-
To 'αστείο' είναι ότι εμείς που βουλιάξαμε τη δική μας θα βοηθήσουμε άλλες.
Να κοιτάζεις τα εισαγωγικά, ενίοτε σημαίνουν κάτι.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η 'πλάκα' ξέρετε ποιά θα είναι;
Όταν αποφασίσουμε ότι δεν μπορούμε άλλο να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε, ν' αρχίσουμε να δουλεύουμε.
Αλλά σε άλλες χώρες, αφού εδώ ούτε δουλειές θα υπάρχουν...Φυσικά αναφέρεσαι στους δημόσιους υπαλλήλους.
Γιατί αν υπάρχει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις, πολύ θα θελα να τη μάθω (αφού το δημόσιο με απέρριψε..). -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όταν αποφασίσουμε ότι δεν μπορούμε άλλο να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε, ν' αρχίσουμε να δουλεύουμε.
Αλλά σε άλλες χώρες, αφού εδώ ούτε δουλειές θα υπάρχουν...Φυσικά αναφέρεσαι στους δημόσιους υπαλλήλους.
Γιατί αν υπάρχει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις, πολύ θα θελα να τη μάθω (αφού το δημόσιο με απέρριψε..).Μα φυσικά!
Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε. Το Νο1 πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι ΔΥ και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι ....υψηλοί μισθοί!
Όλα τ' άλλα τα έχουμε λυμένα.
Δεν υπάρχει διαφθορά, ούτε λαμόγια-μεσάζοντες, ούτε φούσκες (χρηματιστηριακές ή μη), ούτε επιχειρήσεις-παράσιτα που ζουν από επιδοτήσεις, ούτε αναξιοκρατία, ούτε εκτεταμένη παρανομία, ούτε μίζες, ούτε, ούτε, ούτε.....Βέβαια ο Ηλίας θα σου πει ότι για όλα αυτά φταίει ο 'Έλληνας' που είναι τεμπέλης, δε γουστάρει τη σκληρή δουλειά, θέλει να αράζει, να πίνει καφέ και να τον πληρώνουν κλπ κλπ....
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Γιατί αν υπάρχει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνεσαι χωρίς να δουλεύεις, πολύ θα θελα να τη μάθω (αφού το δημόσιο με απέρριψε..).Μα φυσικά!
Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε. Το Νο1 πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι ΔΥ και ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι ....υψηλοί μισθοί!
Όλα τ' άλλα τα έχουμε λυμένα.
Δεν υπάρχει διαφθορά, ούτε λαμόγια-μεσάζοντες, ούτε φούσκες (χρηματιστηριακές ή μη), ούτε επιχειρήσεις-παράσιτα που ζουν από επιδοτήσεις, ούτε αναξιοκρατία, ούτε εκτεταμένη παρανομία, ούτε μίζες, ούτε, ούτε, ούτε.....Όχι ρε φίλε τρελλός είσαι ;;;
ο ιδιωτικός τομέας γ@μεί !Χαμηλοί μισθοί, πλήρης αξιοκρατία, κανένας δεν ξύνει τπτ, όλοι οι άξιοι προχωρούν και όλοι οι φελοί βουλιάζουν !
Σχεδόν τέλεια!
-
Το τι κάνει ο ιδιωτικός τομέας είναι πρόβλημά του. Δεν με φορολογεί.
Εγώ απλώς θέλω να μάθω σε ποια δουλειά του ιδιωτικού τομέα κάθονται και πληρώνονται.
Να την έχω στα υπ' όψιν. -
Το τι κάνει ο ιδιωτικός τομέας είναι πρόβλημά του. Δεν με φορολογεί.Α ναι σωστά.
Εσύ χρήματα ούτε σε SM δίνεις, ούτε σε τηλεφωνία, ούτε σε αυτοκίνητο, ούτε σε τράπεζα βάζεις τα λεφτά σου ούτε τπτ.
Δίκιο έχεις. Δεκάρα δεν δίνουμε στον ιδιωτικό τομέα! -
Στον ιδιωτικό τομέα κανείς δε με κάνει πελάτη με το ζόρι...Τον ελέγχω και άμα δε μου κάνει τον αλλάζω. Ως πελάτης έχω πάντα δίκιο. Αν δε μου αρέσει το Α προιόν ή υπηρεσία, θα πάρω το Β.
