-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
το βασικο προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι- δεν θελουμε να πληρωνουμε για αλλους
αλλα - θελουμε να πληρωνουν αλλοι για μας
Θα έλεγα ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Κανείς δεν πληρώνει με ικανοποίηση τους φόρους του και τα διάφορα τέλη.
Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι οι επιθυμίες των Ελλήνων συχνά πραγματοποιούνται με τη φοροδιαφυγή (ΚΑΙ τη 'νόμιμη' - βλ. όσους εξαιρούνται από την αναλογική φορολόγηση, πχ βενζινάδες, ταξιτζήδες κ.ά.) και τη σπατάληση εθνικών πόρων προς το συμφέρον λίγων ομάδων. - δεν θελουμε να πληρωνουμε για αλλους
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
το βασικο προβλημα στην ελληνικη οικονομια ειναι οτι
- δεν θελουμε να πληρωνουμε για αλλους
αλλα - θελουμε να πληρωνουν αλλοι για μας
Θα έλεγα ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Κανείς δεν πληρώνει με ικανοποίηση τους φόρους του και τα διάφορα τέλη.
Αλλά το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι οι επιθυμίες των Ελλήνων συχνά πραγματοποιούνται με τη φοροδιαφυγή (ΚΑΙ τη 'νόμιμη' - βλ. όσους εξαιρούνται από την αναλογική φορολόγηση, πχ βενζινάδες, ταξιτζήδες κ.ά.) και τη σπατάληση εθνικών πόρων προς το συμφέρον λίγων ομάδων.συμφωνω αλλα
- δεν θελουμε να πληρωνουμε για αλλους
-
Tί είναι αυτό; Λαδώθηκε η ελληνική σημαία;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Tί είναι αυτό; Λαδώθηκε η ελληνική σημαία;Ρε Μάνο είσαι απίστευτος!
-
Πού βρίσκεται συνολικά το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δε ξέρω, κάτι σκηνικά όμως σαν και αυτό που θα σας περιγράψω μου λένε ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται.
Η γιαγιά μου πήγε σήμερα στο ιατρείο ενός πολύ γνωστού οφθαλμίατρου για να την κοιτάξει για καταρράκτη. Μαζί της πήγε και η μητέρα μου, η οποία μου είπε ότι καθώς περίμεναν στο σαλόνι βγήκαν τρεις πελάτες, πλήρωσαν (150
-
Λίγοι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει ο τρόπος που ξοδεύονται τα χρήματα που τους παίρνει το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε κάθε περίπτωση, εκεί όπου η παραοικονομία ανθεί είναι τα γραφεία των γιατρών και των δικηγόρων. Αλλά οι περισσότεροι από τους 300 είναι δικηγόροι και παρακολουθούνται από γιατρούς.
Και απολαμβάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας από ΙΚΑ (ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι υπάλληλοι), εφορία κλπ, ακόμα κι από την τροχαία!
Αλλά για τον Έλληνα φορουμά, για όλα φταίνε τα φαντάσματα: Οι 'Έλληνες Βιομήχανοι'.
Αααααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχ............
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αλλά για τον Έλληνα φορουμά, για όλα φταίνε τα φαντάσματα: Οι 'Έλληνες Βιομήχανοι'.
Αυτό είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. 'Έλληνας βιομήχανος'... Πώς λέγαμε κάποτε 'Αλβανός τουρίστας'.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για τον ελληνα φορουμα βεβαιως, οπως επισης για την Ευρωπαϊκη επιτροπη και τη Eurostat.
Αλλα τι ξερουν αυτοι απο τις δυσκολιες της πιατσας
-
[quote='aserf']Πού βρίσκεται συνολικά το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δε ξέρω, κάτι σκηνικά όμως σαν και αυτό που θα σας περιγράψω μου λένε ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται.
Η γιαγιά μου πήγε σήμερα στο ιατρείο ενός πολύ γνωστού οφθαλμίατρου για να την κοιτάξει για καταρράκτη. Μαζί της πήγε και η μητέρα μου, η οποία μου είπε ότι καθώς περίμεναν στο σαλόνι βγήκαν τρεις πελάτες, πλήρωσαν (150
-
Και ο γιατρος της ιστοριας χρειαζεται να κοβει και καποιες αποδειξεις, για να δικαιολογει στοιχειωδεις δαπανες.
