-
Δεν έχεις χάσει επεισόδια.
Με την AutoOne έμεινα ευχαριστημένος με όσα έκαναν.
Αλλά με το θέμα εκκίνησης δεν έκαναν τίποτα, γιατί πολύ απλά:
(1) υποστήριξαν ότι δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, αφού το αυτοκίνητο επειδή ήταν ζεστό έπαιρνε κατευθείαν μπροστά.
(2) που σημαίνει ότι δεν είχαν διάθεση και χρόνο να ασχοληθούν με τον εντοπισμό του προβλήματος.Εξαρχής ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούν με αυτό το θέμα.
Ειδικά όταν αφορά ένα φτωχομπινεδιάρικο Παντάκι...Εγώ θέλω να βρω συνεργείο που να έχουν διάθεση να ασχοληθούν αν το αυτοκίνητο βγάλει κάποιο πρόβλημα και όχι να αναζητούν αφορμή για να πουν ότι δεν έχει πρόβλημα.
-
Χαιρετώ!
Κάτοχος Panda 1.2 του 2004 με 170.000χλμ ,κανενα θέμα με μίζα και γκάζι στην εκκίνηση.
Γενικά απο θέματα ,δεν ειχαμε τπτ το σοβαρό.
-Αντλία βενζίνης κάπου στα 120.000χλμ
-Ενα θέμα με τις κλειδαριές ,κλέιδωνε μονο του ή δεν κλείδωνε γενικώς ,εντός εγγυήσης κάπου το μακρινό 2005
-Η υποβοήθηση του τιμονιού τρώει κατι φλασιές και χάνεται και ανάβουν τα λαμπάκια ,με μια επανεκκίνηση του κινητήρα φτιάχνει. Γενικά πολύ σπάνια ανάβει, όχι όπως στα πούντο που χαλάει εντελώς.
-Ψαλίδια και βάση σασμάν. Φθείρονται συχνά και γρήγορα τα σινεμπλόκ τους. Φθύνες τιμές όμως 120 τα 2 ψαλίδια + 30ε η βάση. Σε κάθε αλλαγή ,νιώθω ότι οδηγάω αλλο αμάξι. Πολύ στανταρ πράμα για το Πάντα η αλλαγή τους.(άποψή μου)
-Αλλαγή μπροστινών δαγκανο-δισκο κτλ, απο φίατ πούντο, ώστε να είναι αεριζόμενα και όχι συμπαγείς. Αρκετή διαφορά στο φρένο.
-Αλλαγή ελαστικών απο 155/80 σε 165/70 . Πολύ καλύτερο πάτημα και πολύ πιο ευθύβολο στα ταξίδια. Και στα φρένα.
-Μαμά ηχεία με εξαιρετική απόδοση. Μια καλή πηγή και ακόμα και σε υψηλές εντάσεις δεν έχει παραμορφώσεις + σχετικά καλη ηχομόνωση του αυτοκινήτου = αψογο (για oem) αποτέλεσμα.
-Κάτι γκάπ-γκούπ απ τα πίσω αμορτισέρ (αλλαγμένα με κατι monroe) θέλουν αλλαγή πάντως και έλεγχο (στο δικό μου)
-A/C με πολύ καλη απόδοση το καλοκάιρι, γρήγορη ζέστη τον χειμώνα.
-Πρακτικό trip computer με όχι και τις πιο έγκυρες ενδείξεις, αλλα μια ιδέα την παίρνουμε.
-Τρίζουν τα καθήσματα οδηγού συνοδηγου. Εκνευριστικά πολύ ώρες ώρες.(έχει να κανει και με την χρήση)
-Έλλειψη footrest με αποτέλεσμα να σκίζεται η μοκέτα.
-Ένα βραχυκύκλωμα πίσω στις επαφές της πίσω πόρτας με αποτέλεσμα (κλασσικο φαινόμενο) να αναβουν ολα τα φώτα πίσω με το πάτημα του φρένου ή του φλας και όταν εχεις εμπρος υαλοκαθαριστήρες και πατάς φρένο ,δουλεύει και ο πίσω.Αυτά για την ώρα! Ότι άλλο θυμηθώ το γράφω!
-
Καλώς ήλθες φίλε Danny!
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου!...
Πως και δεν έχεις βάλει after market footrest;
Εγώ έτυχε και είχα ένα στην αποθήκη και με σκρατς το στερέωσα στην μοκέτα... -
Εχω βάλει μια λαμαρίνα μαύρη που την εχω στρατζάρει!
