-
greo λυπούμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά εσύ (για άγνωστο λόγο) επιμένεις να κοιτάς και να ασχολείσαι με την κουραδίτσα. Πχ αυτά που βάζουν στην τσέπη οι εφοριακοί και τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή που είναι το μαγαζάκι της συγκεκριμένης κάστας είναι XXXXL κουράδα.
Το όφελος όμως από ένα νοικοκύρεμα στον δημόσιο τομέα θα έχει πολλαπλά θετικά από τα εκατομμύρια που αναφέρεις. Κατ' αρχάς είναι η αλλαγή νοοτροπίας πολύ περισσότερο για τις νεότερες γενιές που έχουν(με) μάθει να βλέπουν(με) το δημόσιο σαν αυτοσκοπό.
Όπως σωστά είπες ΙΥ είναι και η ταμίας στο σούπερμάρκετ και ο πωλητής στα ZARA και ο νυχτοφύλακας και και και... Ακούνε όλοι τα bonus των χρηματιστών στη Νέα Υόρκη και όποιον βλέπουν με κουστούμι τον αντιμετωπίζουν σαν Gordon Geko
Πηγαίντε να ρωτήστε μισθούς στη Eurobank πχ σε ένα άθλιο εργασιακό περιβάλλον με στόχους, πίεση, προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι κλπ
Το βασικό είναι να μπει η χώρα σε μια διαδικασία ανάπτυξης. Να διευκολύνει την ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία και να στραφεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις: τουρισμός, ναυτιλία, υπηρεσίες προς βαλκανικές χώρες.
Θα βαζα και αγροτική ανάπτυξη αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις κατάλαβα ότι οι άρχοντες των αγροτών είναι τόσο μπάζα-τυχοδιώκτες που δεν πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση. -
http://www.nooz.gr/economy/pote-8a-kini8ei-i-merkel
Bild
'Οι απάτες και οι παραβάσεις των Ελλήνων ισχύουν, αλλά η μαζική κερδοσκοπία εναντίον του ευρώ και εναντίον της Ελλάδας αποτελεί τουλάχιστον ισοδύναμο σκάνδαλο.
'Τράπεζες και funds δισεκατομμυρίων ευρώ στοιχηματίζουν στην χρεοκοπία μίας ολόκληρης χώρας. Και αποκομίζουν καθημερινά κέρδη εις βάρος της Ευρώπης.
'Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που οι ευρωπαϊκές χώρες διέσωσαν τον τομέα αυτόν. Τώρα, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι κερδοσκοπούν εναντίον μίας ευρωπαϊκής χώρας- την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασώσει με χρήματα των φορολογουμένων.
'Δεν είναι δυνατόν να κλονίζεται ολόκληρο το ευρώ επειδή οι κερδοσκόποι δεν παθαίνουν αυτό που τους αξίζει', αναφέρεται στο κύριο άρθρο της Bild.
μήπως να καλέσουμε τον πρέσβη τώρα να τον συγχαρούμε ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
'Οι απάτες και οι παραβάσεις των Ελλήνων ισχύουν, αλλά η μαζική κερδοσκοπία εναντίον του ευρώ και εναντίον της Ελλάδας αποτελεί τουλάχιστον ισοδύναμο σκάνδαλο.
'Τράπεζες και funds δισεκατομμυρίων ευρώ στοιχηματίζουν στην χρεοκοπία μίας ολόκληρης χώρας. Και αποκομίζουν καθημερινά κέρδη εις βάρος της Ευρώπης.
'Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που οι ευρωπαϊκές χώρες διέσωσαν τον τομέα αυτόν. Τώρα, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι κερδοσκοπούν εναντίον μίας ευρωπαϊκής χώρας- την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασώσει με χρήματα των φορολογουμένων.
'Δεν είναι δυνατόν να κλονίζεται ολόκληρο το ευρώ επειδή οι κερδοσκόποι δεν παθαίνουν αυτό που τους αξίζει', αναφέρεται στο κύριο άρθρο της Bild.
Χωρίς πλάκα, τα είπε όλα....! ΤΕΛΟΣ..!! κάποιος να μετρήσει τις λέξεις....
-
103 λεξεις ,κοντραρει στα ισια τον Μικη
Αλλα προσωπικα διαφωνω με τις θεωριες περι κερδοσκοπων.
Οταν οι κερδοσκοποι αγοραζουν τα ομολογα με χαμηλο επιτοκια ειναι καλοι,οταν δεν τα αγοραζουν ειναι κακοι. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πηγαίντε να ρωτήστε μισθούς στη Eurobank πχ σε ένα άθλιο εργασιακό περιβάλλον με στόχους, πίεση, προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι κλπ
Για πες να μαθουμε...