Ο μαιευτηρας της γυναικας μου, ειχε φερει ενα γαματο μηχανημα για υπερηχογραφημα, πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο.
Οταν το συζητησαμε και του ειπαμε 'ωραιο, με γεια' μας εξηγησε οτι δεν μπορει να το κρατησει (του το ειχε δωσει η εταιρια για test drive) γιατι δεν μπορει να δικαιολογησει τη δαπανη αγορας.
Ο καραγκιοζης προτιμουσε να μην αγορασει ενα μηχανημα που χρειαζεται, για να φοροδιαφυγει, ωστε να διπλασιασει το ηδη τεραστιο εισοδημα του. -
Ας το παιρνε με leasing ο γυφτος
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ελπιζω να μην εχεις την αισθηση οτι ο μεσος γιατρος βγαζει 300-400 χιλιαρικα το χρονο... (ουτε στην αυστραλια δε βγαζει τοσα)Προφανώς και όχι...
Απλά ο μέσος γιατρός με δικό του ιατρείο έχει π.χ. έσοδα 70-80 χιλ
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δηλώνεις τα έσοδα σου.. Αφού τα μαύρα μόνο ρούχα, μπουζούκια και ταξίδια μπορείς να τα κάνεις.. Ούτε σπίτι μπορείς να πάρεις ανάλογο των εσόδων σου, ούτε να αναβαθμίσεις την επιχείρηση σου..
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για τον ελληνα φορουμα βεβαιως, οπως επισης για την Ευρωπαϊκη επιτροπη και τη Eurostat.
Αλλα τι ξερουν αυτοι απο τις δυσκολιες της πιατσας
Για την Ευρώπη, οι Ελληνικές **βιομηχανίες **μετριούνται στα δάχτυλα του **ενός **χεριού - και περισσεύουν και μερικά.
Αν μιλάμε μόνον γι' αυτές, εντάξει.
Η πιάτσα, βέβαια, θυμάται ακόμα τον Μποδοσάκη. Έλα, καλά...
-
Σιγά - σιγά βγαίνει στο προσκήνιο ένα κοινωνικό θέμα που σε λίγο καιρό θα νοιάζει πολλούς!!!!!
Πως αντιμετωπίζουμε (μας αντιμετωπίζουν) κοινωνικά ανθρώπους που φοροδιαφεύγουν (με), μερικοί προκλητικά, σκεπτόμενοι ότι έμεσα ο ένας παίρνει τα λεφτά του άλλου και το Κράτος χάνει έσδοα.... δεν έχει να δώσει στα Ταμεία και σε παροχές.... δεν έχει να βάλει μπαριέρα με τσιμέντο στην Θήβα......κλπ.. κλπ οπότε ανταποδωτικά θα πάρεις ενα @@@@δι από το Κράτος όταν θα έρθει η ώρα!!!!!
Πχ αν εγώ κλέβω την ΕΦΟΡΙΑ δεν μπορώ να βγαίνω να φωνάζω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ κλπ..... γραφικά!!!!
Αν έχω το σπίτι σε off-shore δεν δικαιούμαι να φωνάζω ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν συντηρεί τις μπαριέρες στην Κηφισίας και είναι λεπίδες!!!! -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ελπιζω να μην εχεις την αισθηση οτι ο μεσος γιατρος βγαζει 300-400 χιλιαρικα το χρονο... (ουτε στην αυστραλια δε βγαζει τοσα)
Προφανώς και όχι...
Απλά ο μέσος γιατρός με δικό του ιατρείο έχει π.χ. έσοδα 70-80 χιλ
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δηλώνεις τα έσοδα σου.. Αφού τα μαύρα μόνο ρούχα, μπουζούκια και ταξίδια μπορείς να τα κάνεις.. Ούτε σπίτι μπορείς να πάρεις ανάλογο των εσόδων σου, ούτε να αναβαθμίσεις την επιχείρηση σου..Αν, λέμε ΑΝ, ήσουν επαγγελματίας ή βιομήχανος, θα ήξερες ότι είσαι υποχρεωμένος ενίοτε να δηλώνεις και κέρδη που δεν έχεις, κι ας πληρώνεις και την εφορία παραπάνω.
