-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Είναι σπαστικό να έχεις μπροστά σου τις λύσεις και να μην μπορείς να τις εφαρμόσεις λόγω βλακείας - ανικανότητας - πρόσκαιρων μικροσυμφερόντων.darwin law
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
darwin law
Ακριβώς! Οι χιμπατζίδες δεν μπορούν να κάνουν συνεταιρισμούς
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Eγω παντως αν και ΕΕ ευχαριστως θα γινομουνα υπαλληλος ακομα και στο καρφουρ,μονο στο δημόσιο μην με βαζανε γιατι θα κατέληγα Καρυωτακης
εδω + ΟΟ από μενα που είμαι ΕΕ επίσης
με πείσατε...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
darwin law
Ακριβώς! Οι χιμπατζίδες δεν μπορούν να κάνουν συνεταιρισμούς
as a matter of fact they can.
-
οπότε τι κάνουμε?
εμείς οι μικροί που
α.δεν χρωστάμε
β.λόγω του α δεν έχουμε μεγάλες αποταμιεύσεις αλλά αυτές που έχουμε είναι προιόν σοβαρής εγκράτειας
γ.δεν είμαστε ΔΥ (ούτε θα γίνουμε)Αγοράζουμε ακίνητο τουλάχιστον αν πεινάσουμε να 'χουμε κάτι να πουλήσουμε, γιατί αν περιμένουμε από καταθέσεις και μετοχές...
Και πιστεύεις ότι αυτή η κατάσταση τον υπερεκτιμημένων ακινήτων στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια ??? Μήπως δεν είναι καλή εποχή για αγορά ακινήτου, γιατί μοιραία αν συνεχιστεί η κρίση οι τιμές τους θα πέσουν ??? (Καμία διάθεση αντιπαράθεσης είναι πραγματικές απορίες μου )
Kρατα τα μετρητα για την ωρα μεχρι να πεσουν οι τιμες των σπιτιων στο 60% των σημερινων οποτε αν δεν εχεις το σπιτι που χρειαζεσαι και εχεις αρκετα αγοραζεις. Απο οποια λογικη πλευρα να το δεις οι τιμες πρεπει να πεσουν. Οσο αφορα τον δανεισμο το κρατος θα δανειστει 20 δις τον Απρ-Μαιο, εκει να δουμε τι θα γινει, αν θα μπορεσει να τα μαζεψει και με τι επιτοκιο. Με καθε λογικη να το δεις δεν μπορεις να δανειζεσαι απεριοριστα και μαλιστα με ολο και μεγαλυτερο επιτοκιο απο την στιγμη που δεν μπορεις να αυξησεις σημαντικα τα εσοδα.
Εγω προσωπικα περιμενω μεχρι το καλοκαιρι και βλεπουμε. Στο μεταξυ πρεπει να ζεις την ζωη σου οπως πρεπει και οσο σου επιτρεπουν τα οικονομικα σου. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν κούφια η ώρα πέσει το σύστημα και οι τιμές των ακινήτων καπουτ!
Και τι θα πάθει το χωράφι, θα σταματήσει να φυτρώνει το χορτάρι επειδή έχασε αξία;
Αν θελεις να επενδυσεις σε ακινητα γιατι δεν αγοραζεις το δικο μου; Που τωρα 2 χρονια δεν υπαρχει ενδιαφερον ενω στο μπουμ ειχα παρει 3-4 προσφορες. Ξερω πολλα χωραφια που εχουν μηδενικη σχεδον αξια αφου εκει που ειναι στα βουνα κανενας δεν ενδιαφερετε. Οποτε προφανως και τα ακινητα μπορει να πεσουν πολυ αν πεσει φτωχια στην χωρα και δεν υπαρχυν αγοραστες.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
των παιδιάν τουτεμέτερον?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Που βρίσκεται το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας ?Θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό περιστατικό για να δείτε που πάμε.
Γνωστός μου έπεσε θύμα διάρρηξης στο σπίτι του και μεταξύ άλλων οι διαρρήκτες αφαίρεσαν και δύο notebooks των παιδιάν του που είχαν πάρει από γνωστή αλλυσίδα Η/Υ με το κουπόνι των 450 ευρώ που δόθηκε από το κράτος στα παιδιά της Α Γυμνασίου.
Επειδή τα παιδιά είχαν συνηθίσει τα συγκεκριμένα notebooks πήγε στην ίδια αλλυσίδα καταστημάτων για να πάρει τα ίδια επί πληρωμή αυτήν την φορά.
Ξέρετε πόσο τα πλήρωσε ? **230 ευρώ έκαστο **
Μιλάμε για 160.000 κουπόνια .....για κάντε τον πολλαπλασιασμό 35.200.000 ευρώΜήπως έπεσε η τιμή τους, από όταν τα αγόρασαν. Πόσο καιρό έχει που τα είχαν ... πρωτοπάρει;;
Αν και η λαμογιά, δεν θα μου φανεί σαν κάτι το περίεργο...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Που βρίσκεται το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας ?Θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό περιστατικό για να δείτε που πάμε.
