-
Nομιζω οτι πρεπει να προτιμησεις το υποβραχιονιο.Οταν με το καλο παραλαβεις το αυτοκινητο με τα 150 (του δωρου) + τα 250 που θα εβαζες για συναγερμο,δηλαδη με 400 ευρω πηγαινεις σε ενα εξειδικευμενο καταστημα και βαζεις εναν πολυ καλυτερο και αξιοπιστο συναγερμο απο αυτον που θα σου εβαζαν.
Αν παλι δεν θελεις να μπεις σε αυτη τη διαδικασια,αφησε τους να σου κανουν δωρο το συναγερμο και βαλε και το υποβραχιονιο με 150 ευρω κοστος.Το αν θα στο κανουν δωρο ή οχι εγκειται ξεκαθαρα στις διαπραγματευτικες σου ικανοτητες ... Μετα την απομακρυνση απο το καταστημα παντως αν θελησεις να το βαλεις θα το πληρωσεις 250 ευρω ως ανταλλακτικο... Ειναι απο τα ελαχιστα χρησιμα αξεσουαρ που μπορεις να προσθεσεις σε ενα ετοιμοπαραδοτο αυτοκινητο.
Η εκπτωση παντως που σου εγινε ειναι εξαιρετικη.
-
Να μην παρεις υποβραχιονιο γιατι εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να τριζει και θα σου σπασει τα νευρα...
Και μην με πειτε παλι εγκαθετο και κομπλεξικο, το διαπιστωσα στο test drive που εκανα εκανα καποια στιγμη και οταν ρωτησα ανθρωπο στην Audi μου επιβεβαιωσε οτι συμβαινει σε παρα πολλα Α1.
EDIT: Χωρις να θυμαμαι με σιγουρια τον λογο που τριζει, μιας και δεν ειχα δωσει τεραστια σημασια, καποια βιδα (αυτη με την οποια δενει το υποβραχιονιο στο λοιπο σωμα του αυτοκινητου ???) ειναι μεγαλη σε μηκος και παιζει, γι αυτο ακουγεται...
-
Ισως ειναι ενας απο τους τριγμους για τους οποιους παραπονιουνται οι νεοι κατοχοι.Το προτεινα απλα γιατι εβαλα περσυ υποβραχιονιο στο Α3 μου υστερα απο 6 χρονια κατοχης του και πραγματικα με βολεψε και με ξεκουρασε.
Αν τριζει παντως καλυτερα να το σκεφτει,ειναι κριμα να της σπαει τα νευρα!
-
Επειδή τρίζει λίγο είναι λόγος να μην βάλεις υποβραχ ;
Σε ταξίδια είναι ΠΟΛΥ ξεκουραστο...
Αν τρίζει το ανοίγεις και ρίχνεις σπρέι σιλικονης ... -
Μια **γενική **γνώμη για πάσης φύσης τριγμούς:
οι τριγμοί δεν είναι τόσο θέμα ποιότητας πλαστικών - όπως νομίζει πολύς κόσμος - αλλά κυρίως συναρμολόγησης.
Το ότι τρίζουν τα πλαστικά δεν έχει να κάνει με το αν είναι μαλακά ή σκληρά, ή όχι,
αλλά πολύ απλά με το ότι είτε είναι χαλαρά είτε τρίβονται πάνω σε άλλες επιφάνειες (μέταλλο, άλλα πλαστικά, καλώδια κλπ).Όταν ο κατασκευαστής θέλει να αποφύγει τους τριγμούς,
εφαρμόζει συγκεκριμένα υλικά (μαξιλαράκια, παρεμβύσματα, αυτοκόλλητα κλπ) στα καίρια σημεία όπου αναμένει τριβές.
Τις περισσότερες φορές είτε ο κατασκευαστής δεν το ψάχνει τόσο να διορθώσει τριγμούς, είτε του είναι ακριβό να εφαρμόσει τις λύσεις που απαιτούνται, είτε δεν καταφέρνει να εντοπίσει εγκαίρως όλες τις πηγές θορύβων.
Σπρέυ σιλικόνης και παρεμφερή είναι συνήθως μόνο προσωρινά ημίμετρα των ιδιοκτητών-πελατών.Τη διόρθωση των περισσότερων τριγμών μπορεί να την κάνει μόνος του οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σε οσοδήποτε φτηνό αυτοκίνητο.
