-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν εχω ζησει στις ΗΠΑ. Μονο βολτα πηγα κι ανοιξα (να ξεστραβωθω) και 5 βιβλία (ΗΠΑμερικανών mainly). Εχεις άλλα στοιχεια εσυ; Ελεύθερα.
Αλήθεια, εσυ ποσα χρονια εζησες εκτος ΗΠΑ, σ' ενα 'κοινωνικο κρατος' που δεν δίνει 'ευκαιρίες', και κανεις συγκρισεις, για να 'χουμε καλό ρώτημα;
@TRAV Μωρε καταλαβα. Εξ' ου και το 'Καλώς ήρθε το δολλαριο'
Αsimov σε ποιο κράτος μπορεί κάποιος να έχει όσες επαγγελματικές ευκαιρίες έχει στις ΗΠΑ?
Φιλικα,
ΔημήτρηςΑυτή την στιγμή, στην Κίνα.
Οι ΗΠΑ σαν πιο αναπτυγμένη οικονομία διαθέτουν καλύτερη ποιότητα στις επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά -για τον ίδιο λόγο- οι ανάλογες θέσεις είναι πια περισσότερο περιορισμένες.Είναι η λογική εξέλιξη μιας οικονομίας. Ανάπτυξη-Κορεσμός...
Διαφωνω. Στην Κινα σημερα ειναι ευκαιρια να κανεις δουλεια εαν εισαι πετυχημενη και μεγαλη εταιρια ειτε απο Ευρωπη ή απο ΗΠΑ. Εαν εισαι Κινεζος, και αρχιζεις απο το μηδεν, τα πραγματα ειναι δυσκολα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αυτή η καραμέλα 'αφού δεν έζησες εδώ δεν έχεις γνώμη' δεν πειθει κανέναν. Στην εποχή της πληροφορίας ζούμε και όποιος αναζητάει πληροφορίες τις βρίσκει
Ενας ενημερωμένος Ευρωπαίος έχει σίγουρα καλύτερη εικόνα της πραγματικής Αμερικής από έναν παραπληροφορημένο αμερικάνοOh man!
Δηλαδη αυτος που ζει στις ΗΠΑ θα μπορουσε να εινα πιο παραπληροφορημενςο για την πραγματικοτητα της πραγματικοτητας στις ΗΠΑ απο οτι ο σουπερ εξυπνος και διαβασμενος Ευρωπαιος
Talk about stretching the truth...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Κιαλλος που το κανει το θεμα Ελλαδα εν. ΗΠΑ.Καλό.
Δεν ειναι ετσι, απλως χρισημοποιουμε τις ΗΠΑ ως παραδειγμα, εγω, ο Νικος, ο Δημητρης, διοτι ζουμε εδω και επειδη τυχαινει να ειναι η μεγαλυτερη οικονομια και μια απο τις πιο υγιεις στον κοσμο. Με ποια χωρα θες να συγκρινουμε?
Με καμιά. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, ασε που πιο irrelevant από τις ΗΠΑ δεν μπορούσατε να βρείτε. Δεν ειναι η σύγκριση το θεμα μας αλλα ο εντοπισμός του προβλήματος (;). Λέω εγώ.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Αsimov σε ποιο κράτος μπορεί κάποιος να έχει όσες επαγγελματικές ευκαιρίες έχει στις ΗΠΑ?
Σχεδον σε ολα τα Σκανδιναβικα, με μια πρωτη θεωρηση, και, μαλιστα, χωρις αυτες οι 'ευκαιρίες' να συνοδευονται από τη σκληροτητα της 'αποτυχιας' και του κοινωνικου αποκλεισμου που συνεπαγεται αυτη στις ΗΠΑ.
Στο αλλο που ρωτας αναφερομαι σε οσους εχουν αφαιρεθει (λογω καταδικης κλπ.) τα πολιτικα δικαιωματα.
Επισης θα ηθελα να ρωτησω τον αλλο φιλο αν θεωρει το Γκουαντανομο ενα ειδος 'ευκαιρίας'. Αν ναι, παω πάσο.
