-
Αυτα τα 2 δις ευρω που δανειστηκαμε σημερα 'αιφνιδιαστικα' για να τα εχουμε καβατζα για τις πρωτες μερες του 2009 θα συνυπολογιστουν στο ελλειμα του 2009 'που κληροδοτησε' η επαρατος ??
-
Μόλις τελείωσε μια πολύ καλή εκπομπή στον ΣΚΑΪ για την ελληνική οικονομία.
Εντελώς πρόχειρο συμπέρασμα. ΌΛΟΙ μας ζήσαμε καλύτερα από ότι επέτρεπαν τα οικονομικά της χώρας. Ζήσαμε με καλύτερο αμάξι, μεγαλύτερο σπίτι, εξοχικό κλπ στηριζόμενοι σε δανεικά των Γερμανών κατά βάση...
Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, τότε το ΔΝΤ είναι προ των πυλών.
Ο Παπακωνσταντίνου στο tour του, είπε στους Ευρωπαίους ότι η μείωση επιδομάτων σημαίνει μια μέση μείωση 4% των μισθών των ΔΥ. Αλλά δεν τους αρκεί
Αν δεν γίνει κάτι με το ασφαλιστικό, σε λίγα χρόνια θα απορροφά το 25% του ΑΕΠ . Κάτι που θα σημάινει και την κατάρευση του κράτους
Υπάρχουν 1.500.000 'επιχειρηματίες'. Μεγάλοι ή μικροί. Εν μέσω κρίσης κάποιοι προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ανεργεία με ιδία μέσα
Η φοροδιαφυγή επιτρέπει σε κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις την επιβίωσή τους. Οπότε αυστηρά μέτρα, θα δημιουργήσουν επιπλέον ανεργία. Επιπλέον έξοδα κοινωνικής φροντίδας αυτών. Επιπλέον απώλειες εισφορών στο ασφαλιστικό.
Και αφού έιπαν και πολλά άλλα....-'Εννοείται ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη'
BY the way, Ο ΣΚΑΪ έχει κάποια βράδυα πολυ ωραίες ενημερωτικές εκπομπές
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αυτα τα 2 δις ευρω που δανειστηκαμε σημερα 'αιφνιδιαστικα' για να τα εχουμε καβατζα για τις πρωτες μερες του 2009 θα συνυπολογιστουν στο ελλειμα του 2009 'που κληροδοτησε' η επαρατος ??Σιγά τα αβγά... Εδώ θα δανειστούμε λέει άλλα 30.000.000.000€ το πρώτο εξάμηνο του 2010 για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις του δημοσίου...
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:yikes:Κάπνισε όσα πουράκια προλαβαίνεις. Κάνε τα σκια σου. Ρίξε κανα λούτσο σε κανα ρωσιδάκι... Τελειώνουν τα γούστα
Βλέπω να μεταναστεύει πολύς λαός...
-
-
μόνο που θα καπνίζεις ροκανίδια με τις τιμές που θα φτάσει ο καπνός.
-
και αντί για puroexpress.com μας βλέπω για pipesexpress.com
-
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μόνο που θα καπνίζεις ροκανίδια με τις τιμές που θα φτάσει ο καπνός.Α ναι το είπαν και αυτό... Θα φτάσουν οι τιμές των τσιγάρων, στις τιμές των λοιπών κρατών της ΕΕ.
Πιο ακριβά θα κοστίζουν τα τσιγάρα από ότι ο φρέντο καπουτσίνος στον μεσημεριανό καφέ... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
ΌΛΟΙ μας ζήσαμε καλύτερα από ότι επέτρεπαν τα οικονομικά της χώρας. Ζήσαμε με καλύτερο αμάξι, μεγαλύτερο σπίτι, εξοχικό κλπ στηριζόμενοι σε δανεικά των Γερμανών κατά βάση...btw ΕΓΩ αλλά και η οικογένεια μου ΔΕΝ ζήσαμε καλύτερα απο οτι επέτρεπαν τα οικονομικά μας και της χώρας μας. (0 δάνεια εβερ)
φάγαμε τον πληθωρισμό που επέβαλλαν οι καλές μας τράπεζες με την ίδια 'ευχαρίστηση'¨που μας δάνειζαν οι Γερμανοί φίλοι μας.
