-
μαλλον εξουσιοδοτημενο ειναι για να δινει 2 χρονια εγγυηση. με επιφυλαξη ομως. σου βαζει και αλλαγη ιμαντα δυναμο. αυτος φαινεται με το ματι αν ανοιξεις το καπο. ο ιμαντας χρονισμου (εκκεντροφορου) που γραφει, απο τα μηχανακια που τα ξερω περισσοτερο, ειναι για να γυρναει ο εκκεντροφορος. οταν ο εκεντροφορος γυρναει ανοιγει τις βαλβιδες για να μπει καυσιμο και αερας το λεγομενο μιγμα και να γινει η αναφλεξη και να κανεις βολτα το τουτου. αν κοπει ο ιμαντας, οι βαλβιδες μπορει να μεινουν ανοιχτες να ανεβει το πιστονι και να καρφωθει πανω τους. το αποτελεσμα μετα παιζει. απο στραβες βαλβιδες, μεχρι τρυπιο πιστονι γμσετα δλδ. αν ειναι εξουσιοδοτημενο θα δινει 1 ή 2 χρονια εγγυηση και στην εργασια. τεσπα αν τα ανταλλακτικα ειναι γνησια (μαλλον σε τετοιες τιμες ειναι) η τιμη ειναι καλη (73 ευρω εργατικα ειναι ok bro).
η αντλια νερου. βασικα δεν ειναι αναλωσιμο που πρεπει να αλλαχθει σε καποια χλμ και για αυτο δεν μπαινει στο προγραμμα. υπαρχουν μαστορια που σου λενε μιας και το ανοιξαμε αν θες αλλαξε την για να μην σου ξαναπαρω μπικικινια. μπορει ομως και να μη χαλασει και να αντεξει και αδικα να την αλλαξεις. δεν ειναι στανταρακι.... επιλεγεις. -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Βρήκα ένα punto του 2001 στα 2000€ κ 130000 χλμ.
Φαίνεται σε καλή κατάσταση. Μηχανολογικά δεν το έχω δει ακόμα αλλά μου είπαν ότι θα το κάνουν σερβις, αν χρειάζεται θα αλλάξουμε ιμάντες με 100 ευρώ επιπλέον κ οτι δεν εχει τίποτα αλλπ γενικως. Δυστυχώς δεν έχει βιβλιο σερβις. Επίσης δεν έχει υδραυλικό τιμόνι, έχει το city κ με προβληματιζει το βαρος του. Τι άποψη έχουμε για αυτό το τιμόνι κ το αυτοκίνητο γενικά; από σερβις θα είναι φτηνα;Edit γνωρίζει κανείς αν αυτή η έκδοση είχε abs κ αερόσακους; είναι punto 2001 με τους άβαφους προφυλακτήρες
Αναφέρεσαι σε PUNTO ELX; π.χ. http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6841986/
Αν αναφέρεσαι σε αυτή την έκδοση να ελέγξεις όλα τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, τα ηλεκτρικά παράθυρα και την κίνηση των παραθύρων στο ανεβοκατέβασμα.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
μαλλον εξουσιοδοτημενο ειναι για να δινει 2 χρονια εγγυηση. με επιφυλαξη ομως. σου βαζει και αλλαγη ιμαντα δυναμο. αυτος φαινεται με το ματι αν ανοιξεις το καπο. ο ιμαντας χρονισμου (εκκεντροφορου) που γραφει, απο τα μηχανακια που τα ξερω περισσοτερο, ειναι για να γυρναει ο εκκεντροφορος. οταν ο εκεντροφορος γυρναει ανοιγει τις βαλβιδες για να μπει καυσιμο και αερας το λεγομενο μιγμα και να γινει η αναφλεξη και να κανεις βολτα το τουτου. αν κοπει ο ιμαντας, οι βαλβιδες μπορει να μεινουν ανοιχτες να ανεβει το πιστονι και να καρφωθει πανω τους. το αποτελεσμα μετα παιζει. απο στραβες βαλβιδες, μεχρι τρυπιο πιστονι γμσετα δλδ. αν ειναι εξουσιοδοτημενο θα δινει 1 ή 2 χρονια εγγυηση και στην εργασια. τεσπα αν τα ανταλλακτικα ειναι γνησια (μαλλον σε τετοιες τιμες ειναι) η τιμη ειναι καλη (73 ευρω εργατικα ειναι ok bro).