Τα σκανδιναβικά κράτη έχουν υψηλή ποιότητα ζωης και δεν το αμφισβητει κανεις αυτό .
Αλλά για επαγγελματικές ευκαιριες θα διαφωνήσω.
Και αν το προχωρήσουμε λίγο και δούμε και το νομικό τους πλαίσιο πόσο ευνοεί μία καινούργια εταιρία, τότε θα καταλάβεις γιατι οι εταιρίες τους μεταναστεύουν αλλού....Παρ'όλα αυτά να σχολιάσω για τα σκανδιναβικά κράτη το οτι ενώ είναι τόσο μικρά σε πλυθησμό έχουν να δείξουν καταπληκτικά αποτελέσματα R&D κάτι το οποίο θα έπρεπε να βλέπει και να ακολουθεί και η Ελλάδα
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΜε προλαβες.
-
Δηλαδη αυτος που ζει στις ΗΠΑ θα μπορουσε να εινα πιο παραπληροφορημενςο για την πραγματικοτητα της πραγματικοτητας στις ΗΠΑ απο οτι ο σουπερ εξυπνος και διαβασμενος ΕυρωπαιοςTalk about stretching the truth...
Θα μπορουσε όμως να ειναι πιο παραπληροφορημενος για την πραγματικοτητα της πραγματικοτητας ( ) στην Ευρωπη (και τον κοσμο όλο, αλλά ας μην το κάνουμε θεμα) απ' οτι ο σουπερ εξυπνος και διαβασμενος Ευρωπαίος.
Then tell me about stretching the truth.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Συγνώμη για το σχετικά εκτός κλίματος ποστ, αλλά είδα ότι ο Γαβριήλ επιμένει να πούμε έστω μια 'σοβαρή' ναυτιλιακή εταιρεία. Και ρωτάω εγώ ο αφελής: Τι στιγμή που το ίδιο το άρθρο που ποστάρισε αναφέρει ότι σε Ελληνικές εταιρείες ανήκει σχεδόν το 20% του τοννάζ παγκοσμίως, και που το ίδιο άρθρο αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως παγκόσμιους 'παίκτες', τι άλλο χρειάζεται;.
Τι αλλο χρειαζεται? Το ονομα και τα νουμερα της περιφημης Ελληνικη ναυτιλιακης εταιριας που ειναι σοβαρη σε παγκοσμιο επιπεδο στον τομεα της.
Βολικα δεν ειδες στο ιδιο αρθρο (και το σημειωσα και εγω) οτι ολες οι Ελληνικες ναυτιλιακες εταιριες ειναι μικρου μεγεθους. Απλως ο αριθμος των ειναι μεγαλος και αυτο κανει την Ελλαδα 'παιχτη' στο παγκοσμιο επιπεδο στον τομεα.
Επισης to be fair, το αρθρο λεει οτι ειναι πιθανος θεμα χρονου το consolidation του τομεα. Εαν ΓΙΝΕΙ ετσι και π.χ. δουμε την νουμερο 1 εταιρια να αγοραζει την νουμερ 3 και 4, τοτε ισως δουμε μια σοβαρου μεγαθους Ελληνικη ναυτιλιακη εταιρια. Και την πρωτη Ελληνικη σοβαρη εταιρια απο πλευρας μεγαθους σε παγκοσμιο επιπεδο, σε οποιονδηποτε τομεα.
-
I play Ad&d and usually i'm DMing Not only i love stretching the truth but usually i της αλλαζω τον αδοξαστο
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μπορεί απ' όσο φαίνεται να μην υπάρχει Ελληνική εταιρεία στις 10 μεγαλύτερες παγκοσμίως, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές, μικρότερες μπορεί να σημαίνει ότι μεμονωμένα καμμιά τους δεν είναι υπερδύναμη, αλλά ότι όλες μαζί συνιστούν μια υπολογίσιμη δύναμη. Συνακόλουθα, είναι ένας δείκτης ότι η οικονομία μας πηγαίνει σωστά, στο συγκεκριμένο κλάδο τουλάχιστον.
