-
ναι δε διαφωνω οτι ειναι πολυ καλο τιμονι σε αισθηση/πληροφορηση/αποκριση , απλα δε μπορουμε να πουμε οτι ειναι τιμονι με λιγες στροφες που κοβει παραπανω απο αντιστοιχα των 3 στροφων γιατι αυτο δεν ισχυει
(μην τα παιρνεις ολα στο προσωπικο, απλα αναφερομουν σε παλιοτερη διαφωνια οπου απο τον κυκλο στροφης μιας 156 συγκρινομενης με ενα rs4 που εχει μεγαλυτερη ζαντα -μιας και αναφερθηκε οτι η μεγαλη ζαντα ενδεχομενως να μην επιτρεπει να στριψει πολυ ο τροχος- φανηκε οτι οι τροχοι της 156 δε στριβουν αρκετα , για αυτο και οι 2.2 στροφες)
τωρα οσο για τον red monster που δεν το βρισκει βολικο, εγω διαφωνω
το μονο μη βολικο που μπορει να εχει ενα τιμονι των 2.6 στροφων -που δεν νομιζω οτι ειναι η ιδια περιπτωση οι λιγες στροφες του με μια 156- και γενικα λιγων στροφων , ειναι η δυσκολια στο παρκαρισμα μιας και κοβει παραπανω απο οσο εχει συνηθισει ο οδηγος
επισης αν καποιος ειναι αναπηρος , μπορει πανω στη τρομαρα του να φυγει σε κανα χωραφι , αλλα αυτο ειναι τραβηγμενο
οι 3 στροφες παρεχουν ασφαλεια σε καθε περιπτωση , παραμενοντας παραλληλα αρκετα 'λιγες'¨ωστε να μην ειναι σαν να οδηγας νταλικα
ο,τι ομως και αν μου λεει ο φιλος vellerefontis , για μενα ειναι πολλες.. δε λεω οτι ειμαι καμια οδηγαρα, αλλα θελω το τιμονι να εχει πολυ λιγες (πραγματικες ) στροφες
δε θελω να κανω πολλες κινησεις οταν οδηγω, δεν εχω ισως και την απαραιτητη ταχυτητα..
τα τιμονια των vag θα τα ηθελα να εχουν λιγοτερες στροφεςαυτο βεβαια ειναι πολυ δυσκολο απο τη στιγμη που δεν ειναι καποιες σκληροπυρηνικες κατασκευες και απευθυνονται σε πολυ κοσμο
σε πιο σπορ μοντελα ομως οπως το s3, δε θα ηθελα μονο λιγο τεχνητο βαρος επιπλεον και απλα μια αξιοπρεπη επαναφορα..
θα ηθελα 2.5 στροφες το πολυεχει βεβαια το καλο, οτι μολις το μαθεις εστω και λιγο λογω της 4κινησης στριβει με το γκαζι , αρα δε χρειαζεται να κανεις και πολλες κινησεις , ενα τιμονι που θα εκοβε περισσοτερο με λιγοτερες κινησεις ισως οδηγουσε πολλους στο να αγορασουν χωραφι μιας και υπερστροφη -με την κακη εννοια - μπορει να ερθει αρκετα ευκολα ακομα και σε στοκ
τεσπα
-
Ο χρήστης MILANEZOS έγραψε:
η αντικειμενικοτητα του κιουση με λεγομενα χωρις αυριο του τυπου 'τι και να μου λενε οι αλφιστι οι τροχοι πολυ απλα δε στριβουν, το χω δει να συμβαινει πανω απο μια φορες το εργο'...εχεις προβλημα μαλλον με τους αλφιστοι (δεν ξερω τολ λογο ουτε με ενδιαφερει) και γραφεις οπως παντα ανακριβειες....
Ποιοι τροχοι δεν στριβουν δηλαδη;;;
Και ποιοι τελικα στριβουν;θα μας τρελάνεις???
στρίβουν οι τροχοί στις αλφα ρομέο??
