-
μη κοιτατε εμενα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Και πως την απέκτησε την 'επιρροή' του ο Μπους βρε Γαβριήλ; Έχει ωραίο χαμόγελο;
Οπως εγραψα ξαστερα φιλε, η επιρροη του δωθηκε απο την οικονομικη κατασταση της χωρας και χρηματοοικονομικη κατασταση των κολωσων των ΗΠΑ.
Και πως ακριβώς απέκτησαν την κατάσταση αυτή οι κολοσσοί των ΗΠΑ; Πχ στο Ιράκ μέχρι πριν 2 χρόνια υπήρχαν μόνο ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες. Σήμερα υπάρχουν μόνο ΗΠΑμερικάνικες. Τι είδους κεφάλια κατόρθωσαν αυτή την ανατροπή και με ποιες επιχειρηματικές μεθόδους [προσοχή: ο πόλεμος δεν θεωρείται επιχειρηματική μέθοδος και σίγουρα όχι μέθοδος που επιθυμούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν... Yeah, yeah >
Ωραια αρχιζεις με την ερωτηση σου στην αρχη, μετα το χαλας εντελως.
Οκ, απάντησέ του στο 'ωραίο' μέρος της ερώτησης τότε, είμαι περίεργος...
Μαλιστα κυριε moderator να του απαντησω αφου με ρωτας.
Αν ειναι δυνατον, να ειναι δυνατον, να μπορω να απαντησω ακομη και με μερικες σελιδες το πως οι ΗΠΑμερικανικες μεγαλες εταιριες εγιναν 'μεγαλες', πετυχημενες και 'τρανες'.
Ομως δεν καταλαβαινω γιατι κατι τετοιο, σε γινεκες γραμμες τουλαχιστον, δεν ειναι κατανοητο.
Χιλια δυο παραγοντες επεξαν ρολο. Πρωτα απο ολα ομως, οι ανθρωποι που απαρτιζουν τις εταιριες αυτες και δεν μιλαω μονο για τους τοπ 20 executives. Ολοι πρεπει να ειναι ποιοτικοι ως υπαλληλοι για να γινει μια εταιρια νουμερα ενα στον τομεα της. Αλλοι γενικοι παραγοντες χωρις να ειναι σε σειρα σημαντικοτητας:
- Σκληρη δουλεια
- Εξυπνη διαχειρηση ρισκου και κεφαλαιων.
- Σωστος τροπος σκεψης γενικα για το θεμα αναπτυξη της εταιριες που βασιζεται στον τροπο σκεψης για τον καπιταλισμο γενικα
- Flawless execution
- Consistency in providing very high levels of service
- Being socially responsible
Thousands more reasons and factors.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
Επιτελους μια ερωτηση με ουσια καπως...
Το πρωτευων θεμα, οχι δεν ειναι οτι δεν υπαρχει μια σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα σε οποιονδηποτε τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο. Ειναι το συνδρομο καπως. Η πηγη του προβληματος ειναι ο λαθος τροπος σκεψης και αντιληψης και οι λαθος προτεραιωτητες που παραγαγει το παραπανανω.
Ομως με τον σωστο τροπο σκεψεις εχεις εταιριες υπεροχης και με αυτες βελτιωνεις και την κατασταση στο εσωτερικο (στην Ελλαδα) αλλα ισως ακομη πιο σημαντικο ** δινεις δυναμεις στους πολιτικους σου που τωρα θα μπορεσουν να εξασκησουν την μεγαλυτερη επιρροη με τις 'πλατες' που τους δινουν οι μεγαλυτερες εταιριες**.
Ξανα, τροπος σκεψης ^
Οταν ο Μπους κανει επισκεψεις σε οποιαδηποτε κρατη, 'κλεινει στρατηγικα deals με τις πλατες που του παρεχουν οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι'. Δεν μπορειτε να διανωηθητε ποσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα για τους πολιτικους ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ οταν εχουν τετοιου ειδους επιρροη!
Τι βλακας ειμαι τοσην ωρα που συζηταω μαζι σου...