Και απο καταναλώσεις να συμπληρώσω ότι εκτός και χαλαρά με 100-110 είμαι στο 5.5, στα 120++ είμαι στο 6++
εντός πόλης στο 7,5. -
Από κατανάλωση το δικό μου έχει σταθεροποιηθεί στα 6.2lt/100km (trip computer) με μόνο αστική χρήση, μέχρι στιγμής.
-
2 Panda αυτή τη στιγμή (145,000 και 30,000 και τα δυο ειναι 1.2, το ένα είναι αυτόματο) και κανένα πρόβλημα στην εκκίνηση ακόμα και με θερμοκρασίες υπό και χιόνια. Τσακμάκι ξεκινάμε με μισή μίζα.
Έχουν περάσει άλλα 3 panda όλων των κυβικών και εξοπλισμών. Κανένα δεν είχε πρόβλημα με μίζα.
Δες μπαταρία, μπουζί κτλ. Μην ψάχνεσαι τόσο με συνεργεία για ένα τόσο απλό αυτοκίνητο. Χάνεις τον χρόνο σου και είναι κρίμα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν έχεις χάσει επεισόδια.Με την AutoOne έμεινα ευχαριστημένος με όσα έκαναν.
Αλλά με το θέμα εκκίνησης δεν έκαναν τίποτα, γιατί πολύ απλά:
(1) υποστήριξαν ότι δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, αφού το αυτοκίνητο επειδή ήταν ζεστό έπαιρνε κατευθείαν μπροστά.
(2) που σημαίνει ότι δεν είχαν διάθεση και χρόνο να ασχοληθούν με τον εντοπισμό του προβλήματος.Εξαρχής ήμουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούν με αυτό το θέμα.
Ειδικά όταν αφορά ένα φτωχομπινεδιάρικο Παντάκι...Εγώ θέλω να βρω συνεργείο που να έχουν διάθεση να ασχοληθούν αν το αυτοκίνητο βγάλει κάποιο πρόβλημα και όχι να αναζητούν αφορμή για να πουν ότι δεν έχει πρόβλημα.
Ρε Storm το αμαξι αφου ηταν ζεστο και πηρε τσακμακι τι να ελεγαν; Μπορουσες αν ηθελες να ζητησεις να το βαλουν σε διαγνωστικο αλλα θα πληρωνες 30 ευρω. Μπορουσες να το αφησεις να κρυωσει και να φωναξεις εναν μαστορα να το βαλει μπρος κρυο και να δει. Σε γενικες γραμμες απο την εμπειρια που εχω, μικρη ομως, στα εξουσιοδοτημενα, λες τι εχει, ή τι θες να κανουν, τα γραφουν σε ενα χαρτι, το ελεγχουν και σε φωναζουν να σου πουνε το πορισμα.
Το πουντακι που μου εβγαζε κατι θεματα, το πηγαινα σε εναν φιλο μαστορα, καθομουν εκει, το κοιταζε, ημουν και εγω, δλδ το κοιτουσα που το εψαχνε. Τον ρωτουσα αν ειχα καμια απορια, τον ελεγα να κοιταξουμε και τπτ αλλο, πιαναμε κουβεντα για το αμαξι κλπ. Στις αντιπροσωπειες και στα εξουσιοδοτημενα δεν ειναι ετσι και αν εχουν και δουλεια, ειναι απλησιαστοι για πολλα πολλα. -
Παντως οντως το Παντα ειναι απ τα πιο απλα και ευκολα αυτοκινητα στο σερβις. Δεν εχει την παραμικρη ιδιαιτεροτητα η δυσκολια για να πρεπει να παει σε τρομερα εμπειρο συνεργειο. Απλα να ειναι τυπικοι και με καλες τιμες και σε βολικο σημειο.
Να συμπληρωσω οτι ειχα και εναν πολλαπλασιαστη στις βλαβες που οταν ζεσταινονταν μου τριαριζε. (Εχει 2 πολλαπλασιαστες). Καπου στα 150.000χλμ. Κοστος 60ε αν θυμαμαι καλα και ταιριαζει απο παρα πολλα αυτοκινητα.
