-
Μάλιστα.. Εγώ πήρα το 1.2 οποτε ελπίζω να μην αντιμετωπίσω τέτοιο θέμα..
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Τι προβλήματα αντιμετωπίσες με το Α1 για να έχω το νου μου;Οπως έχω postάρει και παραπάνω ένα θέμα που έχω ειναι το τρίξιμο του τεμπέλη. Αντικαταστάθηκε λίγο μετα το ετήσιο service αλλά μετα απο μερικούς μήνες ξανά μανά τα ίδια . Αλλο πρόβλημα στο ντουλάπακι του συνοδηγού : πέφτοντας σε καμία λακουβα άνοιγε μόνο του. Ψάχνοντας το παρατήρησα ότι η γλώσσα της κλειδαριας δεν έβγαινε όλη έξω αλλά έμενε μαγκωμενη μέσα . Προσπάθησα με λιπαντικό σπρέι , αλλά τίποτα . Τέλος στο service του 2ου χρόνου που έγινε πριν απο καμία 20αρια μέρες μου είπαν ότι κάτι είχε σπάσει στην πλαστική βάση που κουμπωνει ο εγκέφαλος και ουσιαστικά αυτός ήταν .... στον αέρα. Επίσης η οθόνη του ΜΜΙ κάποιες φορές μέσα στα 2 χρόνια δεν ανάβει , παρότι το ήχο σύστημα λειτουργεί κανονικά . Ολα τα παραπάνω τα έχω αναφέρει στον εξουσιοδοτημένο και έχει κάνει αίτημα προς την ΚΑΡΕΝΤΑ ( υπάρχει και 2ετης επέκταση εγγύησης) , αλλά πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλο τζερτζελο αν αρχίσουν τα σουξουμουξου. Εν αναμονή λοιπόν , θα ενημερώσω σχετικά.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το πιο γνωστό πρόβλημα του Α1 (στα 1400αρια) είναι ένας αισθητήρας (δεν θυμάμαι ακριβώς πως λεγόταν) που σου ανάβει το check engine χωρίς όμως να συντρέχει λόγος ανησυχίας. Και τα δύο που έχω οδηγήσει το είχαν και μου το επιβεβαίωσαν κι από την Καρέντα.Τέτοιο πρόβλημα με το check engine δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα Στεφανε , ευτυχώς!!
-
Εγω με το 1.2 μου κανενα απολυτως προβλημα με μηχανικα κλπ. Μονο ενα μου προεκυψε το οποιο με μια απλη αναζητηση στο ιντερνετ απ οτι εχω καταλαβει ειναι το πιο γνωστο στα Α1. Ετριζε η πλατη του οδηγου. Ειναι αρκετα γνωστο και το προβλημα ειναι οτι υπηρχαν ελλατωματικες παρτιδες στις οποιες δεν ειχαν τοποθετησει δυο ελατηρια με αποτελεσμα να τριζει.
Οταν το αντιληφθηκα ειχα φρικαρει γιατι στο φιεστακι μου των 5 ετων δεν το ειχα φανταστει να γινει κατι τετοιο και το επαθε η μικρη στα 7.000χλμ.
Αλλα τελικα ολα ενταξει, το πηγα στην καρεντα μου το εφτιαξαν, εννοειται στην εγγυηση, κι ολα καλα.
Κανενα αλλο προβλημα. -
-
Υπάρχει κανείς που να έχει Audi A1; Θέλω να μάθω τι λάστιχα φοράει το εργοστασιακό, τόσο σε διάσταση όσο και σε μάρκα!
Έγινε συγχώνευση με το θέμα του Audi A1 στην Ενότητα 'Κατασκευαστές και Μοντέλα'. [Admin]
-
για δες ...
http://www.michelin.co.uk/tyres/car-tyr ... 1&model=a1
-
Για να αναβιώσουμε λίγο το θέμα....καθώς πιστεύω ότι η AUDI θα έχει λάβει υπόψη της τα επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει τόσα χρόνια και θα βγάζει βελτιωμένες εκδώσεις σταδιακά (?). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Πάντως...είστε ευχαριστημένοι οι κάτοχοι του Α1 των τελευταίων ετών??
Κυρίως θέμα χώρου νομίζω αντιμετωπίζει..., κάτι που θα αλλάξει με το νέο μοντέλο που έρχεται τέλη του έτους.
Κάποιο άλλο πρόβλημα?? -
Κανένα πρόβλημα, το αμαξάκι είναι σουπερ.
-
Κάτι μικροπροβλήματα που είχες παλιότερα που διάβασα παλιότερα ποστς??? Θεωρείς ότι τα βελτιώνει η audi κάθε χρόνο?
-
Δεν είχα κανένα μικροπρόβλημα. Ίσως κάποιος άλλος;
-
Μπορεί να μην θυμάμαι τα ονόματα και να τα μπέρδεψα, γιατί διάβασα πολλές σελίδες...
Τί χρονολογίας είναι το Α1 σου?? -
Α1 '13 1.2 TFSI (περιπου 40.000χλμ) κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Αψογο αυτοκίνητο, τα κάνει όλα και συμφέρει. Ησυχο, στιβαρό, σφιχτό όσο πρέπει για τους Ελληνικούς δρόμους (απλες αναρτήσεις... με s ψιλοκοπανάει).
