-
Mην τσιμπατε για την μειωση μισθων ,το 2αρο δεν ειναι μεγαλος μισθος ,το 700 ειναι καταντια κ αθλιοτητα .
Αν δεν δειτε να αρχισουν να μπαινουν φυλακη καποιοι μεγαλοσχημοι ,βολευτες κ υπουργοι ,πραγμα αδυνατον, δεν προκειται να αλλαξει τιποτα κ η οικονομια μας θα πηγαινει απο το κακο στο χειροτερο . -
Πρεπει ηδη να σε εχω καλυψει .
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
λές έχουμε κολλήσει ένα ιδιότυπο είδος σοσιαλισμού 'Δώσε και μένα μπάρμπα'. Να μπει το παιδί κάπου στο δημόσιο, να κλείσουμε το μάτι και να μη κόψουμε απόδειξη, να βρούμε μια καβάτζα για να γλυτώσουμε τους φόρους κλπ, αγνοώντας τη κοινή λογική και προφανείς αρχές για όποιον έχει παίξει έστω και μισή ώρα Sim City...Μα τι μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση? Όταν πας στον ιδιωτικό τομέα κ σε πηδάνε κ δεν πληρώνεσαι υπερωρίες και παίρνεις 3 κ 90, τότε λες ας πάω ρε πούστη μου στο δημόσιο και ας παίρνω 3 κ 60 αλλά στις 7 ώρες και 50' στήνομαι στον βατήρα! Μπορείς να κάνεις πρόγραμμα της ζωής σου γιατί αύριο το πρωί ξέρεις τι περίπου σου ξημερώνει και δεν φοβάσαι κάθε παρασκευή τέλος του μήνα αν θα πας σπίτι σου (ανεξάρτητα από το πόσο καλά δουλεύεις).
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Πως γίνεται σε άλλες ευρωπαικές χώρες να παίρνουν πολλαπλάσιους μισθούς, να έχουν χαμηλότερο κόστος διαβίωσης κ να λένε για κρίση κ εμείς εδώ με αυτό το μπάχαλο να επιβιώνουμε έστω.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Λιγος κοσμος εκανε την μεγαλη ζωη με δανεικα.[/color] Ο περισσοτερος κοσμος ζει συντηρητικα, τουλαχιστον αυτους που ξερω εγω, Αλλα δυστυχως ολοι μας θα πληρωσουμε τις επιλογες λιγων.Πλάκα κάνεις....!!! Η μεγάλη ζωή με δανεικά, όπως την εννοεί ο φίλος παραπάνω αν κατάλαβα καλά, είναι και το 'παίρνω Opel astra με ογδομήντα δόσεις' και 'plasma 40' με αλλες 140 δόσεις' ή και το 'να, πάρτε την credit card μου και χτυπήστε το 3ο ζευγαράκι μου ΝΙΚΕ shox των 140 Ευρώ....! Κάποτε wantone υπήρχε το, 'τα αγαθά, κόπεις κτώνται'...Τα τελευταία 10 χρόνια μετονομάστηκε στο, 'τα αγαθά..., δανείζειν κτώνται....!! '
Tον ήπιαμε ομαδικά τώρα....
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μπορεις να μου το αναλυσεις αυτο γιατι δε το επιασα ,οχι γιατι πιστευω οτι η οικονομικη κριση δεν επιτεινει την διαφθορα κ το αντιθετο κ ποοι ειναι οι αρχηγοι των αριστερων κομματων
Κοίτα, για την θέση Τσίπρα και Παπαρήγας μιλάω, τώρα αν έχεις ένσταση για το αν είναι αριστερά κόμματα δεν έχω πρόβλημα, στέκομαι στο πλευρό σου, κι εγώ ψιλοπροβληματίζομαι πάνω σ αυτό
Το υπόλοιπο, δεν καταλαβαίνω τι ανάλυση χρειάζεται να κάνει κανεις. Αν νομίζεις πως στο βωμό της οικονομικής κρίσης (που είναι ξαφριστική κρίση ουσιαστικά, οι μισοί Ελληνες απλά ξάφρισαν την Ελλάδα και το όποιο μέλλον της)θα πρέπει να πέσει πέλεκυς στο κεφάλι του εργαζόμενου για να κλείσουν οι τρύπες, ενω παράλληλα όσοι έχουν κλέψει φόρους, μίζες, επιδοτήσεις, δάνεια, κέρατα τράγια να συνεχίζουν να τα ξεκοκκαλίζουν ανενόχλητοι πάλι στο πλευρό σου.δε με λές tase
ο κακομοίρουλης εργαζομενάκος αγροτάκος κλπ είναι άμοιροι ευθυνών
Της οικονομικής κρίσης εννοεις; Προφανώς και είναι άμοιροι ευθυνών ρε μάστορα. Και κερατάδες και δαρμένοι είναι δεν φτάνει; Ευθύνες έχουν σίγουρα γιατί δεν φρόντισαν να ζουν σε ένα δικαιότερο οικονομικό σύστημα γι αυτούς.
