-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Παιδιά, μην κάνετε σαν τις γριούλες. Θα βγει off το EBD και το ABS και τι θα γίνει, θα αρχίσει να χορεύει το αμάξι? Όλοι εμείς που δεν έχουμε καθόλου τέτοια βοηθήματα τι θά'πρεπε να κάνουμε να πηγαίνουμε από ντουβάρι σε ντουβάρι σαν μπίλιες σε φλιπεράκι?Στο κάτω-κάτω για πίστα μιλάτε και καλύτερη πρόσφυση έχει και χώρο για σβουρίδια αν το παρακάνεις έχει. Και για Fiat μιλάμε, όχι καμιά 316 στην βροχή...
Εμείς έχουμε μηχανικό κατανομέα πέδησης στον πίσω άξονα.
-
asteris, αυτή η σταθερή αναλογία φυσικά και δεν επαρκεί για οδήγηση σε πίστα.
Είπε κανείς ότι αμα βγει οφφ το abs δεν δουλεύουν τα φρένα; Λέμε οτι αν βγάλει την ασφάλεια του abs, θα χάσει μαζί και το ebd.
-
Το EBD βασίζεται στα κανάλια του ABS για να δουλέψει. Το μόνο που κάνει είναι να παρεμβαίνει όποτε κρίνει σκόπιμο και να αλλάζει την πίεση στα πίσω φρένα. Τις υπόλοιπες φορές (πχ αν κάτσει πίσω η πεθερά και βαρύνει) δεν κάνει τίποτα και αφήνει την κατανομή ως έχει από το εργοστάσιο. Δεν έγινε ακόμη το φρένο fly-by-wire να τα κάνει όλα ο εγκέφαλος (αν και κάπου το διάβασα ότι ψήνεται και αυτό), οπότε το μόνο που κάνει παραπάνω το ηλεκτρονικό κύκλωμα, είναι αυτό που έκανε παλιά ο μηχανικός κατανεμητής στα πίσω φρένα το GT, το UT και τα βανάκια.
Τώρα πάλι, αν εννοείς ότι έχετε πολύ ελαφρύ κώλο και θα φεύγει εύκολα με την σταθερή κατανομή, ε, έτσι είναι όλα τα μικρά hatchback μέχρι το 2002-2003, θα κάνετε και σεις το ίδιο, θα μάθετε από ανάποδα...
-
Τα ανάποδα τα ξέρουμε, δεν θα τα μάθουμε τώρα!
Είναι γεγονός πως αμάξι που έχει ebd και αυτό βγει εκτός, είναι περισσότερο απότομο από αμάξι με μηχανικό κατανεμητή.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Παιδιά, μην κάνετε σαν τις γριούλες. Θα βγει off το EBD και το ABS και τι θα γίνει, θα αρχίσει να χορεύει το αμάξι? Όλοι εμείς που δεν έχουμε καθόλου τέτοια βοηθήματα τι θά'πρεπε να κάνουμε να πηγαίνουμε από ντουβάρι σε ντουβάρι σαν μπίλιες σε φλιπεράκι?
Στο κάτω-κάτω για πίστα μιλάτε και καλύτερη πρόσφυση έχει και χώρο για σβουρίδια αν το παρακάνεις έχει. Και για Fiat μιλάμε, όχι καμιά 316 στην βροχή...
Εμείς έχουμε μηχανικό κατανομέα πέδησης στον πίσω άξονα.
Σωστά ομιλείς αν και καθιστός μαέστρο
-
Πήγα σε 4-5 βουλκανιζατέρ σήμερα για να ψάξω για ζάντες για την πίστα.
Το τι άκουσαν τα αυτάκια μου...
Ο ένας δεν πίστευε τι οφφσετ εχουν οι ζάντες μου! Αναγκάστηκα να του δειξω το μανιουαλ!
Ο άλλος δεν είχε ούτε αυτός και μου πρότεινε μτχ 4*100 (αν βρεθουν) + μπουλόνια μετατροπής + μτχ λαστιχα στα 250 ευρώ περίπου! Τζάμπα, λέω!
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ όμως, ήταν ο τελευταίος! Είχε να μου δώσει 2 σιδερένιες 14άρες. Μάλιστα επέμενε ότι το αυτοκίνητο θα πήγαινε καλύτερα με 14αρες με οφφσετ 43 εμπρός και 15αρες με ET33 πίσω! Και όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 80 ευρω!
Το συμπέρασμα: δε νομίζω να καταφέρω να βρω ζάντες σε αυτό το κ@λοκαρέ!!
Μου πρότειναν τα μπουλόνια μετατροπής για 4100. Είναι κάπως κωνική η βίδα, λένε, και εφαρμόζει απόλυτα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά ένας μου είπε ότι ζαντα σε 4100 στο οφφσετ που θέλω (33-38), δεν θα βρω!Καμιά εμπειρία κανείς από μπουλόνια μετατροπής;
-
Η φίατ δεν έχει να σου δώσει σιδερένιες ζάντες ως ανταλλακτικό ρε γιατρέ?
-
Έχει, αλλά σε τι τιμή...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η φίατ δεν έχει να σου δώσει σιδερένιες ζάντες ως ανταλλακτικό ρε γιατρέ?Είχα ρωτήσει στο τελος του καλοκαιριού και η τιμή ήταν γυρω στα 80 ευρώ για 14αρες σιδερένιες. Η μία, έτσι; 4*80 = 320 για 4 σιδερενιες.
Καλά δεν είναι;
-
που εισαι τωρα εδεσσα?