Αναμένω τις διορθώσεις στα όσα έγραψα, καθ' ότι δεν τυγχάνω γνώστης. Εκ των προτέρων όμως λέω ότι περιμένω ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ αντίλογο. Το να διαβάσω ένα 'βλέπεις, αυτός είναι λάθος τρόπος σκέψης' δε μου λέει τίποτα. Ελπίζω να κάνουμε διάλογο.
Ολες μαζι συνιστουν μια υπολογισιμη δυναμη γραφεις. Εαν ειναι να τις προσθεσουμε τοτε θα επρεπε να κανουμε το ιδιο και με τις αλλες εταιριες αλλων χωρων και τοτε η διαφορα μεταξυ Ελλαδος και αλλων χωρω με μεγαλες οικονομιες μονο θα μεγαλωνε.
Εγω ζητησα, σοβαρες Ελληνικες εταιριες απο πλευρας μεγεθους σε παγκοσμιο επιπεδο. Η προσθεση ειναι ασχετη.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για το θέμα, βαρέθηκα να διαβάζω κουταμάρες. Ζητάει ο αδαής ΜΙΑ Ελληνική εταιρία μεγαλύτερη από τις άλλες στο χώρο της.
Ντρεπεσε να με φωναξεις με το ονομα? Εγω σε σεβομαι enough to call you by your name. Is it that hard to do the same for you?
Μου θυμιζεις τον Προεδρο Μπους, που ελεγε καποτε 'the evil one' και ενοουσε τον Μπιν Λαντεν
Του φέρνουμε δυο, το προσπερνάει.
'Του φερνετε' Οχι ρε μαγκα, ποσοι ειστει, εχεις ποντικι στην τσεπη?
Ποιες ειναι οι δυο που εφερες και τις προσπερασα? ΠΟυ μιλησες με σηματα μορς για τις εταιριες (για ποιον λογο μονο ψυχολογος ισως να ξερει) και σε ρωταω για τα ονοματα και δεν ειδα απαντηση ακομη ή την προσπερασα κατα λαθος. ΠΟυ ειναι οι εταιριες οι μεγαλες που εφερες ως παραδειγμα απο Ελλαδα?
Δεν μας λέει τι θέλει να αποδείξει με το συγκεκριμένο στοιχείο, μήπως μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά τελικά ζητάει μια εταιρία με έδρα την Ελλάδα που να έχει μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από τη μεγαλύτερη εταιρία των ΗΠΑ με το ίδιο αντικείμενο! Αυτό από μόνο του λέει είτε ότι ο άνθρωπος είναι κουτός (στο συγκεκριμένο θέμα, έ; ), είτε ότι το κάνει επίτηδες.
Παλι προπαγανδα απο μερος σου. Δεν 'σας' λεω? Το εχω γραψει πανω απο δυο φορες το γιατι. Η μεγαλυτερη πλακα ομως ειναι οτι δεν μπορεις να καταλαβεις πως μεγαλοι κολλωσοι ενος εθνους βοηθανε την κατασταστη της οικονομιας και το ξεπερασμα κρισεων αυτης της οικονομιας εκεινου του εθνους. Και το παιζεις και ειδικος στο θεμα.
Μετά, πιάσαμε τις χώρες επαγγελματικών ευκαιριών. Ε, όχι και ΗΠΑ, ρε παιδιά. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν.
Τι να πω? It's hopeless...
Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές. Ποσοστιαία, οι ΗΠΑμερικάνοι που ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ στις επιχειρήσεις τους είναι λιγότεροι κι από τους Έλληνες. Σαφώς είναι και πλουσιότεροι σε απόλυτα νούμερα, αφού απευθύνονται σε 50 φορές μεγαλύτερη αγορά.
