμενει.
Κανουμε συζητηση. Καμμια φορα πιο ζωηρη (και παραπανω) για την Ελληνικη οικονομια. Δεν προκειται να λυσουμε οτι ειναι λαθος. Αν ηταν τοσο απλο τοτε θα ειχε λυθει πριν 20 χρονια. Αλλα εαν μπανει μεσα ο Γαβριηλ και λεει: ρε σεις εγω βλεπω οτι ειναι πολιτικο προβλημα και υπαρχει μεγαλη ευθυνη στην Ελληνικη πολιτικη εξουσια και στην βουλη και τους βουλευτες και παιρνει αππαντηση καλα γιατι εσυ ρε Γαβριηλ (με ενδιαμεσες δημοσιευσεις σε στυλ εισαι γιανιτσαρος εισαι το ενα το αλλο και με ειρωνιες σε στυλ γιγαντα, αδαη, ελαφρε, κοκ) δεν βλεπεις τα χαλια στην Αμερικανικη βουλη. Τι ειδος απαντηση ειναι αυτο; Αν καθε φορα που λεει κατι ολοι το παιρνουν σαν προσβολη και ειρωνια και του την χωνουν και προσπαθουν να του υποδειξουν οτι στην Αμερικη ειναι χειροτερα πως μπορουμε να κανουμε συζητηση και πως μπορουμε να μιλησουμε για την Ελληνικη οικονομια.
Νικος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το να ειναι πετυχημενες και να απασχολουν προσωπικο ειναι το πραγμα.
titsataki, ποιός είναι για σένα ο ορισμός της επιτυχίας μιας εταιρίας ?
Πχ., για τον gavriil1 είναι να είναι στο Top-10 παγκοσμίως σε τζίρο/κέρδη/market share. Ή έστω να παίζει στα ίσα τις Top-10 εταιρίες.Για σενα ποιος ειναι ο ορισμος?
Πλακα εχει που καν υπαρχει τετοιο ερωτημε by the way. Μου θυμιζει την συζητηση για τον ορισμο του 'τρομοκρατη'.
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
People, get your numbers straight before assuming... It's good to know who is who on this planet.
Κατ'αρχάς, τι έννοείς με το 'who is who on this planet?'
WHich part do you not understand exactly? The 'who' or the 'who'?
Sorry sergeant πλακα κανω.
Αυτο που εννοω ειναι φυσικα ειναι τα βασικα για τα μεγεθη εταιριων, κολλωσων, ανα τον κοσμο σημερα. Και καποια βασικα πραγματα για τους τομεις γενικα.
-
People, get your numbers straight before assuming... It's good to know who is who on this planet.
Κατά δεύτερον: Είπα εγώ ότι Ελληνικές εταιρείες είναι μεγαλύτερες από τη Microsoft!
Ειπα εγω οτι ειπες τετοιο πραγμα? Την ανεφερες:
'2. Είναι καμμιά δεκαριά ας πούμε που είναι (και) στο χρηματιστήριο ή και άλλες που δεν είναι. Βέβαια , δεν είναι σαν την Μαικροσοφτ....'
Και λεω να φερω λιγο reference για να ξερουμε το 'who is who'
Με αλλα λογια, το να ξερεις το οτι οι Ελληνικες μεγαλες εταιριες ειναι μικροτερες απο την Μάικροσοφτ ειναι ενα πραγμα. Το να ξερεις ΠΟΣΟ πιο μικρες ειναι, ειναι ολη η αληθεια.
Κατά τρίτον: Γιατί επιμένεις, όπως λέει και ο Ηλίας, να σου πούμε μια Ελληνική εταιρεία που να είναι στο ΤΟΡ 10 παγκοσμίως; Τι θες να πεις;
Εαν δεν εχεις δει απαντηση απο μενα στο παραπανω μεχρι τωρα, τοτε δεν παραπκολουθεις το θεμα. Σορρυ. Για 10η φορα δεν θα το γραψω. Ψαξτο.
Οτι τώρα δεν πάμε καλά, γιατί δεν έχουμε σωστά τα μυαλά μας και αν αλλάξουμε νοοτροπία, θα γίνουμε ΑΜΕΡΙΚΗ;;
'Θα γινετε Αμερικη' Ακουγεται αστειο κατι τετοιο απο διαφορες πλευρες και πρωτα πρωτα οτι θα εννοουσα κατι τετοιο.
