-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
......Να συμπληρώσω κι εγώ κάτι: 'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν'Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στην γεωγραφική περιφέρεια της Ευρωζώνης, ωστόσο είναι πολύ σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Η Handelsblatt υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική και ουσιαστική ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία από την πελρυά της θα πρέπει να προχωρήσει σε εκτατεμένες μεταρρυθμίσεις.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_265128
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
......Να συμπληρώσω κι εγώ κάτι: 'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν'
Η Handelsblatt επισημαίνει ότι «μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται στην γεωγραφική περιφέρεια της Ευρωζώνης, ωστόσο είναι πολύ σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Η Handelsblatt υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική και ουσιαστική ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία από την πελρυά της θα πρέπει να προχωρήσει σε εκτατεμένες μεταρρυθμίσεις.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_265128
σιγα μη χρεωκοπησουμε, εδω εχουμε την ιδια αγοραστικη δυναμη με τους Γερμανους!!
-
Τί πάει να πει άραγε ότι τα έσοδα από φόρους έπεσαν 50%?
Αν είχε συμβεί αυτό, τότε όντως θα είμασταν κοντά στη χρεωκοπία...Αυτό που βλέπω εγώ πάντως είναι ότι δανειζόμαστε με όρους 10ετίας (επιτόκια κοντά στο 5%) χωρίς βέβαια να έχουμε ικανότητα υποτίμησης του νομίσματος. Αν και, και παλαιότερα που είχαμε αυτήν την ικανότητα, ήταν δώρο-άδωρο μιας και ένα μεγάλο μέρος του δανεισμού μας ήταν σε ξένο νόμισμα.
Συνοψίζοντας, αυτή τη στιγμή για τα 200δις+ του χρέους δίνουμε 12δις σε τόκους, κατά μέσο όρο δηλαδή το χρέος μας έχει επιτόκιο 5%, όσο δανειζόμαστε περίπου σήμερα για 10ετή διάρκεια!
Σιγά τα ωά δηλαδή από πλευράς χρέους, διαφοράς με γερμανικά ομόλογα κλπ.
Αν βέβαια τα έσοδα του προυπολογισμού πέσουν τελείως έξω όπως λέει το άρθρο, τότε όντως θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα! -
......Να συμπληρώσω κι εγώ κάτι: 'Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν'
Η Handelsblatt επισημαίνει ότι ...Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας...
Na ρωτήσω κάτι;
Αν τα περάσουμε τα 'πρόθυρα', αν δλδ πτωχεύσουμε σαν χώρα, τι πιστεύετε ότι θα συμβεί;
Το φοβάστε;
Γιατί; -
Ναι, το φοβάμαι, Ηλία.
Το τι θα συμβεί το γνωρίζουμε από το παρελθόν.
Ξένοι τοποτηρητές που θα αποφασίζουν και θα νομοθετούν κατά το δοκούν. Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη. Ανεργία λόγω των ελαστικών Νόμων για την Απασχόληση. Δάνεια με όρους Σάϊλοκ που θα αποπληρώνονται για οκτώ γενιές. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, το φοβάμαι, Ηλία.Το τι θα συμβεί το γνωρίζουμε από το παρελθόν.
Ξένοι τοποτηρητές που θα αποφασίζουν και θα νομοθετούν κατά το δοκούν. Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη. Ανεργία λόγω των ελαστικών Νόμων για την Απασχόληση. Δάνεια με όρους Σάϊλοκ που θα αποπληρώνονται για οκτώ γενιές.θα ειμαι υπερβολικος αν πω οτι και η σημερινη κατασταση δεν απεχει πολυ απο αυτη που περιγραφεις Νικο?
απο το 1981 το μονο που θυμαμαι ειναι: λιτοτητα, δανεια, εξωτερικο χρεος, ανυπαρκτη βιομηχανια, χαμηλοι μισθοι/συνταξεις, ψευτικοι προυπολογισμοι, σκανδαλα που μενουν ατιμωρητα, και ξανα λιτοτητα.
-
@kouk
Μπορεί να είναι και ευκαιρία για καινούρια αρχή... Δεν θα υπάρχουν δάνεια πλέον, ΤΩΡΑ υπάρχουν...Τι προτείνεις να κάνουμε, για να το γλιτώσουμε;
-
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα είμαστε σε θέση, μετά από κάτι τέτοιο, να κάνουμε την οποιαδήποτε αρχή. Τα πράγματα πια είναι τελείως διαφορετικά από το 1897.
