-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Με 20 προβατίνες (και τρεις ώρες δουλειά την ημέρα), έχετε εγγυημένα πάνω από 1.000 Ε τον μήνα.
Πληροφορίες με πμ, χρέωση λογική.Εγώ από όλη τη συζήτηση κρατάω αυτό!
Αν ίσχυε έφευγα αύριο Ηλία! -
Κι αν έχεις το 2 μπροστά κ δεν είσαι βλαξ, (...)
Αισθάνομαι βλαξ... τί είναι το '2'?
-
2*(εικοσι κατι ) χρονων στην ηλικία
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
τόσος καιρός πάει που έγραφες το 2 μπροστά?!!!!!!!
baniarete τα βρωμογερόντια -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι, ακριβώς επειδή είμαστε μικρή χώρα, θα πρέπει όλοι να ζήσουμε σε μια πόλη.
συνταγή για καταστροφή!
όμοια με τη έννοια περί παγκοσμιοποίησης που πολλοί έχουν/προωθούν.Μπα, δεν το νομίζω. Αυτό είναι το μέλλον πάντως!
Εγώ 'ζω' για τη στιγμή που η τεχνολογία θα μας επιτρέψει, στην καθημερινότητά μας, να μετακινούμαστε από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο, ώστε να ζούμε, να εργαζόμαστε και να διασκεδάζουμε όπου θέλουμε, καθιστώντας την Ελλάδα μια μεγάλη πόλη 11εκ. κατοίκων και 133.000τ.χλμ. έκτασης.
Yγ. Ναι έχω πολύ φαντασία
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Εεεεεεε! Δικο μου ειναι αυτο
-
Βασικά ο corsair ειναι ο ανθρωπος που θα προσφέρει τον εαυτό του στο όνομα της τηλεμεταφοράς. Ζήτω η ευκολία είναι το μότο του. Και θα είναι ο πρώτος άνθρωπος με το κεφάλι στην πλάτη λόγω των προβλημάτων.
-
**Εισαχθείσα Φράση: 'ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ', μήκος 57 χαρακτήρες
Υπολογισθέν Λεκτικό: 'ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ'
Μήκος : 57 χαρακτήρες
Λεξάριθμος: 3675, Πυθμενικός Λεξάριθμος: 3
Κάθετος Λεξάριθμος: 17953Λεξάριθμος Λεκτικά
Κάθετος Λεκτικά
17953 ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΣΠΙΣ** -
δώσε απαριατήτως και πάραυτα το software που κάνει τέτοιους υπολογισμούς!
-
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Με 20 προβατίνες (και τρεις ώρες δουλειά την ημέρα), έχετε εγγυημένα πάνω από 1.000 Ε τον μήνα.
Αν ίσχυε έφευγα αύριο Ηλία!Ναι, αλλά δεν έστειλες ένα πμ για λεπτομέρειες κ με αναγκάζεις να τις δώσω δωρεάν.
Πως θα πάμε έτσι μπροστά, μου λες;Τεσπα...
20 προβατίνες δίνουν 6-7 τόνους γάλα κ 30 αρνιά το χρόνο.
Η επένδυση είναι αστεία (20 ζώα είπαμε, όχι 200! Θα τις γνωρίζεις με τ' όνομά τους!) κ αν έχεις λίγο μυαλό θα πήζεις το γάλα κ θα το πουλάς σαν παραδοσιακό τυρί ή / και γιαούρτι σε σταθερούς πελάτες (εξ ου κ οι 3 ώρες δουλειά, αλλιώς για 20 προβατίνες μισή ώρα είναι αρκετή), όπως θα κάνεις κ για τα αρνιά. Αν θέλεις να δουλεύεις άλλα 15 λεπτά την ημέρα, θα έχεις εκεί γύρω και καμιά 50αριά - 100στή κότες κ θα πουλάς αυγά κ κοτόπουλα.
Τώρα που το ξανασκέπτομαι μάλλον λίγα είπα, 1000 Ε τον μήνα. -
Αν ίσχυε έφευγα αύριο Ηλία!Ναι, αλλά δεν έστειλες ένα πμ για λεπτομέρειες κ με αναγκάζεις να τις δώσω δωρεάν.
Πως θα πάμε έτσι μπροστά, μου λες;Τεσπα...
20 προβατίνες δίνουν 6-7 τόνους γάλα κ 30 αρνιά το χρόνο.
Η επένδυση είναι αστεία (20 ζώα είπαμε, όχι 200! Θα τις γνωρίζεις με τ' όνομά τους!) κ αν έχεις λίγο μυαλό θα πήζεις το γάλα κ θα το πουλάς σαν παραδοσιακό τυρί ή / και γιαούρτι σε σταθερούς πελάτες (εξ ου κ οι 3 ώρες δουλειά, αλλιώς για 20 προβατίνες μισή ώρα είναι αρκετή), όπως θα κάνεις κ για τα αρνιά. Αν θέλεις να δουλεύεις άλλα 15 λεπτά την ημέρα, θα έχεις εκεί γύρω και καμιά 50αριά - 100στή κότες κ θα πουλάς αυγά κ κοτόπουλα.
