-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Mε σοκαρει η ταχυτητα σου
Η φιλη σου μηπως ειχε και κανενα μεταπτυχιακο και τιποτα ξενες γλωσσες ετσι προχειρα
Ορθόν. Και τα 1500 μια χαρά αστρονομικό ποσό είναι.
Τα 'Ελληνικα δεδομενα' εξυπηρετουν αφανταστα οταν μιλαμε για μισθους αλλα κλεινουμε ερμητικα τα ματια και αερολογουμε σαν ευρωλιγουρια οταν αναφερομαστε σε κοστος-ποιοτητα ζωης ,ποιοτητα υπηρεσιων κτλ.
Δυο μετρα και δυο σταθμα.
Μη ξεσηκωνεσαι γιατι εισαι μαλλον πιο βολεμενος και απο αυτους που κατηγορεις(τι θελει η αλεπου στο παζαρι )Αν ήμουνα βολεμένος θα έγραφα μόνο στο Porsche forum και όχι εδώ.
Εξακολουθεις απο την μια να μιλας για βυσματουχους και απο την αλλη για αξιοκρατια.Τελικα σε ποιο τσουβαλι μας βαζεις να τελειωνουμε.
Σε κανένα τσουβάλι δεν βάζω κανένα. Απ' ότι φαίνεται έχουν μυγιαστεί άπαντες οι ΔΥ του forum και έχουν μπει σε μια διαδικασία υπεράσπισης της θέσης τους. Εγώ έχω γράψει ένα μύριο φορές ότι η 'πληγή' για το δημόσιο ταμείο δεν είναι οι θέσεις του 1000ρικου και πολύ περισσότερο όσοι έχουν μπει με ΑΣΕΠ αλλά συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένοι οργανισμοί που τρώνε πολύ (αλλά πολύ όμως) και δεν προσφέρουν τίποτα συν το ότι έχουν μπει με μη αξιοκρατικό τρόπο. Αν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες τότε κακώς γράφεις εδώ...
-
Αστρονομικα τα 1500 ευρω σε μια υπηρεσια σαν την ΔΟΥ για ενα πτυχιουχο
Τελικα ειμαστε Ευρωπη ή οχι.Απο την μια θαυμαζουμε και προσκυναμε το επιπεδο κρατικης οργανωσης των 'πολιτισμενων'αλλα απο την αλλη ειναι φυσιολογικο ενας πτυχιουχος να αμοιβεται με το 1/3 των χρηματων που αμοιβεται ο ευρωπαιος ομολογος του.Θελουμε εξειδικευμενο και αριστα καταρτισμενο εργατικο δυναμικο αλλα τα 800 ευρω πλεον ειναι περιουσια και πρεπει περικοπουν.
Δεν εχω καμια φωλια λερωμενη για να φοβαμαι την οποιαδηποτε αντιπαραθεση.
Εξακολουθεις να τα βαζεις και να ωρυεσαι ομως με ολους αυτους που μπηκαν στο δημοσιο παραπηγμα απο το παραθυρο και αφηνεις στο απυροβλητο αυτους που αφηναν ορθανοιχτο το παραθυρο ολα αυτα τα χρονια, καθως και τους διαχειριστες που καταντησαν την οικοδομη ,παραπηγμα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει ανάμεσα σε διαφορετικές χρονικές περιόδους αλλά σε σχέση με τους σύγχρονους τους πολιτισμούς
true story, απλα εχω βαρεθει τη θεοποιηση της αρχαιςς ελλαδας και την ισοπεδωση της σημερινης ελληνικης κουλτουρας, η οποια σε τελικη αναλυση λεει πολυ περισσοτερα για τον καθενα απο εμας παρα αυτη πριν 2500 χρονια.
