-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...Ο παππούς του φίλου μου μας έλεγε πρίν μερικά χρόνια...
'Οι ΦΙΛΟΙ που θα σας μείνουν θα είναι στα δάχτυλα του ενός χεριού' ....Στο χωριό του παππού του φίλου σου αυτό θα ίσχυε κυριολεκτικά, αφού τόσοι θα ήσαν οι ενήλικες της ίδιας γενιάς.
Ζούμε μόνοι μας από επιλογή, αφού φοβόμαστε ν' ανοιχτούμε και να πούμε αυτό που σκεπτόμαστε. Έτσι φτιάξαμε την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε.
Παράδειγμα:...ενα πραγματικο ΚΑΜΑΚΙτων ημερων μας...... ψαχνω αυτο που για εμενα ειναι ιδανικο.....
Για πες, ρε φίλε, πως ξεκινάς μια γνωριμία; Βγάζεις τα εσώψυχά σου απ' την αρχή ή αρχίζεις με τα κλασικά καμακόλογα;
Εγωιστικά καθάρματα είμαστε, γι' αυτό πιά ζούμε και πεθαίνουμε μόνοι. Νομίζουμε ότι ο κόσμος γυρνάει γύρω μας και οφείλει να μας αναγνωρίσει, να μας αγαπήσει, να μας πάρει και μια πίπα στα όρθια (που λέει και μια φίλη μου)...
-
Αν και είμαι αρκετά μοναχικός τύπος έχω αρκετούς φίλους και μερικές φίλες που τους εκτιμώ όσο τίποτα άλλο. Τώρα το γεγονός ότι είμαι μοναχικός αλλά έχω φίλους μάλλον οφείλετε στο ότι είμαι ευθυμος χαρακτήρας (άρα γουστάρουν να με κάνουν παρέα) και στο ότι οι φίλοι που διάλεξα δεν με 'πουλάνε'.
Αυτούς που δεν συμπαθώ, αν και δεν θέλω να τα ισοπεδώσω όλα, είναι όσοι είναι 'cool trendy metrosexuals'. Μου φένονται ότι είναι ΠΟΛΥ επιφανιακοί χαρακτήρες και ΠΟΤΕ δεν μένουν μόνοι, αυτό ειναι πρόβλημα.
-
Πάντως, νομίζω ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κοινωνία βοηθάει στην απομόνωση ...
-
Σ'αυτό έχει δίκιο ο sergeant. Κοιτάξτε λίγο γύρω σας. Πόσοι από εσάς δεν γνωρίζετε καθόλου τους γείτονές στην πολυκατοικία σας; Πόσοι δεν λένε ούτε καλημέρα στο γείτονά τους; Και δε λέω να'ναι τσακωμένοι, αλλά απλώς ο ένας να μην γνωρίζει ότι ο άλλος υπάρχει... Και να τους χωρίζει μόνον ένας τοίχος!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγώ είμαι full αυτής της άποψης και θα σε παρακαλούσα να αφήσεις τους χαρακτηρισμούς. κι εμένα δε μου αρέσει η δέσμευση αλλά δε θεωρώ όσους θεωρούν ότι πρέπει να είναι πιστοί για πάντα μαλ@κες.
Ας το ξαναδιατυπώσω λοιπόν: θα θεωρούσα τον εαυτό μου ταλαίπωρο αν η γυναίκα μου γ@μιόταν από εδώ και από εκεί, εγω γ@μιόμουν από εκεί και από εδώ και τα παιδιά μας να αναρωτιούνται τι στον ####^& τρέχει με τους γονείς τους και σέβονται-εκτιμούν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο. >
άλλο το γεγονός της κατινιάς, αυτό και μένα με χαλάει.. δηλαδή κάνε ό,τι κάνεις, αλλά κράτα το για πάρτη σου.. αυτοί που βγαίνουν στην tv k λένε αυτά τα πράγματα είναι άμπαλοι.
Συμφωνώ ότι είναι μεγάλη κατινιά, αλλά μεγαλύτερες Κατίνες είναι αυτοί/αυτές που παρουσιάζουν τέτοιες εκπομπές και προσπαθούν να το παίξουν κιόλας ότι επιτελούν και κοινωνικό έργο( ). Ρε που φτάσαμε...
εντωμεταξύ η πλάκα είναι ότι κλασσικά λες μόνο για γυναίκες..
αλλά ξέχασα, ο άνδρας είναι κυνηγός και δεν πειράζει να μαμάει όσο θέλει..Δεν δικαιολογώ τους άνδρες περισσότερο απ' τις γυναίκες: ο καθένας κάνει τις μ@λ@κίες του.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Ας το ξαναδιατυπώσω λοιπόν: θα θεωρούσα τον εαυτό μου ταλαίπωρο αν η γυναίκα μου γ@μιόταν από εδώ και από εκεί, εγω γ@μιόμουν από εκεί και από εδώ και τα παιδιά μας να αναρωτιούνται τι στον ####^& τρέχει με τους γονείς τους και σέβονται-εκτιμούν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο.
Ώπα, για μια στιγμή. Πριν δε μίλησες για παιδιά.
Όταν μπαίνουν παιδιά στη μέση είναι άλλη φάση.