έχεις οδηγήσει 156/147/μιτο?? -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η αντικειμενικοτητα του κιουση με λεγομενα χωρις αυριο του τυπου 'τι και να μου λενε οι αλφιστι οι τροχοι πολυ απλα δε στριβουν, το χω δει να συμβαινει πανω απο μια φορες το εργο'...εχεις προβλημα μαλλον με τους αλφιστοι (δεν ξερω τολ λογο ουτε με ενδιαφερει) και γραφεις οπως παντα ανακριβειες....
Ποιοι τροχοι δεν στριβουν δηλαδη;;;
Και ποιοι τελικα στριβουν;θα μας τρελάνεις???
στρίβουν οι τροχοί στις αλφα ρομέο??
έχεις οδηγήσει 156/147/μιτο??Ρε παιδιά μια χαρά την κάνει τη δουλειά του το τιμόνι. Νταξ πρέπει να μένεις στη Φ. Νέγρη ή κάπου ανάλογα για να πεις ότι έχεις σοβαρό θέμα αλλά και πάλι είναι τόσο μεγάλος κόπος να κάνεις μια επιπλέον μανούβρα των 3sec?? Εγώ πάντως ουδέποτε σκέφτηκα το θέμα παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα...νέα παιδιά είμαστε εξάλλου...
-
Άλλο τα νέα παιδιά , Άλλο ότι δεν με πειράζει και Άλλο ότι δεν το κάνει...
Δεν είναι κακό να αναφέρουμε τις παρατηρήσεις μας ... Μερικοί μπορούν να τις βρουν χρήσιμες ....
Προσωπικά δεν με ενοχλεί κοθολου ... Οπως δεν με ενοχλούσε και στην 156... Σε στροφοδιαδρομες ακόμα και το ηλεκτρικό τιμόνι δίνει ρέστα ... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
(μην τα παιρνεις ολα στο προσωπικο, απλα αναφερομουν σε παλιοτερη διαφωνια οπου απο τον κυκλο στροφης μιας 156 συγκρινομενης με ενα rs4 που εχει μεγαλυτερη ζαντα -μιας και αναφερθηκε οτι η μεγαλη ζαντα ενδεχομενως να μην επιτρεπει να στριψει πολυ ο τροχος- φανηκε οτι οι τροχοι της 156 δε στριβουν αρκετα , για αυτο και οι 2.2 στροφες)
Σε σύγκριση με το Α4 της εποχής με ίδια ζάντα και τα 2(16αρα) η 156 έχει μισό μέτρο παραπάνω κύκλο στροφής.
Δε θα έλεγα ότι είναι καμιά τεράστια διαφορά ειδικά ανα σκεφτούμε πόσες στροφές έχει το ένα τιμόνι και πόσες το άλλο.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Σε σύγκριση με το Α4 της εποχής με ίδια ζάντα και τα 2(16αρα) η 156 έχει μισό μέτρο παραπάνω κύκλο στροφής.
Δε θα έλεγα ότι είναι καμιά τεράστια διαφορά ειδικά ανα σκεφτούμε πόσες στροφές έχει το ένα τιμόνι και πόσες το άλλο.
δεν ξέρω πως μεταφράζεται αυτό σε κύκλο στροφής, αλλά σε πρακτικά θέματα , εκεί που το 207 π.χ. περνάει με την μια , η μίτο θέλει και μια όπισθεν...
-
Μα οσο μεγαλυτερη ζαντα τοσο περισοτερη αποσταση διανυει το αυτοκινητο αρα και μεγαλυτερο κυκλο στροφης οταν οι γωνιες των τροχων ειναι ιδιες.
-
το rs4 (με 19αρες ) ειχα βρει οτι εχει μικροτερο κυκλο στροφης απο μια απλη 156 που σημαινει οτι οι τροχοι του Α4 γενικως στριβουν περισσοτερο
αυτο για να δειξω το αυτονοητο οτι το τιμονι της 156 μπορει να εχει λιγες στροφες, αλλα αυτο δεν εχει κανενα ουσιαστικο νοημα
ειναι στην ουσια αρνητικο
αυτα ομως ειναι παλια , παμε παρακατω
εγω δε λεω οτι δε θελουν να στριβουν οι ροδες μου, λεω οτι θελω να στριβουν με λιγοτερες ομως στροφες (αρα και κινησεις) , οπως κανει το σιτροενακι μου
-
Μπορεί το audi να στρίβει 50° για παράδειγμα ενώ στην alfa 45º.