Ειναι αδυνατον η Ελλαδα να 'γινει Αμερικη' οτι και εαν σημενει κατι τετοιο για διαφορους λογους.
Αυτο που λεω εγω και εχω γραψει παλι πολακις ειναι:
If you wonna be better at something, watch how the best does it and learn.
Why is that soooo hard to understand?
-
Αυτο που δεν καταλαβες ειναι οτι, οταν ενα κρατος εχει μεγαλους κολλωσους εταιριες στην 'τσεπη του' τοτε εχει αποδειξει οτι ειναι ικανο να οργανωσει ενα μεγαλο προτζεκτ σε παγκοσμιο επιπεδο και να το κρατησει οργανωμενο (το πιο σημαντικο απο ολα).
Θα μπορουσε αυτο το κρατος να μπει σε κριση οικονομικα? Φυσικα και ναι. Ανα πασα στιγμη μαλιστα. And the stakes are high. Ομως οταν εχει την γνωση και ικανοτητα να οργανωσει το παραπανω τοτε ειναι πολυ πιο ευκολο και πιθανο να βγει απο την κριση γρηγορα και να συνεχισει την αναπτυξη.
Μια αδυνατη οικονομια εχει κακες πιθανοτητες να βγει απο μια παγκοσμια ή οχι οικονομικη κριση.
The best get better and the worse get weaker. Why cant you guys see that?
Είπε ποτέ κανείς το αντίθετο; Τουλάχιστον εγώ, όχι ! Αλλά εσύ, δεν μας λες μόνο αυτό, μας λες ότι η Ελλάδα δεν είναι σαν την Αμερική !!! Σώωωπα !
Δεν λεω καθολου οτι η Ελλαδα δεν ΕΙΝΑΙ σαν την Αμερικη. Κατι τετοιο δεν κανει καν νοημα. Ειπα οτι οι Ελληνες πολιτες και επιχειρηματιες και πολιτικοι, δεν ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ σαν τους ομοιους ΗΠΑμερικανους!
ΜΕ αυτό δεν ασχολούμαστε σε αυτό το θέμα; Πως θα βελτιωθεί η Ελληνική οικονομία;
Για 500η φορα, η βελτιωση θα ερθει οταν αλλαξει ο τροπος σκεψης για το θεμα οικονομια και χρηματοοικονομια γενικα!
I knew it'd be hard to get, no surprises here...
-
Δεν εχω ιδεα πως το παραπανω ειναι σχετικο με οτιδηποτε εχει να κανει με την Ελληνικα οικονομικη κατασταση.
Εχει να κάνει με αυτό που σου λέει ο Ηλίας και τα υπόλοιπα παιδιά !
- Οτι παρ'ολο που τα πράγματα δεν είναι καλά, οι Ελληνες ξέρουν να **ζουν **και με τα λίγα
- Οτι το να ζεις για δουλεύεις δεν έχει νόημα
Τραγικο μερος του λαθους τροπου σκεψης και γενικης εθνικης αντιληψης.
Ως Ελληνας, το παραπανω μου ειχε γινει τοσο εμμονη ιδεα λογο πλυση εγκεφαλου, δεν υπηρχε περιπτωση να με πεισει κανεις αλλιως οσο ζουσα Ελλαδα.
Πληροφορικα και παντα κατα την γνωμη μου, το παρπανω ειναι προπαγανδα. Ο λογος ειναι διοτι βοηθαει στην ψυχολογικη κατασταση του λαου. Μονο εαν δεις πως ειναι να ζεις 'με τα πολλα' τοτε εχεις reference και εισαι qualified να απαντησεις εαν ειναι καλυτερα να ζεις με τα λιγα ή με τα πολλα.
Και οταν λεω 'με τα πολλα' δεν εννοω να εισαι πλουσιος. Εννοω το γενικο οικονομικο κλιμα της χωρας που ζεις.
