-
Οι Γερμανοί βρήκαν 'σύμμαχο' κατά της φοροδιαφυγής. Λέτε να 'παιχτούν' κι εδώ τέτοια σκηνικά;
Τα στοιχεία φοροφυγάδων δίνει στη γερμανική κυβέρνηση πληροφοριοδότης
Πληροφοριοδότης προσφέρει στην γερμανική κυβέρνηση τα στοιχεία φοροφυγάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.
Ένας πληροφοριοδότης πρότεινε στην γερμανική κυβέρνηση να της πουλήσει τα στοιχεία 1.500 πιθανών φοροφυγάδων με τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αναφέρει σε άρθρο της μεγάλη γερμανική εφημερίδα χωρίς να κατονομάσει τις πηγές της.
Ο πληροφοριοδότης ζητά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα στοιχεία, που οι πιστεύεται ότι μπορεί να αποφέρουν 100 εκατομμύρια ευρώ στην Γερμανία, αναφέρει στο άρθρο της η «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» .
Ως δείγμα καλής θέλησης μάλιστα ο πληροφοριοδότης έδωσε ήδη τα στοιχεία πέντε λογαριασμών ικανών να αποφέρουν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας στα ταμεία του κράτους, συνεχίζει η εφημερίδα.
Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα το υπουργείο Οικονομικών μελετά την προσφορά του πληροφοριοδότη και, ακόμα κι αν δεν πληρώσει για τις υπόλοιπες πληροφορίες, θα μπορούσε να του δώσει ένα ποσό για τα στοιχεία που έχει ήδη αποκαλύψει.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
εδω δε χρειαζεται να κανουμε κατι αναλογο, γιατι ξερουμε ποιοι φοροδιαφευγουν, απλα δε θελουμε να τους πιασουμε...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αξίζει μια ανάγνωση νομίζω...κύριοι ὑπάλληλοι δημόσιοι πάσης φύσεως.... καταλαμβάνετε 800,000 μὲ 900,000 θέσεις σὲ μία γλυκιὰ Πατρίδα, ποὺ σκανδαλωδῶς σᾶς θρέφει. Οἱ ἀνάγκες μποροὺν νὰ καλυφθοὺν καὶ με 350,000 τὸ πολὺ 400,000 ὑπαλλήλους. Σᾶς προϊδοποιῶ ὥς μέσος Ἕλλην μετρίου μισθοῦ καὶ τὸ κυριότερο ἀμφιβόλου μέλλοντος ὅτι τὰ συναισθήματά μας εἶναι στὰ ὅρια τῆς ἀγριότητας ἐναντίον σας. Πολλῷ μάλλον πρὸς Ὑμᾶς τοὺς ἐπαναπαυόμενους μὲ παχυλοὺς μισθοὺς. Ἡ ἐξέγερση εἶναι κοντὰ. Σᾶς προφητεύω ὅτι ἐντός λίγων μηνῶν θὰ πάθετε πλάκα ἄγρια. Θὰ ἀρχίσει ὁ κόσμος, ὄχι μόνο ἡ νεολαία, ἀλλά ὅλο τὸ φάσμα τῶν ἀγανακτησμένων Ἑλλήνων, μία