πρωτα πρεπει να ξεπερασουμε τη φαση 'hurr durr εμεις οι ελληνες μεγας αλεξανδρος κλπ' και μετα ολα τ'αλλα. ειναι απλα τραγικη η τοση αρχαιολαγνεια και η εντυπωση οτι εχουμε ιδιαιτερη σχεση μαζι τους, περα απ'το οτι ζουμε στον ιδιο τοπο πανω κατω και μιλαμε μια γλωσσα απογονο της δικης τους.Είπα εγώ ότι έχουμε 'ιδιαίτερη σχέση μαζί τους' ή ότι πρέπει να εκστρατεύσουμε ως την Ινδία για να ακολουθήσουμε τα βήματα του Μ.Αλεξάνδρου ?
Απ' την άλλη δεν μπορώ να μην ασχολούμαι μαζί τους, ή να θεωρώ την αμερικάνικη υποκουλτούρα των McDonalds, της pop μουσικής, του 'eh, nigga' και λοιπών 'όμορφων' που μας ταϊζουν ως υποκατάστατο όταν είχα κάτι πολύύύύ ανώτερο !
Αυτός που μπορεί να μιλήσει για κουλτούρα είναι μόνο ο Γερμανός και ο Ρώσος, όχι ο Αμερικανός...
-
Δεν υπάρχει λόγος για αντιπαραθέσεις ΙΥ, ΔΥ, ΕΕ κτλ.
Διαπιστώσαμε όλοι στην πράξη, πώς μέσα σε λίγους μήνες τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν αστραπιαία και από εκεί που υπήρχε κάποια σταθερότητα μέχρι πρότινος, ξαφνικά να υπάρχει αβεβαιότητα για σχεδόν όλους τους κλάδους, τομείς και θέσεις.
Οι πιθανότητες να χάσουν τη δουλειά τους, είναι πλέον αυξημένες τόσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, όσο και για τους δημοσίους υπαλλήλους, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και για επιχειρηματίες. Γιατί αυτή η κατάσταση μην νομίζετε πως θα αφήσει κάποιον ανεπηρέαστο. Αλυσίδα πάνε αυτά.
Ωστόσο, κάποιες κατηγορίες που αποδεδειγμένα αμοίβονται αρκετά παραπάνω από τον μέσο όρο (όπως π.χ. υπάλληλοι βουλής, ΕΡΤ, εφοριακοί κ.α.), καλό είναι να σιωπήσουν, αν δεν θέλουν να αισθανθούν την οργή αρκετών συμπολιτών μας που έχουν αρχίσει να βρίσκονται σε πολύ δυσμενέστερη θέση.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αυτός που μπορεί να μιλήσει για κουλτούρα είναι μόνο ο Γερμανός και ο Ρώσος, όχι ο Αμερικανός...
Λυπάμαι αλλά είσαι ολιγον τι φάουλ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Λυπάμαι αλλά είσαι ολιγον τι φάουλ
Για ποιό λόγο?
Ακριβώς έτσι είναι...... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
.... η νοοτροπια των περισσωτερων Ελληνων φταει..... να θελουν να ζουν περα απο τις δυναμεις τους..., τα κεφαλαια τους, αλλα και η λαμογια τους.. τα παιρνω απο Ευρωπη και τα σπαταλαω..... δεν τα αξιοποιω..... τα σπαταλαω.... !!!!!!
ΔΙΑΦΩΝΩ.
Αν κάτι 'φταίει' είναι οι πολλοί Νόμοι που δεν εφαρμόζονται. Και πρωτοποριακές ιδέες έχουμε οι Έλληνες και όρεξη για δουλειά. Αλλά ο μόνος τρόπος να τις υλοποιήσουμε κ να τις εκμεταλλευτούμε πλήρως είναι να φύγουμε από την Ελλάδα.
Για να δούμε όμως, τώρα με το ΔΝΤ ίσως αλλάξει κάτι. -
Για να επανέλθω στα προηγούμενα, η άρση του καμποτάζ ΜΑΚΑΡΙ να οδηγήσει σε σοβαρές επενδύσεις στην κρουαζιέρα. Αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό είναι αρνητικό, τη στιγμή που το συνολικό ισοζύγιο θέσεων εργασίας μάλλον προς όφελος μας θα είναι
-
οι υπάλληλοι της βουλής και προ πάντων τα αφεντικά τους που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης σε δύο μόλις τετραετίες.
