-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Όσοι άθλιοι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, στην ουσία κινούν την αγορά.Έλα τώρα! Προσφέρουν τέτοια υπηρεσία και εμείς επιμένουμε να τους φορολογούμε? Ντροπή μας!
-
Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας δεν έχει λόγο να φοροδιαφύγει (χρησιμοποιεί τους Νόμους και δηλώνοντας όσα περισσότερα κέρδη μπορεί ανεβάζει την αξία της επιχείρησής του) ή να μην ασφαλίσει σωστά τους εργαζόμενούς του (αυτό δεν θέλει εξήγηση ελπίζω, κανένας δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε ν' αφήσει ανασφάλιστο εργαζόμενο).
Στους σοβαρούς επιχειρηματίες Hλία βάζεις και αυτούς με την εταιρία που έκρυβε τους εργαζόμενους στα ψυγεία? Γιατί για μεγάλη βιοτεχνιά πρόκειται.
Και μάλλον είναι αρκετοί τέτοιοι, δεν είναι η εξαίρεση.Ή να πούμε για τους ταξιτζήδες? (ναι δεν είναι σοβαροί αλλά κι αυτοί είναι κάμποσοι)
Με τον ίδιο τρόπο που κινεί την οικονομία ένας αυτοαπασχολούμενος κλέβοντας, την κινεί κι ο ο δημόσιος υπάλληλος που φοροδιαφεύγει, γιατί κι αυτός θα έρθει στο τέλος στο μαγαζί σου και θα πάρει ένα αυτοκίνητο, ένα δερμάτινο κ.ο.κ. Το θέμα είναι ότι πλέον παύει να υπάρχει δυνατότητα καταμερισμού του πλούτου μέσω των φόρων, όχι ότι η οικονομία δεν κινείται.
Στην Ιταλία,η παραοικονομία έχει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό απ την ΕλλάδαΆσχετο, μιας και λέμε για ένσημα, ξέρω πολλά παιδιά που δουλεύουν σε συνεργεια και τους λένε πάρε τον κατώτατο μισθό αλλά βάλε τα ένσημα μόνος σου. Εκεί ναι μεν δε φοροδιαφεύγουν, αλλά τα αποτελέσματα είναι προφανή...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καταλαβαινεις οτι ενας ελλιπης μηχανισμος ελεγχου δεν ειναι δικαιολογια για τον ΙΥ να φοροδιαφευγει, ετσι δεν ειναι;;
Και αν τον δικαιολογεις που φοροδιαφευγει επειδη μπορει, γιατι δεν δικαιολογεις και τον ΔΥ που κανει ο,τι κανει για τον ιδιο ακριβως λογο, επειδη μπορει;Γιατί τον ΔΥ τον πληρώνω εγώ από την τσέπη μου (και πλέον αρκετά σοβαρά χρήματα, ξέρεις πόσα παίρνουν στο Υπ-Οικ. ? πάνε οι εποχές που στο Δημόσιο είχες τη σιγουριά σου αλλά με λιγότερα λεφτά, τώρα έχεις και σιγουριά και περισσότερα λεφτά) ακριβώς για να εμποδίζει τον ιδιώτη να φοροδιαφεύγει. Δηλαδή, επειδή στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε η φοροδιαφυγή είναι αναμενόμενη (λόγω της ανθρώπινης φύσης = απληστία = καπιταλισμός), ο ΔΥ είναι η δικλείδα ασφαλείας μου απέναντι σε αυτή -και αν δε λειτουργεί, έχω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα διότι καταρρέουν όλα.
Και επειδή ο ΔΥ έχει ΟΡΚΙΣΤΕΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ να τα τηρεί αυτά (λέω και γω κάτι μπούρδες...) ενώ ο ιδιώτης όχι. Αρα από τον ιδιώτη δεν έχω περαιτέρω απαίτηση αλλά από το ΔΥ έχω.
Δηλαδή αν όλοι οι ΔΥ ήταν αδέκαστοι, θα φοροδιεύφευγε κανείς ?
Ενώ το αντίθετο συμβαίνει: ακόμα και από ανθρώπους που είναι 100% σωστοί, τους ζητάνε μίζες. -
Όσοι άθλιοι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, στην ουσία κινούν την αγορά.
Ε όχι και να δικαιολογούμε τη φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών (ή του οποιουδήποτε).
Κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι. -
Πρόστιμα συνολικού ύψους 29,8 εκατ. ευρώ επέβαλε στη Nestle Ελλάς η Επιτροπή Ανταγωνισμού για εκμετάλλευση δεσπόζουσας θέσης με σειρά παραβατικών συμπεριφορών σε ό,τι αφορά το στιγμιαίο καφέ.
Σε συνέχεια καταγγελιών, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού διεξήγαγε
αυτεπάγγελτη έρευνα στην αγορά προϊόντων καφέ, προκειμένου να διερευνήσει ενδεχόμενες παραβάσεις των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/77, όπως ισχύει και 81 και 82 ΣΕΚ, από την εταιρεία «NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ».
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την...