ἐξέγερση. Δὲν ἀνεχόμαστε νὰ μᾶς ὑποδεικνύουν λιτότητα καὶ ὁ Πρόεδρος Δημοκρατίας νὰ λαμβάνει 28.500.000 Εὐρῶ (€) τὸ μήνα. Καὶ ἡμεῖς νὰ μετράμε τὰ ὑπολοιπόμενα λίτρα στὴ δεξαμενή καυσίμων μας, γιὰ πόσες ἡμέρες μᾶς πάει ἀκόμα. Ξυπνήστε... ἡ ἀνέχεια εἶναι ὁριακή. Θὰ μποῦν φωτιὲς σὲ κτίρια, πρώτα τῆς Βουλῆς, Ἔπειτα στὴν ΕΡΤ (πολύ μίσος γιὰ τοὺς παχυλότατους μισθούς σας μὲ δική μας 'λήστευση' ἀπό τὸν λογαριασμό τῆς ΔΕΗ). Νομίζω ὅτι ραγδαία ἐμφανίσθηκαν αὐτά τὰ συναισθήματα ποὺ σᾶς ἐξομολογοῦμαι. Ὅταν εἶχα τὰ πρὸς τὸ ζεῖν δὲν τὰ σκεφθόμουν ὅλα αὐτά. ' Ὁ καταφρονῶν τὴν φωνήν τοῦ ἐν ὀδύνη ὅντος, οἱ υἱοὶ αὐτοῦ ἐν ἀορασία φηλαφήσουσιν' δηλαδή: 'Ὅποιος καταφρονεῖ (περιφρονεῖ) τὴν κραυγή τοῦ ἀπελπισμένου ποὺ βρίσκεται σὲ ὀδύνη, τὰ παιδιά του σὲ λίγο θὰ ψάχνουν νὰ κινηθοῦν ὅπως οἱ τυφλοί μέσα στὸ σκοτάδι' .... Κάτω ἀπό τὴ γλώσσα τοῦ καθενός εἶναι ἕτοιμο νὰ ἐκραγεῖ ἡ ἐσχατη κραυγή: 'Ποῦ εἶσαι ρὲ Παπαδόπουλε νᾶ τοὺς ξεσκίσεις ὅλους αὐτοὺς τοὺς χαραμοφάηδες, ποὺ μὲ τὰ δικὰ μας χρήματα, μᾶς συμπεριφέρονται μὲ ὕψιστη ὑποκρισία καὶ περιφρόνηση... ' Ἄν ἐσύ ὄντως εἶχες ἐφαρμόσει δικτατορία, πῶς νὰ ὀνομάσουμε τὴ σημερινὴ δαιμονικὴ πολιτικὴ: διαολο-δικτατορία..... Ἄν μπορούσαμε καὶ ἐμεῖς νὰ ἔχουμε ἀπό ἕνα Τανκς (οἱ μὴ δημόσιοι Ὑπάλληλοι, δὲν ξέρω τὶ θὰ ἀφήναμε ὄρθιο στὴν Ἑλλάδα) ...Σίγουροι κατεδαφισμένοι στόχοι πάντως εἶναι: Ἡ Βουλή τῶν 300 τσογλανοχαραμοφάηδων, Τὰ ὑπουργεία, ὅλες οἱ ἐφορίες, τὸ ΙΚΑ, τὸ πρόστυχο το ΤΕΒΕ, τὰ γραφεία καθηγητῶν τῶν πανεπιστημίων, τὰ γραφεία τῶν γιατρῶν στὰ νοσοκομεία, ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ, οἱ δημαρχίες, οἱ Νομαρχίες καὶ ἄλλα πολλὰ κατὸπιν καταγγελιῶν... Τοὺς δὲ ὑπαλλήλους των, περιορισμὸ κατ΄ οἶκον γιὰ ἕνα χρόνο μὲ μισθό αὐτὸ τῆς γιαγιᾶ μου μὲ ΟΓΑ τῶν 360 Εὐρῶ... Ψευτοκουλτουριάρηδες ὑποκριτές, κοντὰ εἶναι τὸ τέλος σας......
Ti ειν αυτο, η Αποκαλυψη του Ιωαννη?
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ατακα υπαλληλου με μισθο 1500 συν τα επιδοματα....''Καλα αν μας κοψουν το επιδομα ποιος στο καλο θα κινειται στην αγορα??'' Ακου τι σκεφτηκε!!!
Δεν ειναι παραλογο..οταν κοβεις μισθους,κοβεις και απο την καταναλωση...
