-
Χωρίς να θέλω να μειώσω τίποτα από τα όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα, άλλος ένας παράγοντας που δεν συμβάλλει στην προώθηση μακρόχρονων σχέσεων, είναι η ανεργία και η ανασφάλεια που επικρατεί πάρα πολύ στους νέους, οι οποίοι διστάζουν να προχωρήσουν και να πάνε για γάμο αν δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τα απαραίτητα προς το ζην(στέγαση, φαγητό, λογαριασμοί).
Τα πρότυπα στις μέρες μας είναι η πουτ@νιά, έιτε απ' τους άνδρες είτε απ' τις γυναίκες: ο καθένας κοιτάει να περάσει ΑΥΤΟΣ καλά, να φάει να πιεί, χωρίς να γίνει υπεύθυνος παρά μόνο όταν τα χρόνια που δεν θα μπορεί πλέον να τεκνοποιήσει πλησιάζουν επικίνδυνα...
Πλέον, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, τα ζευγάρια χωρίζουν πολύ εύκολα, κανένας δεν παραδέχεται ότι έσφαλε και υπάρχει αρκετή καχυποψία μεταξύ των φύλων(μερικές φορές, 'πληρώνεις' σε μια νέα σχέση τα απωθημένα της συντρόφου σου από την προηγούμενή της σχέση )
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Χωρίς να θέλω να μειώσω τίποτα από τα όσα ειπώθηκαν μέχρι τώρα, άλλος ένας παράγοντας που δεν συμβάλλει στην προώθηση μακρόχρονων σχέσεων, είναι η ανεργία και η ανασφάλεια που επικρατεί πάρα πολύ στους νέους, οι οποίοι διστάζουν να προχωρήσουν και να πάνε για γάμο αν δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τα απαραίτητα προς το ζην(στέγαση, φαγητό, λογαριασμοί).Εγώ αυτό το θεωρώ σωστό..
Τελοσπάντων, επειδή είμαι και κάπως απόψε δε θέλω να γράψω πολλά γιατί δε θα σταματάω μετά..
Πολλές φορές η μοναξιά είναι θέμα και επιλογών και συγκυριων.
Δε μιλάω μόνο για σχέση με το αντίθετο φύλο, αλλά και για φιλικές σχέσεις, συγγενεις, τα πάντα.
Πολλές φορές τα πράγματα δεν κάθονται όπως τα θέλουμε, και απλά αυτή είναι η ζωή και έτσι απλά προχωράμε..THUG LIFE
-
Βασικα θα μιλησω για μενα.
Για μενα υπαρχουν 2 τυποι γυναικων.- Αυτες που δεν μου αρεσουν και δεν κανω κατι
και 2) Αυτες που μου αρεσουν αλλα ξερω οτι δεν θα γινει τπτ.
απο κει και περα εχω συνηθισει στη μοναξια η οποια ομως δεν μου αρεσει.
Επιπλεον οποτε παει να αρχισει κατι με μια γυναικα ολο σκεφτομαι τελικα οτι ισως δεν θελω, και οτι θα εχω υποχρεωσεις κλπ..και ολο αποφευγω..
Αυτα
- Αυτες που δεν μου αρεσουν και δεν κανω κατι
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Κάποτε ένας πολύ σοφός άνθρωπος είχε πει κάτι πολύ σοφό:Μέσα από τη μοναξιά μαθαίνεις τον εαυτό σου. Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.
Hulk.
Βασικα εγω πιστευω οτι μεσα απο τους αλλους μαθαινεις τον εαυτο σου.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Για μενα υπαρχουν 2 τυποι γυναικων.- Αυτες που δεν μου αρεσουν και δεν κανω κατι
Επιπλεον οποτε παει να αρχισει κατι με μια γυναικα ολο σκεφτομαι τελικα οτι ισως δεν θελω, και οτι θα εχω υποχρεωσεις κλπ..και ολο αποφευγω..
Αυτα
Ε είσαι GAY
Το 2) πάντως ειναι η λογική του looser, αν ξεκινάς έτσι ακόμα και αν αυτή θέλει μπορεί να σε κάψει.
-
εγώ πιστεύω ότι δεν έχει σημασία να μάθεις τον εαυτό σου...