Και αν δηλαδη η Ελλαδα παει να σηκωσει κεφαλι και αναστημα νομιζεις οτι θα την αφησει ο Μπους και οι Αγγλοι ? Μεσα σε χρονο dt η Ελλαδα θα κατηγορειται για τρομοκρατια η για δεν ξερω και εγω τι.Τι σε κανει να νομιζεις οτι οτι γραφεις δεν τα ξερουν οι επιχειρηματιες εδω στην Ελλαδα και σε ολον τον κοσμο ?
Εχεις αμαξι ? Εχεις δουλεψει ποτε ? ο πατερας σου τι δουλεια κανει ? ποιος σου τα εχει μαθει αυτα ρε φιλε ? ειμαι πολυ περιεργος!!!!!
ΣΡε Γαβριηλ εχεις δουλεψει ποτε; Ο μπαμπας σου τι κανει; Ξερεις να οδηγας; Εχεις ποτε αγορασει τουτου που δεν το πληρωσε ο μπαμπας σου;
Η επομενη ερωτηση του θα ειναι τι νουμερο εσωρουχα φοραω
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η επομενη ερωτηση του θα ειναι τι νουμερο εσωρουχα φοραωA!
Έχετε και νούμερα εκεί? Εδώ οι σκελέες είναι one-size-fits-all! -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Γιατι πρεπει να εχουμε μια σοβαρη εταιρια ρε παιδια? τι φαγοθηκατε? το προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι δεν εχουμε μια σοβαρη εταιρια σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επιπεδο ?
Επιτελους μια ερωτηση με ουσια καπως...
Το πρωτευων θεμα, οχι δεν ειναι οτι δεν υπαρχει μια σοβαρη εταιρια στην Ελλαδα σε οποιονδηποτε τομεα σε παγκοσμιο επιπεδο. Ειναι το συνδρομο καπως. Η πηγη του προβληματος ειναι ο λαθος τροπος σκεψης και αντιληψης και οι λαθος προτεραιωτητες που παραγαγει το παραπανανω.
Ομως με τον σωστο τροπο σκεψεις εχεις εταιριες υπεροχης και με αυτες βελτιωνεις και την κατασταση στο εσωτερικο (στην Ελλαδα) αλλα ισως ακομη πιο σημαντικο ** δινεις δυναμεις στους πολιτικους σου που τωρα θα μπορεσουν να εξασκησουν την μεγαλυτερη επιρροη με τις 'πλατες' που τους δινουν οι μεγαλυτερες εταιριες**.
Ξανα, τροπος σκεψης ^
Οταν ο Μπους κανει επισκεψεις σε οποιαδηποτε κρατη, 'κλεινει στρατηγικα deals με τις πλατες που του παρεχουν οι ΗΠΑμερικανικοι κολλωσοι'. Δεν μπορειτε να διανωηθητε ποσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα για τους πολιτικους ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ οταν εχουν τετοιου ειδους επιρροη!
Τι βλακας ειμαι τοσην ωρα που συζηταω μαζι σου...
Και αν δηλαδη η Ελλαδα παει να σηκωσει κεφαλι και αναστημα νομιζεις οτι θα την αφησει ο Μπους και οι Αγγλοι ? Μεσα σε χρονο dt η Ελλαδα θα κατηγορειται για τρομοκρατια η για δεν ξερω και εγω τι.Τι σε κανει να νομιζεις οτι οτι γραφεις δεν τα ξερουν οι επιχειρηματιες εδω στην Ελλαδα και σε ολον τον κοσμο ?
Εχεις αμαξι ? Εχεις δουλεψει ποτε ? ο πατερας σου τι δουλεια κανει ? ποιος σου τα εχει μαθει αυτα ρε φιλε ? ειμαι πολυ περιεργος!!!!!