Ολοι ξερουν να ζουν με αυτα που εχουν. Απλα μερικοι εχουν παραπανω απο αλλους και λιγοτερα απο αλλους. Κανεις δεν καθεται και κλεει την μοιρα του διοτι θα μπρουσε να βγαζει 10Κ παραπανω τον χρονο ή θα μπορουσε η κοινοτητα να βαλει ακομη μια λωριδα στον εθνικο δρομο.
Στο τελος αυτο που μετραει ειναι που θελει να ζει ο κοσμος και γιατι. Στην Ελλαδα δεν βλεπω να ερχονται με τα τσουβαλια ΗΠΑμερικανοι να μετακομισουν παρανομα ή οχι γιατι η ζωη στην Ελλαδα ειναι τοσο σουπερ σπεσιαλ οπως σου εμαθαν ολοι οι συγγενοις, φιλοι και συν-πολιτες γενικα. Τους Αλβανους, ναι, τους βλεπω να ερχοντε.
Στις ΗΠΑ, ΟΛΟΣ ο κοσμος προσπαθει να ερθει για να κανει καινουργια ζωη εδω και δεκαετιες. Λες να ειναι τοιχαιο αυτο? Και αυτο ισχυει και σε ανθρωπους οπως εμενα και τον Νικο και αλλους. Που δεν ειναι ατομα που δεν εχουν να φανε. Ξερω πως ειναι η ζωη στην Ελλαδα. Εαν ηταν καλυτερα, θα ζουσα εκει.
και ότι, η ΒΙΟΗΧΑΝΙΑ της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ασχετα , αν οι ταγοί μας δεν το εκμεταλλεύονται για να ΛΥΣΟΥΝ το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας !Με αυτά έχει σχέση.
Αγαπητέ Δημήτριε (dimitris2004), θα συγκεντρώσω στοιχεία και θα στα στείλω, ευχαρίστως !
Ναι. Για δωσε μου και μενα τα στοιχεια της διμηουργιας και των εξαγωγων του περιφημου αυτου Ελληνικου Πολιτισμου για να μαθω και εγω πεντε πραγματα. Εαν αυτο ειναι που κραταει την Ελληνικη οικονομια, θα ηθελα να δω ποιες εταιριες ειναι εμπλεγμενες σε αυτον τον τομεα.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
...
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν. Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές.
...$39,452.74 per capita στις ΗΠΑ.
http://www.nationmaster.com/graph-T/eco_gdp_percap
Κατέχει τη Νο6 θέση στη λίστα. Ρίχνοντας μια ματια στις χωρες που είναι απο πάνω εύκολα μπορεί κάποιος να βρεί στις στατιστικές οτι έχουν ΠΟΛΥ υψηλότερο cost of living απο τις ΗΠΑ. Eidika Νοrway , το Oslo φέτος θεωρήθηκε η ακριβότερη πόλη στο κόσμο.
Επομένως επέτρεψέ μου να θεωρώ οτι και τα χρήματα φτάνουν στις ΗΠΑ, και ατό που είπε ο Γαβριήλ είναι απόλυτα εφικτόΜε ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΤο περιφημο με το νουμερα $39,452.74 Δημητρη δεν ειναι οτι οι πιο πανω χωρες εχουν ακριβο cost of living. Για μενα, το περιφημο ειναι οτι το $39,452.74 το κατεχει μια χωρα με ολικο πλυθησμο 300,000,000 ανθρωπους. ΑΥΤΟ ειναι το πιο δυσκολο απο ολα.
Το να εχω 10εκ ανθρωπους και να ειναι ολοι ΟΚ is one thing. Το αν εχω 300εκ is a lot more complicated than that.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nα σας πω κατι εμπιστευτικα;ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ
Ειστε οι καλυτεροι, ειστε οι πρωτοι, ολοι σας ζηλευουν, μακαρι μια μερα να γινουμε σαν κι εσας.
Επειδη ομως το θεμα ειναι αλλο (εγω το ανοιξα και μαλλον ξερω), σας παρακαλω σταματηστε να μας τα ζαλιζετε με τη χωρα σας. Δεν ειναι συγκρισιμα μεγεθη και δε μας αφορα.Πεστο ντε
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν νομίζω οτι η ΗΠΑ είναι χώρα υπαλλήλων και πιστεύω οτι ειναι πού ευκολότερο να δημιουργήσει κάποιος μια εταιρία εδώ παρα οπουδήποτε αλλού....