Τώρα που το ξανασκέπτομαι μάλλον λίγα είπα, 1000 Ε τον μήνα.δε θα διαφωνησω, γιατι προφανως ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα, απλα πιο παλια που ηξερα κοσμο (βασικα ο πατερας μου τους ηξερε) που εκανε αυτη τη δουλεια, δε θυμαμαι κανεναν απο αυτους να ειναι 'ευκαταστατοι'. Και μιλαω για πολυ περισσοτερο απο 20 προβατινες.
θελουν και ταισμα/αρμεγμα, αρα νομιζω περισσοτερο απο μιση ωρα τη μερα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και ούτε είναι δεδομένο ότι πάσχει πολιτιστικά η περιφέρεια. Όταν ζεις μεταξύ Αρχ. Ολυμπίας κ Αρχ. Ήλιδας, όπως εμείς εδώ κάτω, ποιά πολιτιστική σου ανάγκη δεν μπορείς να καλύψεις; Τα παιδιά μου έχουν πάει μ' εμάς, το σχολείο, το θεατρικό εργαστήρι κ τα γυμναστήριά τους σε περισσότερα μουσεία, χώρους πολιτισμού, επιστημών κ στάδια στην Αθήνα απ' ότι η ανιψιά μου που μένει στον Χολαργό.
Κι από τη στιγμή που όλα τα κυριλέ ημισκυλάδικα των Αθηνών είναι χρόοοοονια τώρα γεμάτα, δεν καταλαβαίνω τον απαξιωτικό τόνο του φίλτατου κ συμπαθέστατου (και δεν κάνω καθόλου πλάκα) Χάρη.Ρε συ Ηλία μου φαίνεται ότι κοροϊδευόμαστε. Λες και γω δεν ζω μια ζωή σε μικρές πόλεις και κατέβηκα απ' τον Άρη. Όχι, δεν έχεις επιλογές. Δεν μπορείς να πας θέατρο, σινεμά, σε λίγο εναλλακτικό μαγαζί, σε συναυλία (εκτός αν δεήσει κάνας δήμαρχος να οργανώσει καμία το καλοκαίρι) κλπ.
Γνωρίζεις πόσες φορές πηγαίνει σε θέατρο, σινεμά, συναυλία ένας Αθηναίος που παίρνει 700-1000 ευρώ το μήνα; Για ρώτα να σου πουν.
Κυρίως, πόσα λεφτά απαιτούνται για αυτά και αν του περισσεύουν. Από χρόνο και όρεξη δε, άστα να πάνε. Άμα δουλεύεις 10 ώρες την ημέρα (με το χρόνο μετακίνησης μέσα) και έχεις κι οικογενειακές υποχρεώσεις είσαι ολίγον πτώμα.ΊΣΩΣ, αν είσαι τυχερός να έχεις κάτι απ' αυτά, αλλά όχι πλειάδα επιλογών. Πολλές φορές δεν μπορείς καν να ΜΗ δεις τα ίδια άτομα όταν βγεις έξω. Η ανιψιά σου προφανώς δεν θα χε δει τίποτα ακόμα και αν ζούσε στην 5η λεωφόρο στο Μανχάταν.
Είναι καλό αυτό; Δηλαδή το να είσαι διαρκώς μεταξύ αγνώστων; Στη διασκέδαση ίσως, αλλά στην καθημερινότητα...; Δεν είναι τόσο άσχημο να λες 5 καλησπέρες σε γνωστά άτομα.
Κι αν θες λίγη απομόνωση, μπορείς να έχεις ένα σπιτάκι σε κανένα κοντινό βουνό ή να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας σε άλλη πόλη για βόλτα.Το αν αυτό είναι σημαντικό εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός. Όταν πριν από κάτι σελίδες έγραψα πως το γρήγορο internet έχει αλλάξει κατά πολύ τη ζωή μας στην επαρχία, σοβαρολογούσα. Τώρα πια μπορώ να ενημερώνομαι, βλέπω ταινίες, να ακούω μουσική, να κάνω αγορές προϊόντων που ούτε καν υπάρχουν στην πόλη μου με την ίδια ευκολία που το κάνει και ο κάτοικος της Αθήνας, του Μιλάνου ή του Γκέτεμποργκ.
Το internet είναι καλό πράγμα. Μπορείς να επιλέγεις και να αγοράζεις πράγματα που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πηγαίνεις σε κάποια μεγάλη πόλη για να τα βρεις. Αυτό ανατρέπει ένα βασικό πλεονέκτημα της μεγαλούπολης.
Οπότε είναι σημαντικό να είμαι χαλαρός στην καθημερινότητά μου (είναι δύσκολο να περιμένεις να πεθάνεις όταν είσαι μποτιλιαρισμένος ) και να μπορώ να ξεφύγω όποτε γουστάρω. Οπότε καταληγουμε εδώ:
Επίσης πιστεύω ότι θα μπορούσαμε, αν πιέζαμε όλοι να γίνουν έργα υποδομής και κυρίως ΔΡΟΜΟΙ
Φυσικά, τα 5 μύρια που έχουν μαζευτεί εκεί κάτου, τρώνε και τα περισσότερα χρήματα, οπότε...