Γνωστός μου έπεσε θύμα διάρρηξης στο σπίτι του και μεταξύ άλλων οι διαρρήκτες αφαίρεσαν και δύο notebooks των παιδιάν του που είχαν πάρει από γνωστή αλλυσίδα Η/Υ με το κουπόνι των 450 ευρώ που δόθηκε από το κράτος στα παιδιά της Α Γυμνασίου.
Επειδή τα παιδιά είχαν συνηθίσει τα συγκεκριμένα notebooks πήγε στην ίδια αλλυσίδα καταστημάτων για να πάρει τα ίδια επί πληρωμή αυτήν την φορά.
Μιλάμε για 160.000 κουπόνια .....για κάντε τον πολλαπλασιασμό 35.200.000 ευρώΝομιζω τα εξοδα υπερεβησαν τον προυπολογισμο περυσι κατα 12 δις (η 15 δις δεν ειμαι σιγουρος) λογω εξτρα παροχων. Δεν ειναι μονο τα λαπτοπς αλλα και πολλα αλλα...
-
-
όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει(το κλέβω απο το φορουμ του capital.gr που το παρέθεσε κάποιος)
http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1666.aspxπροσωπικά πιστεύω οτι η ενασχόληση των ΗΠΑ με την αφεντιά μας ήταν πιο όψιμη και οπορτουνιστική απο οτι αφήνει το άρθρο να εννοηθεί.
απο την άλλη οι ευρωπαίοι εταίροι μας ήταν συστηματικά συννένοχοι (να προσθέσω και το κομμάτι εκείνο που δέχονταν τα βλαχοχωριάτικα κόλπα του ανεκδιήγητου Αλογοσκούφη στερώντας το δικαίωμα στο υγιή αντίλογο να ακουστεί)τα δικά μας λάθη βέβαια ήταν τα σημαντικότερα, απλά τα παραπάνω τα υπογραμμίζουν και τα καθιστούν μάλλον μοιραία.
μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει δικαστική διερεύνηση ορισμένων πραγμάτων.
πχ η Στατιστική υπηρεσία και ο πρώην πλέον επικεφαλής της δίνουν χαριτωμένες συνεντεύξεις για το τι ίσως να έφταιξε αντί.... -
Προσωπικα το 2005 νομιζω σκεφθηκα να αξιοποιησω ενα παλιο οικογενειακο χωραφι για φωτοβολταικα..... αφου ασχοληθηκα για κανενα χρονο μεταξυ συμβουλων και υπηρεσιων, εγκατελεψα την ιδεα και εκλεισα και την προσωπικη εταιρια που ειχα κανει με τα παιδια μου..... ευτυχως που δεν ειχα πληρωσει και τους συμβουλους για την επενδυση που ολοι ελεγαν οτι θα ειναι σιγουρη αλλα τελικα κανεις δεν την προχωρησε......μαλον και για γραφειοκρατικους λογους. Και εγω ειμαι στη φαση του τι να κανω...... οταν δεν χρωστας και θελεις μονο να στησεις κατι για εξασφαληση με προσωπικη εργασια εστω κια της οικογενειας... ομως δεν βλεπω φως πουθενα..... εν αναμονη λοιπον....... Κανονικα η λεξη 'Επιχειρω' στην Ελλαδα ειναι συντομο ανεκδοτο και μονοδρομος σε προβληματα και μπλεξιματα....
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Αν κούφια η ώρα πέσει το σύστημα και οι τιμές των ακινήτων καπουτ!
Και τι θα πάθει το χωράφι, θα σταματήσει να φυτρώνει το χορτάρι επειδή έχασε αξία;
Αν θελεις να επενδυσεις σε ακινητα γιατι δεν αγοραζεις το δικο μου; Που τωρα 2 χρονια δεν υπαρχει ενδιαφερον ενω στο μπουμ ειχα παρει 3-4 προσφορες. Ξερω πολλα χωραφια που εχουν μηδενικη σχεδον αξια αφου εκει που ειναι στα βουνα κανενας δεν ενδιαφερετε. Οποτε προφανως και τα ακινητα μπορει να πεσουν πολυ αν πεσει φτωχια στην χωρα και δεν υπαρχυν αγοραστες.
Πουλάς χωράφι; Νομίζω πουλάς σπίτι!