Ισχυει δεν λεω οτι ειναι παραλογο αλλα εδω τοσος κοσμος δεν εχει να φαει...και στο κατω κατω δεν ειναι δικαιο να δινονται τετοια επιδοματα!Ειναι οσα και οι μισθοι...καπου ειναι
Αυτό ισχύει για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Από το 1999 μέχρι σήμερα με εξαίρεση το 2004 και το 2008 οι αυξήσεις που δόθηκαν σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο ήταν χαμηλότερες από τον πληθωρισμό. Αντ' αυτών εφευρέθηκαν τα επιδόματα τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αναπροσαρμόζονται με τον πληθωρισμό. Όταν λοιπόν ένας ΔΥ έχει 1000 ευρώ μισθό και 500 ευρώ επιδόματα, όταν μιλάμε για αύξηση μισθών 1% μιλούμε για 1000χ1% +500= 1510 ευρώ, δλδ αύξηση 0,6%! Βγάλε και τον πληθωρισμό και θα δεις ότι οι πραγματικοί μισθοί των ΔΥ την τελευταία δεκαετία μειώνονται συνεχώς. Αντιθέτως στον ιδιωτικό τομέα οι αυξήσεις ιδίως μετά το 2004 ήταν μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό. Το θέμα είναι ότι οι αυξήσεις πρέπει να δίνονται και με βάση την παραγωγικότητα. Και εφόσον οι πολιτικοί προσέλαβαν τόσους ΔΥ πόσο πιο παραγωγικός μπορεί να είναι ένας επιπλέον εργαζόμενος ΔΥ. Ίσα ίσα που το οριακό προϊόν της εργασίας του είναι αρνητικό....Άρα το θέμα δεν είναι ότι οι ΔΥ αμοίβονται με καλούς μισθούς. Μια καθαρίστρια βγάζει άνετα 1200 ευρώ/μήνα όσο και ένας δάσκαλος με 15 χρόνια υπηρεσία που έχει σπουδάσει και σε ένα πανεπιστήμιο. Το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί μας τα έκαναν μπάχαλο με τις προσλήψεις όπως και ο κόσμος ο οποίος κοιτάζει να βολευτεί. Αλλά και οι επιχειρηματίες έχουν μερίδιο ευθύνης. Δεν κόβουν αποδείξεις, δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα και κάνουν δουλειές αεριτζηδικες βασισμένοι στη μαύρη φτηνή εργασία χωρίς να επενδύουν στην καινοτομία και τη γνώση. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν είναι κακοπληρωμένες και ελάχιστες.... Ποια λοιπόν η διέξοδος εκτός από μια θέση στο δημόσιο; Αφού οι επιχειρηματίες πήραν τα λεφτά από τον κοσμάκη με το Χρημαστιστήριο και τα πήγαν στη Βουλγαρία στην καλύτερη περίπτωση ή τα έφαγαν σε κότερα, βίλες και μπουζούκια. Τα άρπαξαν και από τους αναπτυξιακούς νόμους που τους επιδοτούν ως το 60% της επένδυσης. Και μετά από αυτά αρνούνται να πληρώσουν φόρο, κάνουν λαθρεμπόριο κλπ.....
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
... οι επιχειρηματίες πήραν τα λεφτά από τον κοσμάκη με το Χρημαστιστήριο και τα πήγαν στη Βουλγαρία ......Πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω, αλλά ας σταθώ εδώ: Όταν εγώ χρειάστηκα στην Ελλάδα 3 χρόνια για να βγάλω μια άδεια εγκατάστασης κ λειτουργίας (κ έβγαλαν τα πόδια μου νερό από υπηρεσία σε υπηρεσία) ενώ στην Βουλγαρία την ίδια άδεια την έβγαλα σε 2 μήνες και όταν στην Ελλάδα κάνει η ΔΟΥ 2 χρόνια να μου επιστρέψει τον ΦΠΑ κ δίνω απαραίτητα κ 'δώρο' ενώ στην Βουλγαρία τον βρίσκω στον τραπεζικό μου λογαριασμό σε 30 μέρες, για να αναφέρω τα απλούστερα παραδείγματα, κι από πάνω ακούω κι από σένα ότι κλέβω το μπουρδέλο και δεν πληρώνω τους υπαλλήλους μου, αισθάνομαι **ΜΑΛΑΚΑΣ **που μένω ακόμα εδώ.
-
σε κρατάει κανένας
-
Έλα ντε;
Οπότε, άντε γειά κι ώρα καλή στην πρύμνη μου κι αέρας στα πανιά μου κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά μου!
Αλλά γιατί με βρίζεις που φεύγω κ σ' αφήνω να βουλιάξεις, κ λες ότι έπρεπε να μείνω εδώ να σου δώσω ό, τι έχω κ να βουλιάξω μ' εσένα που δεν θέλεις τπτ ν' αλλάξεις, συμπατριώτη μου τιμημένε; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έλα ντε;
Οπότε, άντε γειά κι ώρα καλή στην πρύμνη μου κι αέρας στα πανιά μου κι ούτε πουλί πετούμενο να μη βρεθεί μπροστά μου!