Ωστόσο για τις 30°η alfa θέλει 0.6 στροφές ενώ το audi ~1.
Κερδίζει παντού δηλαδή εκτός απο τον ελάχιστη ακτίνα κύκλου. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το rs4 (με 19αρες ) ειχα βρει οτι εχει μικροτερο κυκλο στροφης απο μια απλη 156 που σημαινει οτι οι τροχοι του Α4 γενικως στριβουν περισσοτεροαυτο για να δειξω το αυτονοητο οτι το τιμονι της 156 μπορει να εχει λιγες στροφες, αλλα αυτο δεν εχει κανενα ουσιαστικο νοημα
ειναι στην ουσια αρνητικο
αυτα ομως ειναι παλια , παμε παρακατω
εγω δε λεω οτι δε θελουν να στριβουν οι ροδες μου, λεω οτι θελω να στριβουν με λιγοτερες ομως στροφες (αρα και κινησεις) , οπως κανει το σιτροενακι μου
Το οποίο Σιτροενάκι σου δεν έχει και κανα φοβερό κύκλο στροφής.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
άρα είναι σαφώς πιο γρήγορο το Ιταλικό με λίγα λόγια ε? Πάντως η δική μου ιταλίδα δεν έστριβε ούτε και πάταγε καλά... δεν ξέρω αυτό το πάθος από πηγάζει, ίσως από παλιά.... και για να κλείσουμε με αυτό, κανένα αξιόλογο περιοδικό του εξωτερικού δεν έχει βγάλει καμία μα καμία καινούργια Alfa ως καλά στημμένη... ειδικά τις 147 & 156 GTA τις κατηγόρησαν άσχημα για το σασσί τους και ότι δεν μπορεί να περιέχει την δύναμη που τους βάλανε... Τέλος οι νεες 159 και GT είναι πολύ μέτριες για το τόσο βαρύ όνομα... Ολοκληρώνοντας ακόμη και η Mito όπως και τελευταία η Giulieta δεν έχουν πάρει και διθυραμβικές κριτικές όσον αφορά το ζύγισμά τους με τους Άγγλους που τις λάτρευαν προ πολού και ακόμη έχουν περισσότερα club και από τους ίδιους τους Ιταλούς, να λένε ότι η G είναι όσο Golf και το Golf αλλά στο GTi μέρος του χαρακτήρα μένει πίσω... (CAR, EVO, Autocar με τα αντίστοιχα συγκριτικά)
οπότε αυτό το διαολεμένα κοντό τιμόνι δεν ξέρω πόση πληροφόρηση μπορεί να έχει αλλά δεν κάνει ένα αυτοκίνητο ολόκληρο το τιμόνι από μόνο του... όσο για την ομορφιά τους... όλα σχετικά... η Mito μου είναι πολύ αρεστή αλλά η G είναι, ειλικρινά ως σχεδιαστής, πραγματικά άσχημη από μπροστά...
Τέλος πάντως... δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι σε όλα αλλά καμιά φορά, όπως έχω χιλιοπεί εδώ μέσα, πρέπει να είμαστε και λίγο πιο αντικειμενικοί και να μην στηρίζουμε μόνο τα του οίκου μας... ωραίο το τιμόνι της Alfa, ωραίο και αυτό της Mercedes-Benz για άλλους λόγους, ωραίο και αυτό της BMW που ποσπαθεί να συνδυάσει και τα δυο... τα του οίκου VW τα ξεχνάω... είναι φτιαγμένα για γυναίκες με νύχι τακούνι... αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ακρίβεια... ειδικά σε μοντέλα όπως GTI S3 et al είναι πλήρως αναλογικά της κίνησης που κάνεις, έστω κι αν δεν έχουν καμία ελπίδα πληροφόρησης...
