-
Να αναφέρω ότι θα είναι το πρώτο δικό μ αμάξι.
-
Απο αποψη χρηματων δεν υπαρχει καμια συγκριση οπως τα λες,1500 με 5000, δηλαδη μπορεις να παρεις το bravo και ενα δευτερο ιδιο και ενα τριτο αμα δεν παει καλα το πραγμα και παλι θα εισαι κατω απο τα 5.000!
-
Χαχαχαχαχαχα ναι έτσι όπως τα λες έτσι είναι.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα budget 8500€.
Εάν πάρω το bravo 1,500$ θα το κρατήσω 1-1,5 χρόνο (αν αντέξει ,αυτό το ρωτάω) και μόλις τελειώσω με το φανταρικό θα πάω για κάτι καλύτερο.Εαν πάρω το πουντο μάλλον θα το παντρευτώ για την επόμενη 5ετια τουλάχιστον (αξίζει?).Το θέμα είναι ότι το bravo με 220000 χιλιάδες χιλιόμετρα θα αντέξει αυτό τον 1-1,5 χρόνο με σωστή συντήρηση ή θα πληρώσω τα διπλά και τριπλά για να κρατήσει?
Σκοπός είναι από το μπάτζετ των 8500 να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερα οπότε αν είναι να φάω 3000-4000 χιλιάρικα 'επάνω στο bravo' δεν αξίζει
-
Εάν πάρω το bravo 1,500$ θα το κρατήσω 1-1,5 χρόνο (αν αντέξει ,αυτό το ρωτάω
Αυτο μπορει να στο πει,και με επιφυλαξη,μονο ενας μηχανικος που θα το ελεγξει,και θα το οδηγησει για να δει κατασταση κιβωτιου κτλ
Σκοπός είναι από το μπάτζετ των 8500 να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερα οπότε αν είναι να φάω 3000-4000 χιλιάρικα 'επάνω στο bravo' δεν αξίζει
Αν σκοπος ειναι να μεινεις στο μπατζετ,ειναι πολυ πιο ευκολο να το καταφερεις αγοραζοντας το φτηνοτερο αυτοκινητο,το οποιο θα συντηρεις με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα οποτε χρειαζεται.
Υποψη οτι το μπατζετ εχει κι αλλα πραγματα να καλυψει,ΤΚ,ασφαλειες,τρακαρισματα,βενζινες
-
Ο μηχανικός σε ένα τέτοιο παλιό αμάξι τι πρέπει να κοιτάξει συγκεκριμένα??
-
Και αν ξερει κάποιος τι πρέπει να κοιτάξει στο συγκεκριμένο μοντέλο
-
Αν θυμάμαι έβγαινε με 1.25 και 1.6 κινητήρες. Ο 1.25 έχει ιμάντα χρονισμού (δεν γνωρίζω για τον 1.6). Πρέπει να το προσέξεις αυτό. Αν θέλει δλδ αλλαγή. Κάνε το μια βόλτα να δεις αν τραβάει ικανοποιητικά, αν κουμπώνουν καλά οι ταχύτητες. Ο συμπλέκτης του πρέπει να είναι μηχανικός. Μάλλον σε αυτήν την περίπτωση ο μηχανικός μπορεί να δει αν είναι φαγωμένος.
Ας κοιτάξει αν υπάρχουν διαρροές λαδιού από καμία φλάντζα κλπ. Να δει αν ανεβάζει θερμοκρασία ο κινητήρας. Το σύστημα διεύθυνσης να τσεκάρει, τα φρένα και την ανάρτηση....Κρίνεις μετά τι θέλει για συμμάζεμα, την τιμή των 1500 ευρώ και αναλόγως πράττεις. Σκέψου μετά τον ενάμιση χρόνο αν θα μπορέσεις και πόσο θα μπορέσεις να το πουλήσεις.....Δηλαδή έχε στην άκρη του μυαλού σου και αυτό το ποσό που μπορεί να χάσεις όταν θελήσεις να το πουλήσεις. Αυτά προσωπικά θα κοιτούσα. -
Φλάντζα κεφαλής και κάτι αλλά μαζεύτηκαν (κόστος 370).