Oh αυτο κανει τον πλουσιο δηλαδη για σενα που ξερεις απο οικονομια και χρηματοοικονομια? Το ποσο μεγαλη ειναι η αγορα? ΟΚ και τι εμποδιζει τις Ελληνικες εταιριες να πανε να πουλησουν στον Αρη (οπως εχω ρητησει ξανα και ξανα πριν)?
Μαλιστα οπως εταιριες αλλων χωρων, γιατι να μην επεκταθεις στις ΗΠΑ ως Ελληνικη εταιρια (και μερικες το εχουν κανει) και να κανει παταγο? Τι σε εμποδιζει? Οπως ξερεις η αγορα των ΗΠΑ ειναι ανοικτη, πιο ανοικτη απο ολους. Αντε ντε... Ελα να ανταγωνιστεις σε αυτη την αγορα να δουμε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.
Η ΗΠΑμερικάνικη οικονομία έχει προβλήματα. Θα τα ξεπεράσουν, λένε. Μακάρι. Αν ξαναδούμε χρηματιστές να πηδάνε από παράθυρα, όλος ο κόσμος, πιά, θα ακολουθήσει. Δεν γίνονται αυτά; Για να το ξανασκεφτούμε. Όλοι.
Ως ειδικος του χωρου, να σε ρωτησω: υπαρχει οικονομια στον πλανητη που να ΜΗΝ εχει προβληματα?
ΥΓ. Αδαής: Ο αμαθής, ο άπειρος (ο δίχως πείρα, δλδ, όχι ο τεράστιος, έ; )
Talk about παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του 4τφ.
-
... Έστω και στοιχεωδώς υπάρχουν κάποιοι νόμοι προστασίας καταναλωτή. Δεν λέω οτι θα βρείτε το δίκιο σας πάντα, αλλά δεν στοιχίζει τίποτα να δοκιμάσει κάποιος να κάνει οτι μπορεί για να κερδίσει το δίκιο του....
Πχ πόσοι συμπληρώνουν δελτίο προβλημάτων σε εστιατόριο που δεν έμειναν ικανοποιημένοι;...Αγοράζουμε καφέ σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, για το προσωπικό της εταιρίας μας. Μια μάρκα, συγκεκριμένη. Προ μηνών, ο καφές μέσα σε δυο - τρία πακέτα δεν μας άρεσε! Κάναμε ένα γράμμα στην εταιρία και το στείλαμε, εσωκλείοντας τα άδεια σακουλάκια. Τρεις μέρες μετά μας πήραν τηλέφωνο, ζήτησαν 1000 συγνώμη και μας ζήτησαν να τους στείλουμε λίγο από τον περιεχόμενο καφέ. Δεν είχαμε, αλλά λίγες μέρες μετά λάβαμε με κούριερ επιστολή με την οποία μας ζητούσαν συγνώμη και μας ευχαριστούσαν για την παρατήρηση που τους κάναμε, μας έστειλαν δυο φάκελα καφέ και δυό πολύ όμορφα δοχεία, ένα για καφέ κι ένα για ζάχαρη. ΔΕΝ είναι όλα όπως τα περιγράφετε...
Γαβριήλ, το όνομά σου το γράφω συνέχεια και το είχα γράψει πιό κάτω στο ίδιο ποστ. Το έχεις κάνει και κουόουτ.
Παρέθεσα το νόημα του 'αδαής' για να μην παρεξηγηθείς, αφού έχεις πολλάκις πει ότι τα Ελληνικά σου δεν είναι καλά. Τελικά, παρεξηγήθηκες ένυγουέι; Είναι βρισιά το ότι δεν είναι κάποιος παντογνώστης;
Μεγάλοι κολοσσοί, όπως γράφεις, έχουν τζίρο μεγαλύτερο από το ΑΕΠ της Ελλάδας. Στ' αρ... τους το Έθνος. Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις;
Επαναλαμβάνεσαι, με προκαλείς χωρίς λόγο, δεν απαντάς σε τπτ και δεν ακούγεσαι ωραία. Να είσαι καλά. -
Αντε ντε... Ελα να ανταγωνιστεις σε αυτη την αγορα να δουμε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.Μόλις το είδα. Πουλάω στις ΗΠΑ, κακέ τύπε. Και πάω καλά, με τα δικά μου μικρομεσαία - μικρομικρά δεδομένα, βέβαια.