μη με κρεμάσετε τώρα όλοι... Ήμαρτον...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Κερδίζει παντού δηλαδή εκτός απο τον ελάχιστη ακτίνα κύκλου.τα έχεις μετρήσει ή φαίνονται κάπου αυτές οι αριθμητικές σου αναφορές?
-
πλέον αυτών που λέτε, προσθέτω τον παράγοντα της εμπρόσθιας γεωμετρίας της ανάρτησης, κάμπερ/ κάστερ/ σύγκλιση κλπ, που αφαιρεί ή και προσθέτει δυσκολία στο στρίψιμο ανεξαρτήτως από πόσο κοντό είναι το τιμόνι... έχετε δει στριμμένους τροχούς σε BMW & Mercedes-BEnz???
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Κερδίζει παντού δηλαδή εκτός απο τον ελάχιστη ακτίνα κύκλου.τα έχεις μετρήσει ή φαίνονται κάπου αυτές οι αριθμητικές σου αναφορές?
Τυχαίο παράδειγμα είναι και πολύ χονδρική εκτίμηση.
Άλλωστε δε στρίβουν 100% το ίδιο και οι δύο κατευθυντήριοι τροχοί.
Φυσικά και η alfa θα μπορούσε με μια στροφη να έχει τις (τυχαίες) 50°, απλά θα γινόταν πολύ απότομη. Κάνουν τις επιλογές τους.πλέον αυτών που λέτε, προσθέτω τον παράγοντα της εμπρόσθιας γεωμετρίας της ανάρτησης, κάμπερ/ κάστερ/ σύγκλιση κλπ, που αφαιρεί ή και προσθέτει δυσκολία στο στρίψιμο ανεξαρτήτως από πόσο κοντό είναι το τιμόνι... έχετε δει στριμμένους τροχούς σε BMW & Mercedes-BEnz???
Πολύ σωστό αυτό. Στην merc του πατέρα μου είναι το μόναδικό ίσως στοιχείο που μου αρέσει. Ξεπαρκάρεις για πλάκα και φοβερά μικρός κύκλος στροφής για τόσο μεγάλα αμαξώματα.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
πλέον αυτών που λέτε, προσθέτω τον παράγοντα της εμπρόσθιας γεωμετρίας της ανάρτησης, κάμπερ/ κάστερ/ σύγκλιση κλπ, που αφαιρεί ή και προσθέτει δυσκολία στο στρίψιμο ανεξαρτήτως από πόσο κοντό είναι το τιμόνι... έχετε δει στριμμένους τροχούς σε BMW & Mercedes-BEnz???
Πολύ σωστό αυτό. Στην merc του πατέρα μου είναι το μόναδικό ίσως στοιχείο που μου αρέσει. Ξεπαρκάρεις για πλάκα και φοβερά μικρός κύκλος στροφής για τόσο μεγάλα αμαξώματα.
Ο βασικότερος λόγος για αυτό ειναι οτι δεν έχουν εμπρός ημιαξόνια και επομένως περιορισμένη ελευθερία άρθρωσης...
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Oυτε μια τριχα απο τα @@ του Mini και του DS3 δεν ειναι
ασε μας ρε φιλε με τη τρωγλη το μινι
παρε πουντο πιο πολυ τοπο θα πιασουν τα λεφτα σου (με μονη εξαιρεση ισως το s)
Ναι τρωγλη το Mini ειναι και ασχημο , χαλια στημενο , δεν εχει στυλ κ.λ.π
Γ'αυτο λεμε Α1 που τα εχει ολα αυτα και τα μυαλα στο μπλεντερΦιλε μου συγνωμη αλλα δεν εχεις δικιο....Ναι το Α1 ειναι ακριβο....Σ αυτο συμφωνω....Αλλα το ΜΙΝΙ για κανενα λογο δεν ειναι πιο ποιοτικο....5 χρονων ΜΙΝΙ και μεσα χτυπανε ολα....Σα κουδουνιστρα κανει.....Δοκιμασμενο και χωρις να σου λεω μ......ΜΙΤΟ πολυ καλυτερη απο ΜΙΝΙ....Σε πολλους τομεις...Απλα ειναι ALFA ROMEO....Μ οτι συνεπαγεται αυτο....