Αλλά γιατί με βρίζεις που φεύγω κ σ' αφήνω να βουλιάξεις, κ λες ότι έπρεπε να μείνω εδώ να σου δώσω ό, τι έχω κ να βουλιάξω μ' εσένα που δεν θέλεις τπτ ν' αλλάξεις, συμπατριώτη μου τιμημένε;να μεινεις εδω που εισαι.
να συνεχισεις το λαδωμα για να μπορεσεις να κανεις τη δουλεια σου, και αν καποια στιγμη τολμησεις και βγαλεις πολλα λεφτα να σε λενε 'κλεφτη που κερδιζεις λεφτα με τον ιδρωτα του κοσμακη'.με λιγα λογια, το συστημα σε χρειαζεται.
-
Αν δεν κλέβεις με 'γειά σου με χαρά σου, καλές δουλειές όπου γουστάρεις είτε εδώ είτε στη Βουλγαρία είτε και στο Τιμπουκτού. Αν όμως κλέβεις εδώ είσαι κλέφτης και φταίς για την κατάντια μας (μαζί με σχεδόν όλους τους άλλους.... ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέττω...*). Το αν είσαι μαλάκας ή όχι (που δε μοιάζει να είσαι) δεν έχει καμία σχέση με το αν είσαι κλέφτης ή όχι οπότε μην το μπλέκεις.
Όλοι όσοι μένουμε εδώ ενώ θα βγάζαμε περισσότερα νομιμότερα αλλού δεν είμαστε μαλάκες, είναι θέμα επιλογής και προφανώς τα λεφτά δεν ήταν το μόνο μας κριτήριο... Ακόμα κι αν η επιλογή μας είναι η προκύψει λανθασμένη και πάλι δεν είμαστε μαλάκες.... (εντάξει μερικοί είναι...).*Λοιπόν εγώ είμαι από αυτούς τους λίγους που ούτε κλέβουν, ούτε φοροδιαφεύγουν... νομίζω δηλαδή!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ενώ οι γιατροί που κάνουν διπλές εφημερίες -και έχουν κυριολεκτικά στα χέρια τους ανθρώπινες ζωές- μπορείς να πεις ότι κωλοβαράνε...
δεν κωλοβαράνε...πηδιούνται με τις νοσοκόμες.
τσουβάλιασμα φουλ. Αχρηστοι οι στρατιωτικοί ενώ εμείς που είμαστε στο γραφειάκι μας ως ΙΥ είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν δεν κλέβεις με 'γειά σου με χαρά σου, καλές δουλειές όπου γουστάρεις είτε εδώ είτε στη Βουλγαρία είτε και στο Τιμπουκτού. Αν όμως κλέβεις εδώ είσαι κλέφτης και φταίς για την κατάντια μας (μαζί με σχεδόν όλους τους άλλους.... ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέττω...*). Το αν είσαι μ@λ@κ@ς ή όχι (που δε μοιάζει να είσαι) δεν έχει καμία σχέση με το αν είσαι κλέφτης ή όχι οπότε μην το μπλέκεις.
Όλοι όσοι μένουμε εδώ ενώ θα βγάζαμε περισσότερα νομιμότερα αλλού δεν είμαστε μαλάκες, είναι θέμα επιλογής και προφανώς τα λεφτά δεν ήταν το μόνο μας κριτήριο... Ακόμα κι αν η επιλογή μας είναι η προκύψει λανθασμένη και πάλι δεν είμαστε μαλάκες.... (εντάξει μερικοί είναι...).*Λοιπόν εγώ είμαι από αυτούς τους λίγους που ούτε κλέβουν, ούτε φοροδιαφεύγουν... νομίζω δηλαδή!
Ένας κομουνιστής θα μπορούσε να σου πει ότι κλέβεις, κερδίζοντας από την εργασία των υπαλλήλων σου. Δεν λέω ότι δεν αποδίδεις τα νόμιμα. Λέω ότι για κάποιους αυτό είναι νόμιμη κλεψιά. Αυτό που έλεγε δηλαδή ο Βουλγαράκης:'ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό'.