σημασία έχει να περνάς καλά και τζαμέ και yo και τέτοια και να τα γράφεις όλα στα @@ σου
για να κάτσεις να ψάξεις τον εαυτό σου σημαίνει ότι είσαι κακομοίρης σαν και μένα που δε με κάνουν οι άλλοι παρέα και έτσι αναγκάζομαι να κάθομαι μόνος μου και να ψάχνω τον εαυτό μου...
με φαντάζομαι τώρα σε φάση 50άρη.. μούσια σαν του καπετάνιου, γκρίζα μαλλιά = γοητεία, πίπα, να κάθομαι στο τζάκι μπροστά και να παίζω σκάκι με τον εαυτό μου και ο χρόνος να κυλάει αλλά jack daniels..
για μένα φταίει μια λαψώ παλιά μου φίλη.. η οποία τότε επειδή εγώ ήμουν nr1 αυνανιστής με καταράστηκε και μούτζωσε επανειλλημένως..
και από τότε βασανίζομαι
τα βράδια καρφώνει καρφίτσες σε μια κούκλα που την έχει βγάλει skye.. -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Αυτα
Ε είσαι GAY
Το 2) πάντως ειναι η λογική του looser, αν ξεκινάς έτσι ακόμα και αν αυτή θέλει μπορεί να σε κάψει.
Ε είσαι βλαξ.
kala ta leei
-
πάντως πέρα από την πλάκα, άμα όταν ξεκινάει κάτι δεν είσαι σίγουρος και λες αυτά που λες, σημαίνει ότι δεν είναι αυτό που θες ακριβώς..
απλά παίζει να μην το βρεις ποτέ στη ζωή σου..
όταν ερωτεύεσαι, ερωτεύεσαι..
δε σκέφτεσαι άλλα πράγματα...
listen to the man nigga -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
listen to the man nigga
Το ανέκδοτο με τα μαύρα πρόβατα μου θύμισες!
Μπεεεεεε man
για πλάκα το'γραψα αυτό ρε
τα υπόλοιπα όμως που έγραψα τα έγραψα σοβαρά -
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
...Πλέον, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, τα ζευγάρια χωρίζουν πολύ εύκολα, κανένας δεν παραδέχεται ότι έσφαλε και υπάρχει αρκετή καχυποψία μεταξύ των φύλων**(μερικές φορές, 'πληρώνεις' σε μια νέα σχέση τα απωθημένα της συντρόφου σου από την προηγούμενή της σχέση )**Ειδικά το bold, αρκετοί κάνουμε το λάθος αυτό. Και εγώ μια φορά, και μου χάλασε κάτι πολύ ωραίο. Βέβαια από τότε, το παρελθόν είναι παρελθόν.
Ο σωστός playboy δεν μιλάει ποτέ για το παρελθόν του.
Η μοναξιά πολλές φορες με βοήθησε να καταλάβω τι θέλω από την ζωή μου. Όχι μόνο για σχέσεις, σε πολλούς τομείς. Παρατεταμένη περίοδος μοναξιάς όμως, είναι άσχημο πράγμα. Και δεν αντέχεται!
Είναι και στον άνθρωπο όμως, δεν είμαι απόλυτος.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
.................................Gabriel Garcia Marquez..........................Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος.
Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ’ τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα.
Πολλά πράγματα θα ήθελα να γράψω σε πάγο, να λιώσει και να μην τα θυμάμαι. Πολλά αρνητικά. Ωστε να θυμάμαι μόνο τα καλά.
-
Βέβαια, έχουν αλλάξει και τα πράγματα στις γυναίκες σε μεγάλο βαθμό, πράγμα για το οποίο φταίνε και αυτές: πλέον, λίγοι άνδρες έχουν την τόλμη -ή αν θέλετε..., την χαζομάρα- να εκφραστούν ανοιχτά σε μια γυναίκα για τα αισθήματά τους, για πολλούς λόγους.
Η γυναίκες παρεξηγούν σε μεγάλο βαθμό -πλέον- την προσέγγισή τους απ' τους άνδρες: τους λένε και greel lovers... ενώ οι πραγματικοί greek lovers είναι βλάκες και τους καταλαβαίνεις αρκετά γρήγορα. Aπ' την άλλη μεριά όμως, αν δεν υπάρξει προσέγγιση, κατευθείαν να ακούσεις το γνωστό: 'δεν υπάρχουν άντρες σήμερα' και τέτοιες μπούρδες.
