-
Εγώ αντίθετα έχω δει ότι οι γιατροί σχεδόν πάντα μου δίνουν απόδειξη από μόνοι τους. Οι υδραυλικοί ποτέ.
-
γιατρος και αποδειξη???
εκτος αν θελει να δικαιολογησει την αγορα εξοχικου...
-
νομιζω πως ειναι καλη ιδεα να καταρριψουμε μερικους μυθους σχετικα με τους ιατρους (οχι οτι θα αλλαξει κανεις γνωμη αλλα λεμε)
μυθος 1ος:
'οι γιατροι ειναι πλουσιοι'.
fact: οι περισσοτεροι γιατροι (μιλαω για τη συντριπτικη πλειοψηφια στην ελλαδα) δεν ειναι πλουσιοι. μπορει να τα βγαζουν περα οικονομικα χωρις πολλες δυσκολιες, αλλα πλουσιοι δεν ειναι. αν θελησουν να χτισουν σπιτι θα παρουν δανειο και δεν εχουν στην αυλη τους μια κοτα που γενναει 500ευρα, οσο κ αν αυτο πιστευουν πολλοι.
μυθος 2ος:
'οι γιατροι παιρνουν φακελλακια'
fact: φακελλακια παιρνουν αυτοι που μπορουν (και φυσικα θελουν).
οταν λεω μπορουν, να ειστε βεβαιοι πως ο γιατρος που πηγατε στο ΙΚΑ, στον οποιο κλεισατε ραντεβου (τα οποια ραντεβου τα κανονιζει η γραμματεια κ οχι ο ιδιος ο γιατρος και πλεον εκτος απ'τα εκτακτα περιστατικα ολα τ'αλλα ετσι λειτουργουν) για να πατε επειδη ποναει ο λαιμος σας, ή βγαλατε σπυρακια, ή δεν μπορειτε να κοιμηθειτε το βραδυ, προφανως και δεν προκειται να παρει φακελλακι (ουτε μπορει και να θελε)μυθος 3ος
'μπορει οι γιατροι του δημοσιου να μην βγαζουν λεφτα, αλλα βγαζουν επειδη δεχονται ασθενεις στο σπιτι'
αφενος να ξερετε οτι περισσοτερο ενοχλητικο θεωρω να εισαι γιατρος και να σε παιρνει ο καθε γνωστος -γνωστου στις 3 το πρωι, και να θελει να κανεις διαγνωση μεσω τηλεφωνου σε μια ασχετη απο τη δικη σου ειδικοτητα και να επιμενει κιολας, παρα να σε αφηναν στην ησυχια σου και να εβγαζες απλα οσα βγαζεις απ'τη δουλεια σου, τα οποια ειναι αρκετα για να ζησεις στην ελλαδα.
αφετερου, πειτε μου οσον αφορα αυτο, ΕΝΑΝ οποιουδηποτε κλαδου που ΔΕΝ συμβαινει αυτο. εγω οσους ξερω, ανεξαρτητα απ'τη δουλεια τους, ειτε ειναι καθηγητες και χωνουν κανα ιδιαιτερο, ειτε ειναι τεχνικοι η/υ και ολο κ καποιος θα τους παρει επειδη χαλασε το pc κοκ.
εξ'αλλου, θεμα επιλογης ειναι: you dont like? you dont buy
ειναι παρανομο και σου την σπαει; κανε καταγγελια.. αλλα οχι αλλοι αγανακτισμενοι πολιτες! νισαφι πια!προσωπικα, αν το παιδι μου σκεφτοταν να γινει γιατρος, θα προτιμουσα να ΜΗΝ γινει. επειδη γνωριζω. θα του ελεγα να γινει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ το αγαπαει παρα πολυ αυτο το πραγμα και ειναι το μοναδικο που φανταζεται τον εαυτο του να κανει.