Στη σκέψη σου βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο, και συμφωνώ μαζί σου. Το πρόβλημα της οικονομίας θα λυθεί, όταν υπάρχει δίκαιη φορολόγιση ΧΩΡΙΣ παραθυράκια. Και όταν δεχθούν άπαντες ότι αυτό το φορολογικό σύστημα θα εφαρμοσθεί για τα επόμενα 20 χρόνια, χωρίς καμιά αλλαγή. Άρα;; Δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα. -
το φορολογικό σύστημα θα εφαρμοσθεί για τα επόμενα 20 χρόνια, χωρίς καμιά αλλαγή. Άρα;; Δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα.
Αχ κάτι τέτοια ακούμε και ένα πικρό χαμόγελο μου έρχεται στα χείλη... πώς τα έχουν καταφέρει όλοι οι κουτόφραγκοι κι εμείς εδώ οι έξυπνοι τα έχουμε κάνει τόσο χάλια...
Θέλει λίγο προσοχή στις κατηγοριοποιήσεις.... το τσουβάλιασμα που λέμε. Υπάρχουν άνθρωποι με ίδιο επάγγελμα (μιλάω για ανθρώπους που πληρώνονται από το δημόσιο) των οποίων τόσο η δυσκολία όσο και τα επίσημα, νόμιμα έσοδα μπορεί να διαφέρουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανάλογα με την θέση / τοποθεσία / χρονική στιγμή και χίλια άλλα. Πχ δεν κάθονται όλοι οι γιατροί στις εφημερίες, δεν παίρνουν όλοι οι κάτι άλλο όλα τα επιδόματα που ακούγονται κοκ.
Επίσης υπάρχουν άνθρωποι με ίδια προσόντα που κάνουν αντίστοιχες δουλειές των οποίων όμως οι μισθοί έχουν τεράστιες διαφορές.
Και υπάρχουν άνθρωποι με σαφώς λιγότερα προσόντα που όμως παίρνουν πολύ περισσότερα από άλλους με περισσότερα....
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πολύ βασικό να υπάρχει ένα πραγματικά ενιαίο μισθολόγιο που να περιλαμβάνει τα πάντα, όλα τα δυνατά έσοδα από το δημόσιο που μπορεί να παίρνει κάποιος (εννοώ και τα επιπλέον από οδοιπορικά,επιτροπές συμβούλια κλπ) και τα μέγιστα όρια. Από καθαρίστρια και κλητήρα μέχρι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Και θεωρώ λογικό κάποιος με ίδια προσόντα που όμως σκίζεται να παίρνει περισσότερα από άλλον που είτε δεν προσπαθεί είτε είναι σε υπηρεσία που έχει λιγότερη δουλειά (πχ εφημερίες που ξεπατώνεσαι και εφημερίες που είσαι σπίτι σου... δεν είσαι καν στο νοσοκομείο).
Μόνο που αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει χωρίς να εξαρτάσαι από άλλους ανθρώπους (αυτούς που αποφασίζουν αν κάνεις καλά τη δουλειά σου.... ως γνωστόν στο δημόσιο όλοι αξιολογούνται με άριστα.... και οι εξαιρέσεις απλά δείχνουν προσωπικές διαφορές). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν δεν κλέβεις με 'γειά σου με χαρά σου...Εδώ αν είσαι ελ επαγγ πρέπει να αποδείξεις (καλά, αν σε έχουν βαφτίσει'βιομήχανο' το ξεχνάς) ότι δεν κλέβεις, κι ακόμα κι αν το κάνεις για κάποιους πάλι κλέβεις.
...Όλοι όσοι μένουμε εδώ ενώ θα βγάζαμε περισσότερα νομιμότερα αλλού δεν είμαστε μαλάκες, είναι θέμα επιλογής και προφανώς τα λεφτά δεν ήταν το μόνο μας κριτήριο...
