-
Να συμπληρώσω επίσης στο σωστό που αναφέρεις για τους κερδοσκόπους, ότι αντί να ψάχνουμε (όχι εμείς εδώ μέσα, γενικότερα ως έθνος) τους ανθέλληνες σε ξένα κέντρα ίσως πρέπει να κοιτάξουμε τον κόρφο μας. Όταν σκάβουμε με τέτοιες δηλώσεις μόνοι μας το λάκκο μας τι να κάνουν και οι ξένοι ?
-
Είπε επίσης οτι τα 'βαθύ λαρύγγι' είναι γυναίκα υπουργού.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πόσους δημ.υπαλλήλους έχει μια παρόμοιου μεγέθους με την Ελλάδα αμερικανική πολιτεία όπως η Γεωργία (Georgia) ?Μήπως το γεγονός ότι έχουμε πολλαπλάσιους υπαλλήλους απ' τους Αμερικανούς μας προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες ?
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή ή δίκαιη η σύγκριση in the first place.
Κατ'αρχάς θα κάνουμε τη σύγκριση με βάση το πληθυσμό ή και την επιφάνεια; Η Georgia που αναφέρεις, είναι κάπως μεγαλύτερη σε επιφάνεια και κάπως μικρότερη σε πληθυσμό. Από την άλλη όμως, είναι και πολύ πιο 'συμπαγής', με βολικό ανάγλυφο.
Αναφορικά με τις δημόσιες υπηρεσίες, εκεί είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην φιλοσοφία. Σαφώς έχουμε περισσότερες υπηρεσίες, αφού ακόμα και σε σύγκριση με τις περισσότερο φιλελεύθερες πολιτείες των ακτών (λχ. Μασσαχουσέτη) μοιάζουμε σχεδόν με σοβιετικό Kolkhoz ( ). Πόσο μάλλον με το Νότο...
Εδώ το κράτος ασχολείται περισσότερο με τον πολίτη, του προσφέρει περισσότερα και τον φορολογεί περισσότερο αντίστοιχα. Πάντως οι υπηρεσίες μας δεν είναι καλύτερες με την έννοια του efficiency.
-
Oι κερδοσκοποι ουτε ξερουν ουτε ενδιαφερονται να μαθουν τι λεει ο Καρατζαφερης,ουτε καν ο πρωθυπουργος μας θα ελεγα,μονο ο Χριστοδουλου τους απασχολει.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πόσους δημ.υπαλλήλους έχει μια παρόμοιου μεγέθους με την Ελλάδα αμερικανική πολιτεία όπως η Γεωργία (Georgia) ?
Μήπως το γεγονός ότι έχουμε πολλαπλάσιους υπαλλήλους απ' τους Αμερικανούς μας προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες ?
Κατ'αρχάς θα κάνουμε τη σύγκριση με βάση το πληθυσμό ή και την επιφάνεια; Η Georgia που αναφέρεις, είναι κάπως μεγαλύτερη σε επιφάνεια και κάπως μικρότερη σε πληθυσμό. Από την άλλη όμως, είναι και πολύ πιο 'συμπαγής', με βολικό ανάγλυφο.
Αναφορικά με τις δημόσιες υπηρεσίες, εκεί είναι η μεγαλύτερη διαφορά στην φιλοσοφία. Σαφώς έχουμε περισσότερες υπηρεσίες, αφού ακόμα και σε σύγκριση με τις περισσότερο φιλελεύθερες πολιτείες των ακτών (λχ. Μασσαχουσέτη) μοιάζουμε σχεδόν με σοβιετικό Kolkhoz ( ). Πόσο μάλλον με το Νότο...
Εδώ το κράτος ασχολείται περισσότερο με τον πολίτη, του προσφέρει περισσότερα και τον φορολογεί περισσότερο αντίστοιχα. Πάντως οι υπηρεσίες μας δεν είναι καλύτερες με την έννοια του efficiency.
Όλοι το πάτε στην Υγεία και δεν αντιλέγω ότι είναι σημαντικό κομμάτι των παροχών στον πληθυσμό, αλλά τα ελλείματα του προϋπολογισμού δεν οφείλονται τόσο στα νοσοκομεία αλλά σε ολόκληρη την κρατική μηχανή, ήτοι εκατοντάδες χιλιάδες ρεμπεσκέδες που το μόνο που κάνουν είναι να κτυπούν μια υπογραφή. Όλοι τα γνωρίζουμε και το παράδειγμα της Georgia ήταν ενδεικτικό.