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο άλλος να μπει στην ταλαιπωρία να εκνευρίζεται, να ξεβιδώνει, να ψάχνει και στο τέλος να κάνει και ζημιές εφ' όσον δεν ξέρει να λύσει τα πλαστικά, με αμφίβολα μάλιστα αποτελέσματα και με πιθανότητα να δημιουργήσει και νέους τριγμούς καθώς θα χαλαρώνουν τα κουμπώματα των πλαστικών.
Για τούτο το λόγο αυτό προτιμά κανείς ένα πχ Audi Α1 από ένα Polo, ελπίζοντας ότι η διαφορά στα χρήματα θα έχει αποδώσει και σε έμφαση σε τέτοια μικροζητήματα. Αν όχι ...
ΥΓ: Βάλε το υποβραχιόνιο και αν τρίξει και σε ενοχλεί, θα πρέπει να ασχοληθείς μόνος/μόνη σου (τα τζιμάνια των συνεργείων δεν πολυνοιάζονται ή δεν ξέρουν, πλην εξαιρέσεων.)
-
Λοιπόν με πείσετε!! Θα το βάλω! Θα μιλήσω αύριο με τον πωλητή να του το πω! Πάντως σε 2 αυτοκίνητα είχα θέματα τριγμου.
Σε ενα hyundai gets 1.600 που είχα πάρει, μετα απο κάποια στιγμη ετριζε το κάθισμα του συνοδηγου όταν δεν καθόταν κάποιος. Και μετα στο fiat 500 κάτι ετριζε στην πόρτα του πόρτπαγκαζ αλλα πήγα στο σέρβις και ευτυχώς το βρήκαν!
Είναι πολυυυυυυ σπαστικο να τρίζει κάτι.... -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Να μην παρεις υποβραχιονιο γιατι εχει πολυ μεγαλες πιθανοτητες να τριζει και θα σου σπασει τα νευρα...Και μην με πειτε παλι εγκαθετο και κομπλεξικο, το διαπιστωσα στο test drive που εκανα εκανα καποια στιγμη και οταν ρωτησα ανθρωπο στην Audi μου επιβεβαιωσε οτι συμβαινει σε παρα πολλα Α1.
EDIT: Χωρις να θυμαμαι με σιγουρια τον λογο που τριζει, μιας και δεν ειχα δωσει τεραστια σημασια, καποια βιδα (αυτη με την οποια δενει το υποβραχιονιο στο λοιπο σωμα του αυτοκινητου ???) ειναι μεγαλη σε μηκος και παιζει, γι αυτο ακουγεται...
Καλά τα λες. Το ίδιο πρόβλημα έχουν πολλά εργοστασιακά υποβραχιόνια που στηρίζονται σε μία 'τεράστια' βίδα.
Η βίδα αυτή αντικαθιστά την βίδα που βρίσκεται στο τέρμα του κεντρικού τούνελ (βρίσκεται συνήθως μέσα σε ποτηροθήκη ή τασάκι κάτω από πλαστικό κάλυμμα).
Δυστυχώς όμως, όταν κάτι στηρίζεται μόνο σε μία βίδα είναι λογικό γρήγορα, να αρχίσει να κουνιέται αριστερά/δεξιά και ναι θα βγάλει και τριγμούς και πιθανά θα σπάσει κιόλας και να διαλύσει και το κεντρικό τούνελ.Σε μία βίδα στηρίζεται και το εργοστασιακό υποβραχιόνιο του 207. Για αυτό το λόγο στο δικό μου συνεργείο, σχεδόν με έδιωξαν όταν τους είπα να το βάλουμε. Ευτυχώς κυκλοφορούν άλλα υποβραχιόνια που μπαίνουν με περισσότερες βίδες και 'ταλαιπωρούν' πολύ λιγότερο το κεντρικό τούνελ.
Επίσης αν κάπως διαβάσει τις οδηγίες εγκατάστασης του οποιουδήποτε υποβραχιονίου θα δει ότι υπάρχει περιορισμός στο βάρος που μπορεί να δεχτεί.