Αλλα θα μας πεις ολο το πακετο. Μισθο, παροχες οπως ιδιωτικη ασφαλιση, ιδιωτικο παιδικο σταθμο, τσαμπα καρτες τηλεφωνα κλπ, προοπτικες ανελιξης, εκπαιδευση, κλπ.
Διαλεξε εναν που εχει τελειωσει οικονομικο, κι ενα που εχει τελειωσει πολυτεχνειο (πολιτικος μηχανικος, εκτιμητης ακινητων).
-
Απόφοιτη ΑΣΟΕΕ, έπιασε δουλειά ως ταμίας στη Eurobank, μετά από 3 χρόνια πήρε προαγωγή και ασχολείται με χορήγηση δανείως και ελεύθερους επαγγελματίες και τώρα μετά από 2 ακόμα χρόνια και με μεταπτυχιακό σε τραπεζικά finance παίρνει καθαρά λίγο πάνω από 1000 καθαρά.
Αντίστοιχα ο φίλος μου (κοινή παρέα με την από πάνω) που μπήκε στη ΔΕΠΑ 'έτσι' καθαρίζει τα 1200 του με μπόλικο ξύσιμο όρχεων...
Τώρα για να μη λέμε και μαλακίες το χοντρό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η διαφθορά σε πολιτικό επίπεδο. Οποιαδήποτε δουλειά έγινε σε αυτή τη χώρα κόστισε 2 και 3 φορές πάνω για να πλουτίσει ο κάθε Λαλιώτης, ο κάθε Βουλγαράκης ο κάθε Παυλίδης ο κάθε Τσουκάτος (αυτός τελικά μπήκε φυλακή; κάτι άκουσα...) και κάθε άλλο ρεμάλι. Δεν είπα ποτέ ότι τα λεφτά που ψάχνουμε πήγαν στις τσέπες των ΔΥ, αλλά καλώς ή κακώς οι αμοιβές σημαντικού ποσοστού αυτών είναι μια πολυτέλεια που δεν αντέχει να πληρώνει άλλο το κράτος. -
Απόφοιτη ΑΣΟΕΕ, έπιασε δουλειά ως ταμίας στη Eurobank, μετά από 3 χρόνια πήρε προαγωγή και ασχολείται με χορήγηση δανείως και ελεύθερους επαγγελματίες και τώρα μετά από 2 ακόμα χρόνια και με μεταπτυχιακό σε τραπεζικά finance παίρνει καθαρά λίγο πάνω από 1000 καθαρά.
Αντίστοιχα ο φίλος μου (κοινή παρέα με την από πάνω) που μπήκε στη ΔΕΠΑ 'έτσι' καθαρίζει τα 1200 του με μπόλικο ξύσιμο όρχεων...Η πρωτη στο υπουργειο παιδειας θα επαιρνε τα ιδια, λιγο πανω απο 1000 καθαρα. Φιλη μου δουλευει εκει, με το ιδιο πτυχιο (ΑΣΟΕΕ). Μπηκε με ΑΣΕΠ, ισως γιατι ειχε ενα μεταπτυχιακο παραπανω απο την φιλη σου. Δεν μου ειπες ομως για τις παροχες. ALICO (ή κατι τετοιο) δεν εχουν; Δεν τους καλυπτει το 80% των ιατρικων δαπανων; Ιδιωτικο συνταξιοδοτικο ΚΑΙ με την συμμετοχη του εργοδοτη δεν εχουν; 200 ή 300 ευρω (δεν θυμαμαι καλα) ανα παιδι για ιδιωτικο παιδικο σταθμο δεν εχουν; Μπονους παιρνουν; Ο 13ος και ο 14ος μισθος ειναι ολοκληρος ή κουτσουρεμενος; Γιατι αν θελουμε να μιλαμε για συγκεκριμενες περιπτωσεις, να τα λεμε ολα οπως εχουν.
Επισης αν θεωρουμε προνομιουχο το δευτερο φιλο σου επειδη παιρνει τον εξωφρενικο μισθο των 1200, μαλλον το βλεπουμε λαθος το θεμα. Και για οσους δεν το καταλαβαν, το δημοσιο λειτουργει ως αναχωμα. Αν στριμωξουν τους ΔΥ, τοτε οι ΙΥ να ετοιμαζονται για ενα εργο σεξ κι ενα καρατε.
-
Αν στριμωξουν τους ΔΥ, τοτε οι ΙΥ να ετοιμαζονται για ενα εργο σεξ κι ενα καρατε.