-
To θέμα με τον Φυσικό Νανόπουλο το θυμάστε;
Υποψήφιος για nobel που δεν του δώθηκε θέση στο πανεπιστήμιο Αθηνών γιατι δεν πληρούσαι προσόντα (δεν ξέρω λεπτομέρειες, οτι διάβασα απο τα news)
Ένα απο τα τραγικά παραδείγματα που δείχνουν λάθη της ΕλλάδοςΤα 'πανεπιστήμια' στην Ελλάδα είναι κλίκες ! Ετσι και δεχόντουσαν τον Νανόπουλο, απλα θα φαινοταν πόσο ξεβράκωτοι είναι οι 'καθηγητές' μας!
Είναι αυτό που χρόνια λεμε στη χώρα μας:
'Η Έλλάδα τρώει τα παιδιά της'Σε αντίθεση με την Αμερική, που αν είσαι καλός , τότε 99% θα φτάσεις ψηλά και θα συμμετέχεις στην ανάπτυξη (από ΚΑΘΕ αποψη) της χώρας.
-
Στην Ελλαδα εχουμε αξιους καθηγητες,τουλαχιστον απο επιπεδο γνωσεων.
Ομως τα κριτηρια επιλογης τους ειναι γραφειοκρατικα και κομματικα,ετσι ενας 'τρελος επιστημονας-μεγαλοφυία' που δεν εχει χρονο/ορεξη να γλυφει υπουργους και κλικες,μενει ευκολα στην απεξω. -
Δεν είπα ότι δεν έχουμε άξιους...
Συμφωνούμε ! -
Για το θέμα, βαρέθηκα να διαβάζω κουταμάρες. Ζητάει ο αδαής ΜΙΑ Ελληνική εταιρία μεγαλύτερη από τις άλλες στο χώρο της.
Ντρεπεσε να με φωναξεις με το ονομα? Εγω σε σεβομαι enough to call you by your name. Is it that hard to do the same for you?
Μου θυμιζεις τον Προεδρο Μπους, που ελεγε καποτε 'the evil one' και ενοουσε τον Μπιν Λαντεν
Του φέρνουμε δυο, το προσπερνάει.
'Του φερνετε' Οχι ρε μαγκα, ποσοι ειστει, εχεις ποντικι στην τσεπη?
Ποιες ειναι οι δυο που εφερες και τις προσπερασα? ΠΟυ μιλησες με σηματα μορς για τις εταιριες (για ποιον λογο μονο ψυχολογος ισως να ξερει) και σε ρωταω για τα ονοματα και δεν ειδα απαντηση ακομη ή την προσπερασα κατα λαθος. ΠΟυ ειναι οι εταιριες οι μεγαλες που εφερες ως παραδειγμα απο Ελλαδα?
Δεν μας λέει τι θέλει να αποδείξει με το συγκεκριμένο στοιχείο, μήπως μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά τελικά ζητάει μια εταιρία με έδρα την Ελλάδα που να έχει μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από τη μεγαλύτερη εταιρία των ΗΠΑ με το ίδιο αντικείμενο! Αυτό από μόνο του λέει είτε ότι ο άνθρωπος είναι κουτός (στο συγκεκριμένο θέμα, έ; ), είτε ότι το κάνει επίτηδες.
Παλι προπαγανδα απο μερος σου. Δεν 'σας' λεω? Το εχω γραψει πανω απο δυο φορες το γιατι. Η μεγαλυτερη πλακα ομως ειναι οτι δεν μπορεις να καταλαβεις πως μεγαλοι κολλωσοι ενος εθνους βοηθανε την κατασταστη της οικονομιας και το ξεπερασμα κρισεων αυτης της οικονομιας εκεινου του εθνους. Και το παιζεις και ειδικος στο θεμα.