Πριν κάνα 2 χρόνια είχαν αλλαχτεί τα δύο πίσω αμορτισέρ.
Κιβώτιο ένιωθα ότι κόβω βούτυρο.Πραγματικα οι ταχύτητες έμπαιναν πανευκολα.
Το αμάξι επίσης θα βαφτεί στο εργοστασιακό ουρανι χρώμα (δώρο του θείου) Steel .
Σε ένα μικρό τεστ ντραιβ το αυτοκίνητο φάνηκε 'ψιλοζωηρο'(82αλογα).
Ιμάντας χρονισμού κατά τον μηχανικό και τον ιδιοκτήτη αντέχουν γύρω στις 25000 χιλιόμετρα ακόμα αλλά μάλλον θα αλλαχθούν σύντομοτερα -
Δηλαδή έχε στην άκρη του μυαλού σου και αυτό το ποσό που μπορεί να χάσεις όταν θελήσεις να το πουλήσεις
1.500 εχει τωρα το αυτοκινητο,η κατωτερη τιμη που μπορει να πιασει ειναι τα 500 της αποσυρσης,τοσο πωλειται ενα ρημαδι στο car.gr για ανταλλακτικα.
-
Κοίτα αν μ βγάλει κάνα χρόνο 1,5 και 500 ευρώ πάλι καλά είμαι
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Απ' ότι μ είπαν είναι πιθανόν να μην επισκευάζεται, γιατί ξανάκαψε φλάντζα παλιότερα και εκείνος που μου το είχε κάνει, δεν έκανε καθόλου καλή δουλειά και είχα και θέμα με την φλάντζα εκκεντροφόρου, έχανε λάδια. Αλλά και να επισκευάζεται με 400 ευρώ πχ, πολύ πιθανόν να μην γίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό και να έχει θέματα ή να το ξαναπάθει και να με ξανακάψει φλάντζα. Έτσι μου είπαν. Και το σκέφτομαι τώρα να δω τι θα κάνω... Πάντως αν το κάνω όπως λες, θα το βγάλω κατευθείαν πωλητήριο, να πάρω κάτι άλλο.
Δεν ξέρω μήπως σε συμφέρει να βάλεις αγγελία με χαμηλή τιμή και δηλώνοντας πως έχει μηχανικό πρόβλημα. Βέβαια το ποσό που θα εισπράξεις θα είναι μικρό....Είναι γερασμένο και κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστο μοντέλο για να 'ρίξεις' και άλλα χρήματα.
Μετά από πολλή σκέψη, τελικά το άφησα να το ξεκινήσουν να το κάνουν επισκευή. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να γίνει, χωρίς να στοιχίσει πάρα πολύ. Και μετά βλέπουμε, ή θα το κρατήσω μέχρι τα οικονομικά μου να είναι σε θέση να πάρω ένα πιο καινούργιο μοντέλο, ή μπορεί να το βγάλω πωλητήριο. Αν γίνει καλό βέβαια, μάλλον θα το κρατήσω.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μετά από πολλή σκέψη, τελικά το άφησα να το ξεκινήσουν να το κάνουν επισκευή. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να γίνει, χωρίς να στοιχίσει πάρα πολύ. Και μετά βλέπουμε, ή θα το κρατήσω μέχρι τα οικονομικά μου να είναι σε θέση να πάρω ένα πιο καινούργιο μοντέλο, ή μπορεί να το βγάλω πωλητήριο. Αν γίνει καλό βέβαια, μάλλον θα το κρατήσω.
Ευτυχώς όλα καλά, επισκευάστηκε η ζημιά!
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Ευτυχώς όλα καλά, επισκευάστηκε η ζημιά!
Ωραίος. Που το πήγες;
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ποσο κόστισε τελικα?
Πολυ φοβαμαι οτι καποια στιγμη θα το ξαναπαθει
Γι αυτο εχε στο νου σου, να το δωσεις σιγα σιγα -
Στο εξειδικευμένο συνεργείο της FIAT που το πηγαίνω τα τελευταία χρόνια. Και μου βγήκε καλά σχετικά, περίπου 450 και με ένα χρόνο εγγύηση. Παλιότερα είχα δωσει αλλού σχεδόν 600 συνολικά και μου έκαναν μισές δουλειές. Ίσως και γι αυτό να ξανάκαψε φλάντζα. Μάλιστα θα βγαινε και λιγότερο το κοστολόγιο, αλλά χρειάστηκαν μερικά ακόμα χρήματα για να επιδιορθωθούν θέματα που άνοιξε ο προηγούμενος 'μηχανικός'.