Συμφωνώ στο δεύτερο, για το πρώτο πρέπει να αποφασίσουμε: Ή έχει πολύ μεγάλες εταιρίες και άρα πολλούς υπαλλήλους ή πολλές μικρές επιχειρήσεις και λίγους υπαλλήλους.
Αστειεύομαι, οκ;
Για τη μεταφορά χρημάτων, θα επανέλθω.Dude you can take YOUR money and take with you anywhere. Αν ειναι δυνατον. Αυτο ειναι μερος των βασικων αρχων του πολιτισμου στις ΗΠΑ. OWNERSHIP! Ειναι καιριο θεμα του Καπιταλισμου, αντιθετα με τον Σοσιαλισμο που στις ΗΠΑ ποτε δεν θα υπαρξει οσο ζω. You guys dont understand what America is all about, sorry.
Τελος για το θεμα των υπαλληλων. Ο λογος για την διαφωνια ειναι επηδει ο ορος υπαλληλος στις ΗΠΑ εχει εντελως διαφορετικο νοημα απο οτι στην Ελλαδα. Και ειδικα ο ορος του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ υπαλληλου. Στην Ελλαδα εισαι ΙΥ και εισαι 'τιποτε'. Εδω ο Bill Gates ειναι ιδιωτικος υπαλληλος, οπως και ολοι οι CEO, Cxx ολων των εταιριων.
Στις ΗΠΑ υπαρχουν σιγουρα παραπανω ιδιωτικοι υπαλληλοι απο οτι στην Ελλαδα. Και υπαλληλοι γενικα. Και μιλαω σε ποσοστιαι βαση για εξαλυψη της διαφορας πλυθησμου μεταξυ των χωρων.
Στην Ελλαδα το 70% του πλυθησμου ειναι ιδιοκτητες καποιας σουπερ μικρης εταιριας. Το λεγομενο 'μαγαζι' στην Ελληνικη κουλτουρα. Ανοιξα στραγαλαδικο ειμαι ιδιοκτητης. Fine. Εδω λες 'δουλευω για την SBC'. Ειμαι υπαλληλος. Ειναι θεμα διαφορετικων δημογραφικων μεταξυ των χωρων. Εδω θες να εισαι υπαλληλος διοτι οι μισθοι ειναι υψηλοι και το στρες πολυ χαμηλο διοτι δεν ειναι δικη σου η εταιρια. Στην Ελλαδα θες να εχεις μαγαζι, να εισαι αφεντικο ή να δουλευεις για το δημοσιο και να εισαι στην καφετερια ολη μερα γιατι δουλευεις 3 ωρες την ημερα που λεει ο λογος.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
θεωρει κανενας οτι ενας απο τους σημαντικοτερους λογους της καταστασης της οικονομιας ειναι οτι εχουμε κατα 80-90% συγκεντρωση κεφαλαιου στην ΑθηναΟχι. Αυτο δεν ειναι απο τα βασικα προβληματα κατα την γνωμη μου.
Nothing wrong with Athens to be the financial center of the country. This happens with countries with much healthier economies also. Nothing wrong there.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
θεωρει κανενας οτι ενας απο τους σημαντικοτερους λογους της καταστασης της οικονομιας ειναι οτι εχουμε κατα 80-90% συγκεντρωση κεφαλαιου στην Αθηνα οπως επισης και οτι τα παραγωγικα ατομα (ηλικιες 16-65) ειναι κατα ΠΟΛΥ λιγοτερα (αναλογικα) απο τα μη παραγωγικα? (ηλικιες 0-16 , 65 +)
...και ότι ένας εργαζόμενος δουλεύει για περίπου 2 συνταξιούχους!
Αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ προβλημα. Και μονο την ουρα του εχετε δει στην Ελλαδα. Σε 20 χρονια θα ειναι δυσκολα τα πραγματα και σε 50 πανδυσκολα λογο του παραπανω. Για μενα το παραπανω ειναι ενα απο τα σοβαροτερα δημογραφικα προβληματα της χωρας (εαν οχι το σοβαροτερο).
-
...