Στο δημόσιο είμαι πελάτης με το ζόρι. Ούτε δικαίωμα για έλεγχο της προσφερόμενης υπηρεσίας έχω, ούτε να μην την πληρώσω μπορώ, ούτε να 'τιμωρήσω' μία υπηρεσία με την απόρριψή της. Με λίγα λόγια δεν έχω κανένα δικαίωμα. Μόνο υποχρέωση. Να πληρώνω. -
Στον ιδιωτικό τομέα κανείς δε με κάνει πελάτη με το ζόρι...Τον ελέγχω και άμα δε μου κάνει τον αλλάζω. Ως πελάτης έχω πάντα δίκιο. Αν δε μου αρέσει το Α προιόν ή υπηρεσία, θα πάρω το Β.
Στο δημόσιο είμαι πελάτης με το ζόρι. Ούτε δικαίωμα για έλεγχο της προσφερόμενης υπηρεσίας έχω, ούτε να μην την πληρώσω μπορώ, ούτε να 'τιμωρήσω' μία υπηρεσία με την απόρριψή της. Με λίγα λόγια δεν έχω κανένα δικαίωμα. Μόνο υποχρέωση. Να πληρώνω.Πέρα από τα πολύ έξω-έξω τπτ δεν μπορείς να ελέγξεις ως πελάτης στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης αν όλοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, δεν έχεις και σε κάτι να αλλάξεις. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στο δημόσιο είμαι πελάτης με το ζόρι. Ούτε δικαίωμα για έλεγχο της προσφερόμενης υπηρεσίας έχω, ούτε να μην την πληρώσω μπορώ, ούτε να 'τιμωρήσω' μία υπηρεσία με την απόρριψή της. Με λίγα λόγια δεν έχω κανένα δικαίωμα. Μόνο υποχρέωση. Να πληρώνω.Πέρα από τα πολύ έξω-έξω τπτ δεν μπορείς να ελέγξεις ως πελάτης στον ιδιωτικό τομέα.
Επίσης αν όλοι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, δεν έχεις και σε κάτι να αλλάξεις.Δηλαδή δεν μπορώ να ελέγξω το value for money σε ό,τι αγοράζω??
Εγώ νομίζω ότι μπορώ και αυτός είναι ο μόνος έλεγχος που χρειάζομαι σαν πελάτης. -
Δηλαδή δεν μπορώ να ελέγξω το value for money σε ό,τι αγοράζω??
Εγώ νομίζω ότι μπορώ και αυτός είναι ο μόνος έλεγχος που χρειάζομαι σαν πελάτης.Χαμηλοί μισθοί, πλήρης αξιοκρατία, κανένας δεν ξύνει τπτ, όλοι οι άξιοι προχωρούν και όλοι οι φελοί βουλιάζουν !
Πέρα από τα πολύ έξω-έξω τπτ δεν μπορείς να ελέγξεις ως πελάτης στον ιδιωτικό τομέα.
-
Καλά κρασά.
-
τω όντι
-
Το τι κάνει ο ιδιωτικός τομέας είναι πρόβλημά του. Δεν με φορολογεί.Ω ναι, ειναι προβλημα σου γιατι αν ο ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει, σε φορολογει εμμεσως
Γενικα το ακουω αρκετα συχνα αυτο, και εχω την εξης απορια:
Ειμαι ιδιωτης και βγαζω το φαρμακο για τον καρκινο. Αφου το πατενταρω, το πουλαω στον καθε ανθρωπο ξεχωριστα 10000000000 Ε. ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΜΑΙ, ΤΟΣΑ ΘΕΛΩ, ΤΟΣΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Προβλημα μου;Στον ιδιωτικό τομέα κανείς δε με κάνει πελάτη με το ζόρι...Τον ελέγχω και άμα δε μου κάνει τον αλλάζω. Ως πελάτης έχω πάντα δίκιο. Αν δε μου αρέσει το Α προιόν ή υπηρεσία, θα πάρω το Β.