υ.γ. το θέμα υποβραχιόνιο το έχω κάνει διατριβή...
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Μια **γενική **γνώμη για πάσης φύσης τριγμούς:
οι τριγμοί δεν είναι τόσο θέμα ποιότητας πλαστικών - όπως νομίζει πολύς κόσμος - αλλά κυρίως συναρμολόγησης.
Το ότι τρίζουν τα πλαστικά δεν έχει να κάνει με το αν είναι μαλακά ή σκληρά, ή όχι,
αλλά πολύ απλά με το ότι είτε είναι χαλαρά είτε τρίβονται πάνω σε άλλες επιφάνειες (μέταλλο, άλλα πλαστικά, καλώδια κλπ).Όταν ο κατασκευαστής θέλει να αποφύγει τους τριγμούς,
εφαρμόζει συγκεκριμένα υλικά (μαξιλαράκια, παρεμβύσματα, αυτοκόλλητα κλπ) στα καίρια σημεία όπου αναμένει τριβές.
Τις περισσότερες φορές είτε ο κατασκευαστής δεν το ψάχνει τόσο να διορθώσει τριγμούς, είτε του είναι ακριβό να εφαρμόσει τις λύσεις που απαιτούνται, είτε δεν καταφέρνει να εντοπίσει εγκαίρως όλες τις πηγές θορύβων.
Σπρέυ σιλικόνης και παρεμφερή είναι συνήθως μόνο προσωρινά ημίμετρα των ιδιοκτητών-πελατών.Τη διόρθωση των περισσότερων τριγμών μπορεί να την κάνει μόνος του οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης σε οσοδήποτε φτηνό αυτοκίνητο.
Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί ο άλλος να μπει στην ταλαιπωρία να εκνευρίζεται, να ξεβιδώνει, να ψάχνει και στο τέλος να κάνει και ζημιές εφ' όσον δεν ξέρει να λύσει τα πλαστικά, με αμφίβολα μάλιστα αποτελέσματα και με πιθανότητα να δημιουργήσει και νέους τριγμούς καθώς θα χαλαρώνουν τα κουμπώματα των πλαστικών.
Για τούτο το λόγο αυτό προτιμά κανείς ένα πχ Audi Α1 από ένα Polo, ελπίζοντας ότι η διαφορά στα χρήματα θα έχει αποδώσει και σε έμφαση σε τέτοια μικροζητήματα. Αν όχι ...
ΥΓ: Βάλε το υποβραχιόνιο και αν τρίξει και σε ενοχλεί, θα πρέπει να ασχοληθείς μόνος/μόνη σου (τα τζιμάνια των συνεργείων δεν πολυνοιάζονται ή δεν ξέρουν, πλην εξαιρέσεων.)
+1.000.000!!!!
-
Στο Α3 μου το τοποθετησα περσυ μονος μου.Υποβραχιονιο απο ebay,βιδα και παξιμαδι αγορασα απο το χρωματοπωλειο...
Ανοιξα και μια τρυπα στη κονσολα με κοπιδι...
Ο,τι τριγμος εμφανιστηκε μεχρι στιγμης αφορουσε το καπακι του υποβραχιονιου το οποιο με το βαρος του χεριου ετριζε στην ενωση του με το κατω μερος του υποβραχιονιου.Ελαστικα αυτοκολλητα ή τσοχακια και δεν ξαναακουστηκε τιποτα.Στην ενωση του με τη κονσολα εχει ενα λαστιχο-δεν εχει τριξει ποτε απο εκει και αν τριξει θα το βγαλω και θα ενισχυσω το σημειο με σαμπρελα.
Η βιδα μετα απο 1 χρονο δεν εχει χαλαρωσει,αν συμβει αυτο βγαζω το τασακι και τη σφιγγω.
Θα συμφωνησω με τον Ιασονα,αν κατσεις να ασχοληθεις σοβαρα και προσωπικα με τους τριγμους τοτε τους διορθωνεις ολους σε πολυ μεγαλο βαθμο.Στο υποβραχιονιο μου δεν τριζει το παραμικρο αυτη τη στιγμη.
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Στο Α3 μου το τοποθετησα περσυ μονος μου....Παίχτης!...