-
Tώρα Αλεξ/πολη, σε λιγες μερες Έδεσσα. Ψάχνω ζαντες οπουδήποτε στη βόρεια Ελλάδα ή να μπορούν να μου τις στειλουν. Μπορώ άνετα να πάω Θεσ/νικη να τις πάρω, αν βρεθει κάτι.
Έχεις τίποτα υπ' όψιν;
-
Ελάχιστες ζάντες βγαίνουν αποκλειστικά 4Χ98, οι περισσότερες βγαίνουν σε 4Χ100 και η ρόδα κεντράρει στη πλύμνη με έναν πλαστικό δακτύλιο που έχει στο κέντρο της ζάντας.
Αυτή η λύση είναι δοκιμασμένη πολλά χρόνια και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Οποιαδήποτε μτχ. αλουμινένια βρεις σε 4Χ100 μπαίνει χωρίς πρόβλημα, το πλαστικό δαχτυλίδι θα το έχουν οι λαστιχάδες. -
Ευχαριστώ Βασίλη!
-
υπαρχουν απο το πουντο της αδελφης μου
ειναι το τελευταιο μοντελο πριν το γκραντε ενα 95 αρι νταιναμικ
και απο τι ξερω τωρα θα μπουνε ζαντες οποτε οι σιδερενιες θα μεινουν
αμανατι αν θυμαμαι καλα -
Πωλήσεις UK (italiaspeed)
σεπτεμβριος 2006 11.411
σεπτεμβριος 2005 6.864Ευχαριστημένοι στη φιατ απο την απηχηση του grande punto
και περιμενουν να δουν την πορεια των bravo (1-2007)
και fiat 500 (15-9-2007) -
Πωλήσεις IΤΑΛΙΑ (italiaspeed)
σεπτεμβριος 2006 45.157
σεπτεμβριος 2005 39.46516.694 punto (9.681 diesel)
13.084 panda (4.083 diesel)Aπο την αρχη του χρονου στην ιταλια εχουν πωληθει 181.178 punto
Ο στοχος της φιατ ηταν 420.000 punto για ολη τη χρονια.
Φανταζομαι μονο στην ιταλια θα πουλησει τα μισα του στοχου. -
Ο χρήστης Biscione έγραψε:
υπαρχουν απο το πουντο της αδελφης μουειναι το τελευταιο μοντελο πριν το γκραντε ενα 95 αρι νταιναμικ
και απο τι ξερω τωρα θα μπουνε ζαντες οποτε οι σιδερενιες θα μεινουν
αμανατι αν θυμαμαι καλαΤο τελευταίο πριν το Γκραντε έχω και γω!
Έχεις πμ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Κάτσε να μπει ο syele, θα στα πει αυτός από πρώτο χέριστείλτου πμ να δει το θέμα, γιατί ασχολείται με ένα φόρουμ μαγειρικής και είναι admin σε ένα άλλο φόρουμ για το πλέξιμο/βελονάκι αυτή την εποχή
Ωπππ! Έμαθα ότι με ζητάτε.
Χμμ, θέλεις αγαπητέ μου να βγάλεις το ESP σε αυτοκίνητο που δε βγαίνει; Είσαι σίγουρος;
Κάτσε κάτω να σου πω.
Έχω λοιπόν αυτό το ταπεινό Corolla, μ' αυτό το %$#%# το VSC (πιο εντυπωσιακός όρος, δε νομίζετε;). Ψάχνω, από δω, ψάχνω από εκεί αλλά τίποτα. Πέφτει στα χέρια μου το manual και κάπου σε μια σελιδίτσα λεει: 'Αν θέλετε να δυναμομετρήσετε το αυτοκίνητο βγάλτε το VSC, βραχυκυκλώνοντας εκείνο και τ' άλλο...'.
Αυτό είναι, είπα. Θα το σκίσω στα Μέγαρα... και τέτοιες μλκς.
Το βγάζω λοιπόν και ορμάω. Στην πίσω ευθεία, φθάνω στην Κ6 με περίπου 150 χλμ και πατάω φρένα ... και τρώω αδελφέ μου ένα χαστούκι και βρίσκομαι 90 μοίρες κάθετα στο δρόμο μπλοκαρισμένος και να πηγαίνω ολοταχώς προς την αμμοπαγίδα. Ευτυχώς σταματάει. Πάω να ξεκινήσω και φυσικά και τα 4 ελαστικά έχουν γίνει φυτίλια. Χοροπηδάω λες και περνάω τη Μενδενίτσα μετά τα WRC... 500 Ευρώα στον βωμό του Μεγάρου και του VSC (και ευτυχώς μόνο αυτό).
Έμαθα λοιπόν μετά (γιατί πάντα μετά τα μαθαίνεις ), ότι ένας εγκέφαλος χειρίζεται ABS, TRC, VSC και προπαντός το EBD!!! Βγάζοντας έξω το VSC, βγαίνει εκτός το EBD και μάλιστα η κατανομή πέδησης μεταφέρεται πίσω
Έτσι μπλόκαραν οι πίσω τροχοί και τετέλεστετ.Γι' αυτό αγαπητέ μου, καλό θα είναι να δεις πριν το βγάλεις το ESP, αν επηρρεάζεται το EBD και βέβαια πως κατανέμεται η πέδηση. Αν κατανέμεται πίσω, τότε άστο καλύτερα...
Αυτάααααααα
ΥΓ: Μεσέρντεστερν, αν σε πετύχω πουθενά την έκανες
-
Μάιστα!
Δεν λέει, ε;
Να θυμηθώ το επόμενο αυτοκίνητό μου να έχει εκείνο του κουμπάκι που γράφει off!
-
FIAT FORUM