Μετά, πιάσαμε τις χώρες επαγγελματικών ευκαιριών. Ε, όχι και ΗΠΑ, ρε παιδιά. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα των μικρομεσαίων υπαλληλίσκων, που τους γεμίζουν τις τσέπες με κάτι χαρτιά που τους λένε ότι είναι χρήματα και τα οποία σπανίως τους φτάνουν για να κάνουν αυτά που τους λένε ότι πρέπει να θέλουν να κάνουν.
Τι να πω? It's hopeless...
Όλοι ελπίζουν, απλά, ότι θα βγούν πλούσιοι στη σύνταξη, αυτό μας το έχει πει και ο Γαβριήλ μερικές φορές. Ποσοστιαία, οι ΗΠΑμερικάνοι που ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ στις επιχειρήσεις τους είναι λιγότεροι κι από τους Έλληνες. Σαφώς είναι και πλουσιότεροι σε απόλυτα νούμερα, αφού απευθύνονται σε 50 φορές μεγαλύτερη αγορά.
Oh αυτο κανει τον πλουσιο δηλαδη για σενα που ξερεις απο οικονομια και χρηματοοικονομια? Το ποσο μεγαλη ειναι η αγορα? ΟΚ και τι εμποδιζει τις Ελληνικες εταιριες να πανε να πουλησουν στον Αρη (οπως εχω ρητησει ξανα και ξανα πριν)?
Μαλιστα οπως εταιριες αλλων χωρων, γιατι να μην επεκταθεις στις ΗΠΑ ως Ελληνικη εταιρια (και μερικες το εχουν κανει) και να κανει παταγο? Τι σε εμποδιζει? Οπως ξερεις η αγορα των ΗΠΑ ειναι ανοικτη, πιο ανοικτη απο ολους. Αντε ντε... Ελα να ανταγωνιστεις σε αυτη την αγορα να δουμε ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.
Η ΗΠΑμερικάνικη οικονομία έχει προβλήματα. Θα τα ξεπεράσουν, λένε. Μακάρι. Αν ξαναδούμε χρηματιστές να πηδάνε από παράθυρα, όλος ο κόσμος, πιά, θα ακολουθήσει. Δεν γίνονται αυτά; Για να το ξανασκεφτούμε. Όλοι.
Ως ειδικος του χωρου, να σε ρωτησω: υπαρχει οικονομια στον πλανητη που να ΜΗΝ εχει προβληματα?
ΥΓ. Αδαής: Ο αμαθής, ο άπειρος (ο δίχως πείρα, δλδ, όχι ο τεράστιος, έ; )
Talk about παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του 4τφ.
Tουλαχιστον αν εσυ εισαι ολα αυτα ενω αλλοι ειναι ημιμαθεις και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και εχουν εμπειρια. Στα ματια μου αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα. Ισως πρεπει να γυρισουμε στις ριζες μας και να κανουμε ενα 'γνωθει σαυτον'. Ισως αμα μερικοι αρχιζαν απο το 'εν οιδα, οτι ουδεν οιδα' τα πραγματα θα ηταν καλυτερα.
-
Συγνώμη για το σχετικά εκτός κλίματος ποστ, αλλά είδα ότι ο Γαβριήλ επιμένει να πούμε έστω μια 'σοβαρή' ναυτιλιακή εταιρεία. Και ρωτάω εγώ ο αφελής: Τι στιγμή που το ίδιο το άρθρο που ποστάρισε αναφέρει ότι σε Ελληνικές εταιρείες ανήκει σχεδόν το 20% του τοννάζ παγκοσμίως, και που το ίδιο άρθρο αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως παγκόσμιους 'παίκτες', τι άλλο χρειάζεται;
.
Τι αλλο χρειαζεται? Το ονομα και τα νουμερα της περιφημης Ελληνικη ναυτιλιακης εταιριας που ειναι σοβαρη σε παγκοσμιο επιπεδο στον τομεα της.