Πολλές μικρές πόλεις της Ελλάδας έχουν πλέον καλή συγκοινωνία, καλούς δρόμους. Πόση ώρα είναι πχ η Έδεσσα από τη Θεσσαλονίκη; Μήπως όσο χρειάζομαι εγώ σε ώρα αιχμής ή Π/Σ βράδυ για το Πειραιάς-Κηφισσιά;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δε θα διαφωνησω, γιατι προφανως ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα, απλα πιο παλια που ηξερα κοσμο (βασικα ο πατερας μου τους ηξερε) που εκανε αυτη τη δουλεια, δε θυμαμαι κανεναν απο αυτους να ειναι 'ευκαταστατοι'. Και μιλαω για πολυ περισσοτερο απο 20 προβατινες.
Εδώ ο Ηλίας θα σου πει ότι δεν είχαν μυαλό όμως!!, κι εγώ θα του απαντήσω ότι αν είσαι έξυπνος και σε ενδιαφέρει το σπορ υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι να βγάλεις φράγκα χωρίς να πας στην Ηλεία και να αρμέγεις προβατίνες
-
5 καλησπέρες την ημέρα!!!! Ρε είσαι τρελός ούτε στη μάνα μου δε λέω καλησπέρα και θα λέω 5 την ημέρα δεξιά κι αριστερά
-
ναι αλλά αν υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι να βγάλεις φράγκα δεν έχει πρόβλημα η ελληνική οικονομία...
-
Για πες, για πες. Γιατί τόσα εκατομμύρια που παίρνουν βασικό μισθό (ταμίες, υπάλληλοι γραφείου του λυκείου, υπάλληλοι καταστημάτων κλπ) θα ήθελαν πολύ να βρεθούν με κάμποσα χρήματα παραπάνω. Δεν μπορεί, ένα ....% από αυτούς πρέπει να έχει μυαλό.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
δε θα διαφωνησω, γιατι προφανως ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα, απλα πιο παλια που ηξερα κοσμο (βασικα ο πατερας μου τους ηξερε) που εκανε αυτη τη δουλεια, δε θυμαμαι κανεναν απο αυτους να ειναι 'ευκαταστατοι'. Και μιλαω για πολυ περισσοτερο απο 20 προβατινες.
Εδώ ο Ηλίας θα σου πει ότι δεν είχαν μυαλό όμως!!, κι εγώ θα του απαντήσω ότι αν είσαι έξυπνος και σε ενδιαφέρει το σπορ υπάρχουν 10 διαφορετικοί τρόποι να βγάλεις φράγκα χωρίς να πας στην Ηλεία και να αρμέγεις προβατίνες
κοιτα, δε το αποκλειω να μην ειχαν μυαλο. Αγραμματοι ανθρωποι ηταν που ειχαν μαθει να ζουν σε συγκεκριμενες συνθηκες. Δε το λεω υποτιμητικα, απλα πιθανοτατα να μην μπορουσαν να δουν λιιιγο πιο περα απο αυτα που ειχαν μαθει.
-
ΑΜΗΝ!
Το χωριό μου είναι παραθαλάσσιο, έχει internet και περίπου 300 μόνιμους κατοίκους.
Απέχει:
- 10-15 λεπτά από το Ρέθυμνο
- 35-45 λεπτά από το Ηράκλειο
- 50-60 λεπτά από τα Χανιά
- Το χειμώνα σε 1 ώρα(και πολύ λέω) μπορείς να είσαι σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα και να παίζεις χιονιές
- Από μέσα Απρίλη μέχρι μέσα Οκτώβρη μπορείς κάθε μέρα να κάνεις μπάνιο μετά τη δουλειά σου
Πόσες φορές μπορεί κανείς στην Αθήνα να βγει ένα βράδυ χωρίς να έχει κανονίσει ΤΙΠΟΤΑ, να τρακάρει γνωστούς και να καταλήξει να γυρίζει το πρωί;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θελουν και ταισμα/αρμεγμα, αρα νομιζω περισσοτερο απο μιση ωρα τη μερα!Μιλάς για αγράμματους κατ' ανάγκην κτηνοτρόφους, που ποτέ δεν έκαναν σωστό λογαριασμό.
Αν πας λίγο πιό πίσω, θα δεις ότι με τέτοιες 'περιουσίες' 20 - το πολύ 50 ζώων, οι άνθρωποι προόδευαν κ έτρεφαν τις (πολυμελείς) οικογένειές τους.
Το άρμεγμα είναι όλη η δουλειά, το να ταΐσεις 20 πρόβατα είναι δουλειά της πλάκας. Μ' ένα μικρό αρμεκτικό, θέλεις σαφώς κάτω από ένα λεπτό μ.ο. στο κάθε ζώο.
12-15.000 Ε τον χρόνο δεν σε κάνουν ευκατάστατο σήμερα, αλλά σου επιτρέπουν να ζεις ανθρώπινα.
Και να φανταστείς ότι δεν έχω υπολογίσει τις επιδοτήσεις...
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;