Ας μην συγκρινουμε λοιπον Σκανδιναβους με Μεσογειακους για παραδειγμα και δεν ξερω και γω τι αλλο.
Η ιδιομορφια καθε αγορας ειναι ξεχωριστη για καθε χωρα και** χρειαζεται αναλυτικη μελετη πριν γινει οποιαδηποτε προταση.**.
...Eν μέρη Δημήτρη αυτό που λές αναλυτική μελέτη είναι αυτό που κρατάει πίσω την Ελλάδα. Υπάρχει πολλή θεωρία και όχι άμεσα εφαρμόσιμη πράξη.
Ποσες φορες σε αυτο το φορουμ αναφερθηκα στο προβλημα και φενομενο του paralysis through analysis. I told them many times, 'you guys are overanalyzing and it's not helping'. They pounded the sh!t out of me in return.
-
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςHey! Will you stop saying that already?
Kidding...
-
...Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη...
1,5 $ ο καφές και 15 $ γέφυρες + στάθμευση Αστόρια - Μανχάτταν!
3,5 $ ένα κοτόπουλο + 5 κιλά πατάτες!
Ναι, ξέρω τι εννοείς, αφού βρήκα ακόμα κι εγώ δουλειά για μια μέρα.Λοιπόν (για να μη φάμε ξύλο), αν και ο αγαπητός Γαβριήλ διαφωνεί εγώ επαναλαμβάνω ότι κατά τη γνώμη μου το πρόβλημά μας έχει τη ρίζα του στην ελλειπή εκπαίδευση και τις συνεπακόλουθες ελλειπείς γνώσεις μας. Πχ, ποιός μπορεί να μου απαντήσει πως και γιατί πήγαν τα τετράδια από τις 100 δρχ στο 1,5 € το ένα; Υποτίθεται ότι μας ευχαριστεί που κλείσαμε τους κλέφτες μικροβιβλιοπώλες και έχουμε τώρα πολυκαταστήματα, αυτά πιέζουν αφάνταστα τη βιομηχανία η οποία από την πλευρά της έκανε επενδύσεις που έριξαν κατά πολύ το κόστος παραγωγής. Οι μικροβιομήχανοι έκλεισαν κι έμειναν μόνο τα θηρία, που δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα, με λιγότερους εργάτες απ' όσους είχαν πριν, που δούλευαν 8ωρο.
Γιατί, λοιπόν, έγιναν τα 30 λεπτά 150, μέσα σε τρία - τέσσερα χρόνια;
Γιατί εμείς το ανεχόμαστε και γιατί τρέχουμε να αγοράσουμε - ακριβοπληρώσουμε την κάθε σαβούρα που μας κουβαλάει το λιντλ απ' όλο τον κόσμο; Γιατί χάσαμε την αγάπη μας στην ποιότητα, υπέρ της αγάπης μας στη φθήνεια;
Μ' αυτά και μ' αυτά, κλείσαμε μόνοι μας όσες μικροεπιχειρήσεις είχαμε και τώρα κάνουμε εισαγωγή τσολιαδάκια και σημαίες από την Κίνα. Αγοράσατε σημαία, τελευταία; Σχεδόν μιας χρήσης... Έχει κανένας παλιός, κανένα τσολιαδάκι από αυτά που πουλιόντουσαν στους τουρίστες στην Πλάκα 20 χρόνια πριν; Αν ναι, συγκρίνετέ τα με τα σημερινά, αυτά που λένε 'μέιντ ιν Τσάινα'...Ξανα διαφωνω για την εκπεδευση. Και μαλιστα δεν ειναι θεμα ποσοτητας εκπεδευσης αλλα ποιοτητας εκπεδευσης. Αλλα και αυτο απο μονο του ειναι δευτερευον, ή μαλλον, δεν ειναι πρωτευον προβλημα στην Ελλαδα αυτη την στιγμη.
Το θεμα, ξανα, εχει να κανει με τον τροπο σκεψης.
Π.χ. Δεν εχει σημασια ποση ιστορια ξερει καποιος και ποσο καλα. Αυτο που εχει σημασια ειναι πως την ερμηνευει την ιστορια που εμαθε γιατι αυτο θα κρινει το πως θα την χρισημοποιησει στο μελλον.