Στο δημόσιο είμαι πελάτης με το ζόρι. Ούτε δικαίωμα για έλεγχο της προσφερόμενης υπηρεσίας έχω, ούτε να μην την πληρώσω μπορώ, ούτε να 'τιμωρήσω' μία υπηρεσία με την απόρριψή της. Με λίγα λόγια δεν έχω κανένα δικαίωμα. Μόνο υποχρέωση. Να πληρώνω.Aυτα θα μπορουσαν να ισχυουν μονο σε μια απιστευτα εξελιγμενη ελευθερη αγορα, στην οποια ο ανταγωνισμος λειτουργει σωστα και οι ιδιες οι εταιρειες (ή εστω μια μεγαλη πλειοψηφια αυτων) αλλα και το κρατος τηρουν καποια δεοντολογια και επαγγελματικη ηθικη. Καταλαβαινεις οτι η Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση μ'αυτο ετσι δεν ειναι;
Τι ακριβως θα κανεις αν και το Α και το Β προϊον δεν σου αρεσουν;
Τι θα κανεις αν η εταιρεια που παραγει το Α προϊον με την εταιρεια που παραγει το Β προϊον εχουν κανει καποια συμφωνια και σου πουλανε τα προϊοντα αυτα σε εξωφρενικα υψηλες τιμες ενω εχουν πολυ χαμηλη ποιοτητα; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το τι κάνει ο ιδιωτικός τομέας είναι πρόβλημά του. Δεν με φορολογεί.
Ω ναι, ειναι προβλημα σου γιατι αν ο ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει, σε φορολογει εμμεσως
Γενικα το ακουω αρκετα συχνα αυτο, και εχω την εξης απορια:
Ειμαι ιδιωτης και βγαζω το φαρμακο για τον καρκινο. Αφου το πατενταρω, το πουλαω στον καθε ανθρωπο ξεχωριστα 10000000000 Ε. ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΜΑΙ, ΤΟΣΑ ΘΕΛΩ, ΤΟΣΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. Προβλημα μου;Νομίζω πάντως ότι το θέμα της πατέντας στο φάρμακο(και γενικότερα της πατέντας) είναι τεράστιο. Ωραία το θέτεις εδώ, και δεν ξέρω αν συζητείται αλλού.
Τι ακριβως θα κανεις αν και το Α και το Β προϊον δεν σου αρεσουν;
Εδώ πάντως τουλάχιστον έχεις δύο επιλογές, αντί της μίας του δημοσίου
Τι θα κανεις αν η εταιρεια που παραγει το Α προϊον με την εταιρεια που παραγει το Β προϊον εχουν κανει καποια συμφωνια και σου πουλανε τα προϊοντα αυτα σε εξωφρενικα υψηλες τιμες ενω εχουν πολυ χαμηλη ποιοτητα;
Και εδώ είναι ο ρόλος ενός σοβαρού κράτους σε μια ελεύθερη αγορά. Θα έλεγα όχι τόσο να βουρδουλιάζει τους 'καρτελάτους', αλλά να δημιουργεί συνθήκες και κίνητρα ώστε να είναι εύκολο στον 'χ' νέο παίκτη να σπάει το καρτέλ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ω ναι, ειναι προβλημα σου γιατι αν ο ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει, σε φορολογει εμμεσως :
Φοροδιαφεύγει γιατί ο δημόσιος υπάλληλος που τον 'ελέγχει' λαδώνεται.
Ή βαριέται και δεν κάνει τη δουλειά του, αφού δεν έχει συνέπειες. -
Ω ναι, ειναι προβλημα σου γιατι αν ο ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει, σε φορολογει εμμεσως :
Ή βαριέται και δεν κάνει τη δουλειά του, αφού δεν έχει συνέπειες.You've a point there...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
όχι τόσο να βουρδουλιάζει τους 'καρτελάτους', αλλά να δημιουργεί συνθήκες και κίνητρα ώστε να είναι εύκολο στον 'χ' νέο παίκτη να σπάει το καρτέλΓια να το κανει αυτο, δεν θα πρεπει -σε πρωτη φαση -να ειναι διεφθαρμενο...