Storm η μπαταρια σου ειναι η εργοστασιακη? Αν οχι δινει το σωστο ρευμα εκκινησης? Μηπως ειναι καμια μικροτερης χωρητικοτητας και τρωει ζορι.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Ρε Storm το αμαξι αφου ηταν ζεστο και πηρε τσακμακι τι να ελεγαν; Μπορουσες αν ηθελες να ζητησεις να το βαλουν σε διαγνωστικο αλλα θα πληρωνες 30 ευρω. Μπορουσες να το αφησεις να κρυωσει και να φωναξεις εναν μαστορα να το βαλει μπρος κρυο και να δει. Σε γενικες γραμμες απο την εμπειρια που εχω, μικρη ομως, στα εξουσιοδοτημενα, λες τι εχει, ή τι θες να κανουν, τα γραφουν σε ενα χαρτι, το ελεγχουν και σε φωναζουν να σου πουνε το πορισμα.Ρε συ μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει τι έγραψα τότε που πήγα στο συνεργείο.
Και στο διαγνωστικό το έβαλαν και ηλεκτρονικό έλεγχο έκαναν.
Και στην καρτέλα το έγραψαν 'δυσκολία εκκίνησης' (την έχω την καρτέλα).
Και όταν τους είπα να το αφήσω για να το δουν την άλλη μέρα το πρωί, απλά μου είπαν ότι αυτό δεν γίνεται.
Και απλά μου έδωσαν 'καρτέλα εγγύησης' ότι το αυτοκίνητο δεν έχει και δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα.Το μόνο που δεν έκανα ήταν να πάω βράδυ να το αφήσω έξω από το συνεργείο και την άλλη μέρα να τους πω να το βάλουν μπροστά, που φυσικά δεν θα το έκαναν γιατί δουλεύουν μόνο με ραντεβού... Επιβεβαιωμένο.
Και όχι δουλεύουν με ραντεβού, αλλά θεωρούν δεδομένο ότι θα αφήσεις το αυτοκίνητο και θα φύγεις.
Ούτε καρέκλα δεν έχουν για τους πελάτες.Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι δεν με άφησαν να μιλήσω με κανέναν τεχνικό και ούτε φυσικά με τον τεχνικό υπεύθυνο. Μόνο με την 'Υποδοχή Πελατών' επιτρέπεται να μιλάς.
Πηγαίνετε στην AutoOne και θα δείτε από κοντά τι παίζει.
Έκανα το πείραμα, πήγα, και όπως είπα και από τότε δεν θα ξαναπάω...
-
Ο χρήστης DannyR έγραψε:
Παντως οντως το Παντα ειναι απ τα πιο απλα και ευκολα αυτοκινητα στο σερβις. Δεν εχει την παραμικρη ιδιαιτεροτητα η δυσκολια για να πρεπει να παει σε τρομερα εμπειρο συνεργειο. Απλα να ειναι τυπικοι και με καλες τιμες και σε βολικο σημειο.Να συμπληρωσω οτι ειχα και εναν πολλαπλασιαστη στις βλαβες που οταν ζεσταινονταν μου τριαριζε. (Εχει 2 πολλαπλασιαστες). Καπου στα 150.000χλμ. Κοστος 60ε αν θυμαμαι καλα και ταιριαζει απο παρα πολλα αυτοκινητα.
Storm η μπαταρια σου ειναι η εργοστασιακη? Αν οχι δινει το σωστο ρευμα εκκινησης? Μηπως ειναι καμια μικροτερης χωρητικοτητας και τρωει ζορι.
Φίλε μην χαθείς γιατί οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες!...
Η μπαταρία μου είναι ακριβώς 12 μηνών.
Μπήκε καινούρια εργοστασιακή, Magnetti Marelli τον Οκτώβριο του 2014.
Από φόρτιση βλέπω ότι είναι μια χαρά. Άλλωστε και εγώ την βάζω σε φορτιστή για να παραμένει καλά φορτισμένη. -
Εμ σου ειπα οτι πρεπει να εχασα επισοδια. Δεν ξηγηθηκαν οντως. Γμα τους και πανε αλλου. Κοιτα τωρα εχουν δουλεια και για αυτο. Αν πεσει η δουλεια τα λεμε. Εχω τυχει σε αντιπροσωπεια που οταν ειχε κοσμο, ποιο ευκολα μιλουσα σε χειρουργο μετα την εγχειριση παρα σε δαυτους. Και σκαει η κριση και βαρανε μυγες. Και νασου τηλ, και κανουμε προσφορα σε αυτο σε εκεινο και ελατε να σας κανουμε εκπτωση. Ορμα για αλλου φιλε.
