Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτος που δεν καταλαβαινει εισαι ακριβως ΕΣΥ! Και ακριβως αυτο ειναι ενα αλλο τεραστιο παραδειγμα της αποδειξης του λαθους τροπου σκεψης απο Ελληνες για το τι ετσι μια υγιεις, μεγαλη εθνικη οικονομια. Εαν νομιζεις οτι οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι δεν νοιαζονται για την πορεια του εθνους, τοτε κανεις 100% λαθος και ξερω γιατι. Ετσι σκεφτονται ολοι στην Ελλαδα. Οτι οι μεγαλες εταιριες σκεφτονται μονο το χρημα και τιποτε αλλο και οτι ειναι οδοστρωτηρες και πατουν τους παντες και τα παντα για το συμφερον τους και μονο, εχουν μηδεν morals, zero values, κτλ, κτλ.
Απλως σου λεω οτι αξιζει να αλλαξεις γνωμη για το παραπανω διοτι δεν ειναι καθολου ετσι. Οι μεγαλες εταιριες βασιοντε! στην υγεια του εθνους και το αναγνωριζουν αυτο. Αυτο εδω ονομαζεται 'Social responsibility' απο πλευρας των εταιριων. Ποσα παραδειγματα θες εαν ακομη το αμφισβητεις.
Έχει πλάκα όταν απαντάς εσύ στις ερωτήσεις που θέτεις.
Το μέγεθος των ΗΠΑμερικάνικων κολοσσών είναι ανάλογο με το μέγεθος της οικονομίας των ΗΠΑ. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι μια εταιρία τέτοιου μεγέθους δεν χωράει στην Ελλάδα, τι μένει να πω; Αν, πάλι, το καταλαβαίνεις, γιατί ζητάς Ελληνική εταιρία με τζίρους μεγάλης των ΗΠΑ;
Οχι δεν το καταλαβαινω. Εξηγησετο μου πλιζ.
Για το ενδιαφέρον τους για τα έθνη ξέρω, προτιμάνε να χάνουν αυτές αρκεί το έθνος να στηρίζεται. Γι' αυτό πχ στις ΗΠΑ χρηματοδοτούν και τους δυο υποψήφιους προέδρους, για το καλό του έθνους. Και αυτούς που απολύουν για το καλό του έθνους τους απολύουν, που τυχαίνει μερικές φορές να είναι και το δικό τους καλό. Γι’ αυτό και η Βόνταφον στην Ελλάδα έχει γραμμένη την Ελληνική βουλή στα αρ@|»δια της και κανένας δεν τολμάει να αγγίξει το Σωκράτη.
Τι να σου πω. Πεφτεις στο τσουβαλι των σουπερ suspicious στην Ελλαδα, οπως συζητησαμε και συμφωνησαμε με τον Νικο και αλλους σε προηγουμενες σελιδες του θρεντ αυτου. ΥΠαρχει θεμα καχυποψιας στην Ελλαδα σιγουρα. Ομως επηδει υπαρχει στην Ελλαδα, δεν σημενει οτι υπαρχει παντου, ειναι το μαθημα/πληροφορηση για σενα. Εδω δεν ειναι ετσι.
Τελος, οταν απολυει μια εταιρια το κανει ΑΚΡΙΒΩΣ για το καλο ολων. Και το δικο της αλλα και της οικονομιας γενικα. Μια εταιρια που πρεπει να απολυσει υπαλληλους και το κανει ειναι πιο χρισημη για την οικονομια διοτι η απολυσεις γινοντε για λογους υγειας. Αυξηση του επιπεδου αυτης τουλαχιστον.
Σε ενα σοσιαλιστικο/φιλελευθερο συστημα οπως αυτο της Ευρωπης (των περισσοτερων Ευρωπαικων χωρων) η αντιληψη για απολυσεις ειναι εντελως αρνητικη. Και ακομη μια αποδειξη του εντελως λαθους τροπου σκεψης για το θεμα χρηματοοικονομια και οικονομια γενικα.
Οι εταιρίες – κολοσσοί κυβερνούν, σήμερα. Και το μοναδικό όπλο των λαών είναι να μην τις υποστηρίζουν. Γι’ αυτό οι άνθρωποι μένουν αγράμματοι, για να μην το καταλαβαίνουν.
Again. Hippie talk as usual.
Οι εταιριες κολοσσοι ειναι η σπονδυλικη στυλη της οικονομικης καταστασης ενος εθνους και οι εταιριες αυτες ειναι το κλειδι για
Α. Την προοδο του εθνους αυτου στο μελλον και
Β. Την βοηθεια εξοδου κρισεων του εθνους αυτου γρηγοροτερα, efficiently and in a more effective manner.
Δεν υπαρχουν παρα θετικα των κολοσσων (thank for the help with spelling that word by the way).
Δεν μου αρέσει τα παιδιά μου να ονειρεύονται να γίνουν υπάλληλοι εταιριών, καταλαβαίνεις;
Γιατι? Εαν τους αρεσει αυτο που κανουν και ανταμοιβωντε σωστα (συμφωνα με τα παιδια σου)? Γιατι?
Το βλέπω σαν ευνουχισμό, αντίστοιχο με των φανατικών θρησκόληπτων που κόβουν κλειτορίδες (από αγόρια και κορίτσια).
Ποση προσωπικη εμπειρια εχεις απο corporate culture? Σε ποσους κολοσσους δουλεψες για πολλα χρονια ακριβως και σου φενετε ετσι?
Από την άλλη, βέβαια, αν έλθει μια εταιρία – κολοσσός και μου δώσει τπτ καλά λεφτά να της πουλήσω την εταιριούλα μου, μάλλον θα το σκεφτώ. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Α! ΟΚ. That's what I thought.