αύριο, αν σκουρήνουν τα πράγματα γίνομαι οικονομικό φάντασμα, ούτε φορολογία ούτε τίποτα να μην σου πω οτι την κάνω για εξ/κο για καμιά 5ετια.
οπότε τα παραμυθάκια καλά γλεντήσατε όλοι τώρα πληρώστε όλοι τα ακούω βερεσέ.
και ασκήσεις οικονομίας και ολιγάρκειας έχω κάνει στο παρελθόν. δεν μασάω δεν πρόκειται να δώσω έτσι εύκολα.
αν δεν πούνε τι ακριβώς συγκεκριμένα θα γίνει και ποιες οι εγγυήσεις επιτυχίας δεν βλέπω γιατί να είμαι πιο αισιόδοξος ή κουβαρντάς απο τους εξωτερικούς δανειστές μας. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ΌΛΟΙ μας ζήσαμε καλύτερα από ότι επέτρεπαν τα οικονομικά της χώρας. Ζήσαμε με καλύτερο αμάξι, μεγαλύτερο σπίτι, εξοχικό κλπ στηριζόμενοι σε δανεικά των Γερμανών κατά βάση...
btw ΕΓΩ αλλά και η οικογένεια μου ΔΕΝ ζήσαμε καλύτερα απο οτι επέτρεπαν τα οικονομικά μας και της χώρας μας. (0 δάνεια εβερ)
φάγαμε τον πληθωρισμό που επέβαλλαν οι καλές μας τράπεζες με την ίδια 'ευχαρίστηση'¨που μας δάνειζαν οι Γερμανοί φίλοι μας.
αύριο, αν σκουρήνουν τα πράγματα γίνομαι οικονομικό φάντασμα, ούτε φορολογία ούτε τίποτα να μην σου πω οτι την κάνω για εξ/κο για καμιά 5ετια.
οπότε τα παραμυθάκια καλά γλεντήσατε όλοι τώρα πληρώστε όλοι τα ακούω βερεσέ.
και ασκήσεις οικονομίας και ολιγάρκειας έχω κάνει στο παρελθόν. δεν μασάω δεν πρόκειται να δώσω έτσι εύκολα.
αν δεν πούνε τι ακριβώς συγκεκριμένα θα γίνει και ποιες οι εγγυήσεις επιτυχίας δεν βλέπω γιατί να είμαι πιο αισιόδοξος ή κουβαρντάς απο τους εξωτερικούς δανειστές μας.Βρε μαζί σου. Απλά προφανώς δεν είσαι ο μέσος Έλληνας, που δανείστηκε ακόμα και με εορτοδάνειο για τη γαλοπούλα.
Κάποιους θα τους επηρρεάσει λίγο, και κάποιους πολύ. Γιατί όταν η φτώχεια χτυπάει την πόρτα του γείτονα, ΄τότε κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική σου. Με ότι μπορεί να σημαίνει 'φτώχεια' για τον καθένα.
Αν χρειαστεί π.χ. να πουλήσω το διθέσιό μου, δεν θα είμαι φτωχός. Αλλά θα έχω ξενερώσει -
ακριβώς αυτό σου λέω.
δεν περιμένω να μείνω ανεπηρέαστος. (ανεπηρέαστος δεν θα έμενα ακόμα και αν έφευγα χθες)
περιμένω δίκαιη κατανομή των βαρών.
τι σημαίνει δίκαιη, όσοι δανείστηκαν, φούσκωσαν τιμές, πήραν ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα να βγουν στο τάκο. όσοι διαβιούν παρασιτικά μεσάζοντας στο μεσάζοντα πίπα-κ@λο.
κάτι επιτροπές, ομιχλώδη σωματεία, σύνδεσμοι κλπ δεν άκουσα τίποτα γιαυτά.
δεν χρειάζονται εξτρά κίνητρα όποιος μπορεί ζει όποιος δεν μπορεί το πούλο. 82μυρια για να ξεφορτωθούμε 309 κοπρίτες απο το λιμάνι?αντιθέτως ακούω έκτακτα δάνεια.