Αν η εταιρία που εργάζομαι έχει κέρδη και εγώ σαν εργαζόμενος πιάνω το στόχο μου γιατί να δω οποιοδήποτε έργο σεξ και καράτε. Κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά...
-
Έχει πολύ πράγμα, διαβάστε και βρίστε
http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 030120500/
http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 030120498/
-
Βάλε και τις off shore και τα άλλα κόλπα που κάνουν για να γλιτώσουν τη φορολογία και τι μένει; ο μακάκας ο μισθωτός να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
-
Αν στριμωξουν τους ΔΥ, τοτε οι ΙΥ να ετοιμαζονται για ενα εργο σεξ κι ενα καρατε.
Αν η εταιρία που εργάζομαι έχει κέρδη και εγώ σαν εργαζόμενος πιάνω το στόχο μου γιατί να δω οποιοδήποτε έργο σεξ και καράτε. Κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά...
Δυο προϋποθεσεις που δεν ειναι τοσο ευκολες σε συνθηκες κρισεις...
-
Για τις οφσορ έκαναν ένα καλό...
αυτοί που έχουν γραμμένα ακίνητα σε οφσορ θα φορολογούνται με 10% επι της (αντικειμενικής) αξίας.
αν τα μεταβιβάσουν σε φυσικά πρόσωπα θα φορολογηθούν με 1% όπως όλοι οι άλλοι. -
Γιατι ευτυχως η δυστυχως δεν ζεις σε ενα γυαλινο μικροκοσμο. Εισαι αμελητεος και αναλωσιμος. Η εταιρεια σου το ιδιο.
Η κριση ειναι μια καλη ευκαιρια για αλλαγες. Αν νομιζεις οτι πιανοντας τους στοχους σου οι αλλαγες σε ασφαλιστικο, ευελικτη εργασια, απελευθερωση απολυσεων, μειωση μισθολογικου κοστους κλπ κλπ δεν σε αφορουν, εσυ δεν εχεις καταλαβει κατι σωστα. Ευχομαι απλα να τους πιανεις παντα τους στοχους σου και η εταιρεια σου να ειναι παντα κραταια, για να μην το καταλαβεις the hard way.
-
Η εταιρία μου εν προκειμένω είναι και θα είναι κραταιά. Εγώ εννοείται ότι δεν ξέρω αν μέχρι το τέλος του μήνα/χρόνου θα συνεχίσω να δουλεύω εκεί αλλά δεδομένου ότι συνεχίζω να εργάζομαι εκεί έργο σεξ και καράτε δεν έχει... Μια ερωτική κομεντί έχουμε δει ως τώρα (πάγωμα μισθών και bonus) και απ' ότι φαίνεται εκεί θα μείνουμε (όσοι μείνουμε)
-
«Αν οι Έλληνες επιμείνουν στις αυστηρές παραμέτρους και οι αγορές συνεχίσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας, δεν θα τους αφήσουμε απλώς να προελαύνουν» είπε ο κ. Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Το παραπάνω μου έκανε εξαιρετική εντύπωση...
Είναι σαν να λέει... οτι ξέρουμε οτι οι αγορές, οι μεγάλες τράπεζες , τα hedge funds κάνουν πάρτυ στο τομάρι σας... αλλά εμείς δεν τους πειράζουμε μέχρι να δούμε οτι θα πάρετε μέτρα.
Αυτή ειναι η μεγαλύτερη απότυχία της Ε.Ε. Ενώ υπάρχουν τα μέσα για να χτυπήσουν τους κερδοσκόπους (οι οποίοι ειναι οι ίδιοι στους οποίους έδωσαν Δις και Δις για να μην πάθουν τίποτα) τώρα τους βλέπουμε
να κερδοσκοπούν, να σπάνε πλάκα μαζί μας... και εμείς... καθόμαστε σας βλέπουμε και γελάμε...Τραγικό...
-
Αφού εμείς κατασπαταλούμε τα δανεικά που παίρνουμε, τι πειράζει να πληρώσουμε λίγο παραπάνω τόκους;
Με λίγα λόγια: βοηθούν μόνο τους σοβαρούς.
-
Η εταιρία μου εν προκειμένω είναι και θα είναι κραταιά. Εγώ εννοείται ότι δεν ξέρω αν μέχρι το τέλος του μήνα/χρόνου θα συνεχίσω να δουλεύω εκεί αλλά δεδομένου ότι συνεχίζω να εργάζομαι εκεί έργο σεξ και καράτε δεν έχει... Μια ερωτική κομεντί έχουμε δει ως τώρα (πάγωμα μισθών και bonus) και απ' ότι φαίνεται εκεί θα μείνουμε (όσοι μείνουμε)Γιατι σε μια πιθανη ολοκληρωτικη καταρευση της ελληνικης οικονομιας το κρατος θα μπορει να με πληρωνει στον ιδιο βοθρο ειμαστε ολοι.