Ναι, αλλά τότε (σύμφωνα με τους Άρχοντες και Ειδικούς του 4τφ κ της Ελληνικής κοινωνίας) είμαστε απλά άχρηστοι (αλλού, μιλάμε, θα ψάχναμε για αποφάγια στα σκουπίδια) και δεν δικαιούμεθα δια να ομιλούμε!
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Aυτό που λες δεν ισχύει...ισχύει για συγκεκριμένους κλάδους...δεν είναι όλοι οι ΔΥ το ίδιο. Άλλο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, άλλο οι εφοριακοί, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές πανεπιστημίου, οι οδοκαθαριστές, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, του ΟΣΕ κτλ, οι γιατροί κτλ...
Οι γιατροί αμοίβονται με 2χιλιάρικα το μήνα! Οι καθηγητές το ανώτατο με 2200...Οι δάσκαλοι με ανώτατο 1500 ευρώ.Οι στρατιωτικοί ξεκινούν με πρώτο μισθό 1200 για να φτάσουν τις 3500....οι ελεγκτές συνεδρίου ξεκινούν από 1500 και φτάνουν τις 3000. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Οι καθηγητές με τους γιατρούς είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι αφού οι μισθοί τους δε διαφέρουν και πολύ από έναν κατώτατο υπάλληλο υπουργείου (πχ με τον κλητήρα του) ή μιας νοσοκόμας. Αντιθέτως στρατιωτικοί, εφοριακοί και υπάλληλοι υπουργείων αμοίβονται πλουσιοπάροχα....Τέλος δε νομίζω οι χειρότερα αμειβόμενες για το έργο που παράγουν κατηγορίες να μη δουλεύουν...
Ιρλανδία: ετήσια εισοδήματα δασκάλας (όχι καθηγήτριας) με 30 χρόνια υπηρεσία: 54000 ευρώ καθαρά (πριν λίγους μήνες ήταν στα 60000)
Ελλάδα: ετήσια εισοδήματα δασκάλας με 30 χρόνια υπηρεσία: 20000ευρώ.....
Τα συμπεράσματα δικά σας....Να με συγχωρείς, αλλα οι μισθοί που αναφέρεις είναι τραγικά μεγάλοι....!!!! Κι αυτό, επειδή ως μέτρο σύγκρισης χρησιμοποιώ τον Ιδ. Τομέα. Πού λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα δίνονται τέτοιοι μισθοί..?? !!!! Εγω που είμαι... καπιτάλας και εχω και 2 άτομα προσωπικό, καθαρίζω 2.000 ευρω μέσο όρο, μετα βίας καθε μήνα, με 12ωρα κλπ....Ολα αυτά βέβαια τα λέω με γνώμονα οτι ο... παραγωγικός Ιδιωτικός τομέας, είναι πιο προσοδοφόρος απ' τον Δημόσιο....Εκτός κι αν δεν θα ΄πρεπε να είναι....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
χθες ακουσα οτι πληρωνουμε 60000 συνταξεις σε νεκρους...
μαλλον αναφερεσαι στη μεταβιβαση συνταξης πχ σε κορη μεχρι αυτη να παντρευτει ή να δηλωνει εργασια/εισοδημα.
δε μου φαινεται απιθανο, δεν ειναι σπανιο φαινομενοΌχι δεν αναφέρεται σε αυτό, σύνταξη σε νεκρούς όπως ακριβώς το ακούς. Αρκετά συνηθισμένο (ντάξ καταβαίνεις τι εννοώ, δεν είναι και 1 στους 3 ) να μην δηλώνεται ο θάνατος και η σύνταξη να συνεχίσει να καταβάλλεται για πολλάαααα χρόνια...Ο λογαριασμός που πέφτει είτε είναι κοινός, είτε έχεις την cash card και μασάς μια χαρά τη συνταξούλα και ποιος ζει ποιος πεθαίνει αύριο...
Αυτό το εξηγούσα λίγες μέρες πριν το δημσίευμα σε φίλο και μου έλεγε 'Δεν γίνονται αυτά κλπ κλπ'...3-4 μέρες μετά βγήκε στις εφημερίδεςεγώ έστειλα το κάτωθι email 15/12
Κύριε Υπουργέ,
Θα μπορούσα να γεμίσω μια σελίδα με δακρύβρεχτες παρατηρήσεις, αλλά θα είμαι απλός και σύντομος για έτσι είναι το στυλ μου.