υπ’ αριθμόν 434/V/2009 αποφάσησε ότι:- Η εταιρεία «NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε» παραβίασε τα άρθρα 2 του ν.703/77 και 82 της ΣυνθΕΚ καταχρώμενη τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά του στιγμιαίου καφέ μέσω:
· της παροχής εκπτώσεων στόχων και πίστεως, της απαγορεύσεως-
παρεμπόδισης των παράλληλων εισαγωγών, αλλά και της απαγόρευσης
διενέργειας παράλληλων προωθητικών ενεργειών με άλλα ανταγωνιστικά
προϊόντα στις σχέσεις της με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ (αγορά στιγμιαίου καφέ λιανικής πώλησης),
· της επιβολής ρητών όρων αποκλειστικής προμήθειας και ομαδικών
πωλήσεων, καθώς και της παροχής εκπτώσεων πίστεως που αποσκοπούσαν
στη δημιουργία πιστής πελατειακής σχέσης μεταξύ της εν λόγω εταιρείας και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης (αγορά στιγμιαίου καφέ μαζικής
εστίασης),· της επιβολής υποκρύπτουσας υποχρέωσης μη ανταγωνισμού (αντίστοιχης της ‘αγγλικής ρήτρας’), στη σχέση της εταιρείας με τους διανομείς της.
- Ταυτόχρονα, η εταιρεία «NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε» παραβίασε τα άρθρα 1 του
ν.703/77 και 81 της ΣυνθΕΚ μέσω της απαγορεύσεως-παρεμπόδισης των
παράλληλων εισαγωγών στις σχέσεις της με συγκεκριμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ενώ ταυτόχρονα παραβίασε μόνο το άρθρο 1 του ν.703/77 δια της απαγόρευσης των παθητικών πωλήσεων στους διανομείς της.
Πηγή : Ναυτεμπορική 12.2.09
ρε τους αλήτες τους δημοσιουπαλληλίσκους...άκου εκεί...πρόστιμα...
-
...ναι, μάλλον δεν τους έδωσαν τις μίζες που ζήτησαν (όχι και τόσο lol αν κρίνουμε από την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ )
-
Ποιος φταίει για αυτό; Αυτός που την ζητά ή αυτός που την δίνει;
Ολόκληρη Nestle και δεν μπορούσε να τους «παγδεύσει» με προσημειωμένα» και να τους μπαγλαρώσουν;
Κοίτα κάτι πράγματα... -
Αυτός που τη ζητά φυσικά. Δεν είναι αυτονόητο;
-
Λέτε να φύγει η Νεστλέ από την Ελλάδα μετά από τέτοιο πρόστιμο;
Έχει πιει κανείς Τανίκα Άφρικα τελευταία;
-
Απ την κατσίκα του μπάρμπα Ντίνου όλοι μετά
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λέτε να φύγει η Νεστλέ από την Ελλάδα μετά από τέτοιο πρόστιμο;Έχει πιει κανείς Τανίκα Άφρικα τελευταία;
τι??? θα κόψουμε τον φραπέ??
κάτω τα χέρια από την φραπεδοεταιρεία
-
O Jacob's είναι καλύτερος!!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
O Jacob's είναι καλύτερος!!κάνω καλό καφέ είναι η αλήθεια
Αλλά για στιγμιαίο προτιμώ Nescafe-Gold Blend -
Gold blend κι εγώ. Με έχει φάει η περιέργεια να δοκιμάσω έναν αμερικάνικο (νομίζω), τον Taster's Choice.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Gold blend κι εγώ. Με έχει φάει η περιέργεια να δοκιμάσω έναν αμερικάνικο (νομίζω), τον Taster's Choice.Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές 'taster's choice' -νομίζω της NesCafe είναι και αυτοί-. Δεν μπορώ να πω ότι μου είχαν φανεί καλύτεροι από τον gold blend (αν και αυτός έχει χαλάσει λίγο στο τελευταίο 'χαρμάνι' που έβγαλαν. Παλιά νομίζω είχε πιο πλούσιο άρωμα). Οι τιμή τους δε κόντευε να γίνει διπλάσια από του GB, και δεν νομίζω ότι το άξιζαν.
Οι απλοί taster's choice (που έχουν και στις ΗΠΑ αντί του απλού Nes) είναι παντελώς μούφα. Δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν εδώ.
Γενικώς οι στιγμιαίοι είναι κάπως του κώλου καφέδες... δεν νομίζω ότι επιδέχονται πολλών βελτιώσεων...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λέτε να φύγει η Νεστλέ από την Ελλάδα μετά από τέτοιο πρόστιμο;Εεεμ....Δε νομίζω! Εχω την υποψία οτι μακροπρόθεσμα θα χάσει περισσότερα απο 30 εκ. αν το κάνει αυτό.
-
Γιατι σου ειπε κανεις οτι θα το πληρωσει;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
O Jacob's είναι καλύτερος!!Μαύρο χάλι ο Jacobs , και στον στιγμιαίο, και στον φίλτρου.
Για τον στιγμιαίο πάντως, δεν πίνω, οπότε ας πάει όπου θέλει o Nescafe -
Πήρα για το γραφείο 2 καινούργιους σταθερούς υπολογιστές hp και μόλις είδα πως στην βάση τους λέει πως κατασκευάζονται στην Τσεχία. Εδώ στο δικό μας το παλιοκράτος γιατί δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε τετοια πράγματα να δουλέψουν άνθρωποι να πάρει η οργή.
Μα τί μπουρδέλο είμαστε να πάρει και να σηκώσει
-
Οτι γίνεται και στην Ελλάδα ακριβώς όμως...
Τιμολογιακός πόλεμος στη Γερμανία προς όφελος των καταναλωτών
Σε τιμολογιακό πόλεμο προς όφελος των καταναλωτών έχουν επιδοθεί οι μεγάλες εκπτωτικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γερμανία με αποτέλεσμα οι τιμές των προϊόντων να πέσουν ακόμη και 30%.
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;