η αντλια νερου. βασικα δεν ειναι αναλωσιμο που πρεπει να αλλαχθει σε καποια χλμ και για αυτο δεν μπαινει στο προγραμμα. υπαρχουν μαστορια που σου λενε μιας και το ανοιξαμε αν θες αλλαξε την για να μην σου ξαναπαρω μπικικινια. μπορει ομως και να μη χαλασει και να αντεξει και αδικα να την αλλαξεις. δεν ειναι στανταρακι.... επιλεγεις.thanks!!!!!
υ.γ. για το θέμα του εξουσιοδοτημένου αναρωτήθηκα γιατί βλέπω διάφορα συνεργεία να δηλώνουν εξουσιοδοτημένα χωρίς όμως να εμφανίζονται στα επίσημα συνεργεία στο FIAT.GR.
-
Βρήκα ένα punto του 2001 στα 2000€ κ 130000 χλμ.
Φαίνεται σε καλή κατάσταση. Μηχανολογικά δεν το έχω δει ακόμα αλλά μου είπαν ότι θα το κάνουν σερβις, αν χρειάζεται θα αλλάξουμε ιμάντες με 100 ευρώ επιπλέον κ οτι δεν εχει τίποτα αλλπ γενικως. Δυστυχώς δεν έχει βιβλιο σερβις. Επίσης δεν έχει υδραυλικό τιμόνι, έχει το city κ με προβληματιζει το βαρος του. Τι άποψη έχουμε για αυτό το τιμόνι κ το αυτοκίνητο γενικά; από σερβις θα είναι φτηνα;Edit γνωρίζει κανείς αν αυτή η έκδοση είχε abs κ αερόσακους; είναι punto 2001 με τους άβαφους προφυλακτήρες
Το τιμονι του ειναι καθαρα ηλεκτρικο,με εξτρα υποβοηθηση απο το city
Υπηρξε στην οικογενεια αυτο το μοντελο μακραν οτι πιο μπουρδελο εχει φτιαξει η φιατ!!!
Απο εμενα Μ Α Κ Ρ Υ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ -
Storm φιλε μου στην Ελλαδα οτι θες δηλωνεις. ειμαστε χυμα. το pounto elx το ειχα για λιγο (δυο μερες). το τιμονι ειναι παναλαφρο. καλο αυτο για την πολη αλλα, στα 100+ δεν αισθανομουν τη μουρη, σαν να ηταν στον αερα. ασχημη αισθηση. απο οσο θυμαμαι ομως ηταν ανετο, με ομορφο εσωτερικο. απο αξιοπιστια δεν ξερω. σαν αυτο που εχει ο φιλος στην αγγελια ητανε. για αεροσακο το βλεπεις στο καντραν. στις φωτο της αγγελιας τον δειχνει τον αεροσακο διπλα στον καταλυτη. ενα μπαρμπαδακι που καθεται με μια μπαλα στα μουτρα του lol ειναι. το abs και αυτο συνηθως στο καντραν φαινεται (αυτο που ειχα παρει δεν θυμαμαι αν ειχε γμτ). αυτο στη φωτο μαλλον εχει ενεργοποιημενο το city και δειχνει το τιμονι αναμενο στο καντραν. 130.000 χλμ για 2001 μοντελο....χλωμο. σερβις και ανταλλακτικα φτηνα. μην σε αγχωνει αυτο.