γιατι:
α. θελει πολυ διαβασμα
β. θελει πολυ κοπο
γ. θελει πολυ χρονο (δλδ 6 χρονια -λεμε οτι τελειωνεις χωρις να χασεις κανα εξαμηνο, +κανα 5αρι τουλαχιστον ειδικοτητα και αγροτικο, +μεχρι να διοριστεις κλπ)
δ. το περιβαλλον εργασιας συνηθως δεν ειναι και το καλυτερο, ελλειψεις σε εξοπλισμο κ προσωπικο, οι περισσοτεροι 'πελατες' που συναναστρεφεσαι σαφως και δεν ειναι χαρουμενοι (προφανως κανεις δεν παει στο γιατρο με το χαμογελο στα χειλη) και λογικο ειναι αυτον τον εκνευρισμο να τον περνουν σε σενα κλπ
ε. τα λεφτα δεν ειναι κ τιποτα ιδιαιτερο, εκτος αν εισαι σε συγκεκριμενες ειδικοτητες κ χωνεις φακελλακια κ τετοια. κ επειδη δεν θα ηθελα το παιδι μου ουτε να να κανει ανηθικα πραγματα αλλα ουτε να τρωει ολο το αγχος κ την ευθυνη που πρεπει να τρως οταν εισαι σε μια τετοια αγχωτικη ειδικοτητα, μακρια... λεφτα για να ζησεις ανετα θα βγαλεις ετσι κ αλλιως ο,τι κ να κανεις, αρκει να εισαι εργατικος κ να εχεις στοχους κ λιγο μυαλο..ζ. κουραση. υπερβολικη κουραση, σωματικη και ψυχολογικη, και απο τις 24ωρες εφημεριες (24 εφημερια σημαινει φευγω το πρωι απ'το σπιτι, παω στη δουλεια και γυριζω αυριο το μεσημερι, και αν εχω απογευματινα αυριο το απογευμα)
αυτα τα ολιγα ..
-
Συμφωνώ, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Οι γιατροί εκβιάζουν για φακελάκι ή για μη παροχή απόδειξης στηριζόμενοι στο φόβο του ασθενούς ή των συγγενών του για θέματα υγείας και ζωής/θανάτου. Κανείς δεν πέθανε επειδή ο υδραυλικός δεν του έφτιαξε το λουτροκαμπινέ ή επειδή ο μπογιατζής δεν του έβαψε το σπίτι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συμφωνώ, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Οι γιατροί εκβιάζουν για φακελάκι ή για μη παροχή απόδειξης στηριζόμενοι στο φόβο του ασθενούς ή των συγγενών του για θέματα υγείας και ζωής/θανάτου. Κανείς δεν πέθανε επειδή ο υδραυλικός δεν του έφτιαξε το λουτροκαμπινέ ή επειδή ο μπογιατζής δεν του έβαψε το σπίτι.συμφωνω (προφανως και θεωρω ανηθικο τουλαχιστον να δεχθει φακελακι καποιος), απλα λεω οτι δεν παιρνουν ολοι (ουτε καν οι περισσοτεροι, οπως πολλοι πιστευουν, γιατι -ανεξαρτητα αν θελουν ή οχι πραγμα που δεν ξερω, δεν ειναι σε θεση να το κανουν, εξηγησα πχ τι παιζει με το ικα, τα ραντεβου κλπ)
τωρα για το θεμα της αποδειξης (μιλαω για ιατρεια προφανως):
σιγουρα δεν ειναι σωστο, αλλα η αληθεια ειναι οτι και οι περισσοτεροι ασθενεις το προτιμουν οπως και σε ολα τα αγαθα-υπηρεσιες..
προσεξε, δεν τους δικαιολογω σε καμια περιπτωση, απλα το βλεπουν ολοι (γιατροι-ασθενεις) με την κλασσικη νοοτροπια του παρτακια.. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
συμφωνω (προφανως και θεωρω ανηθικο τουλαχιστον να δεχθει φακελακι καποιος),...Προσωπικά, θεωρώ ανήθικο να απαιτεί κάποιος σαν εμάς από κάποιον σαν έναν κορυφαίο γιατρό να του κρατάει ζωντανό το ΕΣΥ για 3.000 ευρώ το μήνα.
Οπότε, ΕΙΔΙΚΑ ο κορυφαίος γιατρός, το φακελάκι το δικαιούται - και ολόκληρη η 'δωρεάν' υγεία μας είναι χτισμένη γύρω από αυτόν και τα φακελάκια του.
Αυτός που ΔΕΝ το δικαιούται είναι ο εφοριακός ή άλλος ΔΥ που όχι μόνο το απαιτεί, αλλά και σε εκβιάζει για να το πάρει. Με το γιατρό, το πολύ πολύ να σε 'φτιάξει' άλλος.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
συμφωνω (προφανως και θεωρω ανηθικο τουλαχιστον να δεχθει φακελακι καποιος),...
Προσωπικά, θεωρώ ανήθικο να απαιτεί κάποιος σαν εμάς από κάποιον σαν έναν κορυφαίο γιατρό να του κρατάει ζωντανό το ΕΣΥ για 3.000 ευρώ το μήνα.
Οπότε, ΕΙΔΙΚΑ ο κορυφαίος γιατρός, το φακελάκι το δικαιούται - και ολόκληρη η 'δωρεάν' υγεία μας είναι χτισμένη γύρω από αυτόν και τα φακελάκια του.