Επισης σε κανενα δεν κανει εντυπωση ο τεραστιος αριθμος αυλικων-υπαλληλων που απασχολει η κυβερνηση και οι οποιοι στην πλειοψηφια τους ειναι κομματοσκυλα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αφού εμείς κατασπαταλούμε τα δανεικά που παίρνουμε, τι πειράζει να πληρώσουμε λίγο παραπάνω τόκους;Με λίγα λόγια: βοηθούν μόνο τους σοβαρούς.
Σαφέστα όπου φτωχός και η μοίρα του...
Το ενδιαφέρον πάντως είναι οτι ενώ την κερδοσκοπικές τάσεις τις βλέπουν δεν τις σταματάνε.
Και δεν το κάνουν α) γιατι θέλουν να μας τιμωρήσουν... και β) γιατί ειναι οι δικές τους τράπεζες
που κερδίζουν και θα επιστρέψουν πιο γρήγορα τα χρήματα που έλαβαν πέρυσι...Κάθε έξτρα ευρώ που θα δίνουμε για βενζίνη/τσιγάρα/ΦΠΑ.. θα πηγαίνει στην τσέπη κάποιου
τραπεζίτη... που στην παρούσα συγκυρία εξασφάλισε το εξωφρενικά υψηλό επιτόκιο -
28δις ευρώ είναι το κονδύλι για μισθούς και συντάξεις κάθε χρόνο. Το έλειμμα του 2009 ξεπέρασε τα 30δις ευρώ. Και να καταργήσουμε τους Δημόσιους Υπαλλήλους θα συνεχίσουμε να έχουμε έλλειμμα 2δις ευρώ. Πού πάνε τα άλλα λεφτά;
Και μια άλλη πιο πρακτική απορία: Με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα υποτίθεται ότι το έλλειμμα θα μειωθεί από το 12,7% του ΑΕΠ στο 8.7%. Πώς θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια από το 8.7% σε κάτω από 3%; Θα καιταργηθεί και ο 12ος μισθός ή ο ΦΠΑ θα φτάσει στο 30%; -
Αγοράστε τον ΕΠΕΝΔΥΤΗ που κυκλοφορεί από το σαββάτο, είναι όλο το κόλπο της Goldman & Sachs γραμμένο, για την Ελλάδα, για το φάγωμα της Leemann που ήτανε ο μεγαλύτερος τους ανταγωνιστής και που για να την εξεφανίσουν έριξαν τον πλανήτη σε κρίση, για τα κόλπα με της Ελλάδα που κάθε φορά που κάλυπτε το έλλειμα μας ( το οποίο ήξεραν όλες οι Ευρωπαϊκές τράπεζες και τώρα κάνουν τις παρθένες ) έβγαζε περίπου 300 μύρια €, για το πντάρισμα της στη χρεωκοπία μας από το οποίο κέρδισε περίπου 1.3 δίς €, για όλα τα Funds που έχουν ποντάρει πολλά δις € αν χρεωκοπήσουμε, και κάθε φορά που λέει η ΕΕ ότι θα μας στηρίξει κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί χάνουν και επιτίθενται χειρότερα, κλπ πολλά, γιατί ο στόχος των κυρίων αυτών που θέλουν τουφέκισμα στα 3 μέτρα δεν είναι η Ελλάδα αλλά το €, 10 χρόνια κάνουν οι Αμερικανοί πόλεμο στο € με άρμα τους την Goldman & Sachs ή οποία είναι πια παγκόσμιος ηγέτης και άρχοντας και κυβερνήτης, οι περισσότεροι τραπεζίτες στις κεντρικές τράπεζες των χωρών τους είναι σύμβουλοί της και έχουν εργαστεί για πολλά χρόνια στα κεντρικά της γραφεία εκπαιδευόμενοι και τώρα τους έχουν ξαμολύσει στις θέσεις κλειδιά στις χώρες τους και συμβουλεύουν τις κυβερνήσεις τους υπέρ του εργοδότη τους που είναι η Goldman & Sachs, πάρτε να διαβάσετε, έχει και ονόματα Ευρωπαίων, όχι για τον Αλογοσκούφη δεν λέει κάτι ή μήπως δε χρειάζεται να τον ονοματίσει ιδιαίτερα ?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;