ο πληθωρισμός στο 2,1%! πρώτοι στην Ευρώπη με μια ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ οικονομία.
ποιος θα τα μαζέψει όλα αυτά και πότε?ή κάνει κάποια πράγματα πολύ συγκεκριμένα πολύ σύντομα η αλλιώς τα βύσματα να βρουν την άκρη μόνα τους ποιο μπαίνει σε ποιου....
βλέπεις οτι δεν απέχω και πολύ απο τις 'αγορές' -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον το να μετακινήσεις χρήματα από τη μία χώρα στην άλλη είναι εξαιρετικά απλό και γίνεται με ένα κουμπάκι... οι μικροί μόνο θα την πληρώσουνε...
Δεν είναι ένα κουμπάκι, μην τα ακούς αυτά! Για άντε να ανοίξεις λογ/μο στο εξωτερικό (αν μπορείς) και ζήτα να κάνεις έμβασμα 100,000 euro και τα ξαναλέμε.
έτσι τα πήγαν και κάποιοι έξω πριν από μέρες και ανακάλυψαν ότι reportarει η ξένη χώρα στην ελλάδα όλα τα στοιχεία
Αν υποθετικά το κράτος ήθελε να κάνει κάτι στις καταθέσεις η συνταγή είναι..... μπλοκάρεις αναλήψεις και εμβάσματα για πάνω από πχ 1,000 euro τον μήνα. Αυτό είναι μέτρο για να προφυλάξεις τις τράπεζες και το Kράτος από bank run. Το ανωθεν μέτρο αν χρειαστεί ποτέ έχει και στρατό στους δρόμους
Μα, δεν μιλάω για εσένα κι εμένα...
Εννοείται πως τέτοια μέτρα είναι εντελώς ακραία... και δεν πιστεύω πως πρόκειται να ληφθούν ποτέ...
-
η ιρλανδια εδειξε το δρομο, οι ΔΥ καλα θα κανουν να περιμενουν καρτερικα τη μειωση που θα εχουν στους μισθους τους...βερεσε τον ακουνε τον παπακωνσταντινου οι ευρωπαιοι που τους μιλαει για επιδοματα...
ο ελληνας ζει ενα παραμυθι απο το 1980 και μετα, ισως τωρα που πιανουμε πατο ξυπνησει βιαια και μπορει η ελλαδα να γινει επιτελους κρατος της προκοπης! εχω πιστη στο οτι οταν στριμωχνομαστε τα βγαζουμε περα.. αντε και ο θεος μαζι μας για τα επομενα 3-4 χρονια!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η ιρλανδια εδειξε το δρομο, οι ΔΥ καλα θα κανουν να περιμενουν καρτερικα τη μειωση που θα εχουν στους μισθους τους...βερεσε τον ακουνε τον παπακωνσταντινου οι ευρωπαιοι που τους μιλαει για επιδοματα...Επειδή έβλεπα κ εγώ πρόσφατα μια εκπομπή με τον Τσίμα για Ελλάδα, Ιρλανδία, Ντουμπάι, το ρεζουμέ ήταν:
-το Ντουμπάι τα έκανε κώλο, πολλοί την πλήρωσαν αφού έζησαν υπερπλουσιοπάροχα, αλλά έχει καβάντζες στυλ άμπου ντάμπι κ δεν θα χαθούν γιατί έχουν κάνει κ σοβαρές επενδύσεις (πχ. λιμάνι)
-Η Ιρλανδία είναι λέει χειρότερη από εμάς, ΑΛΛΑ με αυτά τα μέτρα που πήραν/παίρνουν η Ευρώπη είναι ευχαριστημένη γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν λύσεις.
-Η Ελλάδα κλασσικά ότι να ναι! Ακόμα κ εδώ που φτάσαμε, η κυβέρνηση φοβάται να πάρει την ευθύνη των σοβαρών μέτρων κ ελέγχων οπότε ...περαστικά μας ...πάλι!