Σας επισυνάπτω το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων μια κυρίας που έχει πεθάνει εδώ και 5 χρόνια.
Μα καλά? Ούτε ένας υπάλληλος στο ΙΚΑ δεν μπαίνει στο κόπο να τσεκάρει ποιος είναι εν ζωή και ποιος όχι?
Ποιος είναι ο συνδικαιούχος του λογ/μου, που συνεχίζει να εισπράτει εδώ και τόσα χρόνια? Θα τον βρείτε? Θα τα πάρετε πίσω?
Είναι δυνατόν το σημείωμα να έχει ως 'παρατήρηση': Δηλώστε κάθε μεταβολή? Πως να δηλώσει ο νεκρός?
Πλέον δεν ανέχομαι άλλο να παρελαύνει δίπλα μου η προκλητικότητα.Όπως λέμε στις business
At your disposal and tks in advance.PS.
Θα στενοχωρηθώ πολύ αν διαρεύσει το προσωπικό της επικοινωνίας μαςΑ απάντηση 19/12
Αγαπητέ κύριε χχχχχχχχχχχ,
Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Το επισυναπτόμενο αρχείο σας θα προωθηθεί στο γραφείο του Υπουργού Απασχόλησης που είναι αρμόδιο για τα ασφαλιστικά θέματα, προς ενημέρωση και τις κατά την κρίση του ενέργειες.Καλές Γιορτές!
Σοφία χχχχχχπούλου
Γραφείο ΥπουργούΒ Απάντηση 20/01/10
Καλησπέρα,
Η υπόθεση που μας περιγράψατε πήρε αρ.πρωτ.χχχχχχ.1.10 και προωθήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης για διερεύνηση. Διατηρήθηκε η ανωνυμία σας όπως είπατε χωρίς να εκτυπωθεί τα στοιχεία της διεύθυνσης του e-mail.Σοφία χχχχχχχπούλου
Γραφείο Υπουργού -
Στην κατοχη δεν δηλωναν του νεκρους για να παιρνουν τροφιμα με το δελτιο του,τωρα δεν δηλωνουν τους νεκρους για να παιρνουν plasma tv
-
Δεν πάμε για χρεωκοπία με βάση τον Νομπελίστα
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/02/2010_321899 -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σοφία χχχχχχχπούλου
Γραφείο Υπουργούξέρεις τί θα πάρεις έτσι?
μα καλά, τον χήρο γιατί τον δίνεις έτσι στεγνά
-
Ετσι οπως εξελίσσεται η κατασταση η χρεωκοπια θα ηταν ενα θετικο σεναριο.
Πλεον μπαινουμε σε μακροχρονη υφεση και λιτοτητα,με σοβαρη πιθανοτητα να ανακαλυψουμε στο τελος οτι κανουμε μονο μια τρυπα στο νερο. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι δεν αναφέρεται σε αυτό, σύνταξη σε νεκρούς όπως ακριβώς το ακούς. Αρκετά συνηθισμένο (ντάξ καταβαίνεις τι εννοώ, δεν είναι και 1 στους 3 ) να μην δηλώνεται ο θάνατος και η σύνταξη να συνεχίσει να καταβάλλεται για πολλάαααα χρόνια...Ο λογαριασμός που πέφτει είτε είναι κοινός, είτε έχεις την cash card και μασάς μια χαρά τη συνταξούλα και ποιος ζει ποιος πεθαίνει αύριο...
Αυτό το εξηγούσα λίγες μέρες πριν το δημσίευμα σε φίλο και μου έλεγε 'Δεν γίνονται αυτά κλπ κλπ'...3-4 μέρες μετά βγήκε στις εφημερίδεςΧωρίς να θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν λαμόγια, εννοείται ότι υπάρχουν, 9/10 περιπτώσεις απλά η χήρα (ή κανας σπανιότατος χήρος) αλήθεια δεν ήξερε ότι έπρεπε να το δηλώσει. Αλλά το ΙΚΑ (τουλάχιστον), τα παίρνει πάντα όλα πίσω και με τόκο (ε, καμιά φορά τον τόκο τους τον χαρίζουμε...).
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;