-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τρελαίνομαι να διαβάζω τις καταλυτικές παραμβάσεις του skye, σε μεγάλης σοβαρότητας θέματα (σαν και αυτό)!!!Απίστευτος!
Yo!
εγω παλι εχω αλλη απορια
με ποσους εχει παει και ξερει????
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τρελαίνομαι να διαβάζω τις καταλυτικές παραμβάσεις του skye, σε μεγάλης σοβαρότητας θέματα (σαν και αυτό)!!!
Απίστευτος!
Yo!
εγω παλι εχω αλλη απορια
με ποσους εχει παει και ξερει????
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οι αριθμοι αλλα λενε,ή κανω λάθος;
Ποσους εχουμε θρηνήσει απο την Λαμία και πανω;Μήπως να μάθουμε και οι υπόλοιποι πιο συγκεκριμένα, τί λένε τελοσπάντων οι αριθμοί ;
Υ.Γ.: πραγματικά δεν μπορώ να 'πιάσω' το νόημα του συγκεκριμένου 'τόπικ'. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό (και, εν πολλοίς, πολιτικοκοινωνικό) και, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους συγκρίσεις και διαχωρισμούς...
Η πιο προσφατη στατιστικη ειναι του 2004
Οπως μπορουμε να δουμε η Μακεδονια ειναι στον μεσο ορο ενω η Θρακη εχει το χαμηλοτερο μ.ο. νεκρων πανελληνιως.Μαλλον ο Τιγρης επειδη ειναι μονιμως τρεις καροτσες μπροστα και (προφανως) δεν πολυκοιταει καθρεφτες δεν βλεπει τι γινεται γυρω του συνηθως. Μην σας ξεγελαει το 6/100.000 των Αθηνων γιατι το 45/100.000 της Στερεας εκει οφειλεται
Για να σας γλιτωσω απο κοπο, ο μ.ο. Στερεας-Αττικης-Πελοπονησου ειναι 14,54/100.000, με αυτον της Μακεδονιας στο 14,8/100.000.Να μη μιλησουμε για τους γενικα παθοντες γιατι εκει η Μακεδονια και η Θρακη ειναι παρα πολυ κατω απο τις περιοχες που ο Τιγρης αισθανεται ασφαλης.
Nαι αλλά άλλη η πυκνότητα του πληθυσμού σε βόρεια και νότια Ελλάδα.
Ο Νοτιοελλαδίτης θα συναντήσει περισσότερα αυτοκίνητα (διπλάσια?) από τον Βορειοελλαδίτη στην τυχαία διαδρομή, συνεπώς θα εκτεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο...
Ο Βορειοελλαδίτης βέβαια πιθανώς να κάνει περισσότερα χιλιόμετρα λόγο αποστάσεων οπότε αντίστοιχα και αυτός να εκτίθεται σε μεγαλύτερο αναλογικά κίνδυνο.
Συνολικά πάντως πιστεύω υπερισχύει το 1ο του 2ου και, τελικά, οι Νότιοι μάλλον είναι πιο ασφαλείς οδηγοί με βάση τα στοιχεία, χωρίς να υπάρχει καμία τραγική διαφορά πάντως.nickolas οταν μιλαμε για ποσοστα / 100.000 αυτο σημαινει οτι ο ρολος που παιζει η πυκνοτητα και ο πληθυσμος εχει αφαιρεθει.
Αν καποιος με ενα ταξιδι δει την διαφορα των 0,26 νεκρων ανα 100.000 κατοικους ειναι τουλαχιστον καθηγητης συγκοινωνιολογιαςΠαντως αυτο που καταλαβαινω απο τη στατιστικη ειναι το αυτονοητο. Οτι στην Αττικη που η μεση ταχυτητα των οχηματων ειναι παρα πολυ μικροτερη απο τα αλλα γεωγραφικα διαμερισματα το ποσοσστο των νεκρων (=σοβαρα ατυχηματα) ειναι μικρο, ενω των τραυματισμενων (=ηπιοτερα ατυχηματα) τερατωδες. Οταν οι Αθηναιοι βγαινουν στους γυρω νομους φερνουν τα ποσοστα στον πανελληνιο μεσο όρο.
Γιατι στο θεμα 'Τροχαια ατυχηματα' δεν υπαρχουν Βορειοι και Νοτιοι. Υπαρχουν ατζαμηδες ή οχι. Υπαρχουν νεκροι, ζωντανοι και σακατεμενοι, ανεξαρτητως καταγωγης. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
............
Γιατι στο θεμα 'Τροχαια ατυχηματα' δεν υπαρχουν Βορειοι και Νοτιοι. Υπαρχουν ατζαμηδες ή οχι. Υπαρχουν νεκροι, ζωντανοι και σακατεμενοι, ανεξαρτητως καταγωγης.Ετσι ακριβώς.