Το δικό μου της ARMSTER μπήκε σε 1 λεπτό... εκεί που το αγόρασα. Της πλάκας η εγκατάσταση. Και από τριγμούς το απόλυτα τίποτα. Και αντέχει μέχρι 65 κιλά, πίεση επάνω του... Μελετημένα πράματα ...
υ.γ. στο ebay ήταν ακριβό και το πήρα από Γαλάτσι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Στο Α3 μου το τοποθετησα περσυ μονος μου....
Παίχτης!...
Το δικό μου της ARMSTER μπήκε σε 1 λεπτό... εκεί που το αγόρασα. Της πλάκας η εγκατάσταση. Και από τριγμούς το απόλυτα τίποτα. Και αντέχει μέχρι 65 κιλά, πίεση επάνω του... Μελετημένα πράματα ...
Να υποθεσω οτι καποιος/καποια μαλλον δεν μπορουσε να βγει απο τη πορτα του και βγηκε απο την αλλη?? Παντως στο Α3 65 kg ουτε στα πιο τρελα του ονειρα...Ψευτοπραγματα...
-
-
Jim και Storm πόσο σας κόστισαν???
-
Αν είναι μαμίσια άστα να πάνε.
Αν είναι ιμιτασιόν πάει φτηνότερα. -
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Στο Α3 μου το τοποθετησα περσυ μονος μου....
Παίχτης!...
Να υποθεσω οτι καποιος/καποια μαλλον δεν μπορουσε να βγει απο τη πορτα του και βγηκε απο την αλλη?? Παντως στο Α3 65 kg ουτε στα πιο τρελα του ονειρα...Ψευτοπραγματα...
όχι βρε συ ...
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, που είχε στο manual, το αναφέρουν ...
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ισως ειναι ενας απο τους τριγμους για τους οποιους παραπονιουνται οι νεοι κατοχοι.Το προτεινα απλα γιατι εβαλα περσυ υποβραχιονιο στο Α3 μου υστερα απο 6 χρονια κατοχης του και πραγματικα με βολεψε και με ξεκουρασε.Αν τριζει παντως καλυτερα να το σκεφτει,ειναι κριμα να της σπαει τα νευρα!
Και σε παλιοτερα Audi με εργοστασιακά υποβραχιόνια υπήρχε θεμα τριγμών. 1μιση μήνα περίμενα καποτε ένα κούμπωμα ... για να μου τοποθετήσουν εντελει απο εκθεσιακό που απλώς ταιριαζε.
-
Ο χρήστης paros99 έγραψε:
Jim και Storm πόσο σας κόστισαν???100euro ... αυτός:
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Jim και Storm πόσο σας κόστισαν???
100euro ... αυτός:
Τέλειοοο!!! Μήπως να βάλω και εγώ ένα τέτοιο??
-
Εμενα ειναι το εργοστασιακο,γνησιο και επενδεδυμενο με δερμα.
Ναταλια κοστισε 135 ευρω η αγορα και αλλα 10-15 ευρω τα μεταφορικα αν θυμαμαι καλα.Παραγγελια απο αντιπροσωπεια τις εποχες των παχιων αγελαδων μου ζητησαν 250 ευρω και αλλα 50 ευρω για επενδυση με δερμα.Πλεον η ιδια εταιρεια φτιαχνει full δερματινο σαλονι για Α3 και golf με 350 ευρω....Αν το ειχα παραγγειλει απο την αρχη με το αυτοκινητο (ηταν και μενα ετοιμοπαραδοτο) θα ειχε κοστισει 150...
Ιασονα,δεν ειχε βιδα,ο Γερμαναρας μου εστειλε σκετο το armrest,παλι καλα που ειχε και το μονωτικο λαστιχο στη βαση του.Ενας φιλος που πηρε αργοτερα δεν ειχε ουτε αυτο.
Storm πολυ καλο το δικο σου,φανταζομαι σε εχει βολεψει ετσι?Φαινεται εξαιρετικα σταθερο.
-
Από πού το αγόρασες, αν επιτρέπεται;
Είναι site με μεταχειρισμένα/καινούρια-OEM ανταλλακτικά διαφόρων εταιρειών;
Έστω και με PM αν θες να απαντήσεις...
Audi A1