Σπύρο, καμία σχέση. Σε περίπτωση πτώχευσης χώρας μπαίνουν τα 'κοράκια' και λυμαίνονται τα πάντα.
Απλά δεν είναι κανείς σε θέση να κάνει το παραμικρό. -
Ενώ τώρα μπορούμε, έ, παιδιά;
Μη μασάς, ρε. Χωράφι έχεις, σπόρους, ένα ζευγάρι κότες κ μια κατσίκα θα σου βρω εγώ.
-
Ηλία, σε περίπτωση πτώχευσης θα έχουμε πολλαπλάσια δάνεια από αυτά που έχουμε τώρα.
Υπολόγισε τον δανεισμό για να εξυπηρετήσουμε τα παλιά δάνεια, συν τα υψηλότατα επιτόκια που θα μας ρίξουν, συν τις υποθήκες Κρατικών Επιχειρήσεων και Παγίων.Το τι μπορούμε, η δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα, δεν συνδέεται ούτε έχει καμία σημασία, ρε συ Ηλία. Το ξέρεις.
-
ΕΜΕΙΣ, δεν θα έχουμε τπτ. Ο αγρότης θα πουλάει όπως πουλάει (ίσως και καλύτερα), ο επαγγελματίας το ίδιο.
Αλλού θα είναι το θέμα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ΕΜΕΙΣ, δεν θα έχουμε τπτ. Ο αγρότης θα πουλάει όπως πουλάει (ίσως και καλύτερα), ο επαγγελματίας το ίδιο.
Αλλού θα είναι το θέμα.Σε ποιόν θα πουλάει ο αγρότης?
Σε περιπτώσεις πτωχεύσεων το σύνολο, ή μεγάλο μέρος της παραγωγής, δεσμεύεται για πώληση από τις δανείστριες Τράπεζες.
Και ποιός θα αγοράσει έτσι κι αλλιώς? Η ανεργία σε αυτές τις περιπτώσεις ανεβαίνει μέχρι και το 20+% για μεγάλο χρονικό διάστημα.Μακριά από εμάς, Ηλία.
-
Βρε μη μασάτε αν πτωχεύσουμε θ'αρχίσουμε όλοι τις αμπελοφιλοσοφίες μας εδώ μέσα από κοινόχρηστο υπολογιστή ανά 50 μέλη του φόρουμ ένας υπολογιστής , ένα ποστ ανά ημέρα ! Ο Κούκος θα γράφει γα το εκπληκτικό ΜΩΒ χρώμα της bmw , ο pasKalis για το πόσο του κόστισε το service του μπρικίου, ο ratanplan στο γονεοτοπικό και ο Krus στις αποβολές
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αλλού θα είναι το θέμα.Προφανως θα έχεις υπό ψιν σου και την Αργεντινή για να μιλάς, που έχει αγροτική οικονομία μή συγκρίσιμη με τη δικιά μας. Για ρώτα τους τί ωραία που περάσανε όταν μπήκε το ΔΝΤ μετά την χρεωκοπία τους
Τώρα, αν έχεις σκοπό βέβαια να ζήσεις με μια κατσίκα και ένα μπαχτσέ, νο προμπ.
Να αγοράσεις και μιά γεννήτρια, γιατί δεν ξέρεις τί θα γίνει με το ρεύμα, καμμιά δεξαμενή τώρα που είναι φτηνό το πετρέλαιο κοκ.Γίνεται τρομερή σπέκουλα αυτή τη στιγμή, για να εξωθήσουν σε ψηλά επιτόκια τα ομόλογα. Δεν είναι τυχαίο που στο τέλος όλοι έσπευσαν και τα αγόρασαν. Ποντάρουν στο γεγονός ότι δεν θα αφήσουν την ελλάδα να βγεί απ την ΕΕ και βρίσκουν καλό καταφύγιο στα λεφτά τους.
Προφανώς και έχουν βάση και το κάνουν. Όταν τα τελευταία χρόνια τα έσοδα του κράτους έχουν πάει στο διάολο μιας και δε λειτουργεί τίποτα στην είσπραξη φόρων, τί περιμένεις. Αν μή τι άλλο παλιά υπήρχε κι ενας φόβος της ΣΔΟΕ.Ούτε κι εγώ παντως χάνω τις ελπίδες μου. Ο καραμανλής ανέκαμψε στις δημοσκοπίσεις ως καταλληλότερος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ναι, το φοβάμαι, Ηλία.