Βολικα δεν ειδες στο ιδιο αρθρο (και το σημειωσα και εγω) οτι ολες οι Ελληνικες ναυτιλιακες εταιριες ειναι μικρου μεγεθους. Απλως ο αριθμος των ειναι μεγαλος και αυτο κανει την Ελλαδα 'παιχτη' στο παγκοσμιο επιπεδο στον τομεα.
Επισης to be fair, το αρθρο λεει οτι ειναι πιθανος θεμα χρονου το consolidation του τομεα. Εαν ΓΙΝΕΙ ετσι και π.χ. δουμε την νουμερο 1 εταιρια να αγοραζει την νουμερ 3 και 4, τοτε ισως δουμε μια σοβαρου μεγαθους Ελληνικη ναυτιλιακη εταιρια. Και την πρωτη Ελληνικη σοβαρη εταιρια απο πλευρας μεγαθους σε παγκοσμιο επιπεδο, σε οποιονδηποτε τομεα.
Μα είπα εγώ ότι δεν είναι μικρού μεγέθους; Αυτό που λέω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, είναι το γεγονός ότι έχουμε πολλές μικρομεσαίες(για τα παγκόσμια δεδομένα) εταιρείες είναι έστω ένα δείγμα ότι η οικονομία μας στο συγκεκριμένο τομέα πάει καλά.
Ενδεχομένως μάλιστα οι μικρότερες εταιρείες να μπορούν να έχουν ευελιξία που ένας μεγάλος δεν μπορεί να έχει. Επίσης, για παράδειγμα στον τουρισμό είναι χιλιες φορές καλύτερα στο παραθαλάσσιο χωριό μου να υπάρχουν 25 μικρά ξενοδοχειάκια παρά ένα τεράστιο μεγαθήριο.
-
Μα τι κολλημα ρε παιδια.
Αν οι Ελληνικες ναυτιλιακες εταιρειες ειναι μεγαλες οι μικρες και πως συγκρινονται με αλλες στο εξωτερικο δεν εχει σημασια (εχει αμα συναγωνιζονται). Το να ειναι πετυχημενες και να απασχολουν προσωπικο ειναι το πραγμα.
Εχει καταντησει σαν αυτο που λεμε piss war (ποιος κατουραει πιο μακρια ) και φυσικα να τσαντιζονται μερικοι και να εκνευριζονται αλλοι.
Τι σημασια εχει τι εχει το Σουδαν και τι εχουν οι ΗΠΑ. Το τι εχει σημασια ειναι το τι εχει η Ελλαδα.
Τουλαχιστον εγω οταν γραφω εδω μεσα λεω την γνωμη μου σε σχεση πως τα εβλεπα τα πραγματα οταν ζουσα στην Ελλαδα πως τα βλεπω τωρα και πως συγκρινονται με εδω που ζω.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το να ειναι πετυχημενες και να απασχολουν προσωπικο ειναι το πραγμα.titsataki, ποιός είναι για σένα ο ορισμός της επιτυχίας μιας εταιρίας ?
Πχ., για τον gavriil1 είναι να είναι στο Top-10 παγκοσμίως σε τζίρο/κέρδη/market share. Ή έστω να παίζει στα ίσα τις Top-10 εταιρίες. -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μα τι κολλημα ρε παιδια.Αν οι Ελληνικες ναυτιλιακες εταιρειες ειναι μεγαλες οι μικρες και πως συγκρινονται με αλλες στο εξωτερικο δεν εχει σημασια (εχει αμα συναγωνιζονται). Το να ειναι πετυχημενες και να απασχολουν προσωπικο ειναι το πραγμα.
ΝικοςΑν δεν κάνω λάθος ακριβώς αυτό λέμε και εμείς τόσες σελίδες. Αν διαβάσεις με προσοχή θα δεις ποιός είναι αυτός που ανάγει το μέγεθος σε θέμα ύψιστης σημασίας.
-
It's hopeless!
Κύκλο κάνουμε.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;