αλήθεια υπάρχει κάποια αναφορά για τον αριθμό των συνταξιούχων βουλευτών και το ετήσιο κόστος ????όσο για την δυσάρεστη εξέλιξη της αγοράς εργασίας μόνο εγώ (ένας μικρομικρός) σταματάω 2 άτομα από τα 4 τα οποία πριν 1 χρόνο ήταν 6.
η επιλεξιμότητα σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα τρέξει σε λίγο αναφέρεται σε αύξηση μονάδων εργασίας και κερδοφόρες χρήσεις...για ποιους θα βγει το πρόγραμμα για τους κερδοσκόπους??? -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
........
όσο για την δυσάρεστη εξέλιξη της αγοράς εργασίας μόνο εγώ (ένας μικρομικρός) σταματάω 2 άτομα από τα 4 τα οποία πριν 1 χρόνο ήταν 6.Τουλάχιστον εσυ, εχεις την τιμιότητα να πράξεις έτσι .
Κάποιοι άλλοι όμως, ενω βλέπουν το πρόβλημα, τους κρατάνε και δεν τους πληρώνουν τελικά ποτέ για περισσότερο απο 3 και 4 μήνες. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
οι υπάλληλοι της βουλής και προ πάντων τα αφεντικά τους που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης σε δύο μόλις τετραετίες.
αλήθεια υπάρχει κάποια αναφορά για τον αριθμό των συνταξιούχων βουλευτών και το ετήσιο κόστος ????Προσέξτε τα έξοδα για χορηγίες και έξοδα παράστασης όπως και για όσους διατέλεσαν Πρόεδροι Δημοκρατίας. Όπως έχω ξαναγράψει πληρώνουμε ακόμα τον... Σαρτζετάκη!
http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/2.5.2.2.pdf
Δείτε πόσο πληρώναμε (και συνεχίζουμε να πληρώνουμε) όλα αυτά τα χρόνια την διακοσμητική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σχέση με άλλες χώρες...
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=08.11.2004,id=100348188
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πρωτα πρεπει να ξεπερασουμε τη φαση 'hurr durr εμεις οι ελληνες μεγας αλεξανδρος κλπ' και μετα ολα τ'αλλα. ειναι απλα τραγικη η τοση αρχαιολαγνειαΜαζί σου. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι όταν ακούς το κλασσικό παραλήρημα 'όταν οι πρόγονοι μας έφτιαχναν τον Παρθενώνα, οι δικοί σας έτρωγαν βελανίδια' και ρωτάς τον άλλον, 'ΟΚ, η αρχαία Ελλάδα (ειδικά η κλασσική και ελληνιστική περίοδος) ήταν πραγματικά από τα ξεχωριστά κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας. Εσύ όμως τι έχεις κάνει για να θεωρείσαι άξιος απόγονος/κληρονόμος αυτών;'...
το βυζάντιο=μεσαίωνας είναι ως εκ τούτου ντεμοντέ
Dark ages ήταν στη δυτική Ευρώπη. Έσβησε ο πολιτισμός, μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο, συρρικνώθηκαν οι πληθυσμοί των πόλεων (λχ. η Ρώμη είχε ~30.000 ενώ η Θεσσαλονίκη 50.000), ατόνησε το εμπόριο, η τέχνη, η εκπαίδευση κλπ. Δεν ήταν όλη η Ευρώπη όμως έτσι (και εννοείται ούτε όλος ο πλανήτης), το Βυζάντιο τότε βρισκόταν σε περίοδο ακμής.