-
Φοβερό post!!! To αρχικό εννοώ!!!
Μήπως να επαναφέρω την υπογραφή μου 'είναι απίστευτο πόσο μπετόν χωράει το μυαλό ενός ανθρώπου';
-
Που είναι εκείνο το emoticon...α πλεόν το έχουμε εδώ
Κανα lock δεν παίζει... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι οδηγοι δεν υπολογίζουν **τίποτα **στις προσπεράσεις.
Κυκλοφορούν πολλοί ανεγκέφαλοι Δεν μπορώ να καταλάβω τι μυαλό κουβαλάει κάποιος που κάνει προσπέραση ενώ ακολουθεί τυφλή στροφή......
Είναι γεγονός οτι στη Θράκη λόγω και της ήπιας μορφολογίας του εδάφους οι δρόμοι είναι καλοί. Όσο για την τροχαία...αν δεν την πρήζουμε ,δε μας πρήζει. (thanks)
Παρεπιπτόντως καλό θα ήταν να γίνει και μια συντήρηση στο οδικό δίκτυο γιατί έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα. -
Φίλε tiger σου προτείνω ένα ταξίδι Κόρινθο-Πύργο και πίσω για να συνέλθεις και τα ξαναλέμε (αν επιβιώσεις..)
-
Υ.Γ.: πραγματικά δεν μπορώ να 'πιάσω' το νόημα του συγκεκριμένου 'τόπικ'. >O mr ηθελε να γινει ενα θεμα με βορειους κ νοτιους κ το βγαλε συγκαμμενο εε συγνωμη συγκαλλημενο ηθελα να πω.Ειναι θεμα
Τσιμπισαμε-τσιμπισαμε...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το θέμα μεταφέρεται στο 'Περί Αυτοκινησης'.
[moderator]
Σπύρο, να με συγχωρείς που κάνω 'quote' δημοσίευση moderator, αλλά έχεις κλειδώσει θέματα λιγότερο γελοία, κι ας είχαν κάτι περισσότερα να πούν, από αυτό.
Τελικά κάποιοι γεννηθήκαμε 'πρωτευουσάνοι'και με ένα τιμόνι στο χέρι.
@ 'Tiger' για να δεχτώ σα σωστές και αντικειμενικές τις παρατηρήσεις σου θα πρέπει πρώτα να δω πως συμπεριφέρεσαι εσύ στους δρόμους μας. Μετά πολύ ευχαρίστως να ανταλάξουμε απόψεις.
Όπως είπε και ο cmarin:
Προς τι λοιπόν ο γεωγραφικός διαχωρισμός των οδηγών? Αφού παντού σε όλη την Ελλάδα θα ακούσεις παραδείγματα.
Πιστεύω ότι το θέμα έτσι είναι ανούσιο. Αν συμφωνεί και ο συγγραφέας, μπορούμε να το κλειδώσουμε. Μόνο τοπικιστικές κόντρες μπορεί να φέρει. Αναμένω....
**.......περιμένω κι εγώ από τον συγγραφέα να παραδεχθεί ότι το παρόν τόπικ και ο τρόπος που το έθεσε είναι αποτέλεσμα εκνευρισμού/θυμού από περιστατικά που ΕΤΥΧΑΝ στο ταξίδι του στη βόρεια Ελλάδα, όπως θα μπορούσαν να του έχουν ΤΥΧΕΙ και σε οποιοδήποτε άλλο διαμέρισμα της χώρας μας **
Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι ο κάφρος/απαίδευτος/γάιδαρος οδηγός, δεν έχει καταγωγή. Σαλονικιός, Αθηναίος, Πειραιώτης, Κρητικός, Πατρινός, Καλαματιανός, Σερραίος, Γιαννιώτης, το καφριλίκι είναι το ίδιο, από όπου κι αν προέρχεται. Και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ λόγο να πιστεύω ότι οι 'βορείως της Λαμίας' είναι χειρότεροι οδηγοί... ίσα ίσα, είναι ΣΑΦΩΣ πιο ήρεμοι στο τιμόνι από τους Αθηναιους συγκεκριμένα (από πρώτο χέρι αυτό!), προφανώς επειδή δεν είναι αναγκασμένοι να οδηγούν μέσα στο χάος που λέγεται λεκανοπέδιο της Αττικής.