ΣΡε Γαβριηλ εχεις δουλεψει ποτε; Ο μπαμπας σου τι κανει; Ξερεις να οδηγας; Εχεις ποτε αγορασει τουτου που δεν το πληρωσε ο μπαμπας σου;
Τωρα πιο σοβαρα φιλε Δημητρη δεν ξερω απο που ερχονται οι ερωτησεις σου. Οσο τουλαχιστο ξερω τα παιδια που ειναι ΗΠΑ (και Καναδα κτλ) εχουν χρονια τελειωσει σχολεια μεταπτυχιακα κτλ και δουλευουν σε κανονικες δουλειες. Εγω ξερω προσωπικα που δουλεει ο Γαβριηλ θα τον αφησω να σου πει αυτος και ειναι πανευκολο να το βρεις και μονος σου. (ενα μικρο νυξη οτι ειναι η δευτερη μεγαλυτερη εταιρεια λογισμικου και απο τις πιο καλοδοιηκουμενες εταιρειες) Και φυσικα ειχε και εχει αυτοκινητα και ναι πιστεψε το και αυτος και εγω δεν εχουμε δει φραγκο απο τον μπαμπα μας για πολλα χρονακια (εγω προσωπικα για πανω απο 20 χρονια).
Κατα τα αλλα συγχαρητητρια γιατι αρχιζεις την καριερα σου με τοσα πολλα οπλα που θα σε βοηθησουν να σταδιοδρομησεις. Και πιστεψε με το πανεπιστημιο και ο στρατος ειναι παιχνιδακια μπροστα στην πραγματικη επαγγελματικη ζωη και καριερα. Και εσυ αν συνεχισεις να δουλευεις για τον πατερα σου ειναι ακομα πιο δυσκολο γιατι ολοι θα σε κοιτανε και ο πατερας σου πρωτος να δωσεις ενα συνεχες παραδειγμα το τι εμαθες και το τι κανεις.
Νικος
Ditto.
Αγγιξες Νικο το σημαντικοτατο για μενα σημειο του 'τα πτυχια δεν ειναι το παν στον τομεα'.
Οταν οι μαθητες βρουν μια πραγματικη corporate δουλεια και περασουν 5 χρονια, τοτε θα καταλαβουν τι εννοω και εσυ επισης.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω -
Ρε γαβριλο για πεσε μας και συ μερικα περι των γνωσεων σου τωρα..!Γνωσεων μου για πιο πραγμα? Το τι εννοω οταν λεω οτι φτεει ο τροπος σκεψης για την οικονομια στην Ελλαδα? Το εχω εξηγησει γιατι νομιζω οτι ειμαι σωστος οταν λεω ετσι ηδη.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ενα απο τα μαθηματα που χρειαζοντε απο το Λυκειο κιολας στα Ελληνικα σχολεια ειναι 'Η Ιστορια του Corporate America'.
Φυσικα κατι τετοιο δεν προκειτε να γινει ουτε σε 50 χρονια απο τωρα για πολιτικους λογους φυσικα. Και αυτο ειναι ενα αλλο παραδειγμα για τον λαθος τροπο σκεψης στην Ελλαδα για αυτα τα θεματα.
Είναι γνωστό άλλωστε οτι το Υπουργείο Παιδείας ελέγχεται απο κύκλους των... Κομμουνιστών (ή μήπως των 'τρομοκρατών'; τα μπερδεύω αυτά)
Nice try, but no cake...
-
Ενα απο τα μαθηματα που χρειαζοντε απο το Λυκειο κιολας στα Ελληνικα σχολεια ειναι 'Η Ιστορια του Corporate America'.
Φυσικα κατι τετοιο δεν προκειτε να γινει ουτε σε 50 χρονια απο τωρα για πολιτικους λογους φυσικα. Και αυτο ειναι ενα αλλο παραδειγμα για τον λαθος τροπο σκεψης στην Ελλαδα για αυτα τα θεματα.
Είναι γνωστό άλλωστε οτι το Υπουργείο Παιδείας ελέγχεται απο κύκλους των... Κομμουνιστών (ή μήπως των 'τρομοκρατών'; τα μπερδεύω αυτά)
Tο ίδιο δεν ειναι αυτά τα δύο?