-
Που θα πάει. Θα το βρω το καλό το συνεργείο...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Που θα πάει. Θα το βρω το καλό το συνεργείο...Στα μηχανακια που δεν εχει ηλεκτρονικα πανω κατω πολλα συνεργεια μπορουν να σου φτιαξουν το μοτορι. Στα αυτοκινητα με τα ηλεκτρονικα που θελουν διαγνωστικα και προγραμματα διαφορετικα για καθε μαρκα και ψαξιμο οι επιλογες σε συνεργεια μειωνονται. Αν το θεμα ειναι μηχανικο ή τπτ ακρομπαρα, δισκοπλακες κλπ εκει δεν εχεις ιδαιτερο θεμα. Τα κατεχουν πολλοι μαστοροι. Αυτα τα ηλεκτρονικα ειναι που τους κανουν μαγκες. Σε θεματα βαφης πολλοι δεν πανε στης αντιπροσωπειας. Πεφτει ξυρισμα και δεν εχεις παντα και το επιθυμητο αποτελεσμα.
-
Το Ιταλικό μου σκούτερ πάντως έχει και εγκέφαλο και ηλεκτρονική διάγνωση του κάνουμε και έχουμε επιλύσει αρκετά θεματάκια με αναβάθμιση του λογισμικού της ECU και με νέες χαρτογρραφήσεις.
Και στο σκούτερ είχα πρόβλημα με την εκκίνηση
viewtopic.php?f=12&t=49372&start=15#p2363359
το οποίο επιλύθηκε οριστικά και αμετάκλητα με αναβάθμιση του λογισμικού στον εγκέφαλο.
10 λεπτά υπόθεση και φυσικά δωρεάν.Στα αυτοκίνητα για να βρεις τέτοιο συνεργείο μάλλον πρέπει να πας σε άλλη χώρα. Για αυτό έχουν θησαυρίζει τα ελληνικά συνεργεία. Γιατί έχουν πιάσει το νόημα και εφαρμόζουν το 'διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον'.
-
Βασικα δεν ειμαι του σκουτερ λογω συντηρησης (ιμαντες, τροχαλιες, δεν μου αρεσουν και τα αυτοματα), αλλα πολλα πλεον μοτορια εχουν injection και εγκεφαλους αλλα ειναι απλα τα πραματα σε σχεση με τα αυτοκινητα. Καλα εδω σε ολα ειμαστε απατεωνες, εχει και σωστους, αλλα θελει ψαξιμο. Διαβαζα στο θρεντ για τα λιπαντικα που φτιαχνουν στην Ελλαδα διαφοροι λαδια και τα βαφτιζουν μετα. Δεν ξερεις το κερατο μου τι σκτα βαζεις στη μηχανη. Σκεψου δλδ να πεσεις σε μια τετοια φαση και μετα να αναρωτιεσαι γιατι αρχιζει και καιει λαδια το μοτερ σου. Να αγορασεις τηγανολαδο για κανονικο και μετα να τον πιεις χωρις να ξερεις τι και πως. Μαλλον θα το μαθεις οταν ανοιξεις το κολημενο μοτερ. Γμσετα.
Θα το βαλω εδω γιατι το ξεχνω. Rip και στον Τσακωνα....Τον πηγαινα, ηταν αυθεντικος, εξω καρδια δεν κυνηγουσε εκπομπες και καναλια για να προβληθει. Κριμα. Φευγουν οι παλιοσειρες... -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Βασικα δεν ειμαι του σκουτερ λογω συντηρησης (ιμαντες, τροχαλιες, δεν μου αρεσουν και τα αυτοματα), αλλα πολλα πλεον μοτορια εχουν injection και εγκεφαλους αλλα ειναι απλα τα πραματα σε σχεση με τα αυτοκινητα. Καλα εδω σε ολα ειμαστε απατεωνες, εχει και σωστους, αλλα θελει ψαξιμο. Διαβαζα στο θρεντ για τα λιπαντικα που φτιαχνουν στην Ελλαδα διαφοροι λαδια και τα βαφτιζουν μετα.Δεν ξέρεις το κερατο μου τι σκτα βαζεις στη μηχανη. Σκεψου δλδ να πεσεις σε μια τετοια φαση και μετα να αναρωτιεσαι γιατι αρχιζει και καιει λαδια το μοτερ σου. Να αγορασεις τηγανολαδο για κανονικο και μετα να τον πιεις χωρις να ξερεις τι και πως. Μαλλον θα το μαθεις οταν ανοιξεις το κολημενο μοτερ. Γμσετα.