Ή βαριέται και δεν κάνει τη δουλειά του, αφού δεν έχει συνέπειες.Καταλαβαινεις οτι ενας ελλιπης μηχανισμος ελεγχου δεν ειναι δικαιολογια για τον ΙΥ να φοροδιαφευγει, ετσι δεν ειναι;;
Και αν τον δικαιολογεις που φοροδιαφευγει επειδη μπορει, γιατι δεν δικαιολογεις και τον ΔΥ που κανει ο,τι κανει για τον ιδιο ακριβως λογο, επειδη μπορει;
Εδω βεβαια εχουμε φτασει σε σημειο να δικαιολογουμε οτιδηποτε προκειμενου να υποστηριξουμε τις θεσεις μας οποτε...Μην ξεχνας οτι παντα θα εχει τη δυνατοτητα να φοροδιαφευγει ενας ΙΥ, ο,τι κι αν κανει ο ΔΥ-ελεγκτης, γιατι οι συνθηκες του ελευθερου εμποριου ειναι ανεξελεγκτες. πχ πως ακριβως θα ελεγχει το κρατος εναν καθηγητη που κανει ιδιαιτερα χωρις να φορολογειται γι'αυτα; Μεσω του 'ποθεν εσχες';
Οχι βεβαια. Δες τι γινεται και στις ΗΠΑ, πως δουλευει η φορολογια, στον παραδεισο του ελευθερου εμποριου και θα δεις οτι η φοροδιαφυγη δεν εχει καμια σχεση με την τεμπελια των ΔΥ. Ειναι καθαρα θεμα του πως διαλεγει το κρατος να φορολογει τους πολιτες.Βλεπω, τελος, οτι τις υπολοιπες ενστασεις μου τις αφησες ασχολιαστες . I like .
-
Ε κάπου καταντάει και κουραστικό φίλε μου.
Δεν κατηγορώ τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά το σύστημα (το πολιτικό) που τους εξασφαλίζει τα πάντα με τα λεφτά μας, χωρίς να φροντίζει να μας επιστρέφονται σε υπηρεσίες αυτά που πληρώνουμε. -
Ε κάπου καταντάει και κουραστικό φίλε μου.
Δεν κατηγορώ τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά το σύστημα (το πολιτικό) που τους εξασφαλίζει τα πάντα με τα λεφτά μας, χωρίς να φροντίζει να μας επιστρέφονται σε υπηρεσίες αυτά που πληρώνουμε.έκανες ποτέ καταγγελία για υπάλληλο που δεν σε εξυπηρέτησε??
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ω ναι, ειναι προβλημα σου γιατι αν ο ιδιωτικος τομεας φοροδιαφευγει, σε φορολογει εμμεσωςΑν ποτέ μετρηθεί η φορο(και εισφορο)διαφυγή στην Ελλάδα, πολλοί θα πέσουν (πάλι) από τα σύννεφα.
Περισσότερο φοροδιαφεύγουν οι ... υπάλληλοι [δημόσιοι κυρίως (μίζες, δεύτερες δουλειές, φροντιστήρια, ...) αλλά και ιδιωτικοί] και περισσότερο εισφοροδιαφεύγουμε οι ... 'απλοί πολίτες'.
Όσοι άθλιοι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, στην ουσία κινούν την αγορά. Και με τις μίζες στους ΔΥ που τους ελέγχουν, και με στήρηξη των πωλήσεων αυτοκινήτων και με ... το κανόνι που ρίχνουν στο τέλος. Και πεθαίνουν στην ψάθα ή στην φυλακή.
Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν έχει λόγο να φοροδιαφύγει (χρησιμοποιεί τους Νόμους και δηλώνοντας όσα περισσότερα κέρδη μπορεί ανεβάζει την αξία της επιχείρησής του) ή να μην ασφαλίσει σωστά τους εργαζόμενούς του (αυτό δεν θέλει εξήγηση ελπίζω, κανένας δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε ν' αφήσει ανασφάλιστο εργαζόμενο).Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα. Και μάλλον είναι, όσο κάποιοι αρνούνται να ξεκολλήσουν...
Αλλά κι εσύ, ρε skye?
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;