Χωροι μια χαρα για 2 άτομα ακόμα και για μικρή οικογένεια.
Το έδωσα στην αδερφή μου πρόσφατα μιας που έχει μικρό παιδί (ηθελε 4θυρο αυτοκίνητο και να μη μπλεξει με αγορά νεου και εγώ έπρεπε να πάρω αυτόματο) και δεν έχει κανένα θέμα (μπαινει και το σπαστό καρότσι μέσα).
Ο δε κινητήρας, μια χαρά τραβάει. Οκ, οχι φωτιά στο δρόμο αλλά έχω κάνει αρκετά σβελτα ταξίδια. 1.0αρι με 110 άλογα που οδηγώ τωρα (Σουιφτ) αν και πιο ελαφρύ και πιο δυνατό, μου φάινεται πιο 'αργό' στην αίσθηση τουλάχιστον.
Μόνο θέμα λίγο η ορατότητα πίσω θα έλεγα με ενοχλούσε. -
Πολύ χρήσιμα αυτά που λες, ευχαριστώ!
-
Α, επίσης, αν είσαι πολύ ψηλός ή ογκώδης, τότε ίσως να σε ταλαιπωρεί λιιιιγο στο μπες/βγες. Το Πόλο ισως να είναι λίγο πιο 'όρθιο' (αν θες από το γκρουπ ή αλλιως κανα C3 ). Τέλος, τωρα θυμήθηκα το βασικό μειονέκτημα. Το πίσω κάθισμα ειναι πολύ κάθετο που σημαίνει οτι ο πίσω επιβάτης δε κάθεται άνετα σε μεγάλες απόστάσεις. Εγω το πολύ λίγο που έκατσα πίσω το βρήκα πολύ ενοχλητικό πάντως, όπως και η γυναίκα μου.
-
Να σαι καλά! Σκέψου αν έχεις εντοπίσει τίποτα άλλο περίεργο.... Π.χ. εγώ στο δικό μου αμάξι που είναι επίσης καινούριο αλλα μάλλον θα το δώσω.... έχω θέμα σοβαρό με θόρυβο αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου! Δηλ. μετά τα 50 χλμ. αρχίζει να ακούγεται ένας θόρυβος σαν να οδηγείς με ανοιχτό το παράθυρο ένα δαχτυλάκι. Τέτοια βοή ακούγεται. Μάλλον κατασκευαστικό είναι. Περιμένω από αντιπρ/πεία απαντήσεις. Κάτι τέτοιο δεν παίζει έτσι???
-
Από θέμα θορύβου απολύτως κανενα θέμα. Ειναι σε άλλη κατηγορία, όπως και η συναρμολόγηση. Στην οικογένεια και προσωπικά έχω οδηγήσει αρκετά Αουντι, ποτέ κανένα θέμα σε θόρυβο όπως και γενικά, εκτός από ενα Α4 ΄04 που έβγαλε αντλία βενζίνης.
Ωρες ωρες, θέλω να το παρω πίσω το Α1 κυρίως για την ησυχία που προσφέρει και το πάτημά του. Αν μπορούσα, θα έδινα τα 20+ για το Σπορτμπακ dsg αλλα είχα ένα σωρό έξοδα λόγω επαναπατρισμού όταν πήρα και αυτοκίνητο.
Αλλάζει σε λίγο το αυτοκίνητο, ότι πρόβλημα ήταν να βγαλει σα μοντέλο θα το έχει βγαλει. Θα σου έλεγα με κλειστά μάτια πάρε το.
Το οδήγησες; -
Δεν το οδήγησα ακόμη, γιατί όπως σου είπα έχω μπλέξει με το καινούριο που αγόρασα μάρκας Yaris. Μόλις η αντιπ/πεία αποφανθεί....θα πρέπει να δω μετά τί θα κάνω. Γιαυτό θέλω να είμαι έτοιμος για το audi. Μην ξαναπάθω τα ίδια..
-
Τωρα μόλις διάβασα το άλλο ποστ σου. Βιώνω παρόμοια σχεδόν κατάσταση που περιγράφω στο άλλο ποστ που άνοιξες.
Α1 και Γιαρις (ή οτιδήποτε Γιαπωνέζιο για να ισοπεδώσω λίγο) ειναι η μέρα με τη νύχτα. Πούλα το να ηρεμήσουν τα νεύρα σου και κλέισε ενα Α1.
Επίσης, στη Καρέντα που πολλοί τη βρίζουν, τουλάχιστον ποτέ δεν άκουσα σε πρόβλημα απάντηση του στυλ 'βάλε πιο δυνατά το ραδιόφωνο...' . 15 χρόνια που τα σερβις των ΦΒ/Αουντι που είχαμε / είχα γινόντουσαν εκεί, ποτέ δεν υπήρξε στυλ/υφος ή κάτι άλλο. -
Πούλα το να ηρεμήσουν τα νεύρα σου και κλέισε ενα Α1
Τα χάπια μου τα νεύρα μου κι ένα Α1 για να φύγω...
Σε λίγες μέρες θα ξέρω...Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Audi A1