Αυτο ειναι ενα παραδειγμα για το τι εννοω οταν λεω 'τροπος σκεψης, τροπος σκεψης, τροπος σκεψης'.
-
...Λάβε υπόψη και το χαμηλό κόστος ζωής στις ΗΠΑ σε σχέση με Ευρώπη...
1,5 $ ο καφές και 15 $ γέφυρες + στάθμευση Αστόρια - Μανχάτταν!
3,5 $ ένα κοτόπουλο + 5 κιλά πατάτες!
Ναι, ξέρω τι εννοείς, αφού βρήκα ακόμα κι εγώ δουλειά για μια μέρα.
...Το Manhattan δεν είναι τυπικο παράδειγμα. Είναι το ακριβότερο μέρος ίσως στις ΗΠΑ για να ζεί κάποιος
Το κόστος ζωής στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλότερο απο την Ευρώπη.
Σου παραθέτω ένα τυχαίο link apo ένα γρήγορο google search
http://www.finfacts.com/costofliving.htm
Δυστηχώς με την αναλογία euro-$ πολλές ευρωπαικές πόλεις εκτινάχτηκαν στα ύψη ακρίβειας στis λίστες Φέτος το Oslo επικράτησε ώς η ακριβότερη πόλη στο κόσμο, τίτλου που εδώ και πολλά χρόνια είχε το Tokyo, Osaka.Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΣωστα. Το Σικαγο π.χ. στην παραπανω λιστα ειναι πιο φθηνα απο την Αθηνα. Και οντως ετσι ειναι απο προσωπικη εμπειρια.
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Εσεις πως βλεπετε την ελληνικη οικονομια υστερα απο τοση συζητηση ? Αναπτυσσεται καθολου ? Θα παει καλα στο μελλον?
Ιδιαίτερα καλή ερώτηση και είναι κρίμα που αγνοήθηκε..
Προσωπική μου άποψη Δημήτρη είναι οτι άν συνεχίσει η Ελλάδα με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστική.
Επείγεται αλλαγή επαγγελματικής νοοτροπίας των ανθρώπων (κάτι που πιστεύω οτι είναι στο σωστό δρόμο η Ελλάδα) , αλλάγη φορολογικού καθεστώτος άμεσα (σιγά σιγά και με πιέσεις απο EU θα γίνει .. ευελπιστώ) , επενδύσεις σε R&D (εδώ δυστηχώς η κατάσταση είναι απλά άθλια και μέλλον δεν βλέπω), αλλάγη εκπαιδευτικού συστήματος (δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά άν κάποιος το πάρει απόφαση δεν είναι ανέφικτο)Αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΠολυ ωραια , πολυ ωραια γιατι,
Ηρθε λοιπον η ωρα να θεσουμε το εξης ερωτημα:Ανταγωνιστικη Ελλαδα σε συγκριση με ποιους ?
Ποιες χωρες που ανταγωνιζονται την Ελλαδα σε καποιους τομεις πρεπει να
χτυπηθουν απο την Ελλαδα ?Κατα την ταπεινη μου αποψη,
η Ελλαδα δεν μπορει να χτυπησει πετρελαικες χωρες, και γενικα δεν μπορει να χτυπησει χωρες με ορυκτο πλουτο. (πετρελαιο το ειπαμε,φυσικο αεριο, μεταλλευματα, καλλιεργισιμες εκτασεις, αλλιεια(το εγραψα σωστα?)Η Ελλαδα με τον σωστο τροπο σξεψης και σκληρης και εξυπνης δουλειας, μπορει να χτυπησει τους παντες!
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Εαν ειναι ετσι τοτε ο ξαδερφος της μητερας σου κανει λαθος. Δεν χρειαζεται να κανεις δωρεες για να μπεις στο Χαρβαρντ, κατι τετοιο θα ηταν παρανομο και μαλιστα morally αδικο.
Δεν μπορω να καταλαβω πως εχεις παρεξηγησει τοσα πολλα βασικα θεματα ειδικα οταν μιλας για ΗΠΑ.
Isos kai na hmoun ligo uperbolikos alla mou to exoun pei diaforoi sobaroi anthropoi kai den nomizo na mou elegan psemata.