O αρχινονος και τα παληκαρια του δεν αντιπροσωπευουν το συνολο των εφοριακων που συνηθως ειναι υπαλληλοι που κανουν απλως την δουλεια τους.Το προβλημα ειναι οτι τσουβαλιαζεις τους συνδικαλιστες-αρχινονους και το σιναφι τους που μπηκε απο τις κλαδικες κερκοπορτες με ολους τους υπολοιπους.Δες λιγο τα ποσοστα συμετοχης στις τελευταιες τους εκλογες(θα τα βρεις στο σαιτ της ΔΟΥ-αν ειναι ακομα ανεβασμενα)
Οι υπαλληλοι των ΔΟΥ ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους στο δημοσιο.Τους ξεπερνανε οι τελωνειακοι και τα κοπροσκυλα της ΕΡΤ.
Μη τσουβαλιάσετε ίνα μη τσουβαλιασθείτε...
Για ποιό λόγο?
Ακριβώς έτσι είναι......Δηλαδή υποστηρίζετε ότι δεν υπάρχει αμερικάνικη κουλτούρα; ΗΠΑ δεν είναι μόνο τα Chevrolet Silverado, τα Starbucks και τα McDonalds! Θυμηθείτε το αυτό όταν βγει το επόμενο ηλίθιο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, τα ίδια κάνετε...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μαζί σου. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι όταν ακούς το κλασσικό παραλήρημα 'όταν οι πρόγονοι μας έφτιαχναν τον Παρθενώνα, οι δικοί σας έτρωγαν βελανίδια' και ρωτάς τον άλλον, 'ΟΚ, η αρχαία Ελλάδα (ειδικά η κλασσική και ελληνιστική περίοδος) ήταν πραγματικά από τα ξεχωριστά κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας. Εσύ όμως τι έχεις κάνει για να θεωρείσαι άξιος απόγονος/κληρονόμος αυτών;'...
Οπως λεει και μια ατακα:σιγα ρε φιλε πως κανεις ετσι;Λες και εσυ κουβαλαγες τα μπετα οταν την εχτιζαν!!!
-
Διάβασα ένα ωραίο,δεν ξέρω αν το ξανάγραψε κάποιος.
Συνθηματάκι:'Βίλλες, Cohiba και Cayenne,
ποτέ δε θα τα πάρεις
μαλάκα Oli Ren!' -
Ολίγες ποσοτικές απορίες:
Πόσοι από αυτούς που -θεωρητικά και ουσιαστικά πρέπει να- παράγουν πλούτο -και αναφέρομαι κατά βάση σε αυτούς των οποίων το εισόδημα είναι εξαψήφιο και πάνω- έχουν (επαν)επενδύσει εντός Ελλάδος? Και φυσικά, από τη άλλη, τι έχει κάνει το ελληνικό κράτος προκειμένου να κρατήσει αυτόν τον πλούτο εντός των συνόρων?
Ποιο είναι άραγε το διαχρονικό μέγεθος αυτού του διαφυγόντος πλούτου? Και ποια η ποσοτική του σχέση με τα όποια ελείμματα έχουν πλέον διαπιστωθεί? Επιπλέον, τα όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί (ή θα ανακοινωθούν) και εφαρμόζονται (ή θα εφαρμοστούν), τι ποσό αναμένεται να καλύψουν? Και ποια η ποσοτική του σχέση ως προς τον προαναφερθέντα διαφυγόντα πλούτο?Και μερικές σκόρπιες σκέψεις.
Πράγματι. Το Δημόσιο φαίνεται να έχει φρακάρει. Και δεν το θέτω στη βάση του υπερπληθυσμού, όπως οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν, όσο το βλέπω από την ποιοτική πλευρά. Από την άλλη πάλι, ο ιδιωτικός τομέας εδώ και πολύ καιρό έχει διολισθήσει σε επικίνδυνα 'δημοσιοϋπαλληλικά' μονοπάτια, χρησιμοποιώντας άριστα την πρακτική του βύσματος και της αναξιοκρατίας. Απλά, στον τομέα αυτό δεν υπάρχει η πολυθρύλητη 'ομερτά' αλληλοκάλυψης των ΔΥ και το κάρφωμα, το θάψιμο και το καπέλωμα πάει σύννεφο.