-
στην ξαφριστική αναφερόμουν
-
Διαβάζω τώρα για το πόσο μ@λάκας ήταν ο κόσμος και δανείστηκε, κανένας δεν καταλαβαίνει πως κι αυτό ήταν ένα χαρτί που παίχτηκε απο το καπιταλιστικό παιχνίδι για να μη φτάσει στη λύση της η εξίσωση. Οπως και τα πακέτα απ την ένωση, όπως τα δάνεια, όπως το χρηματιστήριο, όπως σε άλλες περιπτώσεις η εξάπλωση σε άλλες αγορές η η καταστροφή ενός πολέμου.
Τώρα τι θα γίνει; Η οικοδομή τα έκλασε, ο δανεισμός τα έκλασε, τα πακέτα τα έκλασαν, τι θα γίνει για να δουλέψει η μηχανή;Α, επίσης να πω και την άποψη μου για την νέα κυβέρνηση. Ολο λόγια μέχρι στιγμής, αν συνεχίσει έτσι η χρεωκοπία είναι δεδομένη ΙΜΗΟ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
στην ξαφριστική αναφερόμουνΕχεις καμμιά πληροφορία πως κάνας εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική έκλεψε κάνα σφυρί;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Λιγος κοσμος εκανε την μεγαλη ζωη με δανεικα.[/color] Ο περισσοτερος κοσμος ζει συντηρητικα, τουλαχιστον αυτους που ξερω εγω, Αλλα δυστυχως ολοι μας θα πληρωσουμε τις επιλογες λιγων.
Πλάκα κάνεις....!!! Η μεγάλη ζωή με δανεικά, όπως την εννοεί ο φίλος παραπάνω αν κατάλαβα καλά, είναι και το 'παίρνω Opel astra με ογδομήντα δόσεις' και 'plasma 40' με αλλες 140 δόσεις' ή και το 'να, πάρτε την credit card μου και χτυπήστε το 3ο ζευγαράκι μου ΝΙΚΕ shox των 140 Ευρώ....! Κάποτε wantone υπήρχε το, 'τα αγαθά, κόπεις κτώνται'...Τα τελευταία 10 χρόνια μετονομάστηκε στο, 'τα αγαθά..., δανείζειν κτώνται....!! '
Tον ήπιαμε ομαδικά τώρα....
Γιατι θεωρεις παραλογο να θελει ο Ελληνας εργαζομενος -αγροτης να εχει οπελ αστρα κ το θεωρεις δικαιο κ λογικο να το εχει ο αντιστοιχος Ευρωπαιος .
Μηπως γιατι καποιοι σε επεισαν οτι ειμαστε φτωχη χωρα ενω αυτοι ζουν σαν κροισοι .
Αναρωτηθηκες ποτε ποσα χρηματα εκλαπησαν ,οταν σκεφτεις μονο οτι καθε εργο στην Ελλαδα στοιχιζει 3κ 4 φορες πανω απο το αντιστοιχο της Ευρωπης . -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εχεις καμμιά πληροφορία πως κάνας εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική έκλεψε κάνα σφυρί;
κατσαβίδι
αλλα είμαι σίγουρος οτι ολοι οι εργάτες στην ναυπηγοεπισκευαστική (πχ) δεν ψηφίζουν KKE και ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εχεις καμμιά πληροφορία πως κάνας εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική έκλεψε κάνα σφυρί;
κατσαβίδι
αλλα είμαι σίγουρος οτι ολοι οι εργάτες στην ναυπηγοεπισκευαστική (πχ) δεν ψηφίζουν KKE και ΣΥΡΙΖΑ
Και τι με νοιάζει εμένα τι ψηφίζουν; Ας ψηφίζουν και νδ αν νομίζουν πως τους συμφέρει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
κατσαβίδι
Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι ακροδεξιοι ,δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει αυτο εκτος κ θελεις να το συνδεσεις με κατι αλλο οπως ?????????????????
-
απλά ο τάσος λέει οτι δεν έχουν ευθύνη (έστω έμμεση)
οχι απαραίτητα οι της ναυ/κης
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
απλά ο τάσος λέει οτι δεν έχουν ευθύνη (έστω έμμεση)Μαλλον σου διεφυγε κ βεβαια τους καταλογιζει ευθυνες
Ευθύνες έχουν σίγουρα γιατί δεν φρόντισαν να ζουν σε ένα δικαιότερο οικονομικό σύστημα γι αυτούς.