-
Μπράβο ρε φίλε. Είμαι μεγάλος φαν της λογικής της επισκευής..Μακάρι να πέτυχε.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Ποσο κόστισε τελικα?
Γι αυτο εχε στο νου σου, να το δωσεις σιγα σιγαΤο σκέφτομαι... Αν και μου εγγυώνται ότι δεν θα έχω θέματα. Χρειάστηκε και ξεβούλωμα γιατί ώρες ώρες αργούσε να εκκινήσει το βεντιλατέρ (εννοώ μετά την επισκευή - το παρατηρήσανε και το διορθώσανε και αυτό). Τώρα είναι οκ, απλά έχω προσέξει ότι πχ στην ευθεία όταν κινούμαι είναι σταθερά λίγο πιο πάνω ο δείκτης θερμοκρασίας μου. Χαμηλά μεν, σε φυσιολογικά όρια, αλλά πιο ψηλά απ' ότι πριν. Και το βεντιλατέρ αρχίζει να δουλεύει σε λίγο πιο πάνω θερμοκρασία απ' ότι πριν. Είναι πρόβλημα;
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Μπράβο ρε φίλε. Είμαι μεγάλος φαν της λογικής της επισκευής..Μακάρι να πέτυχε.Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Έτσι... Τα ζύγισα και θεώρησα μια λογική επισκευή πιο συμφέρουσα απ' ότι να αγοράζω άλλο με τα λεφτά αυτά και κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον αυτό το αυτοκίνητο το παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια εντατικά και κάνω όλα τα απαραίτητα σέρβις κλπ και ξέρω το κάθε τι. Τώρα να πάρω ένα άλλο που να ξέρω τι μπορεί να μου βγάλει...
Αύριο αν τα οικονομικά μου είναι καλύτερα θα πάρω ένα αρκετά πιο καινούργιο αυτοκίνητο, πχ έως 10ετίας. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Ποσο κόστισε τελικα?
Γι αυτο εχε στο νου σου, να το δωσεις σιγα σιγαΤο σκέφτομαι... Αν και μου εγγυώνται ότι δεν θα έχω θέματα. Χρειάστηκε και ξεβούλωμα γιατί ώρες ώρες αργούσε να εκκινήσει το βεντιλατέρ (εννοώ μετά την επισκευή - το παρατηρήσανε και το διορθώσανε και αυτό). Τώρα είναι οκ, απλά έχω προσέξει ότι πχ στην ευθεία όταν κινούμαι είναι σταθερά λίγο πιο πάνω ο δείκτης θερμοκρασίας μου. Χαμηλά μεν, σε φυσιολογικά όρια, αλλά πιο ψηλά απ' ότι πριν. Και το βεντιλατέρ αρχίζει να δουλεύει σε λίγο πιο πάνω θερμοκρασία απ' ότι πριν. Είναι πρόβλημα;
Σου αλλαξανε θερμοστατη μηπως?
Αν εγγυωνται οτι φτιαχτηκε οκ και δεν θα το ξαναπαθει, παω πασο
Δεν εχω λογους να τους αμφισβητήσω -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Σου αλλαξανε θερμοστατη μηπως?
Αν εγγυωνται οτι φτιαχτηκε οκ και δεν θα το ξαναπαθει, παω πασο
Δεν εχω λογους να τους αμφισβητήσωΝαι, αλλάξανε και θερμοστάτη. Το θεωρείς λογικό;
Μου είπαν απλώς να το παρακολουθώ το δείκτη τις 2-3 πρώτες μέρες θα φανεί, μήπως ανεβάσει πάλι θερμοκράσια και δε δουλέψει το βεντιλατέρ όταν πρέπει. Σε αυτή την περίπτωση μου είπανε θα χρειαστεί και άλλο ξεβούλωμα από ενδεχόμενες σκουριές κλπ.
FIAT FORUM