Όλους όσους ΙΥ γνωρίζω, πο αποδοχές τους είναι ψηλότερες από ΔΥ σε αντίστοιχες θέσεις και με αντίστοιχα προσόντα, με τη διαφορά ότι είθισται τους πρώτους να τους σκίζουν το γκροβερ στη δουλειά. Για τους δε ΕΕ -και ανάλογα την κατηγορία του επαγγέλματος- το 'μαύρο' ποσοστό στο εισόδημά τους είναι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, σημαντικό, ειδικότερα στα 'μη στεγασμένα' επαγγέλματα.
Φτάνουμε -φτάσαμε- πλέον στο σημείο που η μια επαγγελματική κατηγορία, η μια μερίδα πληθυσμού να αρχίσει, όχι απλά να υπομένει, αλλά να επιτίθεται στην άλλη. Ωραία μας καταφέρανε, να δείχνουμε ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο 'εσύ φταις ρε πουστη για την κατάντια μας', αλλά τελικά να μην είμαστε τίποτα παραπάνω από τον ηλίθιο που του δείχνανε το φεγγάρι και αυτός κοιτούσε το δάχτυλο.Και όλα τουτα γιατί, αγαπητοί? Όπως το καταλαβαίνω εγω, ο αδαής, μήπως απλά επειδή τόοοοσα χρονάκια απλά τρώγαμε τις σάρκες μας, μέχρι που πλέον φτάσαμε να γλύφουμε το κόκκαλο? Το χρήμα, ο πλούτος πρέπει να κυκλοφορεί , να ανακυκλώνεται και παράλληλα να επαυξάνεται, ή τουλάχιστον να συντηρείται. Αλλά χρόνο με το χρόνο, όλο και κάτι ξέφευγε από τον κύκλο αυτό, ο οποίος όλο και στένευε, μέχρι που μας έγινε στενός κορσές.
Και μια τελευταία ερώτηση αδαούς: μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται, το τελευταίο διάστημα, μεσα στην διαβόητη 'κρίση' (τα εισαγωγικά είναι προαιρετικά), οι μεγάλες τράπεζες (δύο τουλάχιστον από αυτές) να επεκτείνουν συνεχώς το δίκτυο των καταστημάτων τους? Και με τους υπαλλήλους τους να είναι από τις λιγότερο θιγόμενες οικονομικά επαγγελματικές ομάδες? (Κανένας από τους γνωστούς μου τραπεζικούς -και τυχαίνει να ξέρω μπόλικους) δεν παραπονέθηκε για μειώσεις, περικοπές, κλπ.) Προσωπικά, έχω εντοπίσει τουλάχιστον 4-5 νέα υποκαταστήματα αυτών των δύο τραπεζών στην περιοχή που μένω και κυκλοφορώ.
-
Θα σε συμβούλευα να σηκώσεις τον πωπό σου (σικ) από την καρέλα που θρονιάζεται προφανώς και να ρίξεις μια ματιά στην αγορά. Δες λίγο αν υπάρχει έστω και μια εταιρεία που να δίνει πρώτο μισθό σε πτυχιούχο πάνω από 1200 και τα ξαναλέμε*.
Ειδικευόμενος γιατρός που έχει φάει το νιάτο του στα θρανία δεν παίρνει τα λεφτά αυτά.
Άποψη μου; Να παίρνει 2000 πρώτο μισθό ο ΔΟΥς και 4000 ο ΣΔΟΕς ΑΛΛΑ να υπάρχει έλεγχος ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και φέρνουν έσοδα στο δημόσιο και στην περίπτωση που κάνουν λαδιά, όχι σπίτι τους αλλά φυλακή για τον απλό λόγο ότι βάζουν στην τσέπη τους λεφτά που έπρεπε να πάρει το δημόσιο. Έχουμε ασυλία κατά συρροήν για κατάχρηση κρατικού χρήματος και εσύ μου μιλάς για ΔΟΥ και ΜΟΥ και ΦΟΥ.