-
Οι περισσότεροι φρόντισαν να ζουν σε ένα σύστημα που ήταν άδικο για τους άλλους - έτσι πίστευαν τουλάχιστον .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι περισσότεροι φρόντισαν να ζουν σε ένα σύστημα που ήταν άδικο για τους άλλους - έτσι πίστευαν τουλάχιστον .Δεν διαφωνω οτι μπορει να ειναι ετσι ,χρεος ομως της καθε ευνομουμενης πολιτειας ειναι να τους ειχε πεισει οτι κανουν λαθος .
Δεν πιστευω οτι διαφερουμε απο τον Γερμανο πολιτη ,στο μονο που διαφερουμε ειναι η ατιμωρησια η για να ειμαι πιο ακριβης στο οτι εδω η τιμωρια αντικαθισταται απο την επιβραβευση -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι περισσότεροι φρόντισαν να ζουν σε ένα σύστημα που ήταν άδικο για τους άλλους - έτσι πίστευαν τουλάχιστον .οπως εχω ξαναπει, ο νεοΕλληνας κανει μεγαλο αγωνα για να κοροιδεψει ολους τους υπολοιπους, θεωρωντας τους μαλακες:
- απο τον κρεοπωλη που πουλαει σαπια/εισαγωμενα κτλ κτλ
- το μαναβη που κανει το ιδιο
- τον εμπορο που πουλαει κινεζικα με 800% κερδος
- ατελειωτη η λιστα...
ολοι αυτοι 'κοροιδευουν' τους υπολοιπους, ξεχνωντας οτι και οι ιδιοι αγοραζουν απο αυτους, αρα ειναι και αυτοι θυματα με τη σειρα τους
στη συνεχεια, ολοι οι παραπανω διαμαρτυρονται για την ακριβεια...
η αληθεια ειναι οτι τα εχουμε κανει σκατα απο μονοι μας. Ο καθενας μας απο τη δικη του πλευρα. Απλα δε θελουμε να το παραδεχθουμε, και λεμε οτι 'φταινε οι αλλοι...'.
οι 'αλλοι' ομως, μαλακα Ελληνα, εισαι εσυ.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
...
Αναρωτηθηκες ποτε ποσα χρηματα εκλαπησαν ,οταν σκεφτεις μονο οτι καθε εργο στην Ελλαδα στοιχιζει 3κ 4 φορες πανω απο το αντιστοιχο της Ευρωπης ...Όχι κάθε έργο...κάθε έργο που φτιάχνει ο Μπόμπολας, ο Πανούσης, ο Παρασκευαϊδης κτλ...
Μην τσουβαλιάζουμε!Για αυτούς δούλευε άλλωστε ο κ. Σουφλιάς! -
Eνώ οι τωρινοί δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους....
Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την άποψή μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για να μειώσουν το έλλειμμα είναι απίθανο να οδηγήσουν σε μία διατηρήσιμη μείωση του δημοσίου χρέους της χώρας», εκτιμά ο αναλυτής της S&P κ. Μ. Mrsnik.
Οι εξελίξεις καθιστούν δυσχερείς τις συνθήκες υπό τις οποίες θα δανειστεί η Ελλάδα το 2010 τόσο όσον αφορά το κόστος που θα καταβάλει, αλλά και τη ζήτηση που θα υπάρχει για ελληνικούς τίτλους. Η κατηγορία ΒΒΒ-, από την οποία απέχουμε πλέον μία ανάσα, είναι το κατώτερο που δέχεται η ΕΚΤ ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας έως το τέλος του 2010
Για πιο φιλόδοξη μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ αντί προηγούμενου στόχου για μείωση 3,6 μονάδων δεσμεύεται πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Θέτει παράλληλα ως στόχο την είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις το 2010 και δεσμεύεται για γενική μείωση των επιδομάτων στο Δημόσιο, που θα οδηγήσουν τελικά σε μείωση των ονομαστικών αποδοχών.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=23109143Οι αποκρατικοποιήσεις δεν έλεγαν οι κυβερνώντες πως ήταν ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας?
Τώρα είναι που θα έπρεπε να βγουν όλοι στους δρόμους και να κυνηγάνε με βρεγμένες σανίδες και τους νυν και τους πρώην τους αλήτες που 6 χρόνια δεν έκανα τπτ για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.
-
Άκουγα σήμερα ότι μετά την ανακοίνωση για το έκτακτο επιδόμα πήγαν και γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ 220,000 νέοι άνεργοι.
Άντε να δεχθώ ότι οι 50,000 όντως έχασαν την δουλειά τους τον τελευταίο μήνα, οι υπόλοιποι 170,000 που ήταν τόσο καιρο?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;