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ναι ρε συ τι ξερει η audi ? οταν η ρενω το καλυτερο που εχει βγαλει ειναι χατς των 250 αλογων?
Δηλαδη τα αλογα κανουν τον κατασκευαστη? Αν αυριο η KIA βγαλει ενα αυτοκινητο 600 ιππων παει να πει οτι αυτοματως εχει κερδισει ποντους και ξερει πως να σεταρει και να περασει αυτη την ιπποδυναμη σωστα στον δρομο ?
Τα πρωταθληματα και την αγωνιστικη εμπειρια της Renault η Audi ουτε στα πιο τρελα της ονειρα δεν προκειτε να την αποκτησει( φυσικα με εξαιρεση το lemans)Ρε φιλαρακι,παιρνεις κατι?????ΡΕ παλικαρι θες να αναλυσουμε τις πρωτοποριες τις AUDI και RENAULT?????Μιλας σοβαρα ετσι?????Οταν η AUDI απ το 80s ειχε τετρακινητα αυτοκινητα....Και για ποια ιστορια μιλας?????Για το WRC?????Για αυτα μιλας????Σοβαρεψου φιλε μου...Δεν ειναι ολα ισα και ομοια.....LEARN MORE PLS!!!!
Γενικότερα χαλάρωσε κατα τα άλλα edit mod για το emot στο τέλος του post σου -
Ο χρήστης giorgioaudi έγραψε:
ναι ρε συ τι ξερει η audi ? οταν η ρενω το καλυτερο που εχει βγαλει ειναι χατς των 250 αλογων?
Δηλαδη τα αλογα κανουν τον κατασκευαστη? Αν αυριο η KIA βγαλει ενα αυτοκινητο 600 ιππων παει να πει οτι αυτοματως εχει κερδισει ποντους και ξερει πως να σεταρει και να περασει αυτη την ιπποδυναμη σωστα στον δρομο ?
Τα πρωταθληματα και την αγωνιστικη εμπειρια της Renault η Audi ουτε στα πιο τρελα της ονειρα δεν προκειτε να την αποκτησει( φυσικα με εξαιρεση το lemans)Ρε φιλαρακι,παιρνεις κατι?????ΡΕ παλικαρι θες να αναλυσουμε τις πρωτοποριες τις AUDI και RENAULT?????Μιλας σοβαρα ετσι?????Οταν η AUDI απ το 80s ειχε τετρακινητα αυτοκινητα....Και για ποια ιστορια μιλας?????Για το WRC?????Για αυτα μιλας????Σοβαρεψου φιλε μου...Δεν ειναι ολα ισα και ομοια.....LEARN MORE PLS!!!!
Γενικότερα χαλάρωσε κατα τα άλλα edit mod για το emot στο τέλος του post σουΕνταξει εισαι fanboy αλλα χαλαρωσε λιγο ,
θες να αρχισουμε να μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη ? ( την εμπειρια στους αγωνες ) -
άρα είναι σαφώς πιο γρήγορο το Ιταλικό με λίγα λόγια ε? Πάντως η δική μου ιταλίδα δεν έστριβε ούτε και πάταγε καλά... δεν ξέρω αυτό το πάθος από πηγάζει, ίσως από παλιά.... και για να κλείσουμε με αυτό, κανένα αξιόλογο περιοδικό του εξωτερικού δεν έχει βγάλει καμία μα καμία καινούργια Alfa ως καλά στημμένη... ειδικά τις 147 & 156 GTA τις κατηγόρησαν άσχημα για το σασσί τους και ότι δεν μπορεί να περιέχει την δύναμη που τους βάλανε... Τέλος οι νεες 159 και GT είναι πολύ μέτριες για το τόσο βαρύ όνομα... Ολοκληρώνοντας ακόμη και η Mito όπως και τελευταία η Giulieta δεν έχουν πάρει και διθυραμβικές κριτικές όσον αφορά το ζύγισμά τους με τους Άγγλους που τις λάτρευαν προ πολού και ακόμη έχουν περισσότερα club και από τους ίδιους τους Ιταλούς, να λένε ότι η G είναι όσο Golf και το Golf αλλά στο GTi μέρος του χαρακτήρα μένει πίσω... (CAR, EVO, Autocar με τα αντίστοιχα συγκριτικά)
οπότε αυτό το διαολεμένα κοντό τιμόνι δεν ξέρω πόση πληροφόρηση μπορεί να έχει αλλά δεν κάνει ένα αυτοκίνητο ολόκληρο το τιμόνι από μόνο του... όσο για την ομορφιά τους... όλα σχετικά... η Mito μου είναι πολύ αρεστή αλλά η G είναι, ειλικρινά ως σχεδιαστής, πραγματικά άσχημη από μπροστά...