Πάρε την Αυστρία αν επιθυμείς, εκτός των Υπηρεσιών Ασφαλείας και των Σιδηροδρόμων (που είναι κρατικοί) όλα τα άλλα είναι ιδιωτικά. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πόσους δημ.υπαλλήλους έχει μια παρόμοιου μεγέθους με την Ελλάδα αμερικανική πολιτεία όπως η Γεωργία (Georgia) ?
Μήπως το γεγονός ότι έχουμε πολλαπλάσιους υπαλλήλους απ' τους Αμερικανούς μας προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες ?
Όλοι το πάτε στην Υγεία και δεν αντιλέγω ότι είναι σημαντικό κομμάτι των παροχών στον πληθυσμό, αλλά τα ελλείματα του προϋπολογισμού δεν οφείλονται τόσο στα νοσοκομεία αλλά σε ολόκληρη την κρατική μηχανή, ήτοι εκατοντάδες χιλιάδες ρεμπεσκέδες που το μόνο που κάνουν είναι να κτυπούν μια υπογραφή. Όλοι τα γνωρίζουμε και το παράδειγμα της Georgia ήταν ενδεικτικό.
Πάρε την Αυστρία αν επιθυμείς, εκτός των Υπηρεσιών Ασφαλείας και των Σιδηροδρόμων (που είναι κρατικοί) όλα τα άλλα είναι ιδιωτικά. -
-
Tί να δούμε...;; Τόσες φορές που έχει ποσταριστεί εδω μέσα, στο λέμε απ΄έξω....!!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Είπε επίσης οτι τα 'βαθύ λαρύγγι' είναι γυναίκα υπουργού.μεγαλειώδης λαμογιά...άντε να διασταυρωθεί η π@π@ρι@ του
από τη μια υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΓΑΠ για να φανεί πατριώτης και από την άλλη μιλάει για πτώχευση και πρωθυπουργιλίκια....
ποντάρει στην αποτυχία για να φανεί η μοναδική εξαίρεση (του κώλου) και η μοναδική εναπομείνασα επιλογή...
ευτυχώς μέχρι τις επόμενες εκλογές θα 'καούν' πολλά ψηφουλάκια λόγω ηλικίας...η επόμενη λύση θα ακολουθήσει την συνταγή που χρησιμοποιεί όλη η ευρώπη για δεκαετίες.
γιατί ταξιτζίδες, βενζινάδες, λαϊκές, γιατροί κλπ κλπ αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα!!! γιατί δεν επιθυμούν τον έλεγχο...
έτσι και οι πολιτικοί μας, αφορίζουν την συγκυβέρνηση με άλλα κόμματα και τσιρίζουν για αυτοδυναμία....
δεν θα τους περάσει...όποιος δεν θέλει να πάει στον αγύριστο.... -
Αυτο θελει πολυ οριμοτητα για να πετυχει..... και οι πολιτικοι μας δεν την 'παλευουν' ακομα αλλα που θα παει??? θα ανακαστουν.......
-
ποντάρει στην αποτυχία για να φανεί η μοναδική εξαίρεση (του κώλου) και η μοναδική εναπομείνασα επιλογή...
ευτυχώς μέχρι τις επόμενες εκλογές θα 'καούν' πολλά ψηφουλάκια λόγω ηλικίας...Επίσης λόγω ηλικίας σιγά σιγά θα αρχίσει να αποδυναμώνεται και το ΚΚΕ. Γενικά συμφωνω με το ποστ του vice246. Πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό
Μεγαλώνω και γίνομαι πιο συντηρητικός -
Η οργανωση του ΚΚΕ φροντιζει να κραταει το 6-8% σταθερο.... ξερουν σε καθε εκλογικο κεντρο μεχρι και τι θα ψηφους θα παρουν.... λιγωτεροι δεν γινεται ισως απο ξοφαλτσο κανενας παραπανω..... οι νεοι εντασσονται αλλωστε για αρχη πιο ευκολα στην ΚΝΕ... μετα την κανουν με ελαφρα........
-
Μίλαγα με έναν φίλο μου μηχανικό από ελλάδα χτες που τον πήρα τηλ για τα γενέθλιά του.
Είδα κάτι κλήσεις μετά στο κινητό αλλά ήταν αργά για να τον ξαναπάρω.
Σήμερα λοιπόν ανοίγω το μέηλ και βλέπω μνμ του. κουοτάρω:Τέλος πάντων. Σε πήρα χθες τηλ. γιατί ξέχασα να σου πω ένα καλό:
- Τις μέρες του Πάσχα ήταν στην Άρτα ένας Αυστριακός που είναι κουμπάρος μου. Αφού συζητήσαμε κάμποσες φορές , διάβασε τα νέα κλπ, ήρθε να μου ευχηθεί για τα γεννέθλια μου. Και τι μου έφερε για δώρο;;;;;;
---------- !!!!!!!!!!!!!!!!! 50€ σε αποδείξεις !!!!!!!!!!!