Εγώ μιλάω γενικά ότι ο άνθρωπος πρέπει να περνάει καλά, να μην αφήνει να τον καταπιέζουν και να μην καταπιέζει τον εαυτό του όσο μπορεί κλπ
αυτά πριν έρθουν τα παιδιά, αλλιώς αλλάζουν τα πράγματα και προτεραιότητα είναι τα παιδιά και όχι η καλοπέραση.- -
Ο χρήστης skye έγραψε:
...Εγώ μιλάω γενικά ότι ο άνθρωπος πρέπει να περνάει καλά, να μην αφήνει να τον καταπιέζουν και να μην καταπιέζει τον εαυτό του όσο μπορεί κλπ
αυτά πριν έρθουν τα παιδιά, αλλιώς αλλάζουν τα πράγματα και προτεραιότητα είναι τα παιδιά και όχι η καλοπέραση.-Ωωωωωωωωωωπαααααααα, κάθετα διαφωνούμε εδώ!
Αν δεν περνάς καλά ως γονέας, αν καταπιέζεσαι, κακό θα κάνεις στα παιδιά σου, τελικά. Καταλαβαίνουν, ξέρεις. Μικρά είναι, δεν είναι χαζά! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Εγώ μιλάω γενικά ότι ο άνθρωπος πρέπει να περνάει καλά, να μην αφήνει να τον καταπιέζουν και να μην καταπιέζει τον εαυτό του όσο μπορεί κλπ
αυτά πριν έρθουν τα παιδιά, αλλιώς αλλάζουν τα πράγματα και προτεραιότητα είναι τα παιδιά και όχι η καλοπέραση.-Ωωωωωωωωωωπαααααααα, κάθετα διαφωνούμε εδώ!
Αν δεν περνάς καλά ως γονέας, αν καταπιέζεσαι, κακό θα κάνεις στα παιδιά σου, τελικά. Καταλαβαίνουν, ξέρεις. Μικρά είναι, δεν είναι χαζά!Δε διαφωνώ στο ότι δεν είναι χαζά.. και μάλιστα είναι μεγάλο λάθος να τους φέρεσαι σα να είναι χαζά.
αλλά δε μπορείς να έχεις το παιδί σπίτι να περιμένει να το διαβάσεις και'συ να κάνεις το κέφι σου.. νομίζω ότι προτεραιότητα στη ζωή σου πρέπει να είναι το παιδί..
νομίζω ότι είναι λογικό ότι θα πιεστείς εφόσον κάνεις παιδιά.. το παιδί δεν είναι κατοικίδιο, και δεν είμαι της άποψης σπέρνουμε ένα παιδί και 'νταξ να ούμε, δεν πειράζει.
αν δε θα ήθελα να γίνω ένα πράγμα στη ζωή μου, είναι ανεύθυνος και κακός πατέρας.. -
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω ότι κανένα παιδί δεν θα ήθελε να βλέπει το γονιό του καταπιεσμένο, μοναχικό, παραδομένο. Όσο κι αν στα ίδια φερόταν με τον καλύτερο τρόπο, η μελαγχολία θα φαινόταν.
Προτεραιότητα (πιστεύω πως) θα πρέπει να είναι η ηρεμία και το γέλιο. Κι αν για να είναι κάποιος ήρεμος πρέπει να κάνει μια βουτιά την ημέρα στη θάλασσα, να την κάνει. -
Υπερβολικη αναλυση για κατι που βασικα ειναι θεμα συναισθηματος...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Υπερβολικη αναλυση για κατι που βασικα ειναι θεμα συναισθηματος...Σωστό!
Υγ: Θανάση πολυ ωραιο το κείμενο σου!!!!!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τελικά, ο καθένας μας, 'αγαπιέται' όσο του αξίζει ;;;
...βαθειά κουβέντα με επίσης βαθύ φιλοσοφικό προβληματισμό
...πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας αγαπάει όσο αξίζει..
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που αγαπιούνται από πολλούς;
Aν ναί, γιατί τους αποδίδεται τόση αγάπη;
Είναι θέμα χαρακτήρα, κοινωνικού περιβάλλοντος, μοίρας, ή μήπως επιλογών;
-
Μπορουν να τυχουν πολλες στραβες στην ζωη κ πολλοι που αγαπησες να σε φτυσουν, κ πολλους που σε αγαπαν να τους φτυσεις, ΑΛΛΑ βασικα στα θεματα διαπροσωπικων σχεσεων (κ μιλαω ειδικα για τους φιλους) οτι δινεις παίρνεις!
Ολες οι σχεσεις θελουν δουλεια, αλλά οι φίλοι ειναι θέμα επιλογων! Αν στηρίζεις τις επιλογές σου κ πασχίζεις να τις διατηρησεις, θα ανταμειφθείς!!
Η ζωη θέλει ουσια και πράξεις, και όχι λόγια...
-
Eγώ απλά πιστεύω ότι, ό,τι δίνουμε παίρνουμε. Ισως όχι από τους ίδιους ανθρώπους στους οποίους τα δίνουμε, αλλά αθροιστικά!
-
Ηλία πιάσε κόκκινο!
-
for the love of god drop this conversation
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ηλία πιάσε κόκκινο!Γαμώτο τι μου έμελε να πάθω....
[Διάσπαση] Περί μοναξιάς...