Θα το βαλω εδω γιατι το ξεχνω. Rip και στον Τσακωνα....Τον πηγαινα, ηταν αυθεντικος, εξω καρδια δεν κυνηγουσε εκπομπες και καναλια για να προβληθει. Κριμα. Φευγουν οι παλιοσειρες...υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις επώνυμα λιπαντικά και να είναι του σωρού;;;;δεν νομίζω......
αν εις γνώση σου πας και βρεις τον καθένα που υπόσχεται διάφορα,τότε καλά να πάθεις!
στην χειρότερη το επώνυμο να μη κάνει για το μοτέρ σου και ας έχει διαστημικές προδιαγραφές. -
Ε σόρρυ κι όλας αλλά όποιος πάει και το αφήνει για αλλαγή λαδιών και δεν τα αγοράζει ο ίδιος και καταλήξει με μουρουνέλαιο στο μοτέρ του δεν του φταίει κανείς..
Όσον αφορά τα διαγνωστικά πολλά ειδικευμένα συνεργεία τα έχουν πλέον. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Βασικα δεν ειμαι του σκουτερ λογω συντηρησης (ιμαντες, τροχαλιες, δεν μου αρεσουν και τα αυτοματα), αλλα πολλα πλεον μοτορια εχουν injection και εγκεφαλους αλλα ειναι απλα τα πραματα σε σχεση με τα αυτοκινητα. Καλα εδω σε ολα ειμαστε απατεωνες, εχει και σωστους, αλλα θελει ψαξιμο. Διαβαζα στο θρεντ για τα λιπαντικα που φτιαχνουν στην Ελλαδα διαφοροι λαδια και τα βαφτιζουν μετα.Δεν ξέρεις το κερατο μου τι σκτα βαζεις στη μηχανη. Σκεψου δλδ να πεσεις σε μια τετοια φαση και μετα να αναρωτιεσαι γιατι αρχιζει και καιει λαδια το μοτερ σου. Να αγορασεις τηγανολαδο για κανονικο και μετα να τον πιεις χωρις να ξερεις τι και πως. Μαλλον θα το μαθεις οταν ανοιξεις το κολημενο μοτερ. Γμσετα.
Θα το βαλω εδω γιατι το ξεχνω. Rip και στον Τσακωνα....Τον πηγαινα, ηταν αυθεντικος, εξω καρδια δεν κυνηγουσε εκπομπες και καναλια για να προβληθει. Κριμα. Φευγουν οι παλιοσειρες...υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις επώνυμα λιπαντικά και να είναι του σωρού;;;;δεν νομίζω......
αν εις γνώση σου πας και βρεις τον καθένα που υπόσχεται διάφορα,τότε καλά να πάθεις!
στην χειρότερη το επώνυμο να μη κάνει για το μοτέρ σου και ας έχει διαστημικές προδιαγραφές.http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=35916&start=6750
Εσυ δεν νομιζεις. Αλλοι ομως εχουν αμφιβολιες. -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ε σόρρυ κι όλας αλλά όποιος πάει και το αφήνει για αλλαγή λαδιών και δεν τα αγοράζει ο ίδιος και καταλήξει με μουρουνέλαιο στο μοτέρ του δεν του φταίει κανείς..
Όσον αφορά τα διαγνωστικά πολλά ειδικευμένα συνεργεία τα έχουν πλέον.Καλά, μπορεί για τα (απλά βενζινοκίνητα ατμοσφαιρικά) FIAT να είναι πανεύκολο να βρεις λαδάκια και σε πολύ καλές τιμές.
Αλλά για άλλα αυτοκίνητα (μάρκες/μοντέλα δεν λέμε ) για να βρεις λάδια είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και που κοστίζει και σε χρήμα η αναζήτηση.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
στην χειρότερη το επώνυμο να μη κάνει για το μοτέρ σου και ας έχει διαστημικές προδιαγραφές.http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=35916&start=6750
Εσυ δεν νομιζεις. Αλλοι ομως εχουν αμφιβολιες.Ειδες εσυ κατι επωνυμο να εμπορευται το παλικαρι;;;
Αντιθετα λεει τι και πως και αν θες............πολυ πιθανο να ειναι οκ,εξισου ομως πιθανο να ειναι πυρηνελαιο.Εγω δεν θα τα δοκιμαζα παντως.Αν βαλεις λαδια Αvin το μοτερ 99.9% δεν θα παθει τιποτα.Αν βαλεις λαδια ggab με προδιαγραφες/πιστοποιηση Αvin εχει διαφορα και παιρνεις ρισκο!
FIAT FORUM