- Τις μέρες του Πάσχα ήταν στην Άρτα ένας Αυστριακός που είναι κουμπάρος μου. Αφού συζητήσαμε κάμποσες φορές , διάβασε τα νέα κλπ, ήρθε να μου ευχηθεί για τα γεννέθλια μου. Και τι μου έφερε για δώρο;;;;;;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Μίλαγα με έναν φίλο μου μηχανικό από ελλάδα χτες που τον πήρα τηλ για τα γενέθλιά του.
Είδα κάτι κλήσεις μετά στο κινητό αλλά ήταν αργά για να τον ξαναπάρω.
Σήμερα λοιπόν ανοίγω το μέηλ και βλέπω μνμ του. κουοτάρω:Τέλος πάντων. Σε πήρα χθες τηλ. γιατί ξέχασα να σου πω ένα καλό:
---------- !!!!!!!!!!!!!!!!! 50€ σε αποδείξεις !!!!!!!!!!!
Ναι ενταξει οι Αυστριακοι ειναι γνωστοι για την τσιγκουνια τους.... για αυτο και το παρατσουκλι των Βολιωτων... ειναι 'Αυστριακοι'
-
Επ, συνελήφθεις αδιάβαστος
ψάξε γιατί τους λένε αυστριακούς
-
http://www.slang.gr/lemma/show/austriakoi_5697/
Εγώ ήξερα μόνο τα περι Α΄Παγκοσμίου Πολέμου ....
-
Το βάζω κι εδω, να ακουσουμε καμμιά αποψη.....
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βασικά αυτό που θέλουμε είναι φτηνότερο δανεισμό, αυτό είναι που αν δεν το βρούμε αλλού θα φτάσουμε αναγκαστικά στο ΔΝΤ με όποιες θυσίες αυτό μπορεί να σημαίνει...
Επειδή εγώ δεν τα κατέχω γιατί δεν δανείζουμε στους Έλληνες επιχειρηματίες και ναυτιλιακές κλπ που μάλλον ενδιαφέρονται; Όλες οι καταθέσεις και χρήματα που υπάρχουν στο εξωτερικό τώρα τοκίζονται με κάποιο αστείο επιτόκιο. Δεν θα θέλανε να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα για 5%;; Και ταυτόχρονα να ξεπεράσουν και τυχόν θεματάκι πόθεν έσχες.Χθες μου ελεγε κάποιος, πως θα μπορούσε το κράτος να κόψει οικόπεδα απο τα ακίνητα που διαθέτει και αφου μας πουλήσει εδω, σε μας, τα ομόλογά του, οταν αυτά λήξουν να αποδώσει αυτά τα ακίνητα στους δικαιούχους, αντι για μετρητά....Δεν εχω ιδεα αν η λύση αυτή είναι εφαρμόσιμη ή μπαρούφα...!!
-
Ενταξει δεν ειμαι απο εκει να ξερω λεπτομερειες, φανταρος εκανα εκει εδω και πολααααααααααα χρονια. Ομως αυτο ελεγαν τοτε...θυμαμαι.... για πες..... να ενημερωθω και να μην λεω ανακριβειες....
-
Τώρα Μάιο και Απρίλιο δεν λήγουν ομολογιακά δάνεια (15 ή 25 δις) που πρέπει να αποπληρώσουμε?(θυμάμαι λάθος?)
http://www.capital.gr/News.asp?id=940722
Με αυτά τα επιτόκια πώς θα δανειστούμε για να πληρώσουμε τα χρέη μας?
Μήπως η ώρα δεν αργεί? -
Ο χρήστης VATANEN έγραψε:
Τώρα Μάιο και Απρίλιο δεν λήγουν ομολογιακά δάνεια (15 ή 25 δις) που πρέπει να αποπληρώσουμε?(θυμάμαι λάθος?)
http://www.capital.gr/News.asp?id=940722
Με αυτά τα επιτόκια πώς θα δανειστούμε για να πληρώσουμε τα χρέη μας?
Μήπως η ώρα δεν αργεί?Ναι κατι τετοιο συμβαινει... και για αυτο προσπαθουν να τα 'πανε' πιο πισω... (επαναδιαπραγματευση το λενε??!!!) Ομως αυτο ερμηνευεται κατα διαφορους τροπους... απο τους δανειστες... αδυναμια πληρωμων??/ και δωστου και ανεβανει ο κινδυνος... για αυτους, ετσι εκτιμανε τουλαχιστον.... και ανεβαινουν τα κερατιατικα...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;