-
Storm Το αυτοκίνητο είναι σαν αυτο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6914551/
Αυτή η έκδοση που έβαλες μου φαίνεται πιο ακριβή. Δε θυμαμαι να ειδα αεροσακο για αυτο ρωταω με τι εβγαινε. Επίσης μου κάνουν εντύπωση τα χιλιόμετρα. Ούτε 10000 το χρόνο κατά μέσο όρο.
@GGAB δυστυχώς διαβάζω διάφορα περίεργα για το τιμόνι του. Ότι κλειδώνει ξαφνικά κ κάποιοι λένε ότι το έπαθαν κ στην εθνικη! Σας είχε συμβεί κάτι τετοιο;
Από την άλλη αυτά τα punto είναι ήδη 12-15 ετών, βλέπω πόσα κυκλοφορούν ακόμα γύρω μου κ σκέφτομαι την ευκολία εύρεσης ανταλλακτικων. -
Το βρήκα. Συγκεκριμένα είναι αυτό το punto: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6914778/
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
η αντλια νερου. βασικα δεν ειναι αναλωσιμο που πρεπει να αλλαχθει σε καποια χλμ και για αυτο δεν μπαινει στο προγραμμα. υπαρχουν μαστορια που σου λενε μιας και το ανοιξαμε αν θες αλλαξε την για να μην σου ξαναπαρω μπικικινια. μπορει ομως και να μη χαλασει και να αντεξει και αδικα να την αλλαξεις. δεν ειναι στανταρακι.... επιλεγεις.
αυτό ακριβως. και στο δικο μου που αλλαξα ιμάντα ελέγχθηκε η αντλία νερου και τελικα δεν αλλάχθηκε. σημαντικό μέρος στην μακροχρόνια ευημερία αυτής βέβαια παίζει και το να υπάρχει παντα παραφλου στο σύστημα ψύξης και όχι νερο.
γενικά η αντλία αν και δεν αναφέρεται σαν 'επισημα' αναλώσιμο, ωστοσο η αλλαγη της είναι άμεσα συνυφασμένη με την αλλαγη των ιμάντων κυρίως λογω της κοινης εργασιας(πολλές φορες χρονοβόρα - κοστοβορα) που απαιτεί η αλλαγη και των δυο εξαρτημάτων. -
Για το δικό μου
ιμάντας 70
ρουλεμαν SKF 25
αντλία νερού 30.ιμάντα άλλαξα στα 140.000χλμ και 10 χρόνια
στα αλλα 2 παντάκια, δεν έχει αλλαχθεί ακόμα και είναι σε καλή κατάσταση. -
Το βρήκα. Συγκεκριμένα είναι αυτό το punto: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6914778/Καταρχήν να πω ότι το χρώμα του είναι πολύ ωραίο και ότι φαίνεται να είναι καλοδιατηρημένο μέσα.
Στα θετικά και οι μαύροι προφυλακτήρες. Ούτε βαψίματα, ούτε ξεφλουδίσματα, ούτε άγχος για μικροτρακαρίσματα.Επίσης να πω ότι η εμπορία είναι εξουσιοδοτημένη της SKODA οπότε το αυτοκίνητο μάλλον είναι πελάτη που έκανε ανταλλαγή με κάποιο SKODA.
Πιθανά η SKODA να μην έχει ασχοληθεί πολύ με την κατάσταση του αυτοκινήτου και αν κρίνω από την αγγελία που μάλλον είναι καινούρια, μόλις το πήραν το αυτοκίνητο το έβγαλαν αγγελία. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό θα ήταν να ήταν στην εμπορία απούλητο για μεγάλο διάστημα.
Σίγουρα θέλει έλεγχο το αυτοκίνητο. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου και είχα κάποιο φίλο μηχανικό θα έκανα το εξής 'πονηρό':
'Θα τους έλεγα: Θέλω να το ελέγξω στο συνεργείο σας και να έρθει και ένας φίλος μηχανικός να το δει και να το οδηγήσει.'