Για μια ακόμα φορά, το κομμάτι των ΔΥ (και συγκεκριμένα κάποιων από αυτών) είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πρόβλημα. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τότε θα έρθει ο ΔΝΤς να στο εξηγήσει...*πτυχιούχος αλήθεια=; Εγώ ξέρω άτομο με χαρτί από ΙΕΚ που παίρνει μισθό full extra από την εφορία, όπως επίσης και άτομα με απολυτήριο λυκείου που μέσω σταζ τσιμπήσαν μοριάκια που ο άλλος έπρεπε να πάρει 3 μεταπτυχιακά για να καλύψει...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
πρωτα πρεπει να ξεπερασουμε τη φαση 'hurr durr εμεις οι ελληνες μεγας αλεξανδρος κλπ' και μετα ολα τ'αλλα. ειναι απλα τραγικη η τοση αρχαιολαγνεια
Μαζί σου. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι όταν ακούς το κλασσικό παραλήρημα 'όταν οι πρόγονοι μας έφτιαχναν τον Παρθενώνα, οι δικοί σας έτρωγαν βελανίδια' και ρωτάς τον άλλον, 'ΟΚ, η αρχαία Ελλάδα (ειδικά η κλασσική και ελληνιστική περίοδος) ήταν πραγματικά από τα ξεχωριστά κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας. Εσύ όμως τι έχεις κάνει για να θεωρείσαι άξιος απόγονος/κληρονόμος αυτών;'...
Αυτο ειναι γεγονος οταν οι Αρχαιοι Ελληνες εχτιζαν τον Παρθενωνα οι πιο πολλοι Ευρωπαιοι ηταν αιωνες πισω.
Η ερώτηση τώρα ειναι στον 21ο αιωνα τι κανουν οι κουτοφραγκοι οι Ευρωπαιοι και οι Αμερικανοι και τι κανουν οι Ελληνες;το βυζάντιο=μεσαίωνας είναι ως εκ τούτου ντεμοντέ
Dark ages ήταν στη δυτική Ευρώπη. Έσβησε ο πολιτισμός, μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο, συρρικνώθηκαν οι πληθυσμοί των πόλεων (λχ. η Ρώμη είχε ~30.000 ενώ η Θεσσαλονίκη 50.000), ατόνησε το εμπόριο, η τέχνη, η εκπαίδευση κλπ. Δεν ήταν όλη η Ευρώπη όμως έτσι (και εννοείται ούτε όλος ο πλανήτης), το Βυζάντιο τότε βρισκόταν σε περίοδο ακμής.
O αρχινονος και τα παληκαρια του δεν αντιπροσωπευουν το συνολο των εφοριακων που συνηθως ειναι υπαλληλοι που κανουν απλως την δουλεια τους.Το προβλημα ειναι οτι τσουβαλιαζεις τους συνδικαλιστες-αρχινονους και το σιναφι τους που μπηκε απο τις κλαδικες κερκοπορτες με ολους τους υπολοιπους.Δες λιγο τα ποσοστα συμετοχης στις τελευταιες τους εκλογες(θα τα βρεις στο σαιτ της ΔΟΥ-αν ειναι ακομα ανεβασμενα)
Οι υπαλληλοι των ΔΟΥ ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους στο δημοσιο.Τους ξεπερνανε οι τελωνειακοι και τα κοπροσκυλα της ΕΡΤ.
Μη τσουβαλιάσετε ίνα μη τσουβαλιασθείτε...
Για ποιό λόγο?
Ακριβώς έτσι είναι......Δηλαδή υποστηρίζετε ότι δεν υπάρχει αμερικάνικη κουλτούρα; ΗΠΑ δεν είναι μόνο τα Chevrolet Silverado, τα Starbucks και τα McDonalds! Θυμηθείτε το αυτό όταν βγει το επόμενο ηλίθιο εξώφυλλο του γερμανικού Focus, τα ίδια κάνετε...
Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει η όχι Αμερικάνικη κουλτούρα το θέμα είναι η Ελληνική. Και δεν μιλάω την κουλτούρα που είχαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πριν 2,500 χρόνια. Σκέφτομαι πιο πολύ την κουλτούρα που έχουμε τους τελευταίους 3-4 αιώνες. Όταν σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στον άλλο και να το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία αντί να κοιτάμε πρώτα στον καθρέφτη.
-
Κανάς υπάλληλος της Βουλής δεν υπάρχει στο forum να μπει να υπερασπιστεί την κάστα του; Τι διάολο;
Δηλαδή στην τελική επειδή παίρνουν 16 μισθούς για να βάζουν ταλκ από το πολύ ξύσιμο, αυτοί είναι το πρόβλημα της Ελλάδας; Να μπουν πρώτα τα λαμόγια που έκλεψαν τα λεφτά και μετά ασχοληθείτε με τα παιδιά αυτά του μόχθου.
Άντε όλοι τσουβάλιασμα μάθατε... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για ποιό λόγο?
Για θύμισέ μου βρε zorz, ποιά είναι η κουλτούρα τους ?
Ο T.S Eliot ? Ο Χέμινγκουεϊ ? Ξέχασα κανέναν ? Εκτός και αν θεωρούμε διανοούμενους κάτι τύπους σαν τον Τσόμσκυ...
Να απαριθμήσουμε τους Ρώσους και Γερμανούς μεγιστάνες της διανόησης, της μουσικής και της φιλοσοφίας του 18ου-19ου αιώνα ? -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θα σε συμβούλευα να σηκώσεις τον πωπό σου (σικ) από την καρέλα που θρονιάζεται προφανώς και να ρίξεις μια ματιά στην αγορά. Δες λίγο αν υπάρχει έστω και μια εταιρεία που να δίνει πρώτο μισθό σε πτυχιούχο πάνω από 1200 και τα ξαναλέμε*.
Ειδικευόμενος γιατρός που έχει φάει το νιάτο του στα θρανία δεν παίρνει τα λεφτά αυτά.
Άποψη μου; Να παίρνει 2000 πρώτο μισθό ο ΔΟΥς και 4000 ο ΣΔΟΕς ΑΛΛΑ να υπάρχει έλεγχος ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και φέρνουν έσοδα στο δημόσιο και στην περίπτωση που κάνουν λαδιά, όχι σπίτι τους αλλά φυλακή για τον απλό λόγο ότι βάζουν στην τσέπη τους λεφτά που έπρεπε να πάρει το δημόσιο. Έχουμε ασυλία κατά συρροήν για κατάχρηση κρατικού χρήματος και εσύ μου μιλάς για ΔΟΥ και ΜΟΥ και ΦΟΥ.
Για μια ακόμα φορά, το κομμάτι των ΔΥ (και συγκεκριμένα κάποιων από αυτών) είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πρόβλημα. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις τότε θα έρθει ο ΔΝΤς να στο εξηγήσει...*πτυχιούχος αλήθεια=; Εγώ ξέρω άτομο με χαρτί από ΙΕΚ που παίρνει μισθό full extra από την εφορία, όπως επίσης και άτομα με απολυτήριο λυκείου που μέσω σταζ τσιμπήσαν μοριάκια που ο άλλος έπρεπε να πάρει 3 μεταπτυχιακά για να καλύψει...
Θα σε συμβουλευα να κοψεις τα σκληρα ναρκωτικα.Ο πατος μου δεν θρονιαζεται σε καρεκλα.Εχω γραψει παλαιοτερα τι δουλεια κανω.Μαλλον ο δικος σου θρονιαζεται αν κρινω απο τις ωρες που σπαταλας ποσταροντας μερα-νυχτα σεντονια.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;