Το τι θα συμβεί το γνωρίζουμε από το παρελθόν.
Ξένοι τοποτηρητές που θα αποφασίζουν και θα νομοθετούν κατά το δοκούν. Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη. Ανεργία λόγω των ελαστικών Νόμων για την Απασχόληση. Δάνεια με όρους Σάϊλοκ που θα αποπληρώνονται για οκτώ γενιές.θα ειμαι υπερβολικος αν πω οτι και η σημερινη κατασταση δεν απεχει πολυ απο αυτη που περιγραφεις Νικο?
απο το 1981 το μονο που θυμαμαι ειναι: λιτοτητα, δανεια, εξωτερικο χρεος, ανυπαρκτη βιομηχανια, χαμηλοι μισθοι/συνταξεις, ψευτικοι προυπολογισμοι, σκανδαλα που μενουν ατιμωρητα, και ξανα λιτοτητα.
Ακριβως οπως τα λεει ο Σπυρος,και επισης εδω και 100 χρονια δεν αλλαζει τιποτα,κλειστα επαγγελματα,συντεχνιες,και εσχατως μαθαμε οτι εαν θες να ανοιγεις το μαγαζι σου πρεπει να τρως ξυλο,το δε βραδυ που το κλεινεις θα ερχονται να στο καινε,ολα αυτα φαινονται φυσιολογικα σε μια χωρα τιγκα στους ΔΥ που τραγουδανε το 'εμενα τι με νοιαζει-εδω εχει παντα ηλιο'
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Προφανως θα έχεις υπό ψιν σου και την Αργεντινή για να μιλάς, που έχει αγροτική οικονομία μή συγκρίσιμη με τη δικιά μας. Για ρώτα τους τί ωραία που περάσανε όταν μπήκε το ΔΝΤ μετά την χρεωκοπία τουςΠροφανώς δεν έχεις ιδέα τι συνέβη στην Αργεντινή!
Συνέβη αυτό που εύχομαι τόσον καιρό να μην συμβεί και σ' εμάς: Αφού οι πανέξυπνοι πούλησαν τις περιουσίες τους σε ξένους κ έφαγαν τα λ7 (κ περνούσαν καλάαααα), βρέθηκαν ξένοι στη χώρα τους. Αγρότες χωρίς γη...
Νόμιζες ότι σταμάτησε να παράγει η Αργεντινή;Σε ποιόν θα πουλάει ο αγρότης?
Σε όποιον θέλει να φάει, kouk. Στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ινδία, την Αυστραλία. Εκεί όπου πουλάει και τώρα.
Σ' εμένα αποδείχτηκε περίτρανα: Δεν έχουμε ιδέα...
-
Μειώθηκε κατά 50%, στα 6.444 ευρώ ο προσωπικός μισθός του Προέδρου του Τ.Τ. κ. Αγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δήλωσε ότι «ζούμε τη χειρότερη κρίση της γενιάς μας και ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=5145102Μπράβο του.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ναι, το φοβάμαι, Ηλία.Το τι θα συμβεί το γνωρίζουμε από το παρελθόν.
Ξένοι τοποτηρητές που θα αποφασίζουν και θα νομοθετούν κατά το δοκούν. Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη. Ανεργία λόγω των ελαστικών Νόμων για την Απασχόληση. Δάνεια με όρους Σάϊλοκ που θα αποπληρώνονται για οκτώ γενιές.Υπάρχει πιθανότητα οι ξένοι τοποτηρητές να είναι χειρότεροι από τα δικά μας κοράκια ;;;
Ίσα ίσα, που μπορεί να μπεί και μία τάξη.Εγώ, συμφωνω με τον ililia , και να πτωχευσει η χώρα δεν θα αλλάξει τίποτα για τον απλό εργαζομενο πολίτη..
-
Α, εκεί κατέληξε ο μάνατζερ; Σωστός πάντως.
-
Μειώθηκε κατά 50%, στα 6.444 ευρώ ο προσωπικός μισθός του Προέδρου του Τ.Τ. κ. Αγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης δήλωσε ότι «ζούμε τη χειρότερη κρίση της γενιάς μας και ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του».
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... id=5145102Μπράβο του.
ο πρώην βαζελοπάρεδρος είναι αυτός;
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;