Αν, όμως, ήσουν δικηγόρος ή γιατρός ή Δ.Υ. που μιζάρεται, θα ήξερες πολύ καλά ότι κανείς ποτέ δεν θα σε ελέγξει. Ούτε σε τράπεζα ζητάς κεφάλαια κίνησης, ούτε να μπεις σε προγράμματα επιδότησης επενδύσεων, ούτε δημοσιεύεις ισολογισμούς, ούτε το πόθεν έσχες ισχύει, ούτε το ΣΔΟΕ θα σε ψάξει ποτέ, ούτε τπτ.
Άρα γιατί να τα δηλώσεις και να πληρώσεις και φόρο;Αν, από την άλλη, είσαι Έλληνας φορουμάς, **ξέρεις **ότι σε εκμεταλλεύονται οι 'Έλληνες βιομήχανοι'. Οπότε ψωνίζεις στα πολυκαταστήματα ξένων προς την Ελλάδα συμφερόντων και κοιμάσαι ήσυχος.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...απλως ηθελα να σου επισημανω οτι δεν ειναι ολοι οι γιατροι ετσι, μονο οι μεγαλογιατροι που ειτε χειρουργουν, ειτε μαιευτηρες ειτε σε ειδικοτητες και καταστασεις που τους επιτρεπουν να χωνουν φακελλακια ή να φοροδιαφευγουν με τετοιους τροπους.. (που και φυσικα φταιμε και εμεις οι υπολοιποι λιγο, επειδη πανω στην αδυναμια μας -μην ξεχνας οτι μιλαμε για προβλημα υγειας κ οχι γιατι τα χαλασαμε στην τιμη με τον μηχανικο που μας φτιαχνει το φιατ, κανουμε τα στραβα ματια)
δλδ ο μεσος γιατρος ειναι μιας φλου ειδικοτητας (πχ δερματολογος και δεν χειρουργει), δουλευει πχ στο ΙΚΑ και αμειβεται εξισου χαμηλα με τους υπολοιπους (κανα 1000αρι), παρα τα τοσα χρονια σπουδων και προϋπηρεσιας...Και τελειώνω με τους συμπαθείς γιατρούς: Αυτός που παίρνει 1000 Ε από το ΙΚΑ, παίρνει άλλα τόσα πχ από το ΤΕΒΕ κι άλλα τόσα από τις εξετάσεις που κάνει και που δεν καλύπτουν τα ταμεία. Κι απ' αυτά, άλλα τόσα από τις επισκέψεις είτε κατ' οίκον είτε εκτός ωραρίου, των ίδιων των ασφαλισμένων των ταμείων.
Ε, υπάρχει και καμιά εξαίρεση, 1 / 10.000 ίσως, για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δηλώνεις τα έσοδα σου.. Αφού τα μαύρα μόνο ρούχα, μπουζούκια και ταξίδια μπορείς να τα κάνεις.. Ούτε σπίτι μπορείς να πάρεις ανάλογο των εσόδων σου, ούτε να αναβαθμίσεις την επιχείρηση σου..Ως προς το bold επέτρεψέ μου να διαφωνήσω...
Είναι πολύ συνηθισμένο το ν' αγοράζεται ένα σπίτι Χ
-
Σχετικά με το γιατρό που περιγράφετε, υπάρχουν 2 διακριτά σημεία.
Το πρώτο είναι η υψηλή χρέωση. Μεμπτό ή όχι, αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς και εν τέλει αυτή ήταν η επιλογή 'σας'.
Το δεύτερο αφορά το σκέλος της φοροδιαφυγής. Σαφώς ευθύνεται που δίνει την επιλογή μη πληρωμής φόρου, όπως επίσης παρά την 'έκπτωση' το κέρδος του εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερο εφόσον δεν κόψει απόδειξη.
Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης όμως είναι στον πελάτη ο οποίος κατ'αντιστοιχίαν, επιλέγει να αγοράσει αφορολόγητο προιόν.@kid: Ξέρεις πόσο στοιχίζει η συντήρηση μιας Ferrari ή πόσο καίει ένα μεγάλο σκάφος? Τα τρέχοντα έξοδα μπορεί να είναι δυσβάσταχτα!
(να που χρησιμοποίησα και εγώ αυτό το smiley!)
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;