Αν σου πουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, πας με τον μηχανικό σου και από πριν του λες: 'Βρες τις ελλείψεις ή τα θέματα που έχει ώστε να προσπαθήσουμε να μας τα φτιάξουν στο τσάμπα. Αν δεις ότι το αυτοκίνητο είναι χρέπι, απλά σταμάτησε τον έλεγχο και πες ότι είδες αυτά που ήθελες'. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Για το δικό μου
ιμάντας 70
ρουλεμαν SKF 25
αντλία νερού 30.ιμάντα άλλαξα στα 140.000χλμ και 10 χρόνια
στα αλλα 2 παντάκια, δεν έχει αλλαχθεί ακόμα και είναι σε καλή κατάσταση.Στον ΤΣΟΚΑ έκανες την παραπάνω εργασία;
Η εργασία πόσο πήγε; Θυμάσαι;Και μία τελευταία ερώτηση. Πως και δεν άλλαξες ιμάντα στα 5 χρόνια όπως λέει το πρόγραμμα συντήρησης;
-
όχι, αυτά που αναφέρω δεν είναι στον Τσόκα.
Είναι για το γηραιότερο Παντάκι που έχω. Τα ανταλλακτικά τα αγόρασα εγώ και τα τοποθέτησα σε συνοικιακό. Επίσης άλλαξα και το λουρί δυναμό-aircondition.
Στα 5 χρόνια, ο ιμάντας δεν είχε σημάδια φθοράς. Για αυτό και δεν αλλάχθηκε. Αλλάχθηκε στα 140,000χλμ όπου πράγματι είχε κάνει σπασίματα και έπρεπε να φύγει. Το ίδιο και στα άλλα παντάκια. Ειδικά το αυτόματο που έχουμε, είναι του 2009 και έχει 33,000χλμ μόνο. Το πήγα στον μηχανικό μου πέρσι, σκεφτόμενος ότι τα λίγα χλμ μπορεί να κάνουν ζημιά σε ιμάντες κτλ, τον είδε και μου είπε να φύγω. Βέβαια, σχεδόν όλα τα χλμ είναι ανοιχτά (κάθε μέρα Εθνική 60 χλμ) και καθόλου ζόρι.
Το μόνο που με ενοχλεί είναι η χαλασμένη ηλιοροφή. Το μοτέρ προσπαθεί να την ανοίξει, κάνει σαν να σκαλώνει και μετά σαν να πηδάει δόντι από κάποιο γρανάζι. Έψαξα να βρώ κάποιο μάνιουαλ μήπως την ανοίξω και δω τι συμβαίνει αλλά δεν τα κατάφερα. Εν τω μεταξύ άκουσα ότι πρόκειται για πανάκριβο ανταλλακτικό (600) και το παράτησα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
...Το πήγα στον μηχανικό μου πέρσι, σκεφτόμενος ότι τα λίγα χλμ μπορεί να κάνουν ζημιά σε ιμάντες κτλ, τον είδε και μου είπε να φύγω. Βέβαια, σχεδόν όλα τα χλμ είναι ανοιχτά (κάθε μέρα Εθνική 60 χλμ) και καθόλου ζόρι.
...Μπορεί κάποιος μηχανικός να δει αν είναι ok. οι ιμάντες;
Στο (συνοικιακό) συνεργείο που είχα πάει για να ελέγξουν το αυτοκίνητο (μετά την αγορά του) μου είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου του ιμάντα. Ούτε επίσης τρόπος να καταλάβεις αν έχει πρόβλημα. Οπότε θα πρέπει να γίνει αλλαγή στα 5 χρόνια.Για την ηλιοροφή, έχεις τα παρακάτω τεχνικά CD που αναλύουν σε βάθος το Panda;
Εκτός αν δεν έχουν μέσα την έκδοση με την ηλιοροφή.eLearn Manuale Tecnico D'officina - Fiat Nuova Panda.iso
eLearnFiatPanda.nrg -
Από την στιγμή που ο ιμάντας είναι μέσα στον κινητήρα, δεν υπάρχει τρόπος εξωτερικού ελέγχου. Για αυτό άλλωστε οι κατασκευαστές προτείνουν προληπτική αλλαγή κάθε μερικά χρόνια. Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί ο κινητήρας, είναι χαζό να μην τον αλλάξεις. Ο μόνος ιμάντας που μπορεί να ελεγχθεί είναι ο εξωτερικός (του δυναμό που λέγαμε παλιά) και αν υπάρχει και ο ιμάντας κλιματισμού.