-
Προς τους mods: σε άλλα threads τα οποία και πάλι ήταν 'κάπως', περιμένατε τον συγγραφέα να παραδεχτεί κάτι τέτοιο; Νομίζω πως το λουκέτο έπεφτε κατευθείαν. Βέβαια ο tiger παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η γενίκευση του, οπότε ίσως πρέπει να αλλάξει η βάση της συζήτησης;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο τα Τεμπη και πανω
Τι προβλημα εχουν μερικοι με τη Θεσσαλονικη ? Ειλικρινα δεν γνωριζω απο που προερχεται αυτη η κοντρα ? Εμενα και η Αθηνα και η Θεσσαλονικη μου φαινονται μια χαρα πολεις.Οχι πολεοδομιακα αλλα σαν ανθρωποι. Εχω γεννηθει στην Πατρα οποτε δεν εχω συναισθηματικους δεσμους με καμια απο τις δυο παραπανω πολεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προς τους mods: σε άλλα threads τα οποία και πάλι ήταν 'κάπως', περιμένατε τον συγγραφέα να παραδεχτεί κάτι τέτοιο; Νομίζω πως το λουκέτο έπεφτε κατευθείαν. Βέβαια ο tiger παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η γενίκευση του, οπότε ίσως πρέπει να αλλάξει η βάση της συζήτησης;Ακριβώς.
Μάλλον πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος της συζήτησης. -
Χαλαρά!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι ο κάφρος/απαίδευτος/γάιδαρος οδηγός, δεν έχει καταγωγή. Σαλονικιός, Αθηναίος, Πειραιώτης, Κρητικός, Πατρινός, Καλαματιανός, Σερραίος, Γιαννιώτης, το καφριλίκι είναι το ίδιο, από όπου κι αν προέρχεται.
Συμφωνω απολυτα..
Εχω δει και εγω μ@λ@κες στην επαρχια αλλα μ@λ@κες βλεπω καθε μερα και στην ΑΘηνα.
-
Προφανώς και το περιστατικό που έτυχε στον Tiger ήταν πολύ σοβαρό και καταννοώ την οργή του: δεν είναι και λίγο να έλθεις αντιμέτωπος με το θάνατο.
Προσωπικά, λίγες φορές τον χρόνο επισκέπτομαι άλλες πόλεις και δεν έχω μεγάλη -και κυρίως, μακρόχρονη- εμπειρία για οδηγούς άλλων πόλεων και πώς συμπεριφέρονται, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία γιατί, όταν οδηγώ, είτε στην γειτονιά μου είτε οπουδήποτε αλλού, προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο(είτε έλθει απ' τον μπροστινό μου, τον απέναντί μου, ή τον από πίσω, είτε όλους μαζί + τους πεζούς).
-
Είμαι υπέρ της άποψης ότι ΠΑΝΤΑ φταίει ο οδηγός. Δεν υπάρχουν επικύνδινα αυτοκίνητα, υπάρχουν επικύνδινοι οδηγοί.
-
Δεν υπάρχουν επικίνδυνα αυτοκίνητα, αλλα επικίνδυνοι οδηγοί.
Αντιγράφω (με σωστή ορθογραφία) το παραπάνω μήνυμα, γιατί συμφωνώ 100%.Ο ασφαλής, σωστός οδηγός παραμένει σώφρων και ασφαλής ανεξάρτητα από το τι όχημα οδηγεί. Ο γάιδαρος οδηγός είναι επικίνδυνος τόσο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου πόλης, όσο κι ενός ασφαλέστατου αυτοκινήτου.
Επίσης οι επικίνδυνοι οδηγοί έχουν μια τέλεια μαθηματικά κατανεμημένη διασπορά σε όλα τα μέρη. Το ποσοστό επικίνδυνων οδηγών είναι το ίδιο όπου και να βρίσκεσαι - λογικό, η ηλιθιότητα σύνορα δε γνωρίζει.
Jacob
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Είμαι υπέρ της άποψης ότι ΠΑΝΤΑ φταίει ο οδηγός. Δεν υπάρχουν επικύνδινα αυτοκίνητα, υπάρχουν επικύνδινοι οδηγοί.Kατεβαινα τη Συγγρου Κυριακη βραδυ, οικογενειακως, μετα το Φιξ φευγουμε απο το φαναρι, ειμαι στην αριστερη και καθως ειμαι γυρω στα 80-90 εντοπιζω ποδηλατη να ανεβαινει την καθοδο κοντα στο διαζωμα δηλ, στο αρτιστερο μου φαναρι , ευτυχως το ειδα απο αποσταση και παρολο που ειχα αυτοκινητο δεξια μου τον απεφυγα αλλα .......
αναρωτηθηκα, απο ποιο μερος της Ελλαδας ηταν;
Οσο για τα επικινδυνα αυτοκινητα, υπαρχουν, εχω ακουσει για καινουριο Βολβο που κλειδωσε το τιμονι στην εθνικη.
Δεν το ειχα δει αυτο το θεμα...
-
για παντε σε νησια το καλοκαιρι..
το 80% των δυστυχηματων αμαξια με αθηναικες πιν.τα δημιουργουν.
Ασχημες οδηγικές εμπειρίες[edit]