(Ρώτησε ο φίλος τι να κάνει τα λ7 του. Εγώ δεν έχω λ7, χρέη έχω.) -
Αν έχετε λεφτά πάντως η HSBC δίνει ομόλογα του ΕΔ με 6,2% καθαρό
-
προτιμώ προθεσμιακή με 5,5% καθαρό παρά ομόλογα ΕΔ με 6,2%
ούτως η άλλως λένε οτι ανατέλει μια νέα χρυσή περίοδος για προθεσμιακές. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
προτιμώ προθεσμιακή με 5,5% καθαρό παρά ομόλογα ΕΔ με 6,2%
ούτως η άλλως λένε οτι ανατέλει μια νέα χρυσή περίοδος για προθεσμιακές.Ποιος θα σου δώσει προθεσμιακή με 5,5%; Θα σου πουν 5,5% το μισό κεφάλαιο για 3 μήνες και τα υπόλοιπα σε Α.Κ. Πόσο δίνει τώρα το Παρακαταθηκών; 2,5 σκάρτα. Φυσικά μιλάμε για κεφάλαια 150Κ+. Γιατί κι η Κύπρου πχ δίνει μισθοδόσίας 3,5% αλλα μέχρι 5Κ
-
σύμφωνοι, αλλά λες για σήμερα
σε 15μερες θα έχουν ανατραπεί πολλά πιστεύω. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Που βρίσκεται το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας ?
Θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό περιστατικό για να δείτε που πάμε.
Μιλάμε για 160.000 κουπόνια .....για κάντε τον πολλαπλασιασμό 35.200.000 ευρώΜήπως έπεσε η τιμή τους, από όταν τα αγόρασαν. Πόσο καιρό έχει που τα είχαν ... πρωτοπάρει;;
Τα κουπόνια δοθήκανε τον Οκτώβριο και η αγορά με 230 ευρώ έγινε τον Δεκέμβριο.
Μα και φυσικά έτσι έγινε με τα μαθητικά Laptop, γιατί όλα μαζί είχαν ένα σκασμό δώρα???? Ακόμα και με τα δώρα το κέρδος ήταν τεράστιο, αν αναλογιστείτε ότι συνήθως στην πληροφορική δουλεύουμε με 10 - 15% κέρδος ....
Και να θέλετε να δείτε αν είναι το laptop που αγοράσατε είναι στοκαρισμένο 'μαθητικό' φαίνεται από το αν έχει 3 χρονια εγγύηση, το ιδια προιόντα αν δεν είναι 'μαθητικά' έχουν 2 χρονια εγγύησηΠροσθέστε στο μπάχαλο ότι από το Ελληνικό δημόσιο κανένας έμπορος δεν έχει πληρωθεί ακόμα και έχετε την εικόνα της αγοράς των μαθητικών υπολογιστών ....
-
Που βρίσκεται το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας ?
Θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό περιστατικό για να δείτε που πάμε.
Τα κουπόνια δοθήκανε τον Οκτώβριο και η αγορά με 230 ευρώ έγινε τον Δεκέμβριο.
Μα και φυσικά έτσι έγινε με τα μαθητικά Laptop, γιατί όλα μαζί είχαν ένα σκασμό δώρα???? Ακόμα και με τα δώρα το κέρδος ήταν τεράστιο, αν αναλογιστείτε ότι συνήθως στην πληροφορική δουλεύουμε με 10 - 15% κέρδος ....
Και να θέλετε να δείτε αν είναι το laptop που αγοράσατε είναι στοκαρισμένο 'μαθητικό' φαίνεται από το αν έχει 3 χρονια εγγύηση, το ιδια προιόντα αν δεν είναι 'μαθητικά' έχουν 2 χρονια εγγύησηΠροσθέστε στο μπάχαλο ότι από το Ελληνικό δημόσιο κανένας έμπορος δεν έχει πληρωθεί ακόμα και έχετε την εικόνα της αγοράς των μαθητικών υπολογιστών ....
Τα πράγματα είναι ως εξής.
Το κουπόνι ήταν 450 ευρώ και όλοι τότε έδιναν δώρο κάτι. Ή έναν εκτυπωτή...ή οτιδήποτε.
Το κόστος του laptop ήταν ΤΟΤΕ 350-400 ευρώ (αναλόγως) από τον κάθε μεταπωλητή...επιβεβαιωμένο (μη ρωτήσετε που και πως...ισχύει). Το θέμα είναι όμως ότι αγόρασαν ΠΑΡΑ πολλά τα οποία και δεν πούλησαν και για να τα ξεστοκάρουν κάμποσους μήνες μετά τα σκότωναν με σημαντική ζημιά για να φύγουν!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση...δεν υπάρχει αισχροκέρδια.
Και κάτι διαφορετικό...έναν τέτοιο θέλουμε: Αμπράμοβιτς: Με μια απόδειξη ξεπέρασε το... αφορολόγητο. Ξόδεψε $47.000 σε ένα δείπνο
Υ.Γ. Ο μεταπωλητής ακόμα δεν έχει πληρωθεί από το δημόσιο και είναι μέσα ΗΔΗ αρκετά ευρώ.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και κάτι διαφορετικό...έναν τέτοιο θέλουμε: ....
Ξόδεψε $47.000 σε ένα δείπνοΠριν από μερικά χρόνια στην Μόσχα, σε ένα συνηθισμένο αλλά από τα (και καλά) καλά εστιατόρια, πληρώσαμε (όχι εγώ, ευτυχώς) 700 $ το άτομο.
Και λίγα πλήρωσε, ο Αμπράμοβιτς...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;