-
βασικα εγω δεν μπορω να καταλαβω οι ΔΥ τι εχουν στο κεφαλι τους.
ολα τα επαγγελματα περνανε κριση ,στον ιδιωτικο τομεα ξεσκιζονται ολη μερα ,δουλευουν υπερωριες χωρις να τις πλερονονται πολλες φορες.
οι ελευθεροι επαγγελματιες και πιο πολυ αυτοι που εχουν και προσωπικο δεν εχουν ουτε το δωρο να τους δωσουν,τα εμπορικα καταστηματα κλεινουν ,αλλοι ειναι ανεργοι και αλλοι δουλευουν ακομα και χωρις ασφαλιση για να παρουν εστω το μεροκαματο να ζησουν οι ανθρωποι.ΑΛΛΑ ο ΔΥ ειναι κολλημενος,θελει αυξηση μισθου
με πια λογικη ρε φιλε ζητας αυξηση;
ειδες κανεναν αλλον να παιρνει αυξηση;
τι εισαι εσυ τελοςπαντων,ο ξεχωριστος,ο ανωτερος ;δεν θα παρεις αυξηση φιλε μου ,οχι,και ξερεις γιατι;
γιατι δεν εχει λεφτα το κρατος ,πολυ απλο.
το πιασες; αν ναι καλως αν οχι ,τραβα εξω στον ιδιωτικο τομεα να δουλεψεις να κονομησεις και εσυ -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
βασικα εγω δεν μπορω να καταλαβω οι ΔΥ τι εχουν στο κεφαλι τους.ολα τα επαγγελματα περνανε κριση ,στον ιδιωτικο τομεα ξεσκιζονται ολη μερα ,δουλευουν υπερωριες χωρις να τις πλερονονται πολλες φορες.
οι ελευθεροι επαγγελματιες και πιο πολυ αυτοι που εχουν και προσωπικο δεν εχουν ουτε το δωρο να τους δωσουν,τα εμπορικα καταστηματα κλεινουν ,αλλοι ειναι ανεργοι και αλλοι δουλευουν ακομα και χωρις ασφαλιση για να παρουν εστω το μεροκαματο να ζησουν οι ανθρωποι.ΑΛΛΑ ο ΔΥ ειναι κολλημενος,θελει αυξηση μισθου
με πια λογικη ρε φιλε ζητας αυξηση;
ειδες κανεναν αλλον να παιρνει αυξηση;
τι εισαι εσυ τελοςπαντων,ο ξεχωριστος,ο ανωτερος ;δεν θα παρεις αυξηση φιλε μου ,οχι,και ξερεις γιατι;
γιατι δεν εχει λεφτα το κρατος ,πολυ απλο.
το πιασες; αν ναι καλως αν οχι ,τραβα εξω στον ιδιωτικο τομεα να δουλεψεις να κονομησεις και εσυΣκ@τά έχουν στο κεφάλι τους, όπως διαπίστωσα για ακόμη μια φορά σήμερα.... ΟΑΕΕ...Έδώ και 3 εβδομάδες προσπαθώ ο καημένος να βγάλω την κάρτα ασφάλισης για το εξωτερικό.
Την πρώτη φορά μου λένε, ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα για το 2010, και αν θέλω μπορούν να μου δώσουν ΜΟΝΟ μέχρι το 2009. Τώρα αν τύχει και αρρωστήσω μέσα στο 2010 τη μάμισα
Μου λένε να περάσω την επόμενη εβδομάδα(προηγούμενη δηλαδή). 'Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η απόφαση, για να μην έρχεσθε συνέχεια πάρτε το τηλ'. Υπόψιν ότι ο τόπος διαμονής μου, από τα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι 90χλμ πάνε-έλα...
Πέρνω τηλ τη Δευτέρα 'Δεν έχει υπογραφεί,πάρτε άυριο'
Πέρνω τηλ την Τρίτη 'Δεν έχει υπογραφεί, πάρτε αύριο', 'άνθρωπε σε 3 μέρες πετάω(5 στην πραγματικότητα, αλλά 3 'εργάσιμες'), μπορείς να μου πεις τι γίνεται;', 'πάρτε αύριο...'