Tespa kalutera na piteuo oti blepo para oti akouoΜην πιστευεις οτι ακους στην Ελλαδα, ιδιαιτερα οταν εχει να κανει με θεματα για ΗΠΑ. Οσο σοβαροι και εαν ειναι οι ανθρωποι που το λενε.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κιαλλος που το κανει το θεμα Ελλαδα εν. ΗΠΑ.
Καλό.
Δεν ειναι ετσι, απλως χρισημοποιουμε τις ΗΠΑ ως παραδειγμα, εγω, ο Νικος, ο Δημητρης, διοτι ζουμε εδω και επειδη τυχαινει να ειναι η μεγαλυτερη οικονομια και μια απο τις πιο υγιεις στον κοσμο. Με ποια χωρα θες να συγκρινουμε?
Με καμιά. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ασε που πιο irrelevant από τις ΗΠΑ δεν μπορούσατε να βρείτε. Δεν ειναι η σύγκριση το θεμα μας αλλα ο εντοπισμός του προβλήματος (;). Λέω εγώ.
Μα για να βρεις το προβλημα η συγκριση ειναι απαραιτητη για λογους reference. Πως δεν το καταλαβαινεις αυτο?
-
Γαβριήλ, το όνομά σου το γράφω συνέχεια και το είχα γράψει πιό κάτω στο ίδιο ποστ. Το έχεις κάνει και κουόουτ.
Παρέθεσα το νόημα του 'αδαής' για να μην παρεξηγηθείς, αφού έχεις πολλάκις πει ότι τα Ελληνικά σου δεν είναι καλά. Τελικά, παρεξηγήθηκες ένυγουέι; Είναι βρισιά το ότι δεν είναι κάποιος παντογνώστης;Whatever για το ονομα. Οπως αναφερομαι εγω με το ονομα σου ετσι περιμενω να κανεις και εσυ. Γιατι η πολυπλοκοτητα, δεν καταλαβαινω.
Δεν παρεξηγηθηκα, απλως αναρωτηθηκα. I have been called a LOT worse in this forum as you know.
Μεγάλοι κολοσσοί, όπως γράφεις, έχουν τζίρο μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ελλάδας. Στ' αρ... τους το Έθνος. Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις;
Αυτος που δεν καταλαβαινει εισαι ακριβως ΕΣΥ! Και ακριβως αυτο ειναι ενα αλλο τεραστιο παραδειγμα της αποδειξης του λαθους τροπου σκεψης απο Ελληνες για το τι ετσι μια υγιεις, μεγαλη εθνικη οικονομια. Εαν νομιζεις οτι οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι δεν νοιαζονται για την πορεια του εθνους, τοτε κανεις 100% λαθος και ξερω γιατι. Ετσι σκεφτονται ολοι στην Ελλαδα. Οτι οι μεγαλες εταιριες σκεφτονται μονο το χρημα και τιποτε αλλο και οτι ειναι οδοστρωτηρες και πατουν τους παντες και τα παντα για το συμφερον τους και μονο, εχουν μηδεν morals, zero values, κτλ, κτλ.
Απλως σου λεω οτι αξιζει να αλλαξεις γνωμη για το παραπανω διοτι δεν ειναι καθολου ετσι. Οι μεγαλες εταιριες βασιοντε! στην υγεια του εθνους και το αναγνωριζουν αυτο. Αυτο εδω ονομαζεται 'Social responsibility' απο πλευρας των εταιριων. Ποσα παραδειγματα θες εαν ακομη το αμφισβητεις.
Επαναλαμβάνεσαι, με προκαλείς χωρίς λόγο, δεν απαντάς σε τπτ και δεν ακούγεσαι ωραία. Να είσαι καλά.
Επηδει οι απαντησεις μου δεν σ'αρεσουν και δεν βολευουν δεν σημενει οτι δεν απαντω sir.
-
Αντε ντε... Ελα να ανταγωνιστεις σε αυτη την αγορα να δουμε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.
Μόλις το είδα. Πουλάω στις ΗΠΑ, κακέ τύπε. Και πάω καλά, με τα δικά μου μικρομεσαία - μικρομικρά δεδομένα, βέβαια.
Good for you.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;