Αυτός που ΔΕΝ το δικαιούται είναι ο εφοριακός ή άλλος ΔΥ που όχι μόνο το απαιτεί, αλλά και σε εκβιάζει για να το πάρει. Με το γιατρό, το πολύ πολύ να σε 'φτιάξει' άλλος.
οχι ηλια. κανενας δεν δικαιουται φακελακι. ουτε ο γιατρος ουτε ο εφοριακος ουτε κανενας.
ο καθενας δικαιουται να διαμαρτυρεται για τον μισθο του, για την ακριβεια κοκ
αλλα απο την αλλη ο καθενας κανει τις επιλογες του.
η οικονομια ειναι γνωστη. και οι μισθοι. επιλογη δεν ειναι να γινεις απατεωνας. επιλογη ειναι να κανεις αλλη δουλεια, να δουλεψεις περισσοτερο, ή να φυγεις στο εξωτερικο αν σε ενδιαφερει τοσο πολυ να παιρνεις περισσοτερα λεφτα για τη δουλεια σου (που δεχομαι οτι τα αξιζεις).
για μενα ολα τα παραπανω ειναι επιλογες. αλλα επιλογη να εισαι διεφθαρμενος απλα δεν υπαρχει -
Ξανασκέψου το, φίλε.
Αν καταργηθούν τα φακελάκια σήμερα, το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Αν σταματήσουν να τα παίρνουν οι εφοριακοί, όμως, ίσως η οικονομία μας δει μιαν άσπρη μέρα. -
Ξανασκέψου το, φίλε.
Αν καταργηθούν τα φακελάκια σήμερα, το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Αν σταματήσουν να τα παίρνουν οι εφοριακοί, όμως, ίσως η οικονομία μας δει μιαν άσπρη μέρα.το εσυ θα καταρρευσει ετσι κ αλλιως
ειδικα στην περιπτωση που απ'οτι λενε θα μονιμοποιησουν τους γιατρους του ΙΚΑ και θα τους ενταξουν στο εσυ.. θα δεις τι εχει να γινει τα επομενα χρονια -
μεταναστεύστε τώρα
-
Εγω παλι θεωρω ανηθικο να εκβιαζεις για φακελακι η οτιδηποτε αλλο (ο,τι επαγγελμα/λειτουργημα και να κανεις ) αλα και σκετη βλακεια να μην δεχεσαι το οποιο δωρο,εστω και χρηματικο,θελει να σου κανει καποιος με ΔΙΚΗ ΤΟΥ θεληση.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγω παλι θεωρω ανηθικο να εκβιαζεις για φακελακι η οτιδηποτε αλλο (ο,τι επαγγελμα/λειτουργημα και να κανεις ) αλα και σκετη βλακεια να μην δεχεσαι το οποιο δωρο,εστω και χρηματικο,θελει να σου κανει καποιος με ΔΙΚΗ ΤΟΥ θεληση.το δωρο ειναι οκ
τα χρηματα οχι (αποψη μου παντα) -
To φαινόμενο 'φακελάκι' χρειάζεται 2.
Κατά τη γνώμη μου η ρίζα του δε βρίσκεται στους 'κακούς' γιατρούς που τα πέρνουν, αλλά στους πολίτες που συχνά θεωρούν υποχρέωση να το δώσουν.
Α, μικρή συμμετοχή στην ευθύνη έχουν και όσοι σε λένε βλάκα που δεν τα πέρνεις.
Οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών εννοείται πως είναι μικροί δεδομένου όχι μόνο του χρόνου σπουδών αλλά κυρίως των ωρών εργασίας.
Είναι ενδεικτικό πως στη Γερμανία για παράδειγμα οι αμοιβές είναι τετραπλάσιες. Αν θεωρήσουμε πως ο μέσος μισθωτός στη Γερμανία πέρνει τα διπλάσια από τον Έλληνα, είναι προφανές πως οι αμοιβές των γιατρών στην Ελλάδα αναλογικά υστερούν πολύ.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To φαινόμενο 'φακελάκι' χρειάζεται 2.Κατά τη γνώμη μου η ρίζα του δε βρίσκεται στους 'κακούς' γιατρούς που τα πέρνουν, αλλά στους πολίτες που συχνά θεωρούν υποχρέωση να το δώσουν.
Αυτό θυμίζει το 'η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα'. Απ' τη στιγμή που το φακελάκι έγινε συνήθεια, ο ασθενής πλέον έχει φτάσει ν' ανησυχεί ότι αν δε δώσει φακελάκι δε θα τον προσέξουν όσο θα τον πρόσεχαν αν έδινε και φακελάκι. Επειδή λοιπόν οι περισσότεροι δεν παίζουν με την υγεία τους προτιμάνε να τα δώσουν εθελοντικά ελπίζοντας σε καλύτερη περίθαλψη. Πρόκειται περί τραγικής κατάληξης, είναι αποτέλεσμα όμως χρόνιας εξέλιξης του συστήματος υγείας.