Πέρνω εχθές 'Υπογράφηκε, ελάτε αύριο μεταξύ 8-2 για να πάρεται μια προσωρινή γιατί δεν προλαβαίνει να βγει'Και πάω σήμερα... ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΛΕΙΠΕΙ . Είναι λέει στο δικαστήριο και εκπροσωπεί τον ΟΑΕΕ σε κάποια υπόθεση. 'Ωραία, δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει κάποιος άλλος;' 'Μιλήστε με τον προϊστάμενο'. Πάω λοιπόν στον προϊστάμενο... 'Σε δικαστήριο είναι, τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά. Μόνο ο κ..... ασχολείται με τις ευρωπαΙκές κάρτες'
Εντωμεταξύ μέτρησα 9(εννιά) υπάλλήλους. Από αυτούς πλην των 3 που εξυπηρετούσαν ασφαλισμένους, οι υπόλοιποι το έξιναν. Και δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να μου δώσει μια αίτηση να την κάνω να τελειώνω.
Να κοπούν τα επιδόματά σας. Να περικοπούν οι μισθοί σας. Και να αρθεί η μονιμότητά σας. ΤεμπέληδεςΑύριο θα ξαναπάω,αν δεν μου δώσουν την κάρτα, θα πεταχτώ με το δικηγόρο μου με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Θα αναφέρω τον προϊστάμενο στο υπουργείο, και θα καταθέσω τις εισφορές μου στο παρακαταθηκών, μέχρι να δικαστεί η υπόθεση.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
η ιρλανδια εδειξε το δρομο, οι ΔΥ καλα θα κανουν να περιμενουν καρτερικα τη μειωση που θα εχουν στους μισθους τους...βερεσε τον ακουνε τον παπακωνσταντινου οι ευρωπαιοι που τους μιλαει για επιδοματα...
Επειδή έβλεπα κ εγώ πρόσφατα μια εκπομπή με τον Τσίμα για Ελλάδα, Ιρλανδία, Ντουμπάι, το ρεζουμέ ήταν:
-το Ντουμπάι τα έκανε κώλο, πολλοί την πλήρωσαν αφού έζησαν υπερπλουσιοπάροχα, αλλά έχει καβάντζες στυλ άμπου ντάμπι κ δεν θα χαθούν γιατί έχουν κάνει κ σοβαρές επενδύσεις (πχ. λιμάνι)
-Η Ιρλανδία είναι λέει χειρότερη από εμάς, ΑΛΛΑ με αυτά τα μέτρα που πήραν/παίρνουν η Ευρώπη είναι ευχαριστημένη γιατί οι άνθρωποι βρίσκουν λύσεις.
-Η Ελλάδα κλασσικά ότι να ναι! Ακόμα κ εδώ που φτάσαμε, η κυβέρνηση φοβάται να πάρει την ευθύνη των σοβαρών μέτρων κ ελέγχων οπότε ...περαστικά μας ...πάλι!
Το Dubai κατ'εμε δεν εκανε σοβαρα λαθη.
Το πετρελαιο τους ειναι λιγο και γι αυτο προσπαθησαν να δημιουργησουν μια χωρα-μύθο για διακοπες.
Αν κρατουσε λιγο ακομα η ιστορια με το πετρελαιο θα τα ειχαν καταφερει και ας εκαναν μεγαλα ανοιγματα.Απο εκει και περα,καθε φουσκα αφηνει πισω της υποδομες,τεχνογνωσία κτλ
Η φουσκα του δανεισμου στην Ελλαδα τι θα αφησει;;Απο τα τρια το μακρυτερο! -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
...Γκατούζο που τους χρειάζεται...
Στον εν λόγω οργανισμό νομίζω ότι πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για την πρόσληψη η αγένεια και ο σταρχι@@σμός...Είναι πολύ λίγες οι υπηρεσίες που έχω συναντήσει τόσο άσχημη συμπεριφορά και αδιαφορία!
Άμα πας με δικηγόρο πάντως θα δεις για πότε ξεκουνάνε και δουλεύουν!
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;