-
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω
εσεις μπορει να θελετε να δημιουργησετε κολοσσους και να τρανες επιχειρησεις , εγω γινεται να κατσω σε μια γωνια και να μη πειραζω κανενα? 1-2 καφεδακια να πινω τη μερα και ενα μεσημεριανο να τρωω
και μετα να λενε : 'Ποιος ρε? ο Aerandir? ρε αυτος ηρθε, περασε και δεν ακουμπησε τιποτα'
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Θα ήθελα αν μπορούσε να μας εξηγήσει ο Γαβριήλ τι είναι αυτός ο περίφημος 'λανθασμένος τρόπος σκέψης'. Οχι παραδείγματα, κάτι πιο κοντά σε ορισμό...Επειδή όμως εξαιτίας του προηγούμενου εξυπνακίστικου post μου δεν θα μου απαντήσει αν τον ρωτήσω εγώ (γιατί ρε γαμώτη;!) μπορεί να τον ρωτήσει κάποιος άλλος;
Να αρχισω απο το δευτερο μερος του ποστ σου παραπανω:
Γιατι να μην σου απαντησω. Δεν κραταω grudges εγω. Εαν ρωτας κατι σωστο με ουσια, τοτε δεν με ενδιαφερει ποσο προσβλητικος εισουν ακομη και 1 δευτερολεπτο πριν.
Στο πρωτο τωρα:
ΠΑνεμορφη ερωτηση, ομως δυστυχως ειναι τεραστια η συζητηση απο την οποια πολλα απο αυτα που θα ειπωθουν απο μερος μου και αλλων που εχουν τις δικες μου εμπειριες απο τις ΗΠΑ, δεν θα σας αρεσουν, διοτι θα παρθουν λανθεσμενα ως μαθηματα απο τον ΤΟυρκαλα εχθρο Γαβριηλ και θα αρχισετε παλι την γνωστη επιθεση. Οχι οτι αλλαζει τιποτε με το παραπανω αλλα λεω...
-
Η επομενη ερωτηση του θα ειναι τι νουμερο εσωρουχα φοραω
A!
Έχετε και νούμερα εκεί? Εδώ οι σκελέες είναι one-size-fits-all!Χεχεχε...
Actually I have no idea. Μαλλον ειναι θεμα large, extra large, etc. Καλα να΄ναι η κυρα που ειναι υπευθηνη για το 99% του θεματος shopping γενικα. Ειμαι ασχετος στο θεμα.
Oh no wait...
Τα 'κατω' εσωρουχα εχουν νουμερα. Εγω ειμαι 36-38. Εσυ?
-
Θα ήθελα αν μπορούσε να μας εξηγήσει ο Γαβριήλ τι είναι αυτός ο περίφημος 'λανθασμένος τρόπος σκέψης'. Οχι παραδείγματα, κάτι πιο κοντά σε ορισμό...
Επειδή όμως εξαιτίας του προηγούμενου εξυπνακίστικου post μου δεν θα μου απαντήσει αν τον ρωτήσω εγώ (γιατί ρε γαμώτη;!) μπορεί να τον ρωτήσει κάποιος άλλος;
Να αρχισω απο το δευτερο μερος του ποστ σου παραπανω:
Γιατι να μην σου απαντησω. Δεν κραταω grudges εγω. Εαν ρωτας κατι σωστο με ουσια, τοτε δεν με ενδιαφερει ποσο προσβλητικος εισουν ακομη και 1 δευτερολεπτο πριν.
Στο πρωτο τωρα:
ΠΑνεμορφη ερωτηση, ομως δυστυχως ειναι τεραστια η συζητηση απο την οποια πολλα απο αυτα που θα ειπωθουν απο μερος μου και αλλων που εχουν τις δικες μου εμπειριες απο τις ΗΠΑ, δεν θα σας αρεσουν, διοτι θα παρθουν λανθεσμενα ως μαθηματα απο τον ΤΟυρκαλα εχθρο Γαβριηλ και θα αρχισετε παλι την γνωστη επιθεση. Οχι οτι αλλαζει τιποτε με το παραπανω αλλα λεω...
Πες τα ρε συ… αφού έτσι και αλλιώς δεν κρατάς κακία.