Τέλος πάντως... δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι σε όλα αλλά καμιά φορά, όπως έχω χιλιοπεί εδώ μέσα, πρέπει να είμαστε και λίγο πιο αντικειμενικοί και να μην στηρίζουμε μόνο τα του οίκου μας... ωραίο το τιμόνι της Alfa, ωραίο και αυτό της Mercedes-Benz για άλλους λόγους, ωραίο και αυτό της BMW που ποσπαθεί να συνδυάσει και τα δυο... τα του οίκου VW τα ξεχνάω... είναι φτιαγμένα για γυναίκες με νύχι τακούνι... αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ακρίβεια... ειδικά σε μοντέλα όπως GTI S3 et al είναι πλήρως αναλογικά της κίνησης που κάνεις, έστω κι αν δεν έχουν καμία ελπίδα πληροφόρησης...
μη με κρεμάσετε τώρα όλοι... Ήμαρτον...
ποια ιταλιδα ειχες και δεν εστριβε;;;;
Και τωρα τι εχεις;που φανταζομαι θα στριβει περισσοτερο!
για να μην σχολιασω αυτα πολυ λες για gt και 159, διοτι ειναι περαν οποιαδηποτε πραγματικοτητας, ειδικα συγκρινομενες με τον ανταγωνισμο, ειπα να ποσταρω ενα προχειρο video:oσο για τα αξιοπιστα σχολια των αγγλων και την αγαπη τους προς την αλφα, ειναι οσο αυτη η ιστορια που ξεκινησαν
στα 80s περι σκουριας των lancia και τι καταληξη ειχε αυτη η ιστορια.......
Καλυτερα παρακουλουθα πιο αξιοπιστες πηγες πληροφορησης, αξιολογωντας με περισσοτερη κριση τα γραφομενα!
η g ιδια με ενα golf;;;;Το πιστευεις αυτο;
Αν ναι δεν χρειαζεται αν πω τιποτα αλλο, και σταματω την οποια κουβεντα.
Διαβασε λιγο περισσοτερο και ενημερωσου απο διαφορες πηγες για τις mito qv καθως και για την g170 ,αλλα καλυτερα και απο ενα test drive, για να μην λες ανυποστατα πραγματα, μονο και μονο για εντυπωσεις!
Ενταξει τα περι εμφανισης, ειναι υποκειμενικο!
Σε βρισκω λιγακι προκατειλημενο, διοτι τις παραδοσιακα αρετες της alfa, τα λεγομενα δυνατα της χαρτια,τα οποια τυγχανουν ευρειας αποδοχης (τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα, τιμονι-στησιμο), εσυ κριτικαρεις αρνητικα....
Εκτος εαν κρινεις με εντελως αγωνιστικα κριτηρια....τοτε πασο! -
άρα είναι σαφώς πιο γρήγορο το Ιταλικό με λίγα λόγια ε?
Με λίγα λόγια η θυσία στις μανούβρες ήταν πολύ μικρή.
Audi A1