-
Μα δεν νομίζω να προσπαθεί κανείς να αλλάξει το παρελθόν! (αν τα καταφέρει πάντως, pm παρακαλώ)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μα δεν νομίζω να προσπαθεί κανείς να αλλάξει το παρελθόν! (αν τα καταφέρει πάντως, pm παρακαλώ)κοίτα, να το αλλάξει δε νομίζω..
παίζει όμως μετά από ωριμη σκέψη να αναθεωρήσει πολλά πράγματα και να τα δει από άλλη οπτική γωνία, με θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του..
επίσης μερικές φορές πιστεύω είναι καλό να αφήνεις τα πράγματα..
να μην τα κουράζεις, μόνο να περιμένεις. κάποια έρχονται μόνα τους. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
επίσης μερικές φορές πιστεύω είναι καλό να αφήνεις τα πράγματα..
να μην τα κουράζεις, μόνο να περιμένεις. κάποια έρχονται μόνα τους.Κάποτε μια φίλη αμερικανίδα μου είχε πει 'you think about it too much, go ahead'. Αυτό πριν από 4-5 χρόνια. Από τότε, δεν το κουράζω. Δεν χρειάζεται πολυμελης επιτροπή για να πάρουμε έγκριση.
Follow your heart!
-
Ζητείται αυτόγραφο του skye, και αφίσα αν γίνεται!
Πολύ καλά τα λές, φίλε μου...
Δυστυχώς, έχεις δίκιο!
-
Θα σας θέσω ορισμένα παραδείγματα, τα οποία αφορούν την εφηβεία και τη σχολική ζωή προς συζήτηση:
-
Κάποιος έχει γεννηθεί σε μια σχετικά μεγάλη επαρχιακή πόλη (πλην όμως, στη νοοτροπία παραμένει επαρχιακή), αλλά αμέσως οι γονείς του μετακομίζουν (π.χ. λόγω μετάθεσης) στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, λίγο πριν την εφηβεία του, επιστρέφουν στην γενέτειρά του, για τους ίδιους λόγους. Τι πιθανότητες έχει να γίνει αποδεκτός, αφού πλέον θα έχει μια νοοτροπία εντελώς διαφορετική και μη εγκρινόμενη από τις υπάρχουσες κλίκες;
-
Παιδιά εκπαιδευτικών... Ειδικά μάλιστα αν είναι καλοί μαθητές. Πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουν το διαρκές 'α, εσύ παίρνεις βαθμούς γιατί είναι ο πατέρας ή η μάνα σου καθηγητής και τα κανονίζει με τους άλλους καθηγητές'; Και ο πιο εξωστρεφής έφηβος θα αποτραβηχτεί.
-
Κάποιος δε γουστάρει αυτό που έχει πλασαριστεί ως 'cool' και 'must' (στη μουσική, στην τηλεόραση) και αυτομάτως σταμπάρεται ως 'περίεργος'. Δεν απομονώνεται;
-
-
Kαι τα 3 αυτά ειναι ωραίες δικαιολογίες για κάποιον που θέλει να αισθάνεται πως η (μικρο)κενωνία του φέρεται άσχημα και τον περιθοριοποιεί.
Στην πράξη μόνο βραχυπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν κάποια αναστάτωση, άρα ή οφείλεται σε θέμα χαρακτήρα η αποξένωση ή τα παραπάνω χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι για την εκούσια αποξένωση του ατόμου αυτού το οποίο όμως δεν αναλαμβάνει την ευθήνη της επιλογής του.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Kαι τα 3 αυτά ειναι ωραίες δικαιολογίες για κάποιον που θέλει να αισθάνεται πως η (μικρο)κενωνία του φέρεται άσχημα και τον περιθοριοποιεί.+1.
Ευχαριστώ, ΙΚΕ.
-
'Όσο και να κουνάς μια πορτοκαλιά την άνοιξη δε θα πέσουν πορτοκάλια'
κάποιος ανατολικός φιλόσοφος που δε θυμάμαι ποιος είναι'Σταμάτα να ψάχνεις, και θα βρεις'
κάποιος άλλος ανατολικός φιλόσοφος που δε θυμάμαι ποιος είναι'Όλα όσα έχουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα όσων έχουμε θελήσει στο παρελθόν'
κάποιος τρίτος ανατολικός φιλόσοφος που δε θυμάμαι ποιος είναι'σημασία έχει να περνάς καλά και τζαμέ και yo και τέτοια και να τα γράφεις όλα στα @@ σου'
skye
[Διάσπαση] Περί μοναξιάς...