Πες τα, ίσος κάποιους να τους ενδιαφέρουν αυτά…
-
Για δοκίμασε να τα βάλεις κάτω απλά, τεκμηριωμένα και με παραδείγματα.
-
μη μου θυμιζετε ρε γμτ , δουλεις, ευθυνες κλπ πεφτω
εσεις μπορει να θελετε να δημιουργησετε κολοσσους και να τρανες επιχειρησεις , εγω γινεται να κατσω σε μια γωνια και να μη πειραζω κανενα? 1-2 καφεδακια να πινω τη μερα και ενα μεσημεριανο να τρωω
και μετα να λενε : 'Ποιος ρε? ο Aerandir? ρε αυτος ηρθε, περασε και δεν ακουμπησε τιποτα'
Hey. If that's what suits your mood, then fine. Οπως την βρισκει ο καθενας...
Και οι homeless στις ΗΠΑ, ακομη και αυτοι, εκλεγουν τον τροπο ζωης των.
-
Οι περισσότεροι homeless σίγουρα επέλεξαν να ζουν σε χαρτοκιβώτια, ενώ άλλοι επέλεξαν να τρώνε σε συσσίτια (38 εκατομμύρια είπαμε, έτσι; ).
Ρε τους μπαγάσες. -
Μπραβο σε ολα τα παιδια απο τις ΗΠΑ που τα αφεντικα τους ειναι καλυτερα και πιο πλουσια απο τα αφεντικα των εν Ελλαδι !!!
Ο αλλος αντι να μας πει τι αυτοκινητο εχει και τι εμπειρια εχει απο τον χωρο των επιχειρησεων μας λεει τι νουμερο κατω εσωρουχα φοραει...
ΜακρυααααααΦιλε Νικο απο ΗΠΑ σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για την εμβαθυνση που φαινεται οτι εχεις περι του θεματος
-
Λοιπον φιλε Γαβρηιλ αφου θελεις τοσο πολυ μια σοβαρη εταιρεια παρε την 3Ε του Δαυιδ, βαλτην στο Google και απολαυσε...
Δηλαδη λες οτι η 3Ε ειναι σοβαρη εταιρια στον τομεα της σε παγκοσμιο επιπεδο?
H 3E είναι σοβαρή. Επίσης μια άλλη σοβαρή ελληνική εταιρία είναι μια που εδρεύει στην Κρήτη και έχει εργοστάσια στην Λάρισα. Το όνομα δεν το θυμάμαι αυτη την στιγμή. Κατασκευάζει περιτιλίγματα προϊόντων και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Επίσης ακολουθεί την πολιτική που χρησιμοποιεί και η microsoft, stock options.
Αλήθεια, η Verizon πόσο μεγάλη και ισχυρή είναι; Γνωρίζω έναν τύπο που ο πατέρας του δουλεύει στην Verizon (υψηλόβαθμο στέλεχος) και έχει απίστευτα αυτοκίνητα...
-
- Σκληρη δουλεια
- Εξυπνη διαχειρηση ρισκου και κεφαλαιων.
- Σωστος τροπος σκεψης γενικα για το θεμα αναπτυξη της εταιριες που βασιζεται στον τροπο σκεψης για τον καπιταλισμο γενικα
- Flawless execution
- Consistency in providing very high levels of service
- Being socially responsible
Thousands more reasons and factors.
Προς Ελληνες:
Οι Ελληνικες ιδιωτικες εταιρειες πιστευετε οτι δεν ακολουθουν τα παραπανω ως καποιες απο τις βασικες αρχες αναπτυξης ? Μην τα ισοπεδωνουμε ολα επειδη οι δημοσιες εταιρειες διοικουνται απο λαμογια και ειναι κωλοχανεια(με εξαιρεσεις βεβαια)Ο gavriil γνωριζει απο καπου(του το ειπε ενα πουλακι) οτι δεν ειναι ετσι.
Εσεις τι πιστευετε ? Εχουμε αλλο τροπο σκεψης?Αντιθετο ? -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Για δοκίμασε να τα βάλεις κάτω απλά, τεκμηριωμένα και με παραδείγματα.How much would you pay me per hour for something like that?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;