-
Όσον αφορά τους γιατρούς, η συζήτηση ξεκίνησε από τη φοροδιαφυγή και την ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνουν από ΙΚΑ, εφορία, τροχαία κλπ Δ.Υ.
Το λέω για να το θυμηθούμε, γιατί άλλαξε ρότα η κουβέντα κι αν μας διαβάσει κανείς θα νομίζει ότι δεν είναι στα της Ελληνικής οικονομίας. -
συμφωνω (προφανως και θεωρω ανηθικο τουλαχιστον να δεχθει φακελακι καποιος),...
Προσωπικά, θεωρώ ανήθικο να απαιτεί κάποιος σαν εμάς από κάποιον σαν έναν κορυφαίο γιατρό να του κρατάει ζωντανό το ΕΣΥ για 3.000 ευρώ το μήνα.
Εγώ πάλι πιστεύω πως εάν οι αμοιβές δεν ικανοποιούν πρέπει είτε να παλέψεις να βελτιωθούν , είτε να βρεις άλλες επαγγελματικές λύσεις. Δεν λέω ότι οι καλοί γιατροί πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές και οι δημόσιοι να παίρνουν 850 ευρώ + τις βάρδιες (:lol:) αλλά να ζητήσουν να πληρώνονται καλά.Επιπλέον οι καλοί γιατροί είναι συνήθως και σε κάποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έχοντας έδρα ή ανεβαίνουν στα αξιώματα εντός του Νοσοκομείου που εργάζονται. Πάντως δεν μετρώνται τα πάντα με χρήματα και ειδικά οι γιατροί ( όπως και οι δάσκαλοι ) πρέπει να γνωρίζουν και να έχουν κατανοήσει ότι εκτελούν λειτούργημα. Εάν το δουν διαφορετικά , τότε οι υπηρεσίες τους είναι ανεκτίμητες.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εγω παλι θεωρω ανηθικο να εκβιαζεις για φακελακι η οτιδηποτε αλλο (ο,τι επαγγελμα/λειτουργημα και να κανεις ) αλα και σκετη βλακεια να μην δεχεσαι το οποιο δωρο,εστω και χρηματικο,θελει να σου κανει καποιος με ΔΙΚΗ ΤΟΥ θεληση.Θα πρέπει πάντα να υπολογίσεις τι υποχρεώσεις ανοίγεις από αυτό το δωράκι και πόσο αθώο είναι ( μη σε δεις κανένα βράδυ στον Ευαγγελάτο )
-
Σε εκπαιδευτικό ίδρυμα συνήθως δεν είναι οι 'καλοί', αλλά οι δικτυωμένοι και αυτό νομίζω υπάρχει και σε άλλους κλάδους.
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν ισχύει Καθηγητής Ιατρικής=καλός γιατρός.
Δεν εννοώ ότι είναι ασύμβατες έννοιες βέβαια, αλλά ως εξίσωση δεν ισχύει.Όσον αφορά τις άλλες επαγγελματικές λύσεις
η άλλη εναλλακτική είναι ανειδίκευτος εργάτηςΚλείνοντας να πω πως για να γίνει κανείς καλός γιατρός χωρίς συμβιβασμούς, καλό είναι να είναι ευκατάστατος...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Κλείνοντας να πω πως για να γίνει κανείς καλός γιατρός χωρίς συμβιβασμούς, καλό είναι να είναι ευκατάστατος...Δεν είναι τόσο απλό. Έστω ότι εγώ είμαι ευκατάστατος, δεν συμβιβάζομαι και θέλω να γίνω γιατρός. Άντε και τα κατάφερα.
Καλός, θα είμαι;Σοβαρά, επειδή το 'ευκατάστατος' είναι σαν το λάστιχο, δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο καλός γιατρός είναι ένας μικρός Θεός και το νοιώθει.
-
Όχι αλλά αν δεν είσαι ευκατάστατος γίνεσαι πιο δύσκολα καλός γιατρός. Στην αναμονή αντί να είσαι άμισθος στο νοσοκομείο, θα δουλέυεις ΠΡΙΝΟΥ ή ταξί...
Σχετικά με μικρούς θεούς, ουδέν σχόλιον.
Εγώ τουλάχιστον δε νιώθω έτσι. Βοηθάς ανθρώπους εκεί που δε μπορούν μόνοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Άλλωστε εσχάτως σε χρόνιες παθήσεις πολλοί μπορούν όντως να βοηθήσουν τον εαυτό τους
Tελικα που βρισκεται το προβλημα της ελληνικης οικονομιας;