-
Άρα καλά μου τα έλεγαν στο συνεργείο.
-
Δεν ξέρω αν λέω κοτσάνες, αλλά βγάζοντας κάποια πλαστικά υποτίθεται ότι φαίνεται.
-
Εμένα άλλο με προβληματίζει.
Η εργασία για όλα αυτά (ιμάντες, αντλίες κλπ...) χρειάζονται καλό συνεργείο ή είναι υπόθεση ρουτίνας;;Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να σκάσει κάποιος 200euro ή 300euro και μετά το αυτοκίνητο να είναι για πέταμα;
Εμένα μόνο αυτό με ενδιαφέρει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άρα καλά μου τα έλεγαν στο συνεργείο.υπαρχουν μοντελα δεν ξερω για φιατ που απο τα πλαγια ξεβιδωνεις ενα καπακι και βλεπεις τον ιμαντα. αν εχεις φιλο μαστορα μπορει να σου πει αν φαινεται ή οχι ο ιμαντας, να ξεβιδωσει το καπακι και να τον δεις, να τον χαιδεψεις, να του κανεις μεχρι και ερωτικη εξομολογηση lol. τυπικα δεν φαινεται σε κανενα αυτοκινητο. ρε κλεφτες να γινουν; lol
καλη ερωτηση storm για τον ιμαντα. ειναι υποθεση ρουτινας αλλα ειναι και θεμα χρονισμου. δεν τα ξερω καλα, αλλα αν οι τροχαλιες δεν ειναι στη σωστη θεση μην ανεβει το πιστονι σε λαθος χρονο και υπαρχει θεμα με τις βαλβιδες. αυτο το λαθος μπορει να το κανει και μαστορας εξουσιοδοτημενου και μαστορας ανεξαρτητου συνεργειου. για ιμαντα θα πηγαινα σε ενα καλο εξωτερικο συνεργειο για το sirion. για το αλλο δεν. οτι πουνε οι ειδικοι που γδερνουν στις τιμες. εχω βιτσιο να την πηγαινω σε εξουσιοδοτημενα lol. κατσε ρε. η merc εχει καδενα. θα αργησω να την παω. α και το sirion. συνηθισμενος απο το πουντακι... -
Επειδή ούτε φίλο μάστορα έχω, ούτε εμπιστεύομαι το κάθε συνοικιακό, θα βρω ένα εξουσιοδοτημένο π.χ. τον ΤΣΟΚΑ που να έχει και κάπως φιλικές τιμές και αυτός θα το αναλάβει.
Αλλά πριν καταλήξω στον ΤΣΟΚΑ θα ρωτήσω και δυο τρία ακόμη εξουσιοδοτημένα π.χ. TOP TECHNICIAN, SCUDERIA TECNICA.Πρέπει με κάποιο τρόπο να βρω και λίστα με τα αληθινά εξουσιοδοτημένα.
-
lol πρεπει για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. κοιτα, μπορεις να στειλεις ενα email στη fiat να τους πεις σε ποια περιοχη εισαι και να σου στειλουν τα συνεργεια τους (email δλδ). εβαλα στο google για εξουσιοδοτημενα συνεργεια της φιατ και επεσα εδω
http://www.fiat-sfakianakis.gr/index.php/profile ειναι ο